Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2022 07:01 - © Психозата от Германия се пренесе у нас
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1482 Коментари: 12 Гласове:
4

Последна промяна: 12.12.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.12.2022г.

     Кметът на Столична община Йорданка Фандъчкова издаде заповед за прекратяване на митинга–шествие под надслов "Мир, неутралитет, суверенитет".
Събитието не било съгласувано със Столичната община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), цитира  съобщение на общинския пресцентър сайтът "Факти", което аз не открих в сайта на общината.
Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) – звучи сериозно заплашително.
Но да проследим хронологията на събитията.
Върховната административна прокуратура (ВАП) сезирала министъра на вътрешните работи по повод получена от кмета на София информация за обявено в социалните мрежи провеждане на масово "мероприятие".
ВАП е извършила проверка по отношение на изложената в писмото от кмета на София информация и на приложения снимков материал.
В социалните мрежи "мероприятието" се разпространявало под надслов "Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!", което не съответстваше на официално заявеното от организатора гражданско обединение "Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света" мероприятие, оправдават се от СГО.
А Общината и Фандъчкова били сезирани с две писма – от общински съветници от групата на "Демократична България" и от представляващи ПП КОД, за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие на 10 декември, което може да е "насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната", както и че събитието може да е "противоречащо на решенията на ЕС".
"До нас достигна обезпокоителна информация, че e планирано провеждането на "митинг в подкрепа на Русия", който да прерасне в "празнично гражданско шествие" под надслов "Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!". В поканата към присъствие, публикувана в социалните мрежи, е написано следното : "Нека всички, които милеят за България и Русия (защото ние сме неразделни части от едно цяло)", алармират общинските съветници от "Демократична България" в Столичния общински съвет.
В писмото се добавя : "Обръщаме се към Вас с призив да използвате своите правомощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите забрана за провеждане, както на митинга, така и на шествието. Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната, което Ви задължава да ги предотвратите. Свидетелство за това е горецитираното твърдение, че България и Русия сме неразделни части от едно цяло" – аргументират се общинските съветници от ДБ.
"Убедени сме, че не бива да се допускат терористични призиви и изяви в центъра на европейска София. Също така, при вероломната агресия на Русия срещу независима Украйна и избиването на народа ѝ, в момент, в който жени и деца са принудени да бедстват без светлина и топлина, е недопустимо "празнично шествие" и подкрепа за убийците", заявяват  още общинските съветници от "Демократична България", съобщава вестник СЕГА.
image

"Протестът пред президентството". Снимка от вестник "Банкеръ Daily

Така. Каква е нишката? – Бдителни общински съветници от "Демократична България" и граждани от ПП КОД съобщават писмено на кметицата Фандъчкова за надвиснала опасност от "насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната". Заплашени са и евроатлантическите ценности.
На свой ред кметицата Фандъчкова сезира Върховната административна прокуратура (ВАП).
Прокуратурата незабавно праща нишан на Министерството на вътрешните работи да вземе мерки съгласно разпоредбите на ЗМВР и ПУДМВР.
Министър Демерджиев се оплакал на директора на оторизираната по държавните преврати Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).
ДАНС нарежда на Фандъчкова да отмени разрешението за провеждане на "мероприятието".
Така кръгът се затваря и медиите съобщават : "Фандъкова издаде заповед за прекратяване на проруското шествие"; "Фандъкова спира митинг–шествие под надслов "Мир, неутралитет, суверенитет"; "Фандъкова сложи край на скандален митинг в София"; "Кметицата на София прекрати шествие в подкрепа на Русия" и прочие.
Бдителните граждани спят спокойни със съзнанието за изпълнен граждански дълг.
image

Тази маса митингуващи заплаши в събота националната ни сигурност 

image
Едно вярно пророчество
 

image
Правилният за България външнополитически избор
 

https://fakti.bg/bulgaria/738291-fandakova-spira-miting-shestvie-pod-nadslov-mir-neutralitet-suverenitet
https://bntnews.bg/news/fandakova-izdade-zapoved-za-prekratyavane-na-miting-shestvie-pod-nadslov-mir-neutralitet-suverenitet-1216728news.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/fandukova-izdade-zapoved-za-prekratyavane-na-proruskoto-shestvie
https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/fandukova-izdade-zapoved-za-prekratiavane-na-proruskoto-shestvie
https://btvnovinite.bg/bulgaria/shestvie-v-sofija-v-podkrepa-na-rusija-kmetat-fandakova-razporedi-prekratjavaneto-mu.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Психозата е масова. Не че с протести ...
12.12.2022 08:10
Психозата е масова. Не че с протести става. Водят само до смяна на маймунярника в народната сбирщина.
:)))
цитирай
2. morskipesni - А, става, става. Даже най-добре с протести става,
12.12.2022 10:13
стига да има достатъчно камъне и дърве. За един ден става, работата.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
12.12.2022 10:45
Хе–хе–хе!
Плакатите имат и дръжки, ама са литави.
цитирай
4. kvg55 - До 2. morskipesni
12.12.2022 10:48
Нещата са сериозни като в Германия.
Става въпрос за "мероприятия насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната".
цитирай
5. nedovolen - K3
12.12.2022 11:26
Ха ха.
Има и по-нежен, но ефективен вариант, но на този етап няма дупета. Всички работещи спират работа. Това прекъсва паричните потоци към жълтите павета и злините обратно. Бърканицата е пълна, като се утаи, всичко си отива на място.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
12.12.2022 12:16
Прав си! Но не мислиш ли, че гадовете няма да пуснат печатницата за банкноти?
цитирай
7. morskipesni - Няма да посмеят да отвържат инфлацията,
12.12.2022 12:37
първо поради бюджетната рамка, второ заради еврото. И тълпи по улиците не щат- това ЗА ТЯХ е краят.
цитирай
8. kvg55 - До 7. morskipesni
12.12.2022 13:35
Да, сигурно няма да посмеят, ама не са много за вяра. За тях няма край. Едни и същи се въртят от 1990–та насам. Отпадат само по физиологични причини.
Сега гледам в правителството на Габровски Меглена Плугчиева–Александрова, заместник министър–председател в правителството на Сергей Станишев; Миглена Тачева, министър на правосъдието от 2007 до 2009 година; Прошко Прошков, български политик от партия България на гражданите (до 2012 година – от Демократи за силна България); Драгомир Заков, министър на отбраната в правителството на Кирил Петков от 1 март 2022 година; Добромир Симидчиев, заместник–министър на регионалното развитие и благоустройството в три правителства : първото на Бойко Борисов, в служебното на Марин Райков и в правителството на Пламен Орешарски и още, и още.
цитирай
9. krumbelosvet - Дали има висша намеса
12.12.2022 14:11
Дали има висша намеса, извънземна или Божия, е неизвестно. Но че народна намеса отдавна е невъзможна, ми изглежда сигурно. Масови прояви без медиите не стават, а медиите са монопол на глобал-либерастията.
цитирай
10. missana - Страхът е интересен феномен.
12.12.2022 14:21
В случая ги е страх от нещо, което у нас не може да се случи, защото единственото спонтанно нещо в България е спонтанният аборт. Но народът го е казал най-добре:
"От празната пушка се боят двама - този който я държи и този срещу когото е насочена!"
цитирай
11. nedovolen - K6
12.12.2022 14:55
Вай вай вай, завайках се аз. Печатницата е най-малкия проблем, при моята теза. Ако не можем да принтираме, ще сечем. Не глави.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen
12.12.2022 19:09
Ще сечем, монети, в тарапаната.
А главите нежно ще ги увиваме около врата с дебело и здраво въже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5904227
Постинги: 2838
Коментари: 26149
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930