Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2023 17:01 - © "Глобалните закони" на Хегемона
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1979 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 12.02.2023 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.02.2023г.

     Слушам, без да гледам, "По света и у нас", където Аделина Радева каканиже : Новината от последните часове дойде от американското финансово министерство. Откъдето обявиха нов списък със санкционирани по Закона "Магнитски". Знаете, това е списък за сериозни нарушения и корупция по целия свят … От Министерския съвет също приветстваха подкрепата на партньорите ни за борба с корупцията и заявиха, че оповестената нова информация по глобалния закон "Магнитски" и режима на глобалните антикорупционни санкции на Британия е преди всичко в правомощията на Съдебната власт.
В коментар на новия списък с български граждани оповестен по Закона "Магнитски", Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията, между многото глупости, които избърбори, също изтресе : По принцип преследванията свързани с глобалния закон "Магнитски" отнемат години.
В сайта на United States Department of State за глобалния закон "Магнитски" има следната Инфографика :
За глобалната програма Магнитски
От началото на глобалната програма Магнитски през 2017–та година, 243 физически и юридически лица от 28 държави са посочени от глобалните органи за "Магнитски". През това време 243 души са определени за участие в корупция или тежки човешки злоупотреби с права. В Международния ден за борба с корупцията и Международен ден на правата на човека, Правителството на Държавата [САЩ] и Министерството на финансите [ѝ] обявяват определяне на санкции и визови ограничения за корумпирани участници и нарушители на правата на човека.
Акция за Деня на борбата с корупцията 2020 година
За повишаване на обществената осведоменост относно антикорупционните инициативи, Международният ден за борба с корупцията се отбелязва всяка година на 9 декември, откакто Общото събрание на ООН прие Конвенцията на ООН срещу корупцията (UNCAC) на октомври 31, 2003–та година. В момента има 187 държави, страни по UNCAC. В допълнение към изпращането на съобщение за корупционно поведение, Съединените щати използват своите инструменти за повишаване на прозрачността, отчетността и правовата държава. С тези наименования Съединените щати насърчават всички правителства да повишават отговорността за корумпираните участници и изпълняват ефективно своите международни задължения и ангажименти.
Действия за деня на правата на човека през 2020 година
На 10 декември, в чест на Международния ден на правата на човека, правителството на Съединените щати определя онези, които участват в сериозно нарушаване на правата на човека в няколко страни от западното полукълбо, Близкия изток и Евразия. Тези действия отразяват нашият постоянен ангажимент за прекъсване, възпиране и насърчаване на отчетността срещу извършителите на нарушения и злоупотреби с правата на човека навсякъде [по света] и когато и да се появят 
image

Конвенция на ООН срещу корупцията (UNCAC)
Конвенцията на ООН срещу корупцията е единственият правно обвързващ универсален инструмент за борба с корупцията. Широкообхватният подход на Конвенцията и задължителният характер на много от нейните разпоредби я правят уникален инструмент за разработване на цялостен отговор на глобален проблем. Конвенцията обхваща пет основни области : превантивни мерки; мерки за криминализиране и правоприлагане; международно сътрудничество; възстановяване на активи и техническа помощ и обмен на информация
image
Конвенцията обхваща много различни форми на корупция, като подкупи, търговия с влияние, злоупотреба с функции и различни корупционни действия в частния сектор.

От съдържанието на Конвенцията разглеждаме глава VII–ма Механизми за реализация, защото те имат отношение към Закона "Магнитски". И глава VIII. Заключителни разпоредби 
image
Глава VII Механизми за реализация
Член 63. Конференция на държавите – страни по Конвенцията

1. С настоящото се създава Конференция на държавите, страни по Конвенцията …
3. Конференцията на държавите – страни по конвенцията, приема процедурни правила и правила, регулиращи функционирането на дейностите …
6. Всяка държава – страна по конвенцията, осигурява Конференцията на държавите – страни по конвенцията с информация за своите програми, планове и практики, както и за законодателни и административни мерки за прилагане на тази конвенция …
Член 64. Секретариат
1. Генералният секретар на Организацията на обединените нации предоставя необходими секретарски услуги на Конференцията на държавите – страни по конвенцията.
Глава VIII Заключителни разпоредби
Член 65. Прилагане на конвенцията
1. Всяка държава–участничка предприема необходимите мерки, включително законодателни и административни мерки, в съответствие с основните принципи на вътрешното си право, за да гарантира изпълнението на задълженията си по тази конвенция 
image

Думите USA и United States of America не се срещат в текста на Конвенцията.
Според Уикипедията "Конвенцията (на латински : conventio – договор, споразумение, спогодба) е термин за вид договор, на български използван предимно за разновидност на международния договор".
Според Речника на чуждите думи в българския език : Договор или съглашение между две или повече държави за взаимни стопански изгоди.
Както виждаме в Конвенцията не се говори за Съединените американски щати, а за Конференция на държавите – страни по Конвенцията 
image

Е, какви са тия изпускания на Държавния департамент като "глобалната програма Магнитски", глобалните органи за "Магнитски" и "правителството на Съединените щати определя онези, които участват в сериозни нарушаване на правата на човека в няколко страни от западното полукълбо, Близкия изток и Евразия"?
Знаем че янките се имат за господари на Вселената, ама моля, техните закони са си за тяхна домашна употреба и не важат в другите независими държави. Да си нарочват корумпираните в собствените си страни – и Британия и Съединените щати. Да не гледат у чуждото канче.
В "Порнорама" другарят Тома Биков (ГЕРБ–СДС) каза : "Очакваме от партньорите, партньорските служби да предоставят и необходимите доказателства … защото това е работа на съдебната система … Ако има доказателства за това, в което го [Владислав Горанов] обвиняват, те би трябвало да бъдат предоставени … Ако има доказателства, би трябвало съдебната система да се занимае с това … Аз не мисля, че някъде другаде би трябвало да се решават подобни обвинения … Колкото до това, дали той е виновен или невинен, според мен, а и според всеки, който вярва … в правовата държава, това трябва да каже съда".
Само че "Нали знаете, че санкциите "Магнитски" не дават доказателства. И самото посочване е някакъв вид знак. Самите те са доказателство само по себе си", обяснява водещият.
И нашите безмозъчни български папагали повтарят "глобалния закон "Магнитски", "глобалните антикорупционни санкции на Британия".
С такъв манталитет на "елита" на българската нация никога няма да бъдем свободни.
"Съединените щати могат да си говорят, каквото искат", коментира набеденият за корумпиран по Закона "Магнитски" Р. Овч.
По повод на друг набеден – Владислав Горанов – Бойко Борисов каза : "Аз пред вас твърдя, че нито стотинка, нито лев, и господ ми е свидетел (прекръства се с отправен нагоре поглед), не сме получили от въпросния Божков … Аз твърдя, че аз и партията не сме получили стотинка … Дълбоко вярвам, че той [Горанов] не е виновен".
Тогава къде са парите, за които Божков твърди, че ти е давал, бе, Влади?
image

Според Narod.bg Васил Божков и Владислав Горанов са пряко свързани през Йоана Чолакова

"Русофилството и анонимен донос за безобидни разговори в сауна са накарали САЩ и Британия да наложат нови санкции по глобалния закон "Магнитски", пише вестник СЕГА.
Абе тия us–американски чиновници, борещи световната корупция, големи клюкари, бе?!

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-10-fevruari-2023g-314948news.html
https://www.state.gov/global-magnitsky-act/
https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/12/Infographic_v1.8-508.pdf
https://www.unodc.org/unodc/en/corruption/uncac.html
https://www.unodc.org/documents/treaties/UNCAC/Publications/Convention/08-50026_E.pdf
https://bnt.bg/news/panorama-10022023-314904news.html
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/724874205977677
https://narod.bg/2020/05/17/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-narod-bg-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%8F-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8/
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sankciite-sasht-bili-zaradi-rusofilstvo-i-razgovori-sauna




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. tonsun - ". . законът в санкционната му ...
12.02.2023 17:45
"..законът в санкционната му част се прилага не само срещу Русия, но и в световен мащаб, като упълномощава правителството на Съединените щати да налага санкции на всеки гражданин, когото смята за нарушител на човешките права, да замрази активите му и да му забрани влизането в САЩ."

Обръщам внимание на думите "КОГОТО СМЯТА!!!"

"Член 48 - Презумпция за невиновност и право на защита
Всеки обвиняем се счита за невинен до установяване на вината му в съответствие със закона.
На всеки обвиняем се гарантира зачитане на правото на защита."
Хартата на основните права на Европейския съюз

Разликата от "смятаме за виновен" и " доказана вина " може да се окаже ... един Живот на прицел с незнайни последици!
Преди да си доказал вина, не вменявай такава!
цитирай
2. nedovolen - Боко и кохортата му, както и подобни ...
12.02.2023 18:12
Боко и кохортата му, както и подобни на всички бивши, настоящи и /дано само в близко бъдеще/ партийни и административни величия трябва да паднат на колене. Даже с поклон до земята.
ФАЩ ли. Те не се посвениха и да ударят Сирия и Турция с ХААРП, та един Магнитски ли няма да размахват.
Чак и името им не ми се споменава.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. tonsun
12.02.2023 18:58
Ха–ха–ха!
Каква законност, какво право, какъв ред?!
Законът на джунглата, правото на силния.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
12.02.2023 18:59
Я не изпадай в конспиративност с тоя HAARP.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
12.02.2023 19:46
Крадецът вика - дръжте крадецът- резултатът от Магнитски!
Ако не е така, щяха ли да посрещнат със ставане на крака изявен корупционер в ЕС!
Като си пееш Пенка ле, кой ли те слуша?
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
12.02.2023 20:25
Който много рови, получава по мордата.
цитирай
7. mt46 - ...
12.02.2023 23:16
Добре, но този магнит лови ли американски и други западни лица?...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
12.02.2023 23:28
Лови, както се казва, на босия цървулите.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Да, точно така!
13.02.2023 00:23
Този магнит хваща яко цървулите на изявени революционери, пардон, корупционери, като Б. Б. и оня клоун!
Даже им става и на крака!

Лека нощ!
цитирай
10. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
13.02.2023 06:29
Тия и други не провеждат чуждестранно влияние и са наши корупционери.
цитирай
11. nedovolen - Я не изпадай в конспиративност с тоя ...
13.02.2023 07:35
kvg55 написа:
Я не изпадай в конспиративност с тоя HAARP.


То и вятъра изглежда е конспиративен. Не го виждаш, пък клати клоните. Усещаш, ако някой ти се изсипе на главата.
Хамен не лично де.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen
13.02.2023 08:29
Именно, де. Вятърът е природно явление, каквото е и землетресението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5912809
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930