Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2023 09:01 - © Украинизация на Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1193 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 11.02.2023 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
11.02.2023г.

     "Украйна : Колегиумът на комисарите пътува до Киев, за да засили подкрепата на ЕС и секторното сътрудничество с Украйна", съобщава сайтът на Евроколхозната комисия на 2–ри
image

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен пътува до Киев днес, придружена от 15 комисари, за първата среща между колегията и украинското правителство. Срещата се провежда след срещата на върха ЕС–Украйна, първата след началото на агресивната война на Русия срещу Украйна и предоставянето на статут на кандидат.
Срещата между колегията и правителството на Украйна изпраща силен сигнал за непоклатимия ангажимент на ЕС да стои до Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, включително с нов пакет от помощ от 450 милиона евро за 2023 година, обявен от президента фон дер Лайнен. Това довежда общата подкрепа, предоставена досега на Украйна от началото на войната на Русия от ЕС, неговите държави–членки и европейските финансови институции, до около 50 милиарда евро. В допълнение към това Комисията работи за принос от 1 милиард евро за бързо възстановяване, се казва в съобщението.
Цитира се и самата председателка на комисията : "С посещението на колегията в Киев днес ЕС изпраща много ясно послание до Украйна и извън нея за нашата колективна сила и решителност пред лицето на бруталната агресия на Русия. Ние ще продължим да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. И ще продължим да налагаме висока цена на Русия, докато не спре агресията си. Украйна може да разчита на Европа да помогне за възстановяването до една по–устойчива страна, която напредва по пътя си към присъединяване към ЕС".
Комисията има и специален сайт озаглавен "Солидарност на ЕС с Украйна" 
image

Така! Няма спор – Еврокомисията гостува на Владимир Зеленски.
И тук възниква въпросът – "Кога се ходи на гости?".
При задаване в Google–то на въпроса "Кога се ходи на гости?" излиза изобилна информация,  която не дава отговор на въпроса, но в различни варианти преобладава правилото : "На гости не се ходи с празни ръце".
За подаръка на гостите се споменава по горе : "… нов пакет от помощ от 450 милиона евро за 2023 година".
Euronews споменава и за още един подарък : "Фон дер Лайнен обещава 10–и пакет от руски санкции при посещението си в Киев; Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен обеща да удари Русия с нов пакет от санкции на ЕС, отбелязвайки една година от войната в Украйна. Обещанието беше направено по време на високопоставено посещение в Киев, при което 15 европейски комисари се срещнаха с украинските си колеги за задълбочаване на сътрудничеството и привеждането в съответствие на законодателството.
"Русия плаща висока цена, тъй като нашите санкции подкопават нейната икономика, връщайки я назад с едно поколение. До 24 февруари, точно една година от началото на инвазията, ние се стремим да въведем десетия пакет от санкции … Ясното послание на тази среща е, че ние стоим до Украйна твърдо както винаги", каза фон дер Лайнен, говорейки до украинския президент Владимир Зеленски.
"Това [членството в Евроколхоза] е мотивация да защитим преди всичко нашата държава, а след това и цяла Европа срещу най–голямата антиевропейска сила в света. Това е наистина важно за нашите хора … През тази година имаме амбицията да започнем всички стъпки по отношение на преговорите … Съществува единство сред обществото, сред политиците, което ни позволява да приемем необходимото законодателство и правителствени актове възможно най-скоро", уверил домакинът Зеленски гостите и предупредил, че Русия сега "концентрира сили и се готви да отмъсти не само срещу Украйна, но и срещу свободна Европа".
Дали евроколхозният десант е само ласкателство към режима на Наполеончик, засвидетелствувано по местоживеене и регистрация на последния?
С такива подаръци се ходи при важен човек, от когото очакваш услуга.
Още повече, бяха взети под внимание дори такива подробности, които се отнасят до това каква цветова схема на костюмите трябва да са избрали комисарите. Препоръчително е да се въздържате от всякакви зелени нюанси, нюансите на каки също бяха в списъка на "забранените".
Каки и зелено – само за Зеленски, всички останали – 50 нюанса на синьо и пак синьо и нека "да бъде лошо за тези, които мислят лошо за това".
Списанието Politico видяло вътрешна препоръчителна бележка от Генералния секретариат на Комисията, който контролира логистиката и протоколните услуги за пътуването с ясно отправено послание към пътуващите за Украйна : "Има дрес код".
"Да : "Обичайно бизнес облекло" (или елате, както сте в Брюксел);
Не : "Зелено, каки или твърде ярки цветове" (по–рядко в Европейския квартал)".
Причината за бележката, изпратена миналата седмица и видяна от Politico, беше очевиден опит да се запази военната визия за домакините и украинския президент Владимир Зеленски, който направи армейската зелена тениска своя вездесъща военновременна униформа. Плановиците на ЕС вероятно са наясно, че това е стил, подходящ за онези, които се борят с брутална руска инвазия – но може би по–малко за еврокомисар, коментира изданието.
Генералния секретариат на Европейската комисия пък не коментирал.
"Във влака ще бъдат раздадени кутии със студена храна, но моля, бъдете подготвени за основни консумативи … Ще има индивидуални спални дивани [sic] с една обща тоалетна във всеки вагон, не бани", предупреждавала още бележката.
Чиновниците от Евроколхоза неведнъж са показвали "модна солидарност с Украйна в миналото".
image

Урсула фон дер Лайнен произнася Годишната си реч за състоянието на Съюза на 14–ти  септември 2022 година облечена в цветовете на украинското знаме синьо и жълто 

Тази украинизация на Колективния Запад не е случайна. Дори не е изненадващо как Европейският съюз се вкопчи в Украйна, за да отмъсти на Русия, за което говори фактът, че преди десет години точно същата европейска институция, в която се сменят само личностите, но не се сменя елитът от управляващи, същият кръг от глобалисти, наливащи в ушите на жителите на Евроколхоза "за европейските ценности", същата тази "дълбока Европа", толкова умна и добра, решително не искаше да види Украйна помежду си.
През есента на 2013–та година тогавашният президент на Украйна Виктор Янукович, колкото и да се оплакваше на тогавашния федерален канцлер Меркел за "самотата пред лицето на Русия", ръководителят на германското правителство твърдо каза "nein", френският президент Оланд веднага я повтори, казвайки прононсирано "non", и в крайна сметка Украйна не получи практически нищо.
Въпреки че Янукович молеше в рамките на "Източното партньорство" от ЕС – под формата на заеми, не даром – сума, която днес изглежда смешна : това бяха около 12 милиарда евро за подкрепа на икономиката и по някакъв начин да я адаптират към изискванията на Европейския съюз, беше му отказано.
И какво трябваше да се случи през това време, че днес точно същият ЕС води не само хоро из Киев, но и изпраща много пари там? Да не говорим за военните "тежмаш".
Е, случи се кризата в икономиката на Съединените щати, "арабската пролет", И да не забравяме, че никой не е отменил вътрешните социални проблеми на самата US–Америка.
И толкова силните Съединени щати в един момент осъзнаха, че в действителност всичко  едновременно и паралелно те няма да могат да измъкнат. И кое е най–важното нещо, когато не можете да се справите сами?
Правилният отговор е отслабването на конкурентите. И кой е основният икономически конкурент на САЩ? Точно така – Европа (Европейския съюз).
Да се отслаби Европа беше възможно само като се откъсне ЕС от историческия му търговски партньор. По вълните на Балтийско и Черно море (и по дъното), както и по сушата, Европа получаваше от Руската федерация това, от което се нуждаеше, а Русия – това, от което се нуждаеше. Тук икономиката цъфтеше и миришеше, а us–американската се огъна. Тръмп можеше да е всичко, но той изигра номера с числата и затова постоянно заплашваше да въведе антиевропейски мита и тарифи, за да подкрепи местната индустрия.
Сега вече е обратното.
Взетото решение – да се създаде от Украйна анти–Русия, но не с тези скромни опити от 90–те години, а вече с максимални скорости и мащабен обхват– се оказа по–лесно за изпълнение. US–Американците движеха процеса, те продадоха и "европейската идея".
А за илюзиите си украинците плащат със собствената си, а не с американската кръв.
Европейците, във всеки случай властимащите, още не разбират как всъщност всичко това заплашва и без това стопеното им благосъстояние, продължавайки да дрънкат нещо за "пълни  ПГХ", но брашното от щурци вече се продава и се замесва в тестото.
А пък пиндосите се занимават да четат борсови отчети, да броят печалби, да печатат долари и удовлетворени се радват, че пак са успели да подобрят благосъстоянието си за чужда сметка.
А Евроколхозът придвижва Десетият пакет от санкции срещу Руската федерация да се "разкъса руската икономика на парчета"; придвижват се доставките на тежко оръжие и всичко това красиво, в черни кръстове, за да стрият Русия на брашно политически.
А в Киев евроколхозниците политически коректно спазват дрескода и протокола.
А срещата в столицата на Незалежната беше пир на победените.
И участниците в политическата трапеза овреме да разберат това, преди Русия да обясни всичко "чисто конкретно", както се казваше през елегантните, но жестоки  90–те години.
Така ще е по–разумно и безболезнено за самите дами и господа във властта и за наглите, бързо обедняващи и затова в кавички "златни половин милиард", които управляват.
А Украйна е на път да я сполети съдбата на измаменото камилче – "Членство на Украйна в ЕС : Без кратки пътища за присъединяване, предупреждават официални лица преди срещата на върха", оповестява слухове кореспондентът на BBC в Брюксел.
Агенцията цитира евроколхозен дипломат, пожелал да остане анонимен : "Ще го направим, но няма преки пътища … Украйна не се нуждае от това", обещал дипломатът.
Преведено на разговорен български, казаното от дипломата означава "Ще видим".
image

Зеленски пита : Стигнахме ли вече? – Урсула фон дер Лайнен отговаря : Скоро!

Източници казаха на BBC, че част от изявлението [на Евроколхоза за резултатите от срещата] е променено, защото е твърде "наклонено напред". Твърди се, че Франция, Германия, Италия и нациите от Бенелюкс са предупредили да не се използва прекалено оптимистичен тон.
"Зеленски няма да се появи в Санремо", съобщава печалната вест агенция ANSA 
image
Украинският президент Владимир Зеленски няма да се появи във видеовръзка в последната вечер на тазседмичния песенен фестивал в Санремо в събота, както беше обявено по–рано, а само ще изпрати писмено съобщение до годишната музикална феерия след протестите срещу появата му на фестивала, каза в понеделник шефът на развлекателния център в най–гледаното време на телевизия Rai Стефано Колета.

Фактът, че почти сто хиляди подписа под призива за отказ на Зеленски бяха бързо събрани в Италия, показва, че италианското обществено мнение е разделено на две неравни части.
Миналата година ФИФА пък отказа да покаже видеопосланието на Зеленски преди началото на финалния мач от Световното първенство по футбол в Катар.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_461
https://eu-solidarity-ukraine.ec.europa.eu/eu-ukraine-standing-together_en
https://www.euronews.com/my-europe/2023/02/02/eu-heads-to-ukraine-for-summit-to-boost-integration-as-anniversary-of-invasion-nears
https://www.politico.eu/article/volodymyr-zelenskyy-ursula-von-der-leyen-eu-membership-kyiv-meeting-ukraine/
https://satira.mirtesen.ru/blog/43537939483/Evropa-stremitelno-ukrayinizirUyetsya?utm_referrer=mirtesen.ru
https://www.politico.eu/article/eu-ukraine-summit-trip-dress-code-brussels-military-volodymyr-zelenskyy-russian-invasion-solidarity-kyiv/
https://www.bbc.com/news/world-europe-64492102
https://www.ansa.it/english/news/lifestyle/arts/2023/02/06/zelensky-wont-appear-at-sanremo-will-send-message-instead_2b53db70-a113-4139-ae0e-a2120353d361.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Евровещицата
11.02.2023 09:07
е най-добре да си остане в Украйна...
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
11.02.2023 10:09
Ама то на края май ще трябва лично с оръжие да защитават демокрацията в Украйна, когато украинците привършат.
цитирай
3. nedovolen - Зеления поискал летящи чинии. О...
11.02.2023 10:21
Зеления поискал летящи чинии. Обадил му се метален глас. Урсула да те закара на таверна. Сега е момента.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
11.02.2023 10:41
Мен ли Урсулина да ме води на таверна?
Ха–ха–ха!
Ще й чупя чиниите в главата.
цитирай
5. nedovolen - К4
11.02.2023 18:18
Недей така, ве. Жена се "удря" само с цвете.
Ако не е УрсузЪ.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
11.02.2023 18:49
Дори и с цвете не бива. Но със саксията се разрешава.
Саксия, чиния – прието е.
Освен че е урсуз, Урсулина е и сатанистка.
цитирай
7. mt46 - ===
11.02.2023 20:03
Стоят твърдо зад Украйна?... Това не е добре за Украйна...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
11.02.2023 21:49
Хе–хе–хе!
Твърдо, твърдо, колко да е твърдо.
Колко твърд може да е геронтократа Жозеп Борел.
Те загиват, но и на Украйна няма да позволят да се измъкне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758327
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031