Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2022 16:01 - © Изчерви ли се танте Ангела?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2238 Коментари: 12 Гласове:
13

Последна промяна: 11.12.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.12.2022г.

     Тези дни Ангела Меркел проговори публично в интервю за седмичника Die Zeit 
image 

"Инициирането на влизането на Украйна и Грузия в НАТО, което се обсъждаше през 2008 година, смятах за погрешно. Нито една страна нямаше необходимите предпоставки и ние не обмислихме напълно какви биха били последиците от подобно решение, както по отношение на руските действия срещу Грузия и Украйна, така и по отношение на НАТО и неговите правила за оказване на помощ. А Минското споразумение от 2014–та година беше опит да се даде време на Украйна.
Тя също използва това време, за да стане по–силна, което може да се види днес. Украйна от 2014 / 15–та година не е днешната Украйна.
На всички ни беше ясно, че това е замразен конфликт, че проблемът не е решен, но точно това даде на Украйна ценно време", признава тогавашният канцлер на Федералната република.
Е, успяха! Излъгаха наивният Владимир Владимирович.
image

Минск, февруари 2015, Ангела Меркел сливосва по женски Владимир Владимирович Путин 

Президентът на Руската федерация реагира спокойно, с разбиране, както се казва.
«Честно казано, беше напълно неочаквано за мен. Това е разочароващо», коментирал той в отговор на въпрос на пресконференцията в Бишкек, където е на посещение в Киргизия.
«Откровено казано, не очаквах да чуя това от бившия федерален канцлер, защото винаги съм предполагал, че ръководството на Федерална република [Германия] е искрено с нас. Да, разбира се, беше на страната на Украйна, подкрепяше Украйна, но все пак ми се струваше, че ръководството на Федералната република винаги искрено се е стремило към уреждане на принципите, за които се съгласихме и които бяха постигнати, включително в рамките на Минския процес.
Току–що казаното само показва, че направихме всичко правилно от гледна точка на започване на Специална военна операция. Защо? Тъй като, оказва се, никой нямаше да изпълнява всички тези Мински споразумения, ръководството на Украйна го каза и с думите на бившия президент Порошенко : те го подписаха, но нямаше да го изпълнят.
Но все пак се надявах, че другите участници в този процес са искрени с нас. Оказва се, че и нас са измамили. Въпросът беше само да се напомпа Украйна с оръжия и да се подготви за военни действия. Виждаме го, да. Явно сме се ориентирали твърде късно, честно казано. Може би всичко това трябваше да започне по–рано. Просто се надявахме, че все пак ще успеем да постигнем споразумение в рамките на тези мирни споразумения от Минск.
Какво ще кажеш за това. Сега възниква въпросът, разбира се, въпросът за доверието. И така доверието, разбира се, е почти на нула, но след изявления от този вид, разбира се, възниква въпросът за доверието : как да преговаряме за нещо, за нещо и възможно ли е да преговаряме с някого и къде са гаранциите ? Това, разбира се, е въпросът …
Това ни кара да се замислим, разбира се, с кого си имаме работа?».
image

Четирите страни по Минските споразумения 1 и 2 – един наивник и трима измамници 

"Всички тези въпроси, разбира се, сега възникват във всички. Мисля, че първото нещо е, че трябваше да доведем нашите надеждни съюзници, армията и флота, до ниво, което ни позволява да се чувстваме уверени в по–нататъшните стъпки по траекторията на външната политика. Но има още нещо : Владимир Владимирович е отличен преговарящ и по онова време той направи всичко, за да поддържа стабилността в Европа. Не бих казал, че се "доверихме". Ние просто търсихме възможност да запазим мира в Европа. Вече никой не вярва в това, защото главите на всички са обърнати на една страна. И ние действително спазвахме Минските споразумения, за да запазим мира. На тях, Украйна и Европа, за известно време им беше от полза. Но как са запазили мира? Унищожавайки руския народ в Донбас! И канцлерът Олаф Шолц, усмихвайки се, каза – какъв геноцид има там?. Е, това е правнук на генерал–лейтенант, който участва в геноцида на руския народ на Ленинградския фронт ...
И се опитвахме да запазим мира до последно. Вижте, когато Съветът за сигурност на Русия, беше открито, нашият президент не обяви веднага решението. Той се обади на Макрон, Шолц – каза : ние още не сме взели решение за признаването на републиките от Донбас, нека все пак направим нещо, за да предотвратим кръвопролития. Не, отказаха категорично. И тъй като не могат да направят друго, те са в канавката, както Вашингтон поиска, те само изпълняват заповеди от Вашингтон. И знаете, че дори японците смятаха (Японски експерт доказва, че конфликтът в Украйна е избухнал на 16 февруари и го е започнал Киев; Познавам добре Ивао Осака, автор на статия за причините на СВО в Украйна, публикувана в авторитетното японско издание JB PressПо молба на Осака дадох оценки на неговата докторска дисертация, посветена на "проблема за северните територии". Не може да се каже, че този сравнително млад учен заема проруска позиция, а според мен той се стреми да разбере безпристрастно същността на позициите на двете страниРуската федерация и Украйна, пише в Аналитический портал "Фонд стратегической культуры" Анатолий Кошкин), че военните действия са започнали не на 24 февруари, а на 15 февруари, когато интензивността на обстрела на жилищните райони на Донецк се засили. Става дума за това, че от 15 февруари до 23 февруари интензитетът се е увеличил 60 пъти. По–точно от 30 до 60 пъти, японците го изчисляват. Това беше артилерийска подготовка, за да влезе след нея в Донбас и да се избие цялото рускоезично население. Ние просто предотвратихме, спасихме нашите хора, те вече са жители на нашата територия. И, разбира се, в тази ситуация постъпихме абсолютно правилно", коментира Андрей Кошкин, експерт на Асоциацията на военните политолози, ръководител на катедрата по политически науки и социология на Плехановския университет.
А Маша Захарова им го каза направо 
image

: «Интервюто на Меркел е заявка за международен съд. Това е пряко потвърждение, че всичко, което беше направено през 2014–2015 година, е имало една цел – да отклони възгледите на световната общност от реалните проблеми, да изиграе времето, да напомпа режима в Киев с оръжия, да подготви политически, да доведе въпроса до голям конфликт и започване на военни действия».
image

Ангела Меркел се моли на господ за опрощение на греховете ѝ

https://www.zeit.de/2022/51/angela-merkel-russland-fluechtlingskrise-bundeskanzler
https://dzen.ru/a/Y5G3UX_rEDnwTSHp
http://kremlin.ru/events/president/news/70061
https://www.kp.ru/daily/27482.5/4690452/
https://www.5-tv.ru/news/412382/zaharova-oskandalnom-intervu-merkel-eto-zaavka-namezdunarodnyj-tribunal/
https://www.fondsk.ru/news/2022/12/01/japonskij-ekspert-govorit-chto-konflikt-na-ukraine-vspyhnul-16-fevralja-i-nachal-ego-kiev-57822.html




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. morskipesni - Е, "сполучиха".
11.12.2022 16:10
Резултатът е европейска катастрофа за радост на САЩ. Има и друго-разбрахме им "моралните ценности", към които бяхме повлекли крак. В Германия се появиха силното опозиционно движение "Ами гоу хоум" и други свежи индикатори за радикална промяна. Българите се излъгахме най-малко от всички: така и не повярвахме на Запада както за "единствения виновник" за войната в Украйна, така и на ваксинационните напъни на корумпираните от Бигфарма администратори. Един на нула за нас, балканците. Лъжливото овчарче се оплете в нови лъжи, сполай ти Боже за разума да не се подведем.
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
11.12.2022 17:25
Така се получи, както пишеш.
Ще проуча тези опозиционни движения в Германия.
Ние българите нали сме си мнителни, защото много сме страдали, наистина винаги си имаме едно на ум.
А лъжливото овчарче, ще завърши зле, то е ясно.
цитирай
3. nedovolen - Тази я бива само да прави забележки ...
11.12.2022 17:56
Тази я бива само да прави забележки на приятеля си ББ да си носи правилно парцала на носа и като го викне, да не й изпраща ментето. Ами щом кариерата й е започнала 80-те на Слънчака.
:)))
цитирай
4. iw69 - Накрая
11.12.2022 18:00
Западът може и да се задави с голямата хапка (Украйна), която отхапаха от руската плът и сега се опитва да преглътне.
цитирай
5. missana - Коварството на Запада е безгранично.
11.12.2022 20:43
Но мисля, че Путин е бил наясно с кого си има работа още тогава.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Право на мнение за постинга Ви и за тези, дето са се изкоментирали под него:
11.12.2022 21:07
В блотг изпълнявате ролята на подметвач, а тези, които се накоментирват постингите Ви са на интелектуално ниво, неразрешаващо им да наппавят разлика между бок и фашкъ...
Вие като автор на постинга и коментаторите от типа на съвремените аналЛизатори и химнословници сте един малък модел на тези, които натресоха простащината в страната ни.
цитирай
7. kvg55 - До 3. nedovolen
11.12.2022 21:16
Залезе Меркел, залезе и Боко в Евроколхоза.
От пребиваването си на Слънчака хората се връщат печени.
цитирай
8. kvg55 - До 4. iw69
11.12.2022 21:20
Ако остане нещо от Украйна след СВО, чудо ще е.
Полша напира за украински територии, Унгария напира и тя, Румъния също. И ние също можем да претендираме за населено с българи парче.
цитирай
9. kvg55 - До 5. missana
11.12.2022 21:21
Доверяваше се на Меркел.
В интервюто тя говори и за "Северен поток–2". Също е интересно.
цитирай
10. kvg55 - До 6. planinitenabulgaria
11.12.2022 21:23
Бае Коста, аз се основавам на реални факти и думи.
Простотиите ги измисляш ти с извратеното си мислене.
цитирай
11. mt46 - ...
11.12.2022 22:15
Срамота! Да лъжат така нагло!...
цитирай
12. kvg55 - До 11. mt46
11.12.2022 22:22
В политиката срам няма. Гледай ги нашите синковци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5817245
Постинги: 2827
Коментари: 26019
Гласове: 34344
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930