Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02 11:05 - © Дайджест на лудостта
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 724 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 16.02 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.02.2024г.
     "Двама мъже влязоха с брадва в Спортното училище в София : дядо и баща на ученичка влязоха с брадва в кабинета на заместник–директора на Спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" (доблестен царски офицер паднал до слуга на комунистите; защо името на училището не е сменено, питам?), стряскат ни в "По света и у нас"
image

Много ме "кефи", когато говорителите съобщават такива плашещи новини с акцент.
А аз още през 2010–година в постинга си  «23.12.2010 15:00 – Коментари(и) :» съм написал "А, ако се наложи създаването на министерство на лудниците, предвид бързото и масово полудяване на човечеството и на българите в частност …".
И още от новините : "… нарязаната с макетно ножче Дебора от Стара Загора … България е важен съюзник в НАТО … връзките на убития Мартин Божанов – Нотариуса с хора на ключови позиции в Съдебната власт … Божанов и неговият съдружник Велимир Атанасов са рекетирали гръцкия корабен магнат Джон Кустас … Гръцкият предприемач Джон Кустас твърди, че е бил преследван и изнудван от Мартин Божанов – Нотариуса … в тормоза са били замесени служители от няколко институции, а полицията е била сигнализирана за тормоза (и какво от това?) … преследване, тормоз и рекет. Фразата "дайте пари да ви оправим, за да не ви оправи друг". Всичко това е кошмар изживян от гръцки бизнесмен и продължил с години … Следват жестоки заплахи, още един от похватите на "кръга".
Адвокат Михаил Екимджиев : "… това е пореден случай след Красьо Черния (помните ли го) през 2009–та година, след фамозния Петьо Еврото … виждаме, че на терен се извършва едно реално почистване (не с метла, парцал или моп естествено) на съдебната система от ключови фактори, подобно на разчистването на мутренските групировки през 90–те години и началото на този век, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР", изрежда адвокатът.
Освен това новините са съпроводени с един уж "музикален" шум, който допълнително нагнетява страховитата обстановка, настръхва ти космите и разтреперва зрителите.
И за капак жената ми вика, че и аз съм бил луд.
Затова според мен му е дошло времето и е вече наложително създаването на министерство на лудите и лудниците. Министерството на здравеопазването е твърде натоварено с болнавия народ и сложната пазарна система на здравеопазване, при която предприемчиви медицински работници източват Здравната каса, на която пък все не и достигат средствата, и не обръща достатъчно внимание на психичните заболявания, от което страдат здравомислещите граждани – само слушайте новините и разгледайте постингите и коментарите в blog.bg 
image

"Добра възможност да бъде надградено стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство в ключови сфери с добавена стойност за гражданите и на двете страни", каза министърът на външните работи на негово величество Чарли 3 Камерън, който е на посещение у нас. В хода на разговорите с министър–председателя Денков и вицепремиера Габриел като "добавена стойност за гражданите" се откроила "подкрепата за Украйна – финансова, военна хуманитарна, дипломатическа и политическа до пълна победа на Украйна над Русия". А идеологическата подкрепа, тя е не по–малко важна. Тя укрепва увереността в правотата на делото, за което воюват. Защо забравяме нея?
"България е важен съюзник в НАТО", каза ни министър Камерън, което предвид вековното официално отношение на Британия към България и българите, поражда съмнения за задни, тоест непочтени и вредни за нас помисли и замисли относно употребата ни в конфликта в интерес на британците, предвид пък идиотизма и сервилното поведение на управниците ни.
"Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той няма да спре до там, а ще иска още", убеждава ни британецът, чиято искреност и почтеност е основателно съмнителна.
А с това лишено от основание идиотско плещене направо подлудява лековерните буржоа.
"Споделяме мнението, че украинските войски всъщност се бият за бъдещето на Европа на този фронт", каза министър–председателят Денков.
"Тази подкрепа ще продължи толкова, колкото е необходимо!", каза и вицепремиерът Габриел.
"Министерски съвет ни уведоми, че става дума за под 20 човека от редовни полети. Че някакви хора се опитват да направат фалшива новина с хиляди бежанци. Пълна лъжа, Това си е регулярния полет и мисля, че под 20, даже бяха 18. И това е цялата бройка", плеще несвързано и ангро Кирето Петков.
"Нищо фатално няма! … Ше го отрегулираме", успокоява ни Баце.
"Дайте да не истеризираме това", призова пък Шиши.
"И призоваха да не се спекулира със страховете на хората", обобщи репортерката.
"Хората трябва да са спокойни. Лицата които приемаме по дъблинския регламент се настаняват в центровете на Държавна агенция за бежанците, към момента имаме достатъчно свободни места", обяснява ни, че можем още бежанци да приемем, Мариана Тошева, председател на Агенцията за бежанците.
Само че мен от "не бой се" ме е страх.
"Една истина, която изкуствени скандали се опитват да заглушат, а именно – че през последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода", изтъква министър–председателят Денков.
А вестник СЕГА и други медии го подкрепят с примери за "изкуствени скандали", с които  се опитват да заглушат "истината на Денков" :
Народното събрание ще разследва руска схема за български паспорти. Поредна временна анкетна комисия беше създадена в Народното събрание – седмата поред от началото на мандата му. Тази ще се занимава с предполагаема схема за придобиване на български паспорти от чужди граждани, за която се появиха публикации в медиите. За сформирането на комисията първи настоя кандидат–лидерът на ДПС Делян Пеевски.
Двама варненски общинари бяха задържани при акция на ГДБОП с подкуп от белязани пари във вторник. В сряда стана ясно, че единият е освободен, а общата миза е 10000 лева.
Четирима полицейски служители са арестувани за поискан и получен подкуп от 800 лева от спрян за проверка водач на автомобил. Полицаите са излъгали шофьора, че в направената му проба е установено наличието на алкохол и наркотични вещества.
А как да разбираме действието на Кабинета, за което съобщава вестник СЕГА?
image

Кабинетът изненадващо е решил да оттегли ключови промени в Закона за устройство на територията, с които искаше да узакони незаконните магистрали. Проектът на ЗУТ, който предизвика унищожителни критики, бе предвиден да влезе в програмата на НС за тази седмица. В началото на пленарното заседание заместник–председателя на НС Росица Кирова обяви, че законопроектът се оттегля от кабинета, а малко по–късно от групата на ПП–ДБ дадоха по–подробни разяснения за причините. Засега такова решение на правителството няма, но кабинетът може да го вземе на днешното си заседание.
Какви са тия безумни хаотични движения на политически отговорни, но несвестни хора? – няма решение на правителството, пък законопроектът се оттеглял от кабинета?!
И кои са тия незаконни магистрали? Ние имаме само 5 магистрали. "Тракия" и "Хемус" се строят още от тодорживково време. Сега при демокрацията се установи, че всичко правено в социалистическа България е незаконно. Освен за тях да става дума. Защото при демокрацията незаконни неща няма, защото, както е известно, ние сме правова държава. Затова сме членове на демократични и правови организации като НАТО и Евроколхоза, които пък са гаранти за спазването на законите у нас.
И така. Кой днес строи магистрали? Баце строи магистрали. Искат да кажат, че Баце строи незаконно ли? Тия са луди! Това ми прилича на вътрешносглобков саботаж от страна на "ПП – ДБ". А там в тази коалиция има един генерал от саботажните служби, който постоянно гледа като пребозал. Негово дело ще да е това безумие.
А как да разбираме следното : "Украински дронове поразиха руски десантен остров край Крим". Атлантическите ентусиасти толкова са изпушили вече, че чак им се привижда как руската земя потъва в дън земи поразена от украинските дронове и ракети
image

За Дончо и виждането му за НАТО няма да отварям дума, защото на него диагнозата му е поставена още когато беше президент и е достатъчно коментиран.
Ръководителят на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите на Съединените щати републиканецът от Охайо Майк Търнър пуснал мухата "Постоянната комисия по разузнаването на Камарата на представителите е предоставила на всички членове на Конгреса информация относно сериозна заплаха за националната сигурност" и в резултат психически лабилната  [us]американска и въобще цялата атлантическа общност, бръмна : 
image

"Предупреждението на Републиканската партия (вече не един член, а цялата партия) за "заплаха за националната сигурност" е за това, че Русия възнамерява да изведе ядрено оръжие в космоса : източници – Не било да го пускат към Земята, а евентуално да го използват срещу сателити …Все пак "това е много тревожно и много чувствително", каза един източник, наричайки го "голяма работа" … Законодателите пристигнаха в помещение на комисията в защитеното съоръжение в сутерена на Капитолия, за да видят необработените разузнавателни данни от предупреждението на Търнър … "Притеснително е", каза конгресменът Брус Уестърман, републиканец от Арканзас, след това … Писмо, изпратено до членовете на Конгреса от Търнър и Хаймс, получено от ABC News, показва, че заплахата е свързана с "дестабилизираща чужда военна способност, която трябва да бъде известна на всички политици в Конгреса" … Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан каза на пресконференция в сряда, че вече е насрочил класифицирана среща с ръководството на Конгреса … Той [Съливан] отказа да предостави повече подробности за това, освен да каже, че в общи линии "[us]американците разбират, че в света има набор от заплахи и предизвикателства, с които се сблъскваме всеки ден", като тероризма, раздухва ABC News и цитира Джейк Съливан, който успокоява лудналите янки с "Уверен съм, че президентът Байдън, с решенията, които взема, ще гарантира сигурността на "[us]американския народ"
image

Аха, Пръдливият лъжлив Забраванко е як стълб на сигурността. Държи като умрял свящ.
А простите хора като мен си мислят, че да биеш сателит с ядрено оръжие е като да трепеш мухи и комари с топ, ама то от руснаците всякакви глупости могат да се очакват, което е забелязал още добрият познавач на Русия и руският народ Ото фон Бисмарк : "Никога не замисляйте нищо против Русия, защото на всяка ваша хитрост, те ще отвърнат със своя непредсказуема глупост", предупреждава германецът.
Лудост или безумие е нелечимо тежко психично заболяване. Свързва се с широк спектър на ненормални и неадекватни промени в поведението. Лудостта може да се прояви като насилие, като нарушаване на обществените норми, правила и потенциално да постави околните и самия болен в опасност.
Много често в ежедневието терминът се използва за някой, който е нестабилен психически. В медицината обаче общият термин лудост се избягва като отстъпва място на специфичното заболяване и диагноза, например шизофрения, психоза, хистерия и други, обяснява Уикипедията състоянието на днешните буржоазни управници.
Защото тези приказки и действия, предвид обективните процеси и притесненията на хората, не кореспондират със здравия разум, а с антиподът му – при масата е психоза, при по–малки групи е хистерия, а особени сред управленците е шизофрения.
Това са прелестите на буржоазното и капиталистическо общество. Сами си го пожелахте.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-14-fevruari-2024-g-325942news.html
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2010/12/23/komentari-i.655740
https://www.segabg.com/category-video/advokat-ekimdzhiev-sudebnata-sistema-teche-razchistvane-kato-pri-mutrite
https://btvplus.bg/produkt/novini/54907/btv-novinite-centralna-emisija-14-02-2024
https://www.segabg.com/category-bulgaria/ns-shte-razsledva-ruska-shema-za-bulgarski-pasporti
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/chinovnicheskiyat-reket-vuv-varna-bil-za-10-000-lv
https://www.mediapool.bg/chetirima-patni-politsai-sa-arestuvani-za-podkup-ot-800-lv-news355875.html
https://www.segabg.com/hot/category-economy/kabinetut-iznenadvashto-sprya-uzakonyavaneto-na-nezakonnite-magistrali
https://www.foxnews.com/politics/house-intel-chair-turner-issues-vague-warning-on-serious-national-security-threat-urges-biden-to-declasify
https://abcnews.go.com/Politics/white-house-plans-brief-lawmakers-house-chairman-warns/story?id=107232293
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D0%BE_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA

© Красимир Говедаров, Главен експерт



Тагове:   България,   Бойко Борисов,   Украйна,   НАТО,   бнт,   лудост,   убийства,   МВР,   Blogbg,   Народното събрание,   Русия,   заплахи,   Съединените щати,   Путин,   ГДБОП,   рекет,   изнудване,   По света и у нас,   Красьо Черния,   Министерството на здравеопазването,   Конгреса,   крим,   вестник Сега,   Обединеното кралство,   Михаил Екимджиев,   Ото фон Бисмарк,   Агенцията за бежанците,   шиши,   буржоазното общество,   Петьо Еврото,   16 февруари,   Уикипедията,   пп–дб,   ДПС Делян Пеевски,   Мартин Божанов – Нотариуса,   Спортното училище Генерал Владимир Стойчев,   Дебора от Стара Загора,   Адвокат Михаил Екимджиев,   министър–председателя Денков,   вицепремиера Габриел,   министър Камерън,   Тракия и Хемус,   Брус Уестърман,   републиканец от Арканзас,   Комисията по разузнаване в Камарата на представителите на Съединените щати републиканецът от Охайо М,   Белия дом Джейк Съливан,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - Мда...
16.02 21:27
Има разни видове лудост. Силното властолюбие е сред най-опасните...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
16.02 22:27
Властта и парите. Класика в литературните образи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5981303
Постинги: 2840
Коментари: 26160
Гласове: 34457
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930