Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2023 08:01 - © София и Брюксел си играят на "развален телефон"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 560 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 08.12.2023 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.12.2023т.
     "Чухме от Европейската комисия, че разполага с много информация след проверката миналата седмица по българската граница. Поискахме цялата тази информация и ще видим, заяви министърът на вътрешните работи на Холандия Ерик ван дер Бурх пред журналисти след последното за годината заседание на Съвета на Евроколхоза по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел, на което бе обсъдено състоянието в Шенгенското пространство.
Ако имаме цялата информация и видим, че България е направила всичко необходимо, ще решим кога е моментът страната да бъде приета в Шенген. Не съм оптимист или песимист, първо искам да видя информацията. Не мога да кажа колко време ще отнеме нашата оценка, защото не знам каква е информацията, каза той", съобщава БТА.
image
Министър Ерик ван дер Бурх казва "ще видим" относно членството на България в Шенген

"
Съветът на Евроколхоза обсъди днес разширяването на Шенген, представих отличните резултати от поредната проверка в България, които показват, че страната, заедно с Румъния, изпълнява всички условия за присъединяване към пространството без гранични проверки … Усетих известна готовност в залата. Все още има надежда, че можем да постигнем положително решение скоро", дала ни надежда плетачката на чорапи и по съвместителство еврокомисар по вътрешните работи Илва Йохансон на пресконференция след последното за годината заседание на европейските министри на вътрешните работи в Брюксел.
"Испанският министър на вътрешните работи Фернандо Марласка, председателствал заседанието, изрази подкрепата на неговата страна за България и Румъния. Ще продължим да работим до края на годината, за да осигурим необходимата подкрепа. Испанското председателство има желание до 31–ви декември България и Румъния да се присъединят изцяло към Шенген, това се подкрепя и от Европейската комисия, каза той", пак според БТА.
image

Илва Йохансон (вляво) и Фернандо Марласка обещават коледен подарък на страната ни

В "По света и у нас" министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер беше кратък и категоричен : "Моята позиция за Шенген е ясна и пак ще я повторя : Шенген трябва да стане по–добре функциониращ, а не по–голям. В момента не виждам напредък за да променя позицията си".
"Казахме че ще разгледаме цялата информация, която получихме от Европейската комисия. Отново повтарям, че България трябва да предприеме стъпки по отношение на върховенството на закона и правата на човека. Трябва да има не само решения, но и изпълнения на тези решения. Все още не съм видял резултатите от новата мисия в България. Очаквам доклада на Европейската комисия", по–подробно обясни позицията си министър Ерик ван дер Бурх.
"В края на ноември … дойде мисия, в която имаше представители и на Австрия и на Холандия. Резултатът от тази мисия е един изключително положителен доклад и след като тези представители са подписали доклада, това означава, че техните представители, на Австрия и на Холандия, вече приемат, че има много усилен напредък", коментира министър–председателят Николай Денков.
И тука ме налягат едни, не "обосновани предположения", а направо съмнения и подозрения.
Как може министър Ерик ван дер Бурх да не е още запознат с "изключително положителния доклад" за нашия "много усилен напредък", с който Денков е вече запознат.
На уволнение ли го е ударил министър дер Бурх, що ли, та така шикалкави?
Министър Герхард Карнер нищо не споменава за Доклада, но от думите му не "виждам напредък", може да се направи обосновано предположение, че е добре запознат с Доклада.
И в него не е видял "много усиления напредък", който нашият министър–председател е видял.
Холандецът казва "ще разгледаме, ще видим, трябва да има не само решения, но и изпълнения". Австриецът казва "Шенген трябва да стане по–добре функциониращ, а не по–голям".
Е, къде се бутаме в една не добре функционираща структура. А той и целият Евроколхоз е не добре функциониращ, видно от стремежа на висшите еврочиновници фон дер Лайнен и Борел да ликвидират вземането на важни решения с консенсус и поемат еднолично ръководството.
И Еврозоната, за която също припиликваме, не функционира добре – била в рецесия.
А забележката на министър Ерик ван дер Бурх, "че България трябва да предприеме стъпки по отношение на върховенството на закона и правата на човека", направо дави рибата.
Повече от тридесет години демокрация през които усилено работят "Отровено общество", Български хелзинкски комитет, LGBT Deystvie, Фондация GLAS, свобода на "корнелките", БГО "Джемини", Куиър България, "ЛевФем", Сингъл Степ, "София Прайд"–ове от 2008–ма година насам без прекъсване, Фондация БАПЧ, НДЗПЧ и прочие правозащитници и тоя да ми говори за нарушаване правата на човека у нас. Тоя негодник ни се подиграва. В коя друга страна убийците се разхождат на свобода с условни присъди или още не осъдени с години?
А за "върховенството на закона" да каже Христо Иванов – той провежда съдебната риформа
image

При цялата тази неразбория само министър Калин Стоянов има ясно виждане и е светъл лъч пред изстрадалите български евроатлантици, чиито смисъл на живота са членството на Родината в Шенгенското пространство и Еврозоната.
"Да, както казах оптимист съм от срешите, които проведох днес … Трябва ясно да заявим, че през следващите дни и седмици предстоят много активни разговори по отношение на това, дали България ще бъде приета в Шенген. Но още веднъж казвам, че аз съм оптимист … Холандския колега също отчете напредъка, който ние имаме през последните няколко месеца и категорично заяви, че ще им трябва известно време, през което да анализират доклада и да вземат своето решение", докладва министър Стоянов от Брюксел.
Сега, на какъв език са разговаряли нашият и холандският министър, не мога да кажа, но всичко това прилича на играта "развален телефон", на която играехме като деца.
image

Министър Калин Стоянов уверено крачи към Шенгенското пространство

Шенгенското пространство позволява на над 400 милиона души да пътуват свободно между отделните държави членки, без да преминават през граничен контрол, пише в сайта на Европейския съвет; Съвет на Европейския съюз. Към 400–те ще се прибавят още 6 милиона.
Това пространство обитават 27 страни – 23 страни членки на Евроколхоза и още четири не  членки на Евроколхоза – Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.
Следователно това е една структура с не прозрачни критерии за членство. Как брюкселските чиновници контролират движението по границите на четирите държави не членки? Или просто имат доверие на техните чиновници, доверие възникнало кой знае как.
Шенгенското пространство е обособено с Шенгенското споразумение от 1985–та година. След 16 години, през 2001–ва, Исландия и Норвегия влизат в него; след 23 години през 2008–ма влиза Швейцария и през 2011–та – Лихтенщайн. Швейцария –световна перачница на престъпно придобити пари. А измамите с инвестиции на компании от Германия, Австрия и прочие чрез мулета в колцентрове в България, за което писах в «10.08 08:01 – © Та откъде прониква престъпността в България». От там прониква, от Запад. А мигрантите от Югоизток.
И понеже на западняците проблемът им са мигрантите, холандците и австрийците се опъват. Интересно е, че за отношението на германците по въпроса никъде не се споменава.
В статията "Шенгенско пространство" на Уикипедията за Румъния пише "Условията са изпълнени само се очаква да бъдат приложени"
image
За България нищо не пише
image

Някой май се будалка с нас.

https://www.bta.bg/bg/news/world/581763-niderlandiya-ochakva-parvo-da-se-zapoznae-s-otsenkata-na-evropeyskata-komisiya-
https://www.bta.bg/bg/news/world/581796-yohanson-usetih-izvestna-gotovnost-v-saveta-na-es-za-razshiryavane-na-shengen
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-5-dekemvri-2023-g-323754news.html
https://www.consilium.europa.eu/bg/policies/schengen-area/#schengen
https://kvg55.blog.bg/biznes/2023/08/10/ta-otkyde-pronikva-prestypnostta-v-bylgariia.1878580
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.12.2023 08:47
Има една приказка, пасваща за случая- Не ви щем ни меда, ни жилото!
Иначе, празни приказки и пълни лъжи, колкото щеш!
цитирай
2. bojinkata - Човекът взе парите и каза ще видим! ...
08.12.2023 10:02
Човекът взе парите и каза ще видим! Леон хубаво го е казал! Да вървят на ма....... си!
цитирай
3. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
08.12.2023 11:17
Там е че най–глупаво искаме и се молим.
цитирай
4. kvg55 - До 2. bojinkata
08.12.2023 11:20
"Човека взе парите, каза : "Чакай малко".

цитирай
5. morskipesni - Унижението на България няма край.
08.12.2023 12:35
Трябва да гледаме Орбан какво прави.
Измива срама на половин евро-континент.
Да се омитат, че Народът да поеме въздух,
да си начертае пътя (референдум за бъдещето?)
и да се отърве от навлеците, които ни съсипват.
Баста на Шенген и Еврото- за свободна България.
цитирай
6. nedovolen - Мнението си за Европа и ченген съм го ...
08.12.2023 15:14
Мнението си за Европа и ченген съм го казвал.
Сега тече масово обявена имитационна акция за лов на мигранти. Сиреч да не ги хващат. После ще рекат, видите ли, няма, спираме ги. Готави сме за ченген.
:-)))
цитирай
7. kvg55 - До 5. morskipesni
08.12.2023 17:29
Да, подиграват ни се и ни унижават. А ние като мазохисти търпим.
цитирай
8. kvg55 - До 6. nedovolen
08.12.2023 17:31
Целият ни живот стана имитация и пиар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5918655
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930