Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2023 10:02 - © Западът е възмутен от коварното нарастване на мощта на Русия
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1125 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 06.11.2023 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.11.2023г.

     Трябва да се признава очевидното : Руската федерация извърши поредното подло и неочаквано предателство и цинично заби нож в гърба на Колективния Запад, като по този начин потвърди своята непредвидима варварска същност, пише колумнистът на РИА "Новости" Кирил Стрелников.
Според изчисленията на МВФ, ръстът на БВП на Руската федерация за тази година не трябваше да надвишава 0,7 процента, а основният експортен артикул на страната трябваше да бъдат остатъците от икономиката, опаковани в използвани варели от петрол. Освен това  числото 0,7 процента дори беше наречено "твърде оптимистично".
След като не успя да оправдае доверието на заклетите ѝ западни приятели, руската икономика все пак не искаше да бъде разкъсана на парчета : От изявлението на министър–председателят Михаил Мишустин на съвещание по икономическите въпроси на 31 октомври стана ясно, че, според резултатите за деветте месеца на 2023–та година увеличението на БВП е 2,8 на сто.
Списъкът с руските безобразия на фона на санкциите, внимателно разширявани от Запада в  полза на Руската федерация, е дълъг и неприятен :
– индустрията се възстановява – въз основа на резултатите от осемте месеца на 2023 година растежът на производството възлиза на 6,5 процента, а използването на капацитета на предприятията остава на неприлично рекордно ниво;
– най–малко два трилиона рубли ще бъдат отпуснати тази година за прилагане на набор от мерки за привличане на инвестиции в проекти за производство на приоритетни промишлени продукти, а след шест години тази сума ще надхвърли десет трилиона рубли;
– за научноизследователска и развойна дейност в предприятията, произвеждащи иновативни продукти, са отпуснати допълнително пет милиарда рубли, а приходите от тези проекти очаквано ще надхвърлят 300 милиарда рубли през следващите четири години;
– за постигане на технологичен суверенитет в областта на металорежещите машини проектът за тригодишен бюджет предвижда около 130 милиарда рубли;
– федералният бюджет за 2024–та година гарантира изпълнението на всички социални задължения към гражданите, включително подкрепа за медицината и пациентите, продължаващо субсидиране на ипотеки и плащания на обезщетения за различни категории граждани, създаване на нови места в образователни институции, основен ремонт на училища, осигуряване на топла храна за ученици от началното училище и други;
– през 2024–та година приходите в бюджета се очаква да бъдат 35 трилиона рубли, като не нефтеногазовите приходи се очаква да бъдат два пъти по–високи от приходите от нефт и газ;
– Предвижда се за три години да бъдат отделени 760 милиарда рубли за изпълнение на инициативи за социално–икономическо развитие.
Тъмно петно ​​върху международната репутация на Руската федерация е успешното преструктуриране на транспортните и логистични връзки, рязкото увеличаване на инвестиционната активност, развитието на местното производство, абсолютното лидерство в производството и износа на пшеница и други хранителни продукти, както и двуцифреният растеж в много критични области.
Разбираемото възмущение на преданите ѝ западни партньори се подхранва от факта, че БВП на цялата единна, мощна, демократична и цивилизована "еврозона" [към която ние драпаме] нарасна само с 0,1 процента през първото тримесечие на 2023 година и изобщо не е нараснал през последните две–три тримесечия . Освен това, според неотдавнашен доклад на Института за световна икономика в Кил (IfW) (ФРГ), Руската федерация коварно се "връща в световната търговия" и търговската активност е "изненадващо висока". Ръководителят на института доктор Винсент Стамер се оплаква : "Това се случва въпреки санкциите, наложени от западните страни. И темповете на обезценяването на рублата е изключително разочароващо".
Според икономическите анализатори на Reuters Руската федерация действа коварно и нечестно в икономическите си машинации : "Добрите резултати на руската икономика бяха резултат от постепенното адаптиране към западните санкции. Москва намери заобиколни решения и нови търговски пътища за внос на забранени компоненти. В същото време руското правителство е подпомогнато от нарастващите цени на петрола".
image

На едно от многото изложения в различни градове на Федерацията "Произведено в Русия"

Но колкото и Руската федерация да се срамува пред западните си партньори, това не е всичко.
Според свежи данни, публикувани от американския аналитичен ресурс US News and World Report, Руската федерация е излязла на първо място в класацията на най–силните армии в света, а САЩ са на второ място за първи път от дълго време. Третото място е за Китай. Руската федерация също се нареди на трето място в съвкупния показател за "мощ на страната", който взема предвид пет фактора : лидерство, икономическо влияние, мащаб и обхват на износа, политическо влияние и участие и тежест в международни съюзи.
Според представите на Колективния Запад, сега Руската федерация трябва активно да се покае и удари чело пред Вашингтон и Брюксел, но поради закоравяване на сърцето ѝ, а и персоналният виновник за разочарованието на Запада умря, не се очаква да го направи.
Има ли Руската федерация трудности? Има ли проблеми с инфлацията, цените, заместването на вноса и така нататък? Да, има – и то на много места.
Но тя продължава напред и си върши работата, независимо от какво и от когото и да било.
Ако настъпи някого, по-късно може и да се извини. Ако не забрави, де, пише Стрелников.

*   *   *   *   *   *   *   *

IfW Kiel в медиите : Въпреки всички санкции, търговията отново процъфтява в контейнерните пристанища на Русия – Китай е голям двигател 
image

"Броят на контейнеровозите, пристигащи в руските пристанища, расте главоломно и въпреки санкциите и слабата рубла е почти на нивото отпреди избухването на войната … "Откъде идват стоките, не може да се определи със сигурност въз основа на движението на контейнерните кораби, но Русия изглежда отново участва все повече и повече в световната търговия. Поради санкциите, наложени от западните държави и падащата стойност на рублата, това развитие е отрезвяващо", каза Стамер", пише Der Kiel Trade Indicator
image

Изчисленията на института се основават на обема на стоките, разтоварени в трите най–големи руски контейнерни пристанища – Санкт Петербург, Владивосток и Новоросийск – съставени от FleetMon, германската служба за данни за корабоплаването.
image

Бизнесът процъфтява в руските контейнерни пристанища като Владивосток

"Москва намери вратички и нови търговски пътища за внос на забранени компоненти, които първо се изнасят от Европа в други страни – от авиационни части през Литва до микрочипове през Казахстан. Междувременно покачването на цените на петрола, нараснали с близо 60% от мартенските им дъна, осигурява известно икономическо облекчение и така необходимите приходи за правителството", пише пък Reuters Breakingviews.
image

Двойникът на Владимир Путин изглежда по–възрастен от оригинала

В същата статия има и следната глупост, логически бисер така да се каже : "Русия ще излезе
от настоящия момент като финансов васал на големия си съсед. Икономическият бум идва с цената на нарастващата финансова зависимост от Китай. Търговията между двете страни скочи, тъй като Пекин купи голяма част от петрола, който Русия вече не може да продава на Европа. И юанът замени долара като избрана от Москва валута".
Хем Китай купува здраво от Руската федерация, хем последната щяла да задлъжнее на Китай.
image 

Според US News and World Report тези държави имат най–силните армии 

Най–мощните държави в света също са тези, които постоянно доминират новинарските заглавия, занимават политиците и оформят глобалните икономически модели. Тяхната външна политика и военни бюджети се проследяват религиозно. Когато дадат обещание, поне някои от международната общност вярват – или се страхуват – че ще го спазват. Тези страни проектират влиянието си на световната сцена.
image

Според US News and World Report тези държави са "най–мощни"

https://sputnik-ossetia.ru/20231101/zapad-vozmuschen-predatelskim-rostom-moschi-rossii-26499192.html
https://www.ifw-kiel.de/de/publikationen/aktuelles/welthandel-belebt-sich-russlands-hafenaktivitaet-fast-auf-vorkriegsniveau/
https://www.reuters.com/breakingviews/russian-war-economy-is-overheating-powder-keg-2023-10-25/
https://www.usnews.com/news/best-countries/rankings/strong-military

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. bojinkata - Интереса клати феса! Нека сорос...
06.11.2023 10:49
Интереса клати феса! Нека соросоидите си лаят!
цитирай
2. iw69 - Ако
06.11.2023 10:49
искаш да не бъдеш нападан, трябва да си силен.

Само тогава помиярите не смеят да те атакуват.
цитирай
3. blackpredator - до епидемията
06.11.2023 12:34
и СВО, Русия изнасяше мильон и половина перални на година
по груби сметки, след санкции, остават чипове за мильон и кусур ракети..
цитирай
4. nedovolen - На фона на описаното и отчетеното ...
06.11.2023 13:16
На фона на описаното и отчетеното Русия трябва да бъде благодарна на колективния запад за наложените санкции.
Колкото повече, толкова повече.
:-)))
цитирай
5. rara - :) Каква велика радост само! Ама се ...
06.11.2023 15:49
:) Каква велика радост само! Ама се сещам, че тези приказки съм ги слущал барем 70 години. Много преди Горбачов да обяви банкрута на СССР.
цитирай
6. kvg55 - До 1. bojinkata
06.11.2023 18:29
Еми да.
цитирай
7. kvg55 - До 2. iw69
06.11.2023 18:30
Да, КНДР го доказва.
цитирай
8. kvg55 - До 3. blackpredator
06.11.2023 18:31
Руската федерация си има другари, приятели, поддръжници и бизнес партньори.
цитирай
9. kvg55 - До 4. nedovolen
06.11.2023 18:33
"Колкото повече, толкова повече" – Западът не си познава класиците.
цитирай
10. kvg55 - До 5. rara
06.11.2023 18:36
Не знам, какво си слушал, какво си чул и най–паче що си разбрал.
Банкрут на Съветския съюз не е обявяван – нито от Горбачов, нито от когото и да било.
А икономическият, политическият и духовен възход на Руската федерация е видим.
цитирай
11. rara - Не знам, какво си слушал, какво си ...
07.11.2023 10:22
kvg55 написа:
Не знам, какво си слушал, какво си чул и най–паче що си разбрал.
Банкрут на Съветския съюз не е обявяван – нито от Горбачов, нито от когото и да било.
А икономическият, политическият и духовен възход на Руската федерация е видим.


:) Хеле пък духовния... Под мъдрото ръководство на бащицата Путин. Направо са цъфнали и сега с тази война ще вържат. Това си го копвам. :) Получаваш приза на катедрата по глупология за лъчезарна глупост.
цитирай
12. kvg55 - До 11. rara
07.11.2023 10:42
Събирай мислите ми, събирай!
С времето те стават все по–ценни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5918457
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930