Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2021 12:01 - © Как Путин будалка Пръдливият забраванко Джо
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 758 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 24.12.2021 12:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
24.12.2021г.

     "Обменът на разузнавателна информация от САЩ убеждава съюзниците в руската заплаха за Украйна", утвърждава The Financial Times : image

Съюзниците от ЕС и НАТО застанали зад оценката на администрацията на Байдън, че Русия може да е готова да нахлуе в Украйна след безпрецедентно споделяне от us-американското разузнаване на класифицирана информация относно военните приготовления на Москва.
Седмици на продължителна дипломатическа ангажираност на САЩ с европейските авери, подкрепени от споделяне на разузнавателна информация, обикновено запазена за най-близките им съюзници, помогнаха да се убедят някои преди това скептични столици, включително Берлин, че Кремъл може скоро да въведе войските си в Украйна. Усилията стимулират подкрепата за необходимостта от сериозни санкции за възпиране на Кремъл.
Русия може да планира да нахлуе в Украйна "веднага в началото на 2022 година", казал представител на администрацията на Байдън, добавяйки, че половината военни части, които биха участвали в такава офанзива, са пристигнали близо до границата с Украйна през последния месец.
Решението на САЩ да споделят своите разузнавателни данни пред европейските държави и да издават публични предупреждения, произтича от надеждата на Вашингтон, че като циментира западната подкрепа за санкциите, ще подчертае пред Москва цената на всяка агресия.
Кремъл последователно отрича, че планира да нахлуе в Украйна и обвинява за нарастващото напрежение подкрепата на САЩ и НАТО за Киев.
Доклади на американското разузнаване, изобразяващи руски военни разгръщания по границата, доказателства за възможна подготовка за атака и анализ на предполагаемите намерения на Кремъл бяха споделени двустранно и колективно с членовете на НАТО и по дипломатически канали на ЕС, съобщиха за FT служители, запознати с документите.
Нехарактерното ниво на споделяне на разузнавателна информация е предизвикано от първоначалното нежелание на някои европейски съюзници да третират твърденията на САЩ за руската подготовка за инвазия като достоверни, казаха четирима от официалните лица.
"Много съюзници не бяха убедени, че се случват сериозни неща", каза втори служител. "Бяхме изненадани от тази празнина [на разузнаването] – как и защо САЩ виждат неща, които ние не виждаме".
"Ако трябва да сравня звука от преди тази информация и след това [на срещата на НАТО] в Рига, имаше голяма промяна към американската версия на нещата", добави служителят.
Байдън казал, че подготвя "изчерпателен и смислен набор от инициативи" за възпиране на руската агресия срещу Украйна.
САЩ заявиха, че Русия е направила подготовка за разполагане на 100 батальонни тактически групи с общо около 175 000 военнослужещи на стратегически места по украинската граница, подкрепени от 100 000 военнослужещи от резерва.
През април Русия бързо и без предупреждение премести 100 000 войници от други части на страната в граничния си регион с Украйна заедно с танкове, самолети, военноморски сили (!), полеви болници и оборудване за електронна война, плашейки Киев и западните столици. Част от тези войски в крайна сметка бяха върнати в базите си.
САЩ и ЕС имат "едно и последователно послание … да покаже цената, която Путин ще плати" за всякакви действия срещу Украйна, каза трети европейски служител. "Някои европейски държави, които не четат ходовете на Путин [по същия начин, по който ги четат Съединените щати] по отношение на намеренията му към Украйна , сега го правят.
Съединените щати виждали нещата? Ще ги виждат я, като Путин им пробутва явна дезинформация в съответствие с техните желания и представи.
Руската федерация няма намерение да атакува 404, но създава впечатление за да провери каналите по които евентуално изтича информация от нея към службите на Съединените щати. Хем плаши западняците, хем си прави профилактика на контраразузнаването.

https://www.ft.com/content/b287f2e3-3b8b-4095-b704-c255a943c84c




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Джо
24.12.2021 12:24
яко фира дава. От отзад въздух изпуска, от горе също...
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
24.12.2021 13:46
Целият е въздух без налягане.
цитирай
3. merlin1968 - Мисля, че Путин въобще не ги плаши и ...
24.12.2021 14:16
Мисля, че Путин въобще не ги плаши и не прави профилактика на службите си. Действително е подготвен военен отговор срещу Украйна. Това за руснаците е не желан сценарий, но при това възможен ако Украйна направи някаква провокация на Донбас. А също така, сценария с удар по украинската армия и сваляне на режима в Киев е възможен и при положение, че САЩ откажат да се съобразят с исканията на Русия по отношение безопасността ѝ.
Що се отнася до санкциите, тук нещата са направо безумни. Европа, благодарение на гениалния си брюкселски елит сама се докара до там газта да стигне 2000 долара. Колко трябва да си дебилен, в стремежа си да навредиш на Газпром, сам да нанесеш удар срещу собствената си икономика и да поставиш голяма част от населението в Европа пред невъзможността да плаща за отоплението си! Но това е досега, когато Газпром в пълен обем изпълнява договорените доставки и дори ги надхвърля, като по-този начин действа понижаващо на цините на газта на европейските борси. Ако в отговор на европейските санкции, Русия откаже да доставя газ на Европа, това за европейската икономика ще се окаже пагубно. Пагубно може да се окаже и въобще за ЕС, защото цените на газа и енергоносителите от всякакъв род ще хвръкнат в небето, протести ще залеят зелия ЕС. В такива условия много държави ще предпочетат да се договарят пряко с Русия и това ще унищожи ЕС.
Когато ЕС говори за санкции против Русия, това прилича на самоубиец застанал на края на покрива и крещящ на висок глас желанията си... а кой трябва да го слуша?
цитирай
4. kvg55 - До 3. merlin1968
24.12.2021 14:32
Прекалено сериозен си.
Руската федерация може да завладее Украйна, ако НАТО-то сериозно тръгне да я приобщава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5907809
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930