Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03 19:01 - © Смъртта и погребението – начин на употреба
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 481 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 04.03 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.03.2024г.

     "Ковчегът беше положен в гроба под звуците на "My Way" на Синатра. Звучеше и музиката  от "Терминатор 2", любимият филм на Навални, съобщават в "По света и у нас".
"Звуците на "Моят начин" и "Терминатор 2 : Денят на страшния съд", любимият филм на Навални" показват много за, първо, Алексей Навални и второ, за организаторите на погребението.
За песента "My Way" на Франк Синатра не е ясно предпочитана ли е била от Навални или организаторите на погребението са решили с нея да подчертаят твърдоглавието на опозиционера да прави нещата по неговия си начин. Но това могат да разберат само познаващите репертоара на [us]американеца. Текстът на песента е подходящ, но на погребения не се пее с думи. А и колко хора го знаят?
Така или иначе изборът на [us]американска музика е неподходящ избор. Това навява помисли за връзките и зависимостта на Навални от ЦРУ, Държавния департамент и прочие [us]американски служби работещи срещу Русия и руския народ, не само срещу Путин и комунизма, защото те и при Елцин работеха в интерес на Съединените щати за разложението на руското общество. Само че при Елцин не бяха възпрепятствани да тровят съзнанието на младите и неориентирани в мътилката на прехода руски момчета и момичета. Путин им пречи, при което още повече изпъква либерастията на Навални и финансовата му зависимост от западните правителства. Не случайно Алексей Навални е признат от Министерството на правосъдието на Руската федерация като лице, упражняващо дейност на чужд агент; вписан е и в списъка на организации и лица, участващи в тероризъм и екстремистка дейност.
Другата подчертана и оповестена публично от организаторите духовна връзка на Навални със Съединените щати е "любимият филм на Навални" "Терминатор 2 : Денят на страшния съд".
Не съм гледал нито един от многобройните терминатори и затова ще се справя до написаното за "Терминатор 2 : Денят на страшния съд" в Уикипедията на английски език, където пише : "… [us]американски научнофантастичен екшън филм … Във филма злонамереният изкуствен интелект Скайнет изпраща Терминатор – изключително напреднала машина за убиване – назад във времето до 1995–та година, за да убие бъдещия лидер на човешката Съпротива Джон Конър, когато той е дете. Съпротивата изпраща обратно по–малко напреднал, препрограмиран Терминатор, за да защити Конър и да осигури бъдещето на човечеството … През 2029–та година Земята е опустошена от войната между злонамерения изкуствен интелект Скайнет и човешката Съпротива. Скайнет изпраща T–1000 – усъвършенстван, прототип, променящ формата си Терминатор, направен от практически неразрушим течен метал – обратно във времето, за да убие лидера на Съпротивата Джон Конър, когато е бил дете. За да защити Конър, Съпротивата изпраща обратно препрограмиран Терминатор T–800, по–малко усъвършенстван метален ендоскелет, покрит със синтетична плът … Сара и Джон се разделят, за да избягат, докато T–1000 обезобразява T–800 и за кратко го деактивира, като унищожава източника му на енергия. T–1000 приема външния вид на Сара, за да примами Джон, но Сара се намесва и заедно с повторно активирания Т–800 го избутва във вана с разтопена стомана, където се разпада".
Намирам възрастен човек, който има претенциите да събаря президента Владимир Путин от поста му, да се впечатлява от подобни холивудски измислици, за изключително инфантилно.
Пише и за саундтрака : "Камерън [Джеймс, режисьорът на филма] сметна "атоналния" звук за "твърде авангарден", на което Фидел [композиторът] отговори : "Вие създавате нещо, което хората никога не са виждали преди, и [партитурата] трябва да звучи като нещо, което хората никога не са чували преди, за да потвърди това".
Изслушването на видеоклип със саундтрака също не ме впечатли.
Потресаващо смешни са Арнолд Шварценегер с лупарата и "Аста ла виста, бейби", и това
image

И въобще филм за връщане назад във времето може да е само комедиен, какъвто съм гледал.
От прочетеното и видяното за филма установих, че фантастично има, но не и научно.
С всичко това организаторите на погребението, които предполага се са изхождали и са се съобразили с филмовите и музикални предпочитания на покойника, изтъкват открито пред обществото – пример за нас са Съединените американски щати.
За "холивудски сценарий" споменава и Андрей Перла в публикуваната в "Царьград" статия "Усмивката на режисьорите на смъртта на Навални замръзна : Сценарият за смъртта на империята вече е пуснат" : "Много навременна смърт. Смъртта на Навални се случи в деня, когато бяха подготвени най–важните изявления на Мюнхенската конференция по сигурността. А конференцията беше необходима единствено, за да убеди страните от Западна Европа да сплотят редиците си и да изразходват пари и ресурси за конфронтация с Русия. Първата цигулка там е свирила вицепрезидентът на САЩ Камала Харис. Партията на тази цигулка звучеше така : "Светът се обедини под лидерството на Съединените щати, за да защити основните принципи на суверенитета и териториалната цялост, за да спре империалистическия авторитарен лидер" … Без повече приказки е ясно кой е врагът на Запада, но предложените мерки не бяха оригинални : "автократите" трябва да бъдат изолирани не само от Запада, но и от Глобалния Юг. И за това Глобалният Юг трябва по някакъв начин да бъде убеден, че Русия греши, че върши престъпления … Но преди конференцията явно липсваха аргументи, които да убедят Глобалния Юг, колко лоша е Русия. И в точния момент магьосникът пъхна ръка в шапката си и извади … Трупа на героя. Е, като в стандартния холивудски сценарий : "случайно имаше пиано в храстите".
А Юлия Навална била "добре подготвена вдовица" : "Така че, оказа се, пианото не било само едно. Почти всеки, който видя как Юлия Навална говореше и се държеше на същата тази конференция, забеляза неуместната усмивка, която сякаш се разхождаше по лицето ѝ. Не е нужно да сте физиономист, за да разберете какво означава тази "усмивка на Навална". И не е нужно да сте голям теоретик на конспирацията, за да разберете защо тя се усмихваше толкова много и така загадъчно
image

Просто трябва да се запитате : как стана така, че Юлия внезапно имаше "щастието" да присъства на конференцията в Мюнхен точно в момента, когато се разпространи новината за смъртта на съпруга ѝ? Този прост въпрос веднага премахва няколко други въпроса : кой е виновен за смъртта на затворника Навални, кой се е възползвал от това и как ще го използва".
"Вторият главен герой (организаторът на погребението) се опита да мобилизира всички останки от привърженици на Навални в Русия. За "траурното мероприятие". Предполагаше се, че тълпи от "борци за свобода" ще отидат в унисон, за да положат цветя на "спонтанни паметници", разсъждава Перла и обобщава : "И двете задачи бяха решени скверно – в складовете все още няма снаряди и според най–оптимистичните оценки в Русия са задържани 150 души – това е незначителен брой. Юлия не е виновна за този провал – тя изигра ролята си за 6+. Много по–важно е обаче, че нейната роля не свършва дотук. Точно обратното – очаква ни раждането на нова политическа звезда". Но за тази "звезда" в друг постинг.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-1-mart-2024-g-326517news.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_2:_Judgment_Day
https://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_2:_Judgment_Day#Production
https://dzen.ru/a/ZdOBacYYfS-TrVUl
https://dzen.ru/a/ZdNSaU6LEV_rjURp

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Вие сте абсолютно прав, смъртта и погребението на Алексей Нахални,
04.03 19:38
който искаше да се яви на избори конкурирайки Путин, бе начин на употреба. Не може едни престъпник, откраднал дърва в такова голямо количество и осъден за престъплението си да се явява на избори за президент.
Поради това Аз, Herr Doctor Kosta, а вероятно и ощеэдвама, атанаС атаджаноВ и румеН радеВ също ще декларират в коментар към постинга Ви, че са съгласни с Вас.
Горе путиН, атаджаноВ, радеВ и Аз,
доле Навални!
Писна ми /на една маст на организЪма ми/ от сценарии...
цитирай
2. morskipesni - Ясно е, че нещата са нагласени
04.03 19:48
дори от факта, че още преди да намерят нахалника озъбен, са се появили на портала на учреждението един поп и двама с лопати. А местният пощальон, като видял че има получено писмо от Юлия, измърморил : "Сега пък, за какво ли му е притрябвало?" и го 'фърлил в печката.
цитирай
3. mt46 - ...
04.03 20:17
Американците са майстори на сценариите, на филмовите ефекти...
цитирай
4. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
04.03 21:20
Доле – горе?!
Аз съм повече надоле, а ти съвсем.
цитирай
5. kvg55 - До 2. morskipesni
04.03 21:23
Е, как?
Според Достоевски предстоящото събитие се е носело из въздуха.
цитирай
6. kvg55 - До 3. mt46
04.03 21:25
Майстори са на идиотски и перверзни фантасмагории.
цитирай
7. nedovolen - Симпатична жена, но в лапите на е...
05.03 15:29
Симпатична жена, но в лапите на евроколхоза ми стана антипатична.
Вместо да скърби за мъжа си, отишла в цирка.
:-)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
05.03 15:55
Голями пари се размятат там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5924453
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930