Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2023 20:01 - © Колко пъти, колко пъти, един ли, сто ли, им обясняваше с думи прости
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1162 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 26.11.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.11.2023г.

     «Руският държавен глава участва във видеоконферентна връзка в извънредната среща на Г–20», съобщава сайтът на президента на Руската федерация.
Участниците в срещата обобщиха резултатите от индийското председателство през 2023–та година, а също така обсъдиха ситуацията в световната икономика и финанси, климатичния дневен ред, проблемите на цифровизацията и други теми.
«Някои колеги вече казаха в изказванията си, че са шокирани от "продължаващата агресия на Русия в Украйна". Да, разбира се, военните действия винаги са трагедия за конкретни хора, конкретни семейства и страната като цяло. И, разбира се, трябва да помислим как да спрем тази трагедия.
Между другото, Русия никога не е отказвала мирни преговори с Украйна. Не Русия, а Украйна обяви публично, че се оттегля от преговорния процес. Освен това беше подписан указ от държавния глава [на Украйна], който забранява подобни преговори с Русия.
Разбирам, че тази война и загубата на живот не може да не ме шокира. Не е ли шокиращ кървавият преврат в Украйна през 2014 година, последван от войната на киевския режим срещу народа му в Донбас? Не е ли шокиращо днес изтребването на цивилното население в Палестина в ивицата Газа? Не е ли шокиращо, че лекарите трябва да правят операции на деца, коремни операции и да използват скалпел върху детското тяло без упойка? Не е ли шокиращо, че генералният секретар на ООН каза, че Газа се е превърнала в огромно детско гробище?», пита Колективния Запад Владимир Владимирович и отговор не чака, защото го знае.
И минава по същество : «Сега ситуацията в глобалната икономика и в света като цяло изисква колективни, консенсусни решения, които отразяват мненията на огромното мнозинство от международната общност – както развитите, така и развиващите се страни.
Светът е в процес на радикална трансформация. Възникват и укрепват нови мощни центрове на глобалното икономическо развитие. Значителен дял от глобалната инвестиционна, търговска и потребителска дейност се измества към регионите на Азия, Африка и Латинска Америка, където живее по–голямата част от световното население.
Турбуленцията на пазарите се увеличава. Хроничните проблеми в международния финансов сектор, енергийната и продоволствената сигурност се влошават. Между другото, Русия изпълнява всичките си задължения в тази област и остава един от най–големите износители на храни. И днес, искам да ви информирам, първите кораби с безплатно руско зърно бяха изпратени в Африка, например, в нуждаещите се страни.
Бих искал също да отбележа, че колосалното напрежение, което преживява световната икономика, е пряко следствие от недобре обмислената макроикономическа политика на някои държави. Тези действия са оправдани, включително и в борбата с пандемията. И инжектирането на трилиони долари и евро в икономиката и в банковата система, разбира се, провокира скок на глобалната инфлация и бързо покачване на цените на храните и енергията. Именно това е в основата на събитията, за които говорих. Не нашите действия и не нашите опити да постигнем справедливост в Украйна, не, а точно действията на най–големите икономики в света. И резултатът е повишаване на основните лихви. Поради това, разбира се, най–бедните страни пострадаха най–много.
Незаконните ограничения върху търговията и предубедената климатична програма на някои страни в името на укрепването на собствената им конкурентоспособност продължават да имат отрицателен ефект. За елиминиране на конкуренти и получаване на предимства се използват и нечестни методи на конкуренция. Имам предвид по–специално не само разрушаването на транспортни и логистични вериги и международни канали за разплащане, но и актове на държавен тероризъм. Ярък пример за това е взривяването на газопроводната система "Северен поток", положена по дъното на Балтийско море.
Русия е за възстановяването на духа на открито и взаимноизгодно международно икономическо сътрудничество, основано на нормите на Устава на ООН и принципите на колегиалната и взаимноуважителна работа в екип. Важно е да се постигне ефективна оптимизация на системата за глобално икономическо управление, а именно : пълното деидеологизиране и рестартиране на СТО, включително нейната арбитражна функция.
Необходимо е да се увеличи ролята на развиващите се икономики в международните финансови институции, включително МВФ и Световната банка, и да се използват ресурсите на тези организации в интерес на развитието на страни и региони, които наистина се нуждаят, а не за конюнктурни опортюнистични политически цели.
Ние сме готови да работим заедно за решаването на тези наболели проблеми в рамките на Г–20, както и в други международни институции, включително асоциацията БРИКС, чиято тежест и влияние, разбира се, нараства, това е очевидно, особено като се има предвид процесът на неговото разширяване.
И разбира се, страната ни ще продължи да допринася за балансираното постигане на Целите за устойчиво развитие, запазване на климата и биоразнообразието на нашата планета, цифрова трансформация на световната икономика и гарантиране на продоволствена и енергийна сигурност.
Бих искал да отбележа, че Русия обръща приоритетно внимание на развитието на цифровата обществена инфраструктура и укрепването на информационната сигурност. Между другото, ние вече предоставяме повечето държавни услуги на населението по електронен път.
Като отговорен участник в глобалните усилия за борба с изменението на климата, Русия планира да постигне въглеродна неутралност не по–късно от 2060–та година. За целта се използват всички налични и ефективни инструменти за намаляване на емисиите на парникови газове : ядрена енергия, хидроенергия, повишаване на усвоителната способност на горите, екологични технологии във всички сектори на икономиката.
Нека да спомена също, че страната ни предприема реални стъпки за по–активно участие на жените в икономиката и в други сфери на живота. Днес жените заемат силни и значими позиции в публичната администрация, в бизнеса и ръководят много водещи предприятия, научни институти и обществени организации».
Владимир Владимирович добре е обяснил на Колективния Запад, че Руската федерация не бойкотира глобалистките Цели за устойчиво развитие (ЦУР) (с техните камъни по тяхната глава), но няма да клекнат послушно на Запада и му е наврял в джендърския задник вредните за незападния свят политически извращения в практиката на МВФ, СБ и СТО, "ролята на развиващите се икономики" и ролята и значението за световната икономика на асоциацията БРИКС, "особено като се има предвид процесът на неговото разширяване".
Путин е засегнал климата, жените, цифровата икономика, но за педерасите, лесбийките и прочие сексуални извратеняци, които се изтъкват като неудовлетворени, дума не е обелил.

http://kremlin.ru/events/president/news/72790

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. onlooker - Всички в блога Знаем
26.11.2023 21:47
"
Тагове: Азия, Африка, Украйна, ООН, МВФ, Владимир Путин, Балтийско море, Палестина, Индия, Ивицата Газа, БРИКС, мвф и световната банка, Северен поток, Донбас, владимир владимирович, Руската федерация, Африка и Латинска Америка, 26 ноември, колективния Запад, изказване на путин, киевския режим, среща на г–20, СБ и СТО,
"
...
Само Вашият Гуру черньоПръцко може да Намери Корелация между таговете Ви.
P.S. И Все Още Не Е Одобрил Коментарът ВИ / 'модераторът' - 'ПРЕДАТОР' / ;)))
ЦЕЛИ ШЕСТ ЧАСА! :)
цитирай
2. mt46 - ...
26.11.2023 22:32
И аз съм за "открито и взаимноизгодно международно икономическо сътрудничество",
"устойчиво развитие, запазване на климата и биоразнообразието на нашата планета"...
цитирай
3. kvg55 - До 1. onlooker
27.11.2023 10:24
Не си дорасъл да ме разбереш, а и никога няма.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
27.11.2023 10:25
Ще се установят такива отношения, човечеството няма друг път.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5919027
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930