Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2021 19:01 - © Lagevrio (молнупиравир)
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 665 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 08.11.2021 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
08.11.2021г.

     Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти на Обединеното кралство (Medicines & Healthcare products Regulatory Agency – MHRA) :
image

пусна съобщение за пресата : "Първи перорален антивирусен препарат за COVID-19, Lagevrio (молнупиравир), одобрен за употреба от MHRA".
Установено е, че антивирусното средство е безопасно и ефективно след строг преглед на наличните доказателства :
image

Антивирусното средство Lagevrio (молнупиравир) е безопасно и ефективно за намаляване на риска от хоспитализация и смърт при хора с лек до умерен COVID-19, които са изложени на повишен риск от развитие на тежко заболяване, съобщи на 4-ти ноември Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA).
Това е последвано от строг преглед на неговата безопасност, качество и ефективност от регулатора на Обединеното кралство и правителствения независим експертен научен консултативен орган, Комисията по човешки лекарства, което го прави първият орален антивирусен препарат за лечение на COVID-19, който е одобрен.
Разработено от Ridgeback Biotherapeutics и Merck Sharp & Dohme (MSD), Lagevrio действа, като пречи на репликацията на вируса. Това предотвратява размножаването му, поддържа ниски нива на вируса в тялото и следователно намалява тежестта на заболяването.
Въз основа на данните от клиничните изпитвания, Lagevrio е най-ефективен, когато се приема в ранните етапи на инфекцията и затова MHRA препоръчва употребата му възможно най-скоро след положителен тест за COVID-19 и в рамките на пет дни от появата на симптомите :
image

Д-р Джун Рейн, главен изпълнителен директор на MHRA, каза : "След строг преглед на данните от нашите експерти учени и клиницисти, ние сме доволни, че Lagevrio (молнупиравир) е безопасен и ефективен за тези, които са изложени на риск от развитие на тежко заболяване COVID-19 и сме дали неговото одобрение.
Lagevrio е още едно терапевтично средство, което да добавим към нашият арсенал срещу COVID-19. Това е и първото одобрено в света антивирусно средство за това заболяване, което може да се приема през устата, вместо да се прилага интравенозно. Това е важно, защото означава, че може да се прилага извън болнични условия, преди COVID-19 да е напреднал в тежък стадий".
Професор сър Мунир Пирмохамед, председател на Комисията по хуманитарни лекарства, каза : "Комисията по хуманитарни лекарства и нейната работна група за терапевтични анти COVID-19 лекарства независимо прегледаха данните и постановиха регулаторното одобрение на MHRA за Lagevrio.
В клинични проучвания е установено, че Lagevrio е ефективен за намаляване на риска от хоспитализация или смърт при рискови нехоспитализирани възрастни с лек до умерен COVID-19 с 50%.
Въз основа на тези и други данни, които са били внимателно прегледани от Комисията и нейната експертна група, е ясно, че Lagevrio е друго безопасно и ефективно лечение, което ни помага в нашата борба срещу COVID-19".
Lagevrio не е предназначен да се използва като заместител на ваксинация срещу COVID-19.
Световната наука се представя достойно в епидемията и дава на човечеството лекарства.

https://www.gov.uk/government/news/first-oral-antiviral-for-covid-19-lagevrio-molnupiravir-approved-by-mhra




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. krumbelosvet - За вярване е
08.11.2021 21:32
За вярване е, защото на ранен стадий, примерно след първите признаци които човек може да забележи даже преди лекаря, една до три инхалации с босилек в два литра вряла вода и 30-40 сл чист етилов спирт, предотвратява и ковид и всеки друг грип.
Доказатерство?
Аз от дете боледувам "простудно" не веднъж в годината, а последните години преди ковида - по два-три пъти. Заради ковида започнах да правя тия инхалации (одобрени от личния ми лекар) при най-малък симптом. И докато светът се гърчи от ковид, аз, старият грипаджия, нямам ни ковид, ни друг грип.
А един приятел, който всяка вечер с жена си пиеше по 50-ина грама концентрат, от десет години не беше имал грип. Преди 3 месеца заради друго заболяване спря да пие, и веднага го хвана грип, не ковид.
цитирай
2. mt46 - !
08.11.2021 22:09
Това е много добра новина!... Поздрави!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5909409
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930