Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2022 07:01 - © Днес – колкото се може по–далече от тях
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2097 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 14.07.2022 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.07.2022г.

     Ставаме КВС Банк, пише на сайта на нямащата я вече у нас Райфайзен БАНК 
image

Белгийската финансова група КВС придоби Райфайзенбанк и дъщерните ѝ компании в България. С това, групата КВС в България вече обхваща 14 компании в секторите банкиране, застраховане, лизинг, застрахователно посредничество, управление на инвестиции, пенсионно осигуряване и факторинг. Според данните на БНБ към март  2022 година, общата стойност на активите на компаниите след придобиването превръща Групата на КВС в България в най-голямата интегрирана финансова група, обслужваща над 2,5 милиона клиенти.  
Новите дружества в Групата ще носят в името си международно разпознаваемия бранд KBC – банката ще се казва KBC Банк България, лизинговото дружество ще бъде KBC Лизинг България, KBC Управление на инвестиции е новото име на управляващото дружество, а компанията, предоставяща застрахователно посредничество, се казва KBC Застрахователен брокер България, поясняват ни още в сайта и успокояват разтревожените клиенти с обещанието, че Договорните отношения с клиентите се запазват непроменени и няма нужда да бъдат предприемани каквито и да било стъпки. На този етап се променят само собственикът и името на банката.
Това обаче на този етап. На следващия етап, какво ще е, един дявол знае и стари баби.
Аз например като клиент на банка преминах през следните етапи :
Преди години си плащах здравната осигуровка в офиса на Си Банк в данъчната служба по сметка в същата банка, като не ми таксуваха превода. След това започнах да си плащам осигуровката по сметка в ОББ като също не ми таксуваха превода. След време затвориха офиса на банката в данъчната служба, което ме принуди да плащам застраховката си в клона на ОББ на булевард Дондуков. Там за всеки превод ме сурвакат с четири лева такса за превод по всяко време на годината, което ме накара, вместо всеки месец, да плащам здравната си осигуровка на три месеца. От това естествено страда отчетността и текущия бюджет на НЗОК.
Освен това касиерката ме атакува с предложението да ми застрахова колата, имота и живота.
А като главен счетоводител на индустриално предприятие, преживях при смяната на правителствата да се сменя и банката, в която се събират приходите от данъци и осигуровки.
Бях съвременник и на умишленото анихилиране в небитието на доста банки. В една такава – "Минералбанк" – потънаха безвъзвратно 96000 щатски долара средства на предприятието.
Спомням си и за един отстрелян банкер, любимец на политиците, но то е друг наратив.
Тази сделка – придобиването на Райфайзенбанк и дъщерните ѝ компании в България от КВС – води до ограничаване на конкуренцията между банките у нас и улеснява създаването на картел между банките. Не че няма симптоми и подозрения за такъв и сега, предвид постоянното увеличаване цените на банковите услуги.
image

Изборът в коя банка да вложим парите си все повече е ограничен 

В популярният си очерк "Империализмът като най-висок стадий на капитализма", писан през 1916 година, Владимир Илич Ленин пише за банките следното : "Трето, монопол израсна от банките. Те се превърнаха от скромни посреднически предприятия в монополисти на финансовия капитал. Някакви си три–пет най–големи банки на всяка от най–напредналите капиталистически нации осъществиха "личната уния" на промишления и банковия капитал, съсредоточиха в ръцете си разпореждането с милиарди и милиарди, съставляващи по–голямата част от капиталите и паричните доходи на цялата страна. Финансовата олигархия, която налага гъста мрежа от отношения на зависимост на всички без изключение икономически и политически учреждения на съвременното буржоазно общество – ето най–релефната проява на този монопол".
Виждаме – описаният от Ленин процес на концентрация на банките продължава и днес.
Налице е и зависимостта на Националната агенция по приходите от финансовата олигархия.
Сравнявайки европейските и us–американските банки, Петър Андронов – главен изпълнителен директор "Международни пазари" и член на УС на КВС Груп, сериозен, внушаващ доверие и немекащ мъж, в предаването Бизнес.БГ на БНТ каза :
"Ако погледнем в по–голям мащаб, една от огромните разлики между Америка и Европа е мащаба на банките. Европейските банки са джуджета в сравнение с американските. Това ги прави неконкурентни и ги прави затворени във вътрешния европейски пазар. Те не могат изобщо да достигнат нива, които да им позволят да диверсифицират бизнеса си извън Европейския съюз".
Това което Ленин нарича "личната уния" на промишления и банковия капитал", сега завоалирано му казват диверсифициране на бизнеса – инвестиране в индустрията и аграрния отрасъл, лизинг при покупка на автомобили и всякакви други стоки, застраховане. Всичко от което могат да се изкарат лесни пари е привлекателно за банките.
image

Лапането на банките е за сметка на живеещите от заплата до заплата 

Или "отношения на зависимост" – сключваш договор за кредит при определен процент лихва; след време те информират, че този процент вече не актуален и следва да се индексира. И така все повече се отдалечаваш от момента на изплащането на кредита и отърваването от банката. Отпускането на кредит задължително е свързано с откриването на сметка в същата банка, макар, че може да не ти е удобно местонахождението на клона. Ако получавате трудовото си възнаграждение или пенсията по дебитна карта, тя задължително следва да е издадена от банката отпускаща кредита. "Нашите" пари не могат да ходят по други банки, те трябва да са винаги пред очите и контрола на кредитора. Както и кредитополучателя.
За пари става дума, ей! Богът на капиталистическия свят!

image
Банката на банките
 

https://www.rbb.bg/bg/za-bankata/stavame-kbc-bank-bulgaria/?gclid=EAIaIQobChMI7fmql9ru-AIVDQOLCh390wqFEAAYASAAEgI9x_D_BwE
https://bnt.bg/news/koga-se-ochakva-vdigane-na-lihvite-po-kreditite-308095news.html
http://septemvri23.com/lenin_ist_miasto_na_imperializma/
http://forumat-bg.com/obshta/ikonomika/1643-kriminalno-bankirane




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
14.07.2022 08:39
Не са ли много бандите в България!
Или, принципът е всеки бандит с банда, пардон- банка!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
14.07.2022 09:56
Много са, но народът има пари, милионерите се множат.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, отново, Краси!
14.07.2022 17:41
Народ от милионери?
Хак дя му е тогава!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
14.07.2022 18:32
Нали следваме US–американския обществен модел.
цитирай
5. missana - Голяма каша е с тези банки.
14.07.2022 20:10
Навсякъде има некомпетентни банкови служители.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
15.07.2022 11:28
Мен питай за банковите служителки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5970121
Постинги: 2840
Коментари: 26157
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930