Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03 09:01 - © Казването на истината не е дезинформация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 332 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 02.03 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.03.2024г.

     "Руската пропаганда и дезинформация в страната е толкова мощна, разпространява се от местни фактори и влияе на обществото ни много сериозно. Ние имаме много сериозен разбой вътре в обществото, дълбока граница, дълбоки противоречия. И няма как да очакваме те да не се отразят върху системата за сигурност. Същите хора, които се прибират в семейството си, виждат се с приятели, са обект на същата дезинформация и пропаганда. Това което дадохте преди малко за инициативата да бъде, да се намери и законова основа за по добро противодействие на дезинформацията е изключително важно Защото всеки един член, човек работещ в системата за сигурност или в армията, или в ДАНС, или в друга служба е обект на тази дезинформация постоянно", обяснява ни министърът на войната Тодор Тагарев в "По света и у нас". "Да, да, виждаме го това", потвърждава водещата Аделина Радева.
Преди това Иво Никодимов съобщи : "ПП – ДБ" внесоха в парламента декларация, с която предлагат законови промени, които да гарантират ефективно прилагане на санкциите срещу Русия и ограничаване на пропагандата на Кремъл".
Та в "Декларация за осъждане на продължаващата война на Руската федерация срещу Украйна и на политическите репресии на режима на Владимир Путин, довели до смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, и за решения за ускорени реформи в сектор сигурност и енергетика в Република България, които да елиминират влиянието на Руската федерация у нас" се казва : "[Народното събрание] Започва работа по законодателни промени, създаващи инструменти за идентификация и ограничаване на пропагандните канали, свързани с Руската федерация, като в същото време осигурява свободата на независимите медии. Реформите трябва да гарантират, че българската информационна и медийна среда няма да бъде уязвима от пропагандно влияние от страна на Кремъл в бъдеще".
Декларацията е внесена в деловодството на Народното събрание на 23– февруари.
И след три дни на 28–ми февруари цъфна Законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения внесен от дупедати, между които се четат имената на познатите ни от телевизионния екран Мартин Димитров, Ивайло Мирчев и Манол Пейков.
Наскоро тоя последния го гледах на клип при колегата блогър blackpredator как на приличен руски език вдъхновено пее "День Победы" и "Песенка крокодила Гены" 
image


image
И това, ако не е проруска пропаганда, здраве му кажи.

Ние, както казва Аделина Радева, "виждаме го това".
А в службите по сигурността, където работят умни, интелигентни и аналитични хора, запознати с класифицирана информация, освен това, виждат и много повече други неща.
"По улиците на Париж, Берлин, Лондон, Варшава, Будапеща, хиляди (натъртено) европейци излязоха на шествия в израз на солидарност с украинския народ (Така, подготвени сте. А какво очаквате да видите след тези думи? Да чуем и видим). Реакциите в Европа обобщава сега кореспондентът ни Десислава Апостолова : "Лавина от реакции на подкрепа за Украйна имаше днес в европейските институции, в държавите членки в НАТО. Хората в редица европейски градове също организираха демонстрации и шествия в подкрепа на украинците", започва Апостолова. Зинах от изненада. Вместо за Париж, Берлин, Лондон, Варшава, Будапеща, чувам за европейските институции. За тях съм сигурен, че подкрепят Незалежната и Наполеончик. Искам да видя хилядите европейци излезли "на шествия в израз на солидарност с украинския народ". Смаян съм : докато течаха лакърдиите на Апостолова, се мяркат следните картинки : картинки без посочено място и най–важното без посочена дата 
image


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

А и за анонсираните "хиляди" "в редица европейски градове" не съм никак убеден, предвид видяното. Смаян съм от некадърността на телевизионните пропагандатори.

"Едно интересно проучване на "Галъп" ще видим сега. То е специално за БНТ, за очакванията на българите кога и как ще приключи войната. Болшинството интервюирани нямат надежда това да стане до края на тази година", задъхано изстрелва Аделина Радева.
Болшинството значи! Такива пропагандатори отдавна съм ги забелязал и затова на страница 27–ма в Книгата съм отбелязал : "Демократи", мразещи комунистите и Русия, непонятно защо, често употребяват една дума, която също така би трябвало да мразят – руската дума "болшинство". Интересно, че оригиналните седесари от 90–те години я употребяваха. Това е пропаганда изречена директно в ефира на обществената телевизия от местен фактор? При това не само проруска, ами и прокомунистическа, защото думата "болшинство" ни препраща към думата "болшевики" и оттам към Ленин, Сталин и айде–е–е! Ойде коньо у ряката!
И ако 31 % са "малко над 1/3–та", то каква част са 33,33 процента? 
image

По bTV гледаме и слушаме : "Ние посетихме град Изюм. 50 хиляден град преди войната, който е окупиран през март от руската армия. Тогава остават 13 хиляди жители. Хиляда от тези 13 хиляди са убити по изключително мъчителен, жесток, буквално садистичен начин в рамките на седемте месеца под руска окупация", разказва пред камерата Стоян Георгиев.
Заместник директорът на главното полицейско управление на Харковски регион Сергей Болвинов оглавява отдела, който разследва военните престъпления извършени на територията на областта : "Беше шокиращо. Ние вадихме цели семейства, заедно с децата, техните родители, родителите на техните родители. Цели семейства бяха погребани заедно – гроб до гроб (?). Започвайки от непълнолетни деца и завършвайки с техните баба и дядо", разказва Сергей Болвинов, заместник–началник на "Националната полиция", област Харков.
Русия окупира 50 хилядния Изюм в началото на март 22–ра. По–голямата част от населението успява да избяга. От март до септември, когато украинската армия го освобождава, останалите в града хора преживяват кошмар, сравним с този в Буча.
"Повече от 450 тела бяха ексхумирани от масовия гроб на улица "Шекспир". По груби сметки ние загубихме по време на окупацията хиляда наши граждани", разказва местен жител.
За Буча, която репортерът споменава три пъти в репортажа си, знаем и това ни кара да се отнесем с още по голямо недоверие към репортажа. А емблемата на радио "Свобода" в горния ляв ъгъл на екрана съвсем ни обезверява, че казаното и показаното е достоверно.
Става въпрос за масов гроб. Разказът на очевидеца се съпровожда със следните картинки : 
image

image

image

image

image


image
image
Чопкането с някаква пръчица да ви прилича на разкопаване на гроб? Говори се за "масовия гроб на улица "Шекспир", а ни се показва гъста гора. Ако не видео, то поне една снимка на ексхумираните тела не можаха ли да направят, която нашите информатори да покажат?

"В град Изюм са установени 4 стаи за мъчения. 4 стаи, в които са измъчвали нашите хора … В тези стаи за мъчения са се случвали масови злини – убийства, измъчвания със сексуален характер. Най–лесно е това да го наречем престъпление. Но това не е престъпление. Това е сатанизъм. Канибализъм. Може би тези думи са подходящи, защото това беше толкова масово, абсолютно безнаказано, насочено срещу цивилно население; хора, които нямат оръжие. Обикновени мирни хора, които вероятно са имали своята позиция и са били измъчвани до смърт", продължава разказа си местният жител … "Стаите за мъчения. Те са толкова много, защото тук е най–голямата окупирана територия. Те показват, какво на практика означава руски мир. Мен, моите следователи и криминалисти ни впечатли как те използват стари телефонни апарати (каквото и да означава това), които свързват към електрическата мрежа и с хората, за да ги измъчват", разказва полицай Сергей Болвинов.
И от тези толкова много стаи за мъчения ни показват само тази стая :
image
И днес властите продължават да откриват тела в Изюм. Все още има липсващи хора".
И всичко това придружено с навяващи нега песнички под сурдинка в съпровод на китара.


image

image


image
А това зад гърба на репортера Стоян Георгиев е непрекъснато бомбардирания Киев

image


image


image
А това пък са снимки от Москва по време на Великата отечествена война

А руснаците са по–свирепи и жестоки от хитлеристите. Защо е такава фрапантна разликата?
Всичко изнесено до тук е от централните новинарски емисии на БНТ, bTV и телевизия NOVA. Следователно то не е руска пропаганда. В по–голямата си част това е проукраинска пропаганда – и приказките и видеокадрите за "тригодишната София", която "започва да трупа своите първи спомени от родния си град Изюм от картините на разрушения"; за "любов по време на война" – умилителната история как "любовта между Камила и Никита пламва от пръв поглед"; вдъхновената презентация на най–новия и често използван от украинската армия дрон; съобщението "преди две седмици започна изграждането на фабрика край Киев, където те (турските дронове "Байрактар") да се произвеждат" и от патетично поднесеният с най–големи подробности разказ "лятото на миналата година Украйна създава още 28 вида дронове изцяло украинска разработка"; разговорът "с един украински българин професор Михаил Станчев" от Харков; осветяването на държавни сгради у нас в цветовете на украинската знаме и други думи и действия са проукраинска пропаганда.
Но трикратното споменаване на Буча, "където са се случвали подобни ужаси"; казаното от професор Михаил Станчев на негов познат руснак "Володя, победете фашизма във вашата страна. А ние с нашия ще се разберем самички" и твърдението "хиляди украински деца бяха изведени от територията на страната и отведени в едни лагери, в които сякаш трябваше да забравят кои са" е антируска пропаганда, в която употребата на Буча, предвид истината за нея, е особено неуместна и даже вредна са постигането целите на пропагандата.
Представеното по телевизиите може да постига целите си на проукраинска и антируска пропаганда само сред предубедените и повърхностите зрители. Мислещите и анализиращи умове, които не слушат само приказките, а и когато ги слушат ги поставят под съмнение,  искат да видят снимка на ексхумиран труп, да им се покаже ужасната стая за мъчения, а като виждат оживения и осветен Киев зад гърба на репортера и прочие разминавания между приказките и показваното, често неумишлено, от недосетливост, като улица "Шекспир" сред гъстата гора и чопленето с пръчка в пръстта, по скоро ще им повлияе като нашенска проруска пропаганда, да ме прощават телевизионните режисьори, редактори, репортери и говорители.
"Българският премиер поставя санкциите срещу Русия над икономиката на страната; Българският премиер Денков : Няма значение дали икономиката на страната ще пострада от санкциите срещу Руската федерация", пише "ИзвестияIZ"
image
"На журналистически въпрос дали ограниченията оказват влияние върху икономиката на страната, Денков отговори : "Няма значение дали страда или не", цитира го изданието.
Това изказване на местния фактор министър–председателят ни, каква пропаганда е от най–високо ниво е?
А с това, че "Йоланда" Навална в публичните си изяви говори на английски, а не на руски език, закопава дисидента Алексей Навални още по дълбоко в земята и го изличава от паметта.

https://bnt.bg/news/-po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-24-fevruari-2024-g-326279news.html
https://www.parliament.bg/bills/49/49-454-03-1.pdf
https://www.facebook.com/watch/?v=560245822796888
https://www.youtube.com/watch?v=s_B589FU6KM
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/55171/2-godini-vojna-v-ukrajna-specialno-studio-na-btv/2-godini-vojna-v-ukrajna-specialno-studio-na-btv
https://novinata.bg/obsthestvo/20-kadara-ot-moskva-po-vreme-na-vtorata-svetovna-voyna/
https://nova.bg/news/view/2024/02/24/446008/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nova-24022024-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0/
https://iz.ru/1651872/2024-02-17/premer-bolgarii-postavil-sanktcii-protiv-rf-vyshe-ekonomiki-strany

© Красимир Говедаров, Главен експерт







Тагове:   България,   Лондон,   Париж,   Будапеща,   Варшава,   Украйна,   НАТО,   bTV,   бнт,   Ленин,   Сталин,   кремъл,   Шекспир,   ДАНС,   Мартин Димитров,   сигурност,   Русия,   Берлин,   дезинформация,   Галъп,   киев,   По света и у нас,   Алексей Навални,   Харков,   Тодор Тагарев,   Руската федерация,   руска пропаганда,   Николай Денков,   Радио Свобода,   Иво Никодимов,   Аделина Радева,   2 март,   bTV и телевизия NOVA,   новинарски емисии,   пп – дб,   Руската пропаганда и дезинформация,   Ивайло Мирчев и Манол Пейков,   День Победы и Песенка крокодила Гены,   Законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения,   Декларация за осъждане на продължаващата война на Руската федерация срещу Украйна и на политическите,   довели до смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални,   и за решения за ускорени реформи в сектор сигурност и енергетика в Република България,   които да елиминират влиянието на Руската федерация у нас,   град Изюм,   Москва по време на Великата отечествена война,   ИзвестияIZ,   Йоланда Навална,   област Харков,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Нашите тв-та отдавна съм ги изкл...
02.03 09:19
Нашите тв-та отдавна съм ги изключил, да не би да се напропагандирам.
Винцето от мазето ми помага да се ориентирам. Ин вино ис ...
:-)))
цитирай
2. iw69 - Управляващите
02.03 09:49
днес български фашисти са в истерия и паника, както мръсните им предци през лятото на 1944г.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
02.03 17:53
И мен непременно да четеш. Истината от висша инстанция.
цитирай
4. kvg55 - До 2. iw69
02.03 17:54
Така е – предстои повторение на Девети септември и Народния съд.
цитирай
5. mt46 - ...
02.03 22:42
Обективизмът изисква медиите да отразяват различни гледни точки и мнения...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
02.03 22:58
Медиите и гледната точка, която им е наредено да покажат, я показват нескопосано и некадърно.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей Краси!
03.03 00:34
Има две истини- голата истина и гримираната, ще рече манипулираната!
По телевизията цензурата не допуска голата истина, неприлично е Тя не съществува@
Така, че, ако кажеш, че си видял голата истина, веднага и правилно според известните ценности, отиваш в графата дезинформатор!
Как така, това да не е Евин плаж, да гледаш голи истини!
Ще се молиш и обещаваш ,че няма повече да ги гледаш, като младежът, който хванаха в магазина с бутилка уиски Взеха да звънят в полицията Той се примоли , да не го правят, ще го пребият! Повече няма да пипа!
цитирай
8. nedovolen - К3
03.03 09:42
Естествено.
Честит Трети Март, ден на освобождението на България от турско робство!
цитирай
9. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
03.03 11:18
Ами наистина е срамота да се гологъзиш публично, ако не си ЛГБТ.
цитирай
10. kvg55 - До 8. nedovolen
03.03 11:21
Приемам поздравлението ти с известна условност относно "освобождението" и "робството".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5918457
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930