Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2022 07:01 - © Физиологично интервю
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.02.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.02.2022г.

     Интервюто
image
на посланика на Руската федерация в Кралство Швеция Виктор Татаринцев е публикувано в националния вестник Aftonbladet
image
под заглавието "Извинете за езика, но ние се изсрахме върху санкциите на Запада"
image
Така посланик Татаринцев, отговаряйки на въпрос за
предстоящите нови санкции срещу Русия, обясни на шведите на прост и достъпен език, какво мислят в Русия за западните санкции.
image
Руснак "мисли" върху западните санкции

След този отговор
image
, скандинавците не посмяли да зададат други въпроси на посланика.

Уплашените шведи сложили отметка на статията със заглавие "Сценарий на ужаса"
image
Не им се вписва в ограничените шведски глави, че някой толкова грубо, представете си, може да си позволи да говори за мерките, които налага Западът, и то не за наказание, а за образование!

Междувременно шведското общество, след като прочете статията, изпадна "в ступор".
Изявлението на Татаринцев взриви дипломатическия бомонд на Европа.
Той не понесе тази новост в дипломатическите формулировки, използвани от високопоставен служител на руското министерство на външните работи.
Специалисти по шведска филология коментират, че използваната от посланика дума
може да се преведе и като "плюе", но изданието Aftonbladet избрало по-натуралната и близка до действителността версия. Значи посланикът е бил максимално красноречив.

Коментирайки ползата от санкциите, посланикът добавил, че ограниченията позволяват на Русия да стане по-самодостатъчна и да увеличи износа.
"Нямаме италиански или швейцарски сирена, но се научихме да правим еднакво добри руски сирена по италиански и швейцарски рецепти", уточнил той.
Руският политолог Николай Стариков в своя Telegram канал се запита : "Започна ли ерата на "разбираемата дипломация"?".
Е, да! Руският президент Владимир Путин вече много пъти се оплаква, че "ние им казваме, а те не чуват". Може би сега не само ще чуят, но и ще разберат?
Това е искал и посланикът – да го разберат.
Според руският търговец на оръжие Владислав Лобаев, който от известно време коментира политическия дневен ред в личния си блог, "те [западните политици] не заслужават нищо друго".
"Сега фарисеите от либералното крило на Министерството на външните работи ще започнат да го разкатават [Татаринцев], но точно това е концептуалният апарат, който дипломатическият корпус трябва да използва в съвременните условия и който толкова липсваше през всичките тези години. Те не разбират нищо друго и не го заслужават", смята Лобаев.
И все пак, каквото и да казва някой, руската дипломация започна да се променя. И, може би, за по-добро, макар от руското министерство на външните работи все още да не са коментирали интервюто на колегата си. Езикът на дипломацията е различен. Като правило учтив и гладък, но на моменти – много хаплив. Понякога партньорите трябва да подадат много ясен сигнал, за да разбере отсрещната страна напълно настроенията на държавата. Руският посланик в Швеция Виктор Татаринцев
image
очевидно е стигнал до заключението, че сегашната напрегната международна ситуация просто открива възможност за такъв изказ.

Като цяло руската мечка си остава мечка. Какво друго може да бъде? Пудел? Не! Ролята на пудели се играе от други … . А и руската външна политика не харесва да отглежда пудели и въобще верноподаници. Това е политическа практика на Съединените американски щати.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RrnBR5/ryssland-kan-inte-acceptera-att-sverige-gar-med-i-nato
https://zen.yandex.ru/media/id/5d184eba122da300aff83440/nash-posol-v-shvecii-prostym-dostupnym-iazykom-obiasnil-shvedam-chto-dumaiut-v-rossii-pro-sankcii-zapada-shvedy-v-stupore-6208fd706edd7e29956be0f2?&




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5912365
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930