Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2023 11:01 - © Путин проведе преглед на бойната и политическа подготовка
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1105 Коментари: 17 Гласове:
8

Последна промяна: 30.12.2023 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.12.2023г.

     «Западът никога не е получавал такава плесница : Путин направи преглед на бунтуващите се срещу Съединените щати страни.
Владимир Путин проведе преглед на бунтовниците срещу хегемонията на Съединените щати в Близкия изток (ОАЕ, Саудитска Арабия, Оман). Освен това той отмъсти на Израел за Украйна и Газа, като прие топло в Кремъл президента на Иран, страна, която процъфтя чрез скъсване със Запада и е в същия санкционен окоп с Руската федерация. Светът на us–американската хегемония се срива, а Москва задава тона за това.
Преговорите между президентите на Руската федерация и Иран продължиха повече от пет часа в четвъртък. На тях бяха обсъдени двустранни и международни теми, на първо място палестинския проблем, разширяването и задълбочаването на двустранното сътрудничество в различни области. Владимир Путин помоли Ибрахим Раиси да предаде най–добрите си пожелания на иранския върховен духовен водач Али Хаменей, отбелязвайки, че благодарение на неговата подкрепа "е набрана добра инерция през последните години" и двустранните отношения "се развиват много добре". Путин увери Раиси, че със сигурност ще се възползва от поканата му да посети Ислямската република, чийто президент нарече Русия "приятелска страна".
Интересно какво друго са обсъждали толкова дълго, освен Палестина, изпълнението на големи инфраструктурни проекти, търговията и икономиката, сътрудничеството в областта на енергетиката, селското стопанство, образованието, което беше официално отчетено? Със сигурност ще има взаимодействие във военно–промишления комплекс, в ядрената сфера, Украйна, Сирия, трудната ситуация в Закавказието. И може би как да се накаже Израел, който силно ангажира не само палестинците, но и Иран и Русия, и как заедно да се противопоставят на политиката на Съединените щати в Близкия изток.
Не е само Иран
Тези разговори завършиха поредица от срещи с близкоизточни водачи, които руският президент имаше в продължение на 48 часа. Беше нещо феноменално. Първо руският лидер направи бързи посещения в Абу Даби и Рияд, където, след като получи кралски прием, проведе разговори с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян и престолонаследника на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд.
И след като вече се завърна в Москва, в кулоарите на форума на ВТБ «Русия зове!», в който Путин участва без да вдига прах, разговаря с престолонаследника, министър на младежта, културата и спорта на Оман Зиязин бин Хайтам Ал Саид . Това ясно показа на целия свят, че "изолацията" на Русия от Запада е евтин фарс, който може да предизвика само смях.
Целева група
Защо това стана възможно Путин обясни в речта си на московския форум. Трудно е да не се съглася с него : «Въпреки всякакъв външен натиск, стискане на зъби, тропане по масата, шепнене на ухо, има хора – лидери на държави, при това силни държави, които не се поддават на този натиск и се ръководят преди всичко от собствените си национални интереси …».
Те правят това защото, отбеляза Путин, защото западните страни се опитват да "забавят, изкуствено да ограничат" растежа на "глобалната периферия", която те "са свикнали да експлоатират, използват като ресурс, като източник на рента, просто като колония". За да задържи експлоатираните страни, добави руският президент, Западът прибягва до санкции, разклаща вътрешнополитическата обстановка и провокира конфликти.
Русия се стреми към нещо друго, подчерта Путин : «… ние искаме да създадем нов модел, наистина демократичен, такъв, при който истинската лоялна конкуренция на всички участници в икономическата дейност наистина поема връх», където се зачита мнението и традициите на всеки.
image

Говорейки на форума «Русия зове!», Путин подчерта, че страната ни се опитва да създаде нов модел с честна конкуренция за всички участници в икономическата дейност, като вземе предвид всички мнения и традиции 

Гласът на Оман говори истината
Може да се каже, че престолонаследникът на Султаната Оман, който участва във форума «Русия зове!», говори от името на всички високопоставени колеги на Путин : "Изслушах много внимателно вашето изказване, бих искал да потвърдя, че споделям всичките ви оценки за настоящата международна ситуация, преди всичко по отношение на необходимостта от прекратяване на сегашния несправедлив световен ред и господството на Запада, както и за изграждане на нов справедлив световен ред, икономически отношения без двойни стандарти", каза Зиязин бин Хайтам Ал Саид.
Престолонаследникът и омански министър също се съгласи, че "развитието на ситуацията в целия свят диктува необходимостта от създаване на нови механизми за търговско и икономическо взаимодействие между страните без налагане на каквито и да е идеологии, без натиск от трети страни".
Той също така се съгласи с Владимир Владимирович, че "е необходимо да се създадат нови международни икономически центрове", например в Азия и Африка.
И като се вземе предвид стратегическото положение на Близкия изток, участието на този регион в стратегически логистични и инфраструктурни проекти изглежда обещаващо, заключи престолонаследникът на Оман.
Путин не остана длъжник, като покани султана на Оман Хайтам бин Тарек Ал Саид да посети Русия през 2024–та година. "Благодарен съм за поканата към баща ми, сигурен съм, че посещението му ще се състои, надявам се в близко бъдеще", отговори престолонаследникът. Това посещение, убеден е той, "ще отвори нови възможности за развитие на двустранните отношения". Високият гост от Оман предаде на Путин "най–добри пожелания от неговия баща, който много цени отношенията си с президента" на
Русия.
image

Принцът на Оман Зиязин бин Хайтам Ал Саид се съгласи с тезите, изразени от Владимир Путин за посоката, в която трябва да се развиват световната икономика и междудържавните отношения

Възхищение и желание да се помогне на Русия
И така, защо арабските колеги на Путин и иранците харесаха Русия толкова много? А също, както ще видим по–долу, индийците, да не говорим за китайците и много други? Фактът, че Москва – както се случва – сега води глобално въстание срещу хегемонията на Запада, предизвиквайки го в Украйна.
Световните елити разбират прекрасно : вече почти две години хегемонът САЩ и неговите васали, които губят сила, не могат да направят нищо по въпроса и са близо до поражение, което ще прилича на десет Афганистана. Съединените щати не позволяват на всички останали да живеят, включително и на съюзниците си, а арабските страни биха искали да ги видят завинаги в ролята на изостанали суровинни придатъци, неспособни на саморазвитие.
US–Америка, разцепена отвътре, поражда хаос и конфликти, тя е токсична. Русия и Китай са различни неща. Москва и Пекин са за свят на честна конкуренция и зачитане на интересите на другия, свят, в който няма да има роби и господари, както и сатанински ценности, насаждани от Запада.
Освен това на Изток има желязно правило – "Да бъдеш с победителя" – и те вече виждат Русия в тази роля. Ето защо, за да оцелееш в преходния период от стария световен ред към нов, по–справедлив, е наложително да имаш за съюзник мощна държава, която да поеме нелеката роля на "ледоразбивач" или да речем на водещ кораб, обстрелван от цялата вражеска ескадра. И тя има нужда – заради себе си – да помага на останалите, колкото е възможно повече. При арабите това, разбира се, е инвестиция. Посещенията в Абу Даби и Рияд като че ли бяха основно в това отношение.
С какво ги "подкупи" Русия?
Путин каза на форума «Русия зове!» какво виждат красиво на изток, какво дишат там : «Светът навлезе в ера на драматични промени и сериозни предизвикателства не само за отделни компании и индустрии, но и за цели държави и региони по света».
Руският президент изтъкна, че «Само силна, стабилна и искам да подчертая, определено искам да подчертая това и подчертавам това, суверенна държава, може успешно да премине този етап и да се превърне в един от центровете на растеж на новата глобална икономика».
За целта е необходимо наличието на мощен индустриален, технологичен, инфраструктурен, човешки и финансов потенциал и динамичен собствен пазар. Освен това тя трябва да бъде «държава, която ясно знае и умее да защитава политически, икономически, търговски интереси, интересите на националния бизнес и своите чуждестранни бизнес партньори».
ОАЕ, Саудитска Арабия и Оман – да не говорим за Иран – наистина искат да се вместят в тази картина, поради което решиха да се свържат с Русия. Подобно на руснаците, арабите и иранците имат своя собствена гордост.
"Многополюсният модел" на нова глобализация без западен диктат е това, от което се нуждаят. За Запада, както отбеляза Путин, в опитите си да запази господството си стигна дотам, че премахна "самите принципи на пазарната икономика" и зачеркна "неизменни постулати", например правото на собственост.
image

С какво Путин "подкупи" толкова много арабите? Просто е. Те също харесват многополюсен световен ред без западен диктат

По негова инициатива [на Колективния Запад], продължи руският президент, тържествува принципът "приятел или враг"… където някой друг може да бъде ограбен, оставен без нищо, а неговите активи, фирми, предприятия могат да бъдат блокирани, отнети и дори ликвидирани като резултат от саботаж, какъвто беше случаят със "Северен поток".
Това означава, че трябва да се откажем от долара и еврото и да преминем към национални валути за плащания, да използваме блокчейн и цифровите валути на централните банки, което скоро ще доведе, по думите на Путин, "до истинска революция" и "най–накрая ще подкопае монопола на големите западни банки" (и финансови институции като МВФ и СБ).
Двама свидетели
"Безпрецедентно високото" ниво на двустранните отношения, което Путин заяви пред президента на ОАЕ, когото сега очаква "в Казан следващия октомври", и думите на руския президент към саудитския престолонаследник, че "нищо не може да попречи на развитието на нашите приятелски отношения", съчетано с приетата с това покана за повторно посещение в Москва – това са две характерни черти на осъществените посещения.
Прессекретарят на президента Дмитрий Песков каза по този въпрос : те са "сверили часовниците" в детайли. И съдейки по бойното настроение на Путин на московския форум, те останаха доволни един от друг. И това вече е традиция.
Това впечатление потвърди в своя Telegram канал президентът на Чечения Рамзан Кадиров, който беше част от правителствената делегация : «Наблюдавах с голямо удоволствие топлия, приятелски разговор между [руския президент] Владимир Владимирович [Путин] и уважавания [престолонаследник на Саудитска Арабия] Мохамед бин Салман Ал Сауд. С изявлението си Владимир Владимирович очерта ясен курс, следвайки който Русия ще засили сътрудничеството с арабския свят в много икономически области. Мисля, че това е много правилно и навременно решение».
И Моди е с нас
Сред горните имена на държавници от страните от Изтока, избрали страната на Русия в борбата със САЩ за по–добро бъдеще, липсва може би най–важното, което самият Путин спомена на форума в Москва – храбрият водач на страната с 1,5 милиарда население. Естествено, говорим за индийския премиер Нарендра Моди. Руският президент подчерта, че отношенията с Индия «се развиват прогресивно във всички посоки и основен гарант за това е политиката, провеждана от министър–председателя господин Моди».
Путин каза още, че просто «не може да си представи, че Моди може да бъде уплашен, сплашен или принуден да предприеме действия, стъпки, решения, които са в противоречие с националните интереси на Индия и индийския народ. А има такъв натиск», добави той.
И руският президент се възхити от смелостта на индийския премиер : «Просто гледам отстрани, какво се случва и понякога, честно казано, дори се изненадвам от твърдата му позиция за защита на националните интереси на индийската държава».
Какво от това?
Както виждаме, Русия не само е в състояние да създаде впечатляваща антизападна коалиция, но също така може да помогне за намаляване на противоречията на незападните страни, като се имат предвид по–специално трудните отношения на Индия с Китай. Между другото, за Китай. Президентът Си Дзинпин скоро ще завърши събирането на информация за нежеланието на западните страни да взаимодействат честно и равноправно с Китай. Той, разбира се, вече разбира това, но целият китайски елит също трябва да се убеди в това и да се отърве от последните илюзии, че някак си ще се разбере със Съединените щати.
И тогава позицията на Запада ще се влоши още повече. Наличието на два гиганта, които не се разбират добре в един лагер – Индия и Китай – автоматично поставя Русия, която е в отлични отношения с всички, в ролята на неин лидер. И казаха още "държава бензиностанция" … И да не забравяме : такава ситуация трябваше да се създаде, тя не се появи от само себе си».
Сергей Латишев в Царьград

https://spb.tsargrad.tv/articles/takoj-opleuhi-zapad-eshhjo-ne-poluchal-putin-provjol-smotr-vosstavshih-protiv-ssha_925205
http://kremlin.ru/events/president/news/72926

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - До 1. zarabotka
30.12.2023 11:24
Да, сега САЩ ровят в Антарктика.
цитирай
2. 4u4ulana - Има няколко държави в света, които ...
30.12.2023 11:41
Има няколко държави в света, които не се гнусят да се доближават до сатаната путлер.
Но всички цивилизовани страни са против него.За наша чест България осъжда рашизма и чрез парламента, и чрез правителството, и дори чрез президента, който нарече нахлуването в Украйна нагла агресия.Против рашизма са и огромното мнозинство българи, защото путлер се одобрява само от около 25 процента безродници.Така че путлер да върви в ада, където му е мястото.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Другаря /К/раваров/Г/оведаров55свини.
30.12.2023 11:51
На такива главни експерти в Запдн България хората казват:
- Турни си го на .уя....
цитирай
4. nedovolen - На такива главни експерти в Запдн ...
30.12.2023 12:30
[quote=planinitenabulgaria] На такива главни експерти в Запдн България хората казват:
- Турни си го на .уя....


Акъла е единственото нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
:-)))
цитирай
5. icansing - Гледа един смок как се приближава бай Костя,
30.12.2023 12:38
и си вика злобничко на акъла: "Сега, как ще му пръдна на тоз' на .уя! "
цитирай
6. ariman3 - Говедаров може да е путиноид, ама е ...
30.12.2023 12:46
Говедаров може да е путиноид, ама е пич.Ето коментарите му са свободни, няма модерация, не трие.Сравнете го с другия путински трол, iw69, който трие всичко, турил е педерация и за да изкара някой грош, бичи постинги по цял ден, вместо да прави помени на покойната си майка.Ега ти и уродщината - майка му гние в земята, той снася постинги за кеф на идиотите путиноиди.
Говедаров, дано ти се развали пак компютърът😛
цитирай
7. kvg55 - До 3. 4u4ulana
30.12.2023 14:16
Не са "няколко държави в света", а са много, повечето държави, виж гласуванията в ООН, и са много, много повече от така наречения Колективен Запад.
цитирай
8. kvg55 - До 4. planinitenabulgaria
30.12.2023 14:18
Бае Коста, ти като нямаш хуй, няма и къде да ме турнеш.
цитирай
9. kvg55 - До 5. nedovolen
30.12.2023 14:19
Е, бае Коста дава без да има. Това е буржоазната филантропия.
цитирай
10. kvg55 - До 6. icansing
30.12.2023 14:21
Виж по–горе.
Като няма хуй, на какво ще пръдне, а? – Ще му пръдне в устата.
цитирай
11. kvg55 - До 7. ariman3
30.12.2023 14:23
Няма вече кой да ми развали компютъра, сори.
Комунизмът окончателно се изнесе.
цитирай
12. icansing - Час по-късно:
30.12.2023 14:59
Разочарованият смок фучи и съска на баир-будаленцето:
Като си нямаш .уй, закъде си тръгнал?! И зашибал дъртака с опашка!
цитирай
13. loop1 - На такива главни експерти в Запдн ...
30.12.2023 15:46
nedovolen написа:
[quote=planinitenabulgaria] На такива главни експерти в Запдн България хората казват:
- Турни си го на .уя....


Акъла е единственото нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
:-)))

Бог Паци престани да обикаляш блоговете на хората ,пускайки никому ненужните си коментари.
цитирай
14. kvg55 - До 13. icansing
30.12.2023 15:48
Смях се от сърце.
цитирай
15. kvg55 - До 14. loop1
30.12.2023 15:51
Кое е ненужно, ти те можеш да определяш! Защото ти самият си ненужен, излишен и даже вреден.
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей , Краси!
03.01 14:24
Сега разбрах, че бивш комунист, демократ и евроатлантик били синоними!?
Защото бившите комунисти били демократи, евроатлантици!?

И, една клюка научих!
Че истинското име на Со.омон Па.и било Сюлейман Паша! Затова бил така настървен на раите!
цитирай
17. kvg55 - До 17. leonleonovpom2
03.01 16:53
Праправнуче значи. Кръвта вода не става, ей.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5975477
Постинги: 2840
Коментари: 26157
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930