Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2022 16:01 - © След срещата в Техеран
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2232 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 22.07.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.07.2022г.

     В края на работното си посещение в Иран Владимир Путин отговори на редица въпроси на представители на медиите :
За Сирия Владимир Владимирович каза "и да се отървем от терористите и от всички видове, няма да ги изброявам сега".
Достатъчно е да се спомене главният терорист, който поддържа и финансира дребните терористи и граби петрола на Сирийската арабска република – това са Съединените щати.
"Цялата хуманитарна помощ трябва да минава през официалните сирийски власти, през Дамаск", утвърждава властта на президента на Сирия Башар Асад Владимир Путин.
И тука Вовата си идва на думата : "Има някои разногласия относно случващото се в Заефратието … американските войски първо трябва да напуснат тази територия и трябва да спрат да ограбват сирийската държава, сирийския народ и нелегално да изнасят петрол оттам … за да се осигури дългосрочна, стабилна ситуация там, е необходимо цялата тази територия да бъде прехвърлена под контрола на официалните власти на Дамаск, под контрола на въоръжените сили на Сирийската арабска република".
"Говорихме с духовния водач на Иран главно по стратегически въпроси, включително развитието на ситуацията в региона. Това е естествено, това е обхватът на неговата дейност. За мен беше много важно да чуя неговото мнение, неговите оценки … Що се отнася до срещата с президента Раиси, говорихме преди всичко за икономически теми. Трябва да отбележа, че през последните шест месеца търговията между Русия и Иран е нараснала с 40 процента. Това е много добър показател … първият експериментален, пробен влак вече тръгна по маршрута Север–Юг. Това е кратък маршрут с достъп след това до южните пристанища на Иран, а оттук пътят към Персийския залив и Индия", обяснява за срещите си с иранските водачи Путин.
Относно иранската ядрена програма, важен въпрос, обаче е кратък, не съвсем ясен и неподробен : "Има проблеми със сигурността по отношение на иранската ядрена програма. И тук беше много важно да се разберат настроенията на иранската страна, как трябва да се организира тази работа. Тук има и нашата част, руската част в тези съвместни усилия за възобновяване на сътрудничеството между Иран и МААЕ, няма да говоря сега за това, но това е толкова важна част, руската част".
А в какво се състои тази "руска част", само те си знаят?
И във връзка с износа на руско и украинско зърно шутит : "Никой досега не е възразил, включително нашите американски партньори". Можеше "американски приятели" да каже. Защото те наистина са приятели, защото "ограниченията, свързани с доставката на руски торове на световния пазар, бяха премахнати от американците", съобщава той.
Относно доставките на газ "Газпром" винаги е изпълнявал, изпълнява и възнамерява да изпълнява всичките си задължения", подчертава Владимир Владимирович.
"Това, че нашите партньори прехвърлят своите грешки или се опитват да прехвърлят своите грешки върху Русия, върху "Газпром", за това нямат никакво основание", но премълчава, че газът му е агресивен, недемократичен, авторитарен и миризлив, за което Западът не го иска.
И се будалка с Евроколхоза : "не знам дали си струва да навлизам в подробности за енергийната политика на европейските страни, които са пренебрегнали значението на традиционните видове енергия и са заложили на нетрадиционните. Те са големи експерти в областта на нетрадиционните отношения, така че в областта на енергетиката също са решили да заложат на нетрадиционните видове енергия : слънцето, вятърната енергия. Зимата беше дълга, нямаше вятър – това е всичко … Всичко започна от тук, не заради някакви действия на Русия и "Газпром" цените се покачиха" 
image

"И същата мотика се настъпва и в търговията с нефт и нефтопродукти. Сега чуваме всякакви фалшиви идеи за ограничаване на обема на руския петрол, ограничаване на цената на руския петрол. Същото, което се случва и с газта. Резултатът – дори изненадващо тези идеи изказват хора с висше образование – ще бъде същият – поскъпване. Цените на петрола ще скочат до небето" 
image

"Що се отнася до газа, имаме още едно готово трасе – "Северен поток–2". Може да се стартира, но не се стартира. Но и тук има проблеми, които се състоят в това, че месец и половина или колко там, може би преди два месеца, обсъждахме тази тема в разговор с канцлера [на Германия], повдигнах този въпрос, казах, че "Газпром" е предвидил мощности, създал е тези мощности, те трябва да се използват, те не могат да висят във въздуха вечно.
Отговорът беше, че сега има други въпроси, по–важни, сега е трудно да се справим с това, не е на място" 
image

"Но "Газпром" изпълни, изпълнява – започнах да отговарям на въпроса ви с това и искам да завърша с това – и ще изпълни задълженията си изцяло, освен ако, разбира се, някой не се нуждае от това – ако затворят всичко със собствените си ръце и след това да търсим виновен, просто щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно".

http://kremlin.ru/events/president/news/69036




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. morskipesni - Рицар, Вл. Владимирович!
22.07.2022 16:35
Първо изчерпателно ОБЯСНЯВА КАКВО/ЗАЩО СЕ Е СЛУЧИЛО, после ПОСОЧВА ВИНОВНИКА, накрая НАКАЗВА ВИНОВНИКА. И пак обяснява, защо рицарски го е ПОБЕДИЛ И НАКАЗАЛ!
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
22.07.2022 21:14
Хе-хе-хе!
Така прави. Педагог. Татко Песталоци.
цитирай
3. kvg55 - До 2. elenkokoschkov
22.07.2022 21:16
Они идут, они идут.
цитирай
4. missana - С ядрената програма на Иран дело тонкое!
22.07.2022 22:27
Това беше най-силният ход на Путин.
цитирай
5. sorossadistfucking - А нашия канаЦки зеленчук надмина родната тиква със зелената си ряпа
23.07.2022 00:37
ОтидЕ коньо в рЯката, а он у Азърбайчан си поръчва семейни билети за виртуалния кораб-беглец на Ной.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
23.07.2022 08:24
Да.
цитирай
7. kvg55 - До 6. sorossadistfucking
23.07.2022 08:25
Да се махат.
цитирай
8. kvg55 - Благодарности!
28.07.2022 16:14
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5971000
Постинги: 2840
Коментари: 26157
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930