Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2022 15:01 - © Информационни чудеса в дигиталната ера
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1108 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 29.07.2022 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
29.07.2022г.

     На 28–29 юли в София се проведе организиран от DCN Global Форум "Война в дигиталната ера" 
image

Дискусията била за начините, по които дигиталните технологии трансформират воденето на войни, помощта за населението, информирането на населението и борбата с враждебните вмешателства, съобщава BlueLink.
В Интернет повече информация за форума може да се намери на английски, отколкото на български език. Тези дето не знаят английски, но знаят руски ще се информират зловредно от путиновата пропаганда. Явно форумът не е предназначен за утайките от социализма.
Форумът бил хибриден, както пише mreza-mira.net, каквото и да означава това.
Предишни войни са били излъчвани по радиото и телевизията, но Web 2.0 и Web 3.0 осигуряват двупосочен канал за комуникация с глобален обхват. Спечелването на информационната война, локално и глобално, е все по–често част от изготвянето на стратегия. В Украйна инструментите на Web 2.0 се разширяват и увеличават не от армии от тролове, а от реални хора, обединяващи сили, за да се противопоставят на окупацията и нейните катастрофални последици. Web 3.0 играе видима роля, тъй като криптовалутите се използват за увеличаване на даренията, като междувременно същите инструменти на Fintech могат да улеснят избягването на санкции. Цифровите технологии трансформират начина, по който се водят войни, предоставя подкрепа на населението, борави с информация и осведоменост и ограничава смущенията, обяснява mreza-mira.net.
По време на събитието били разгледани въпросите :
– С какво тази цифрова информационна война се различава от предишните?
– Как социалните медийни платформи помагат да се заглуши и разобличи пропагандната машина на Путин?
– Какви са използваните и усъвършенствани по време на кризата механизми за борба с цензурата?
– Защо комуникационната стратегия на Зеленски е толкова ефективна за представянето му като основен лидер и влиятелен човек?
– Какво представлява украинската ИТ армия и как цифровият граждански активизъм устоява на руската армия от тролове?
– Успешни ли са усилията за борба с дезинформацията? Как се справят големите ИТ компании в борбата с дезинформацията?
Весело ще да е било на този форум. Особено когато се е говорело за наличието на цензура в Руската федерация и отсъствието на цензура в колективния Запад и Република България.
Или за политическото величие на Наполеончик, който не пропагандира, а стратегически комуникира. При това ефективно, за разлика от кръвавото жоже, което губи във всичко.
А за дезинформацията е могло да прочетат горещите новини на вестник СЕГА или да изслушат централната информационна емисия, на която и да е телевизия.
Във Форума участват експерти и различни личности от европейски страни и Съединените американски щати, съобщава TheGeopost.com. Божидар Божанов, Елиз Лабот, Тим Скуирел, Александра Матвийчук, са само част от имената, които ще участват сред 25–те лектори. Във форума участвала и личността Херо Мустафа, която още първия ден се изказала и дала наклон в правилната идеологическа посока на седянката.
На изказването на нейно превъзходителство медиите отделят изключително много внимание.
"Политиците в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи", рекла Мустафа, но не посочила имена. Ама ние се сещаме, Коцето от "Възраждане" ще да е. Неговият и на партията му рейтинг върви нагоре с хвалби за Русия.
"Това, което виждам тук, като говоря като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат краткосрочна изгода. Но ефектът има дългосрочни последици и е пагубен за обществото – подкопава доверието, засилва страха В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до технологичната вселена", разяснил технологично–дигитално текущата политика дипломатът.
Лошо, Херо, лошо! Признаваш успех в пропагандата на диктатора Путин, който подкопава вярата на българите в успеха на евроатлантизма.
И какво е това : Посланик Мустафа отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен "лъжи и войни".
Като че ли, откакто сме се залюбили твойта родина ни предлага друго различно. И жертви дадохме за us–американския интерес. Че даже ни и попритискате да купуваме разни скъпи военни играчки от вашите производители.
Елементарно Мустафа, елементарно. Ти колко време пребиваваш в България? Не разбра ли, че българите са недоверчиви : "Отде знаеш, че стените им са здрави, ще откъртят някоя дъска, иди, че се дави подир“. Та и не можеш ги убеди, че Русия им предлага само "лъжи и войни".
И не се подлъгвай, че българите помогнали на "украинския народ във време на криза, да покажат своята изключителна подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят своите домове за бежанците". Българинът винаги съжалява за наивността си.

https://dcnglobal.net/war-in-the-digital-age%5C
https://www.bluelink.net/sabitiya/forum-vojna-v-digitalnata-era-s-predstavyane-na-blulink.html
https://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/hybrid-forum-war-in-the-digital-age/
https://thegeopost.com/en/news/dcn-global-organizes-a-hybrid-forum-on-the-impact-of-digital-technology-on-the-war-in-ukraine/
https://www.novinite.com/articles/216078/US+Ambassador%3A+Politicians+in+Bulgaria+take+advantage+of+Russian+Propaganda+for+short-term+Benefits




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. missana - Тъкмо ще спомогнат
29.07.2022 20:28
за по-сериозното квалифициране на хакерите...!
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
30.07.2022 08:05
Ха-ха-ха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5908692
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930