Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2020 11:01 - © Разпадането на us-американското буржоазно общество не зависи от изборите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1006 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 03.11.2020 11:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.11.2020г.


image

    
Токсичната us-американска политическа култура беше изложена на живо по време на телевизионните дебати между Джо Байдън и Доналд Тръмп – в Кливлънд Байдън нарече Тръмп "палашът на Путин"; в задочния телевизионен спор на 15-ти октомври Тръмп нападна Хилари, крещя на NBC, но призна, че Христос е по-известен от него; и двамата претенденти взаимно се обвиняваха в слабоумие; в дебата на 22-ри двамата се обвиниха взаимно за съмнителни връзки с Руската федерация и Китайската народна република.
Положението е толкова лошо, че който и да спечели изборите днес, най-вероятно насилието ще продължи, особено ако разликата в процентите между двамата е малка.
Америка е изправена пред безпрецедентна политическа и социална криза, независимо кой спечели изборите през ноември.
Формата на тези проблеми вече е очевидна и те имат корените си в токсичната политическа култура, която се развива в страната през последните 30 години.
Шестте ключови индикации за разпада са следните :
1. Неуспехът на Доналд Тръмп да се справи с коронавирусната пандемия.
2. Скорошното задълбочаване на расовия проблем, който виси над главата на US
Америка от 18 век, и който Гражданската война не разреши.
3. Бунтовете и разпада на обществото, който заплашва Америка заради движението "Блек лайфс матър" и други подобни групи.
4. Засилването на културните войни, които раздират американското общество от 1960.
5. Появата на така наречената "радикална лява" група в Демократическата партия, която се води от Александрия Окасио-Кортес и се толерира от Джо Байдън.
6. Скорошното политизиране на Върховния съд от Тръмп и въпросът за номинирането на кандидатката с възгледи против абортите, съдия Ейми Коней Барет, която замени Гийнсбърг.
Какво ще стане ако Байдън спечели?
Анти-тръмпистките сили вътре в самата Републиканска партия ще скочат на Тръмп и поддръжниците му и партията ще премине през период на кръвопускане и вътрешни борби. Много републиканци презират Тръмп и го подкрепят само, защото победи през 2016 година и може да победи отново. Мит Ромни е типичен представител на тази група. Той мрази Тръмп, даже гласува за импийчмънта му. Критиките срещу Тръмп от Джордж Буш и други бивши републикански фигури потвърждават дълбочината на анти-тръмпистките чувства в партията. Същото важи и за скорошната подкрепа за Байдън от вдовицата на републиканския сенатор Джон Маккейн. Хардкор поддръжниците на Тръмп, разбира се, няма да приемат победа на Байдън и ще излязат по улиците за да протестират. И вярва ли някой наистина, че Байдън и Камала Харис са способни да направят нещо за да заздравят дълбоките разделения, които унищожават американското общество? Победата на Байдън ще доведе до засилване на фракцията на Александрия Окасио-Кортес в Демократическата партия, което само ще ескалира проблемите още повече, правейки ги невъзможни за решение по мирен път.
Какво ще стане ако Тръмп спечели чисто?
Демократическата партия най-вероятно ще се фрагментира. Фракцията на Александрия Окасио-Кортез или ще се опита да наложи контрола си над партията или ще се отцепи от нея. Насред хаоса консервативните демократи най-вероятно ще започнат да гравитират обратно към Републиканската партия, както са правили през 1968 и по времето на Роналд Рейгън. Що се отнася до републиканците, това ще значи още четири години един все по-могъщ и весел Тръмп. Окасио-Кортес и поддръжниците ѝ, разбира се, никога няма да приемат победата на Тръмп и ще засилят кампанията си за дестабилизация, насърчавайки движения като "Блек лайфс матър" и "Антифа".
Има и трети най-вероятен сценарий, който обаче води до дори още по-голяма криза :
Резултатът от изборите не е ясен през ноември, Тръмп оспорва легитимността им и се опитва да се задържи на власт, а съдия Барет е назначена във Върховния съд. Бюлетините изпратени по пощата не се преброяват за известно време. Тръмп отдавна настоява, че избори, които позволяват широкоразпространено гласуване по пощата не са легитимни. При този случай той отказва да се ангажира с мирен преход на властта.
Ако този сценарий се случи US-Америка ще бъде хвърлена в продължителна политическа криза, която може да се проточи с месеци, подобно на Уотъргейт по времето на Никсън.

Греъм Хрейс – Със съкращения

https://pogled.info/svetoven/amerika/koito-i-da-specheli-izborite-ima-6-prichini-za-predstoyashtiya-razpad-na-sasht.120970

image




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Чувства се липсата на хамиларя, благия Поли!
04.11.2020 08:26
Връстникът на Л. Ж., роденият през лето 1942г Куфароносачев!!
Казват ,че намерил оазис в пристанището на Пук1 Рустамов Там бил събран " елитът" И една качествена мастия имало даже , да охранява!
Колебаел се ,там ли да остане или да търси злато в Аляска? Като губернатор!
За Брат Поли става дума, за брат Пуми - не знам
Но ще го носи, където и да иде, близнак му е!Сиамски!

Хубав ден, Краси!
цитирай
2. kvg55 - Благодарности!
07.12.2020 11:28
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5908063
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930