Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2023 16:01 - © Речта на президента
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2969 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 10.02.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.02.2023г.

     На 7–ми президентът на Съединените американски щати Джоузеф Робинет (Джо) Байдън–младши произнесе обръщение "За състоянието на Съюза".
Та какво каза Пръдливият Забраванко?
И вие, моите сънародници американци!
(Абе, не са ли всички населяващи двата Американски континента американци?) 
Ние сме единствената държава, която е излизала от всяка криза по–силна, отколкото когато сме влизали в нея.
(Не сте вие единствените, а и това няма да продължава вечно, така че чукай на дърво)
История [us–американската], която е уникална сред всички народи.
(И претендирате да сте универсални и приложими във всички страни по света)
Преди две години икономиката ни се разклащаше.
Докато стоя тук тази вечер, ние създадохме рекордните 12 милиона нови работни места, повече работни места, създадени за две години, отколкото всеки президент някога е създавал за четири години.
(Така де. Като го натътрузихте на Евроколхоза и се възползвахте от глупостта му)
Да възстановим душата на нацията.
Да възстановим гръбнака на Америка, средната класа.
Да обединим страната.
Изпратени сме тук, за да довършим работата.
В продължение на десетилетия средната класа беше изпразнена [тоест ликвидирана].
Твърде много добре платени работни места в производството се преместиха в чужбина. Фабриките у дома бяха затворени.
Някога процъфтяващи градове се превърнаха в сенки на това, което бяха.
(Да, ама Уолстрийт процъфтява; финансовите пирамиди, ВПК и печатницата ФЕД също)
Вече създадохме 800000 добре платени работни места в производството, най-бързият растеж от 40 години.
Къде пише, че Америка не може отново да води света в производството?
Твърде много десетилетия внасяхме продукти и изнасяхме работни места.
Сега, благодарение на всичко, което направихме, ние изнасяме американски продукти и създаваме американски работни места.
(Забележете! Това само за две години демократско управление. Дори успяха да вкарат света в Трета световна война, която по наглосаксонски маниер наричат "войната на Путин". Както каза другарят Байдън : "Когато световните лидери ме помолят да дефинирам Америка, аз определям страната ни с една дума : "Възможности". Способни хора)
(Речта на другаря Байдън едно към едно се съотнася към речите на другаря Тодор Живков на конгресите на Българската комунистическо партияговори се за "моят икономически план", производство, строителство, трудова заетост, доходи, високо скоростен интернет за всеки us–гражданин, технологии. Говори се и за империализма (руския).
"И по мое време американските пътища, американските мостове и американските магистрали ще бъдат направени с американски продукти – американски дървен материал, гипсокартон, стъкло, оптични кабели, метали".
(И чипове и полупроводници, разбира се. Това специално се подчертава. Отваря дума и за спекула, за каквато другарят Живков не говореше, защото при социализма нямаше такава)
Всеки ден милиони се нуждаят от инсулин, за да контролират диабета си, за да могат да останат живи. Инсулинът съществува от 100 години. Производството на флакон струва на фармацевтичните компании само 10 долара.
Но Big Pharma несправедливо таксува хората със стотици долари – и прави рекордни печалби.  Вече не", критикува алчните капиталисти спекуланти Байдън и уверява, че ги е преборил.
Нека се изправим пред реалността, препоръчва Джо.
А според него реалността е : "Климатичната криза … е екзистенциална заплаха;
"Аз съм капиталист. Но просто платете своя справедлив дял … през 2020 година 55 от най–големите компании в Америка са направили 40 милиарда долара печалби и са платили нула федерални данъци върху приходите? … Според моя план никой, който печели по–малко от 400000 долара годишно, няма да плаща допълнително цент данъци … Награждавайте работата, а не само богатството. Приемете предложението ми за минимален данък за милиардери … Защото никой милиардер не трябва да плаща по–ниска данъчна ставка от училищен учител или пожарникар", тормози капитала Байдън.
И бичува публично Big Oil : "Миналата година те направиха 200 милиарда долара в разгара на световната енергийна криза. Това е скандално. Те инвестираха твърде малко от тази печалба, за да увеличат местното производство и да задържат ниски цените на газа. Вместо това те използваха тези рекордни печалби, за да изкупят обратно собствените си акции, възнаграждавайки своите изпълнителни директори и акционери".
"Капитализъм без конкуренция не е капитализъм. Това е експлоатация", критикува капиталистическите монополи Пръдливият Забраванко.
Много показателен за сигурността на us–гражданите е съветът, който президентът им дава : "Ако ви спре полицай, включете вътрешното осветление [на автомобила]. Не посягайте към личните си документи. Дръжте ръцете си на волана".
Показан е и герой на буржоазното общество : "Тази вечер към нас се присъединява Брандън Цай, 26–годишен герой … той работи в танцово студио, създадено от неговите баба и дядо … Преди две седмици, по време на празнуването на Лунната Нова година, той чу входната врата на студиото да се затваря и видя мъж, с насочен към него пистолет. Мислеше, че ще умре, но после се сети за хората вътре. В този момент той намери куража да действа и измъкна полуавтоматичния пистолет от стрелеца, който вече беше убил 11 души в друго танцово студио. Той спасяваше животи. Време е и ние да направим същото".
Всички ние, всеки един от нас, е създаден равен по Божия образ.
Нация, която стои като фар за света. Нация в нова ера на възможности. Ние трябва да бъдем нацията, която винаги сме били в най–добрия си вид. Оптимистичен. Обнадежден. Насочен към бъдещето. Нация, която прегръща, светлина над мрака, надежда над страха, единство над разделението. Стабилност над хаоса. Ние сме добър народ, единствената нация в света, изградена върху идея. Ние сме Съединените американски щати!
(Вие сте нация изградена върху страстта за материално забогатяване с всякакви средства)
image

"Нашествието на Путин е изпитание за вековете. Тест за Америка. Тест за света", прозира великото значение на Специалната военна операция президентът на Съединените щати 

Интересно предложение прави на другаря Си Дзинпин : "Ангажирам се да работя с Китай, където той може да прокарва американските интереси и да е от полза за света".
Ха–ха–ха! Китай "да прокарва американските интереси?!". Гладна кокошка просо сънува.
Най–накрая трябва да държим компаниите за социални медии отговорни за експеримента, който провеждат върху нашите деца с цел печалба. И е време да приемем двупартийно законодателство, за да спрем Big Tech да събира лични данни за деца и тийнейджъри онлайн, да забраним насочената реклама към деца и да наложим по–строги ограничения върху личните данни, които тези компании събират за всички нас.
(Глобалистите експериментират, както със света, така и със собствените си народи)
И не можем да продължаваме да губим по 17 ветерани [от войните] на ден от тихия бич на самоубийството.
Бог да ви благослови всички! Бог да пази нашите войски!
(Байдън винаги завършва речите си с изречението "Бог да пази нашите войски". Ами ще благославя us–войската, я. Нали тя подсигурява грабежите на САЩ по цялата планета и чрез тях жизнения стандарт на us–американците)
На американците им писна да ги изиграват [компаниите] като глупаци, констатира той.
От речта на президента става ясно, че в икономическите отношения в страната се въвежда тежка държавна бюрокрация и множество забрани.
Частицата за бъдеще време "ще", наричана "солта на доклада" е употребена в речта 41 пъти. Социалистическият термин "план" се среща 12 пъти.
А близката до "ще" дума "трябва да", се среща 12 пъти.
Срокове за осъществяването на "ще" и "трябва да" не са посочени.
image

Представител Марджъри Тейлър Грийн, R– Georgia, крещи в залата, докато президентът Джо Байдън говори по време на обръщението за състоянието на Съюза от залата на Камарата на представителите 

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2023/02/07/remarks-of-president-joe-biden-state-of-the-union-address-as-prepared-for-delivery/




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
10.02.2023 19:35
Ами такива са техните разбирания, вярвания...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5937365
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930