Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2022 07:01 - © Путин и Си Цзинпин защитават демокрацията от "демократите"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 451 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 08.02.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.02.2022г.

image
     Президентът на Руската федерация беше на гости на своя приятел президента на Китайската народна република за преговори и участие в церемонията по откриването на XXIV зимни олимпийски игри на 4-ти февруари в столицата Пекин
image
Двамата излязоха със Съвместно изявление на Руската федерация и Китайската народна република относно навлизането на международните отношения в нова ера и глобалното устойчиво развитие, в което се открояват следните моменти : Развиват се процеси и явления като многополярност, икономическа глобализация, информатизация на обществото, културно многообразие, трансформация на системата за глобално управление и световния ред, нараства взаимосвързаността и взаимозависимостта на държавите, формира се тенденция към преразпределяне на баланса на световните сили, търсенето на световната общност за лидерство в интерес на мирното и прогресивно развитие нараства 
image

Някои сили, представляващи малцинство на световната сцена, продължават да се застъпват за едностранни подходи за решаване на международни проблеми и прибягват до силовата политика, практикуват намеса във вътрешните работи на други държави, накърнявайки техните законни права и интереси, предизвиквайки противоречия, разногласия и конфронтация, възпрепятстват развитието и прогреса на човечеството, което предизвиква отхвърляне от международната общност.
С този абзац Русия и Китай оставиха Съединените щати и Западна Европа в малцинство.
Забелязахте ли? "… малцинство на световната сцена …". И това е просто факт.
Естественото единомислие на Москва и Пекин е загадъчно нещо за Запада, което той не проумява. Затова US-американският коментатор Минксин Пей чрез идеологическата агенция Project Syndicate се опитва да внуши следното : Ако САЩ и НАТО потопят Москва в продължителна военна конфронтация в Европа, това е от полза за Китай, защото тогава Западът няма да има достатъчно ресурси за него, да не говорим за факта, че европейците наистина няма да искат да се карат с Китай, защото не е добре. Но ако такава конфронтация се случи с Китай за Тайван, тогава това е от полза за Москва – по същите причини. Като цяло е полезно за всяка от двете държави [Русия и Китай]  да настройва Запада срещу другия партньор и щастливо да седи в храстите.
И всичко е наред с такава логика, с изключение на едно нещо : в теоретична ситуация, ако Западът "изяде" Москва или Пекин, тогава ще дойде ред на този, който е останал. И тогава ще бъде сериозно лошо за него, защото остава сам и няма да има какво да балансира и с кого.
Сред изтъкване на новите световни политически тенденции, удар в мордата на Запада : Страните са единодушни в разбирането, че демокрацията е универсална човешка ценност, а не привилегия на отделни държави, нейното насърчаване и защита е обща задача за цялата световна общност. Демокрацията не се гради върху шаблони. В зависимост от социално-политическата структура, историята, традициите и културните характеристики на дадена държава, нейните хора имат право да избират такива форми и методи за прилагане на демокрацията, които съответстват на спецификата на тази държава. Правото да преценява дали една държава е демократична принадлежи само на нейния народ.
Следват наставления към агресивния Запад : Страните са дълбоко загрижени за сериозните предизвикателства в областта на международната сигурност и изхождат от факта, че съдбите на народите на всички страни са взаимосвързани. Никоя държава не може и не трябва да гарантира своята сигурност в изолация от сигурността на целия свят и за сметка на сигурността на други държави. Международната общност трябва да вземе активно участие в глобалното управление в интерес на гарантирането на универсална, всеобхватна, неделима и устойчива сигурност.
И ясни послания към него : Руската страна потвърждава придържането си към принципа "Един Китай", потвърждава, че Тайван е неразделна част от Китай и се противопоставя на независимостта на Тайван под каквато и да е форма … и Страните се противопоставят на по-нататъшното разширяване на НАТО, призовават Северноатлантическия алианс да се откаже от идеологическите подходи от ерата на Студената война, да зачита суверенитета, сигурността и интересите на други държави.
Китайската страна се отнася с разбиране и подкрепя предложенията на Руската федерация за формиране на дългосрочни правно обвързващи гаранции за сигурност в Европа.
Категорично против империализма : Страните се противопоставят на връщането на международните отношения в състояние на конфронтация между големите сили, когато слабите стават плячка на силните.

http://kremlin.ru/supplement/5770
https://www.japantimes.co.jp/opinion/2022/02/02/commentary/world-commentary/china-ukraine-crisis/
https://ria.ru/20220204/diplomatiya-1771087475.html




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. hristiqnskaprosveta - Демокрация на Запад не съществува, има само фашизъм и тоталитаризъм...
08.02.2022 07:30
... и стремеж към завладяване на нови територии и кражба на природни ресурси и блага, които краварите да придобият уж под предлог за борба с тероризма или налагане на демокрация. Нещо, като изтреблението на индианците с насаждане на лъжата, че не били християни и следователно не били хора. Поне така твърдят нагло-саксонските касапи.
цитирай
2. kvg55 - До 1. hristiqnskaprosveta
08.02.2022 11:35
Историята им е низ от насилие и убийства.
цитирай
3. hristiqnskaprosveta - До kvg55... Според мен, Путин е мекушав, ако зависеше от мен, отдавна...
08.02.2022 16:15
... да съм натиснал копчето на ядрените бойни ракети и да съм сложил край на мъките на света, ликвидирайки Щатите. Според мен това би трябвало да е логичното решение за тези кръвожадни кръвопийци.
цитирай
4. kvg55 - До 3. hristiqnskaprosveta
08.02.2022 18:20
Руската федерация също може да понесе загуби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5904801
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930