Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2022 19:31 - © Атака с дронове по чичо Сам
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 983 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 17.02.2022 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.02.2022г.

     Дрон атаката е насочена срещу американските войски в американската база в Сирия, съобщава CNN 
image

Според Централното командване на САЩ, което наблюдава операциите в Близкия изток, това е "умишлена и координирана" атака посредством дронове 
image

и непряк огън, била насочена към us-американски войски в американската база в Ат-Танф в Сирия, близо до границата с Йордания.
Първоначалната оценка е, че в резултат на атаката няма пострадала жива сила, но оценката на материалните щети продължава. "Ние се придържаме към присъщото ни право на самозащита и ще отговорим на време и място по наш избор", заплашва неизвестният засега нападател в изявление капитан Бил Ърбан, говорител на Централното командване. САЩ поддържат приблизително 3000 войници в Сирия, до голяма степен разделени между базата Ат-Танф и източните петролни находища на страната, които пазят находищата от собствениците им.
Базата се намира в зона за деконфликт от 20 квадратни мили близо до сирийската граница с Йордания, която беше създадена от Русия и водената от САЩ коалиция, за да се предотврати случаен контакт на двете страни. През последните години в района се водят тежки боеве между американските сили и ISIS (?), които са задържали позиции в района.
Базата също е разположена на път, който служи като жизненоважна връзка за подкрепяните от Иран сили от Техеран до Южен Ливан и Израел.
Експлозии са били чути за първи път близо до гарнизона Ал Танф около 19 часа местно време, казва пред Al-Monitor сирийски цивилен служител в близкия лагер за разселени лица Рукбан. Първоначалните доклади, получени от CENTCOM, казват, че атаката включва безпилотни дронове и непряк огън, категория, която може да включва ракети, минохвъргачки и артилерия.
Войските на САЩ и коалицията са базирани в гарнизона Ал-Танф, за да обучават местните сирийски опозиционни сили за патрули за противодействие на бойците на Ислямска държава.
В базата се помещават сили за специални операции на САЩ и местна бунтовническа милиция, известна като Maghawir al-Thawra (MAT).
Нямаше незабавно поемане на отговорност за нападението. Въпреки това подкрепяните от Иран шиитски милиции в района често са атакували us-американските войски в Сирия и Ирак.
Не е необходимо някой да поема отговорност – US-американците вече са посочили врага.
В края на март, в период на засилено напрежение между САЩ и Иран, ракети "кацнаха" в американска база в Източна Сирия, като американските власти бързо обвиниха подкрепените от Иран шиитски милиции. Ракетната атака е извършена един ден, след като американската армия удари съоръжения, използвани от милициите. САЩ нанесоха въздушни удари срещу две оперативни и оръжейни складове в Сирия и Ирак заради увеличаване на броя на ракетните атаки срещу американски войски и бази в Ирак.
US-Американските сили в Сирия нямат право да нанасят удари по бойци, различни от ИД и Ал Кайда, освен ако не действат при самозащита. Поводи за "самозащита" винаги ще се намерят, янките ги умеят политическите и военните провокации – срещу Виетнам и Ирак.
Междувременно Израел извърши стотици въздушни удари върху свързани с Иран цели в Сирия през последните години, някои с подкрепата на us-американското разузнаване.
image
Атаката е в отговор на обстрела на Голанските възвишения

https://edition.cnn.com/2021/10/20/politics/drone-attack-syria/index.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5881223
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34416
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930