Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2022 11:01 - © Как "демокрацията" изкриви съзнанието на художествено-творческата интелигенция
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 660 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 08.02.2022 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.02.2022г.

     Наблюдава се тенденция представители на художествено-творческата интелигенция при показването си по телевизията да обругават реалния социализъм у нас и въобще, независимо колко са живяли и дали въобще са били родени или не по социалистическо време.
Така актрисата Яна Маринова (1978)
image
в предаването на
bTV "Тази събота и неделя" на 6-ти февруари каза : "Ужасно е! Това е ужасно! Просто не мога да си представя как може, особено това поколение, което толкова много работеха, да останат накрая по апартаментчетата и къщичките си, едва ли не да се чудят как да свързват двата края … Не е честно! Не е честно, защото ние сме държавата, нацията, която наследихме от възрожденците и от будителите и после по време на един изкривен строй, който напомня и фашизъм … и кап … социализму, комунизъм някакъв, ми което беше коренно извратено от това, което е трябвало да бъде. Ааа, ммм, успяхме да унищожиме образованието, което имаме; културата, което имаме; занаятчийството, което имаме; частната собственост, която имаме. И някой кат ми каже, дори собствената ми баба, аз жестоко се ядосвам : Е, по време на комунизма имахме всичко. Ама то не е от комунизма, то е от възрожденците. Защото дори и Левски е можел с двете си ръце, е  имал занаят и е носел най-хубавият костюм, нали, сив такъв, ушит нали, като по поръчка. Ботев е бил от богато семейство. Да, възроптал е, се опълчил срещу, срещу тези, които са се съюзявали с турците, вместо да са на наша страна. Както и да е. Въпроса е, че това са възрожденците, будителите, които ни оставиха това наследство. А по време на този изкривен строй, то се унищожи. Следят ни едни хора, и ако кажеш нещо, ако искаш да излезеш в чужбина, карат те да докладваш".
Глупостите и простотиите янини не ми се коментират. Останах без дух и сили, докато ги изслушам. Не че Маринова е интелектуален индивид, но не предполагах, че е толкова семпла.
Обичаният при социализма естраден изпълнител Панайот Панайотов
image
, наречен от Георги Любенов «легенда», и той : "Образованието, какво да ти кажа, лично от моя гледна точка, аз учих в естрадния отдел на консерваторията, две години и половина беше курса преди години, бутах се там, по марксизъм-ленинизъм ме късаха, други такива изкуствени предмети ме късаха; продължих много това образование, то не ми даде абсолютно нищо".

С това Панчо сякаш се оправдава, че е живял при социализма. Защо бе, Панчо?
В същото предаване за постоянно намериха излишен хонорар и за Петър Стоянович
image
: "Между другото, изключителна е странно, че ако покажеш Хайнрих Химлер, може да те викнат да даваш обяснения. Докато покажеш един завършен садист и международен престъпник като Че Гевара, хъ, хората се умиляват и казват : Виж борец за свобода. Революционер … В Куба има много по-прекрасни неща. Има една симпатична история, унищожена от Кастро и неговите хора". Да, "много симпатична" колониална история.

"Това е големият поток от български емигранти, главно зорлам изпратени от руснаците в болградско, одеската област, тази голяма полоса, където в момента ние имаме от преди век, век и нещо, някъде около 250000 наши българи … те там са заведени наистина, почти, почти всичките са заведени насила пак след руско-турските войни, само че в началото на 19-ти век".
(Денят започва с Георги Любенов, 29.01.2022).
И отново следващата събота, 5-ти февруари, «специалния седмичен анализатор», както го представи водещият Любенов : "Това е, че наистина имаше един опит [на 4-ти февруари 1997 година] за една квази гражданска война, която, слава богу, се размина без, с почти никакви жертви. Но уми по някакъв начин лицето на, така по-просветената българска класа, че ние сме останали и без Пражка пролет, и без унгарски събития, без Източен Берлин и така нататъка. Поне нещо малко се направи, слава богу, след което започна един много видим период на реформи … Аз тогава бях студент в чужбина и се върнах нарочно, само най-сетне да участвам  в някаква революция, революцийка може би, но в моите очи това беше все едно отивам да се бия на барикадите или примерно на Сливница … Страх ме беше там да седя на площада. Ами извинявайте много, ние тогава бяхме живели двайсе години по времето на един изключително, може би не озверял, но много ясен тоталитарен строй. И сега изведнъж ти да … то си беше нещо, което дотогава бяхме гледали, аз бях гледал само по телевизията. Изведнъж ти се оказваш в средата на събития като в някакъв документален филм".
"Първо, слава богу, че партията тогава направи центъра "Диана", за да може да се развива българската борба, щото по този начин ни осигури за деветдесетте години цяла плеяда от хора, които се занимаваха активно с икономика и политика. Така че още оттогава БКП и ДСА помогнаха, те насадиха едни фруктозни фиданки и които след това дадоха едно прекрасно управление на България до Милениума, да".
"Ние сме винаги били малко, според мен и досега сме, като онова малко, леко така позамърсено от уличната борба пуделче, което тича накрая на кучешката сватба и вика "И аз съм за булката, и аз съм за булката". Никога не стига до булката, никой не го базари за нищо, както се казва на народен език, но и то е там, и то вика "ура". И то вика и аз се качих. Така сме и ние. Цял живот от тогава [прилуняването на "Луна 9" на 3-ти февруари 1966 година] до сега, за жалост, кой ни гледа, кой ни гледа. Разбира се, че ще се радваме на "Луна 9"
image
, ние и на "Луна 7" сме се радвали. Вижте, в три български ведомства има манифестации. Доколкото чух – Министерството на външните работи, министерството на енергетиката и не помня кое още министерство. Жалко, че още не е имало министерство на културата по онова време та и там да спретнат по обяд с една питка". За сведение на уважаемия историк, тогава министерство на културата наистина не е имало, но е имало Комитет за култура и изкуство с ранг на министерство, така че не е пречело и там да се спретне банкет по случай съветския космически успех.

"Ние сме винаги там, където може някъде да се внедрим в дамара на политиката. Ние обикновено с челото напред рядко вървим. Но където има пукнатинка, в която ниа да заврем нашто нокътче, винаги сме там".
Петър Стоянович поне има чувство за хумор и самоирония. Но защо го използва само срещу социализма? Защото не може да се издигне над ограничения си буржоазен мироглед.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/jana-marinova-vjarvam-che-zhiveja-zhivota-i-na-baba-mi-i-na-majka-mi.html
https://bnt.bg/news/za-parvi-pat-sled-kongresa-govori-vicepremierat-i-lider-na-bsp-korneliya-ninova-302667news.html
https://bnt.bg/news/za-parvi-pat-sled-kongresa-govori-vicepremierat-i-lider-na-bsp-korneliya-ninova-302667news.html
https://bnt.bg/news/shokovi-ceni-bolno-zdraveopazvane-parvi-iskri-vav-vlastta-302869news.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. panazea - Съзнанието на художествено-творческата интелигенция винаги е било изкривено !
08.02.2022 11:22
Затова гледахме години на ред едни и същи муцуни !
Така се кара от време оно !
Имаше един честен човек Радичков и затова беше в забвение.
Другите бяха обикновени боклуци !
Ако мечтаеш за Многострадална Геновева на Добри Войников , ще ти река , че времето на идеализма на Възрожденците отдавна е отминало !
Който плаща , той поръчва музиката.
Всичките бяха подлоги на власт имащите .
Радой Ралин агент провокатор ! За заслуги внук му е Евродепутат.
Всичките водещи в телевизията , всичките главни редактори на вестници , всичките изтъкнати журналисти бяха от службите.
Трябваше на целокупното стадо да му се промива мозъкът!
Толкова е дълъг списъкът , че чак не ми се занимава.
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
08.02.2022 11:44
Каква разлика между Пеньо Пенев и Любомир Левчев да кажем.
цитирай
3. panazea - Пеньо Пенев беше мечтател ! Те се подиграха с него ! Не му даваха работа!
08.02.2022 12:03
kvg55 написа:
Каква разлика между Пеньо Пенев и Любомир Левчев да кажем.

Подхвърляха му подаяния ! Жена му го напусна , като непригоден !
Накрая се самоуби !
Любомир Левчев е подлога !
Не слагай страдалеца и нагаждача в едно !
цитирай
4. kvg55 - До 3. panazea
08.02.2022 14:21
Не слагам!
Затова казвам : Каква разлика.
цитирай
5. mt46 - ===
08.02.2022 17:51
Не бива да се гледа едностранчиво към миналото ни...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
08.02.2022 18:29
Има еднопластови семпли хора.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Краси, демокрацията не изкриви ...
08.02.2022 22:59
Краси, демокрацията не изкриви съзнанието на художествено- творческата интелигенция Та само изтри художествено - творческа и остави гола интелигенция
Творчество, при това художествено, в такива?
Ако е творчество- няма да е художествено и обратно, ако е художествено- няма да е творчество, а ще е компилация-обикновена или плагиатство
В канон или по поръчка, такива неща не съществуват!
Само етикет- интелигенция, демек-умни
А, да не задълбаваме в тази посока, затова -етикет!
Иначе по професори на сто човека, със сигурност сме първи в света!

Лека нощ!

цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
09.02.2022 07:39
Хубави, Умни, Йентелегентни (ХУЙ).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5898553
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930