Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2023 10:01 - © Руската федерация образува нерви на Вашингтон
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 402 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 09.09.2023 12:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.09.2023г.

     "Никарагуа ратифицира указа за разрешаване на влизането на руски войски на нейна територия", съобщава на 16/06/2022 година вестник France24.
Националното събрание на Никарагуа ратифицира указ, разрешаващ влизането на чуждестранни кораби, самолети и военен персонал на територията на Никарагуа след "спешна петиция", направена от президента Даниел Ортега на 7 юни. Съединените щати го класифицираха като "провокация". А защо като провокация? Защото за САЩ има специално отделно условие : Указът също така разрешава влизането на чуждестранни войници от Съединените щати, Мексико, Куба и Венецуела. В случая на Съединените щати нормата гласи, че в допълнение към хуманитарните цели ще има координирано навлизане с никарагуанската армия за развитието на хуманитарни операции, мисии за търсене и спасяване в ситуации на природни бедствия.
🚨 #СЕГА Националното събрание на #Никарагуа одобрява със 78 гласа "ЗА", 0 "против" и 11 "въздържали се", указ, който разрешава влизането на чуждестранни войски – включително руски – в страната "за хуманитарни цели" – Гласът на Америка (@VozdeAmerica) 14 юни 2022
image
"Даниел Ортега дава зелена светлина за влизането на войници и самолети от Русия, Куба, Венецуела и САЩ", съобщава на 1 junio 2023 Agencia EFE.
"Никарагуа одобри разполагането на руски военни бази и крилати ракети на своя територия", съобщава на 2023–08–20 "Avia.pro".
Президентът на Никарагуа Даниел Ортега подписа указ, който ще позволи разполагането на руски военни бази и разполагането на крилати ракети в страната. Това решение може да се превърне във важен фактор в геополитическия баланс на региона, особено като се има предвид близостта му до Съединените щати.
Географски Никарагуа е на по-малко от 3000 км от Вашингтон, което я прави стратегически партньор по отношение на военни съоръжения. При такава близост ракетите, разположени в Никарагуа, могат да достигнат столицата на САЩ за нула време 
image

Преди това руската страна активно разглеждаше разполагането на руски военни бази и съоръжения в страните от Централна и Латинска Америка; но все още не е известно дали Русия ще се съгласи да предприеме подобни стъпки сега, разказва подробности Avia.pro".
"Вашингтон се напрегна", коментира указа на президента на Никарагуа Хосе Даниел Ортега Сааведра Андрей Перла, политическият наблюдател на "Първи руски" в Tsargrad.tv.
В края на 80–те и началото на 90–те години на миналия век ръководителят на Съветския съюз Михаил Горбачов и неговият приемник Борис Елцин, както и тези, които ги заобикаляха, извършиха предателство срещу страни, които разчитаха на руска помощ и подкрепа. Както казва политологът Андрей Перла, "за нищо, за нищо, не за смъркане на тютюн" ние дадохме цялото огромно международно влияние на Империята и огромна зона на нашите интереси – от Западна Сахара до Индокитай, от Южна Америка до Австралия. Тогава, както припомни нашият експерт, Руската империя контролираше огромна част от земното кълбо, дори лишавайки собствения си народ. И всичко това беше дадено на безценица.
Според експерта по време на гражданската война в Либия президентът Муамар Кадафи в една от последните си речи от сърцето си призна, че никой не би дръзнал да направи това, ако СССР  го имаше още на света. Такъв, който може да защити Либия. Защото през 2010 година от негова гледна точка нямаше справедлива Русия, уви, обясни Перла.
image

Тука ще ме гледаш! 2010–та – НАТО и Руската федерация не размениха никакви критики

Целият свят видя как руснаците воюваха в Сирия, в Централноафриканската република, в Судан. С цената на лишенията на собствения си народ Русия защити независимостта на Куба и продължава да го прави и до днес. Как Русия предотврати унищожаването на Венецуела и Никарагуа. И това, което се случва сега, според Перла, може да се нарече връщане към това, което беше по време на Студената война между Запада и Съветския съюз.
"Президентът на Никарагуа Даниел Ортега оцеля през всичките тези години. Чух името Ортега още като ученик и пионер. Още тогава той беше президент на Никарагуа. Имаше много неща. И представете си : 40 години по–късно Даниел Ортега подписва указ, който позволява създаването на руски военни бази на територията на държавата, държава под носа на Съединените щати в Централна Америка! Тоест, върнахме се в "под корема" на САЩ – в Латинска Америка. Но не и за да нанасяме на някого коварни удари. И за да защитим тези хора от несправедливостта", казва Андрей Перла.
Но каква точно, според събеседника на "Царьград", е разликата между англосаксонската политика и руската? Да, в това, че в Русия тези, които живеят в Централна или Южна Африка, в Централна Америка или Индокитай се третират като хора.
image

Президентът на Никарагуа Команданте Даниел Ортега (горе вляво) приветства почетния караул, маршируващ покрай Гроба на незнайния воин в Москва

Президентът на Никарагуа подписа указ за създаване на руска военна база в страната.
Но защо точно сега?
Защото борбата за добруването на човечеството навлиза в решителен етап. Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна, изритването на метрополията Франция от Африка, изритването на Съединените американски щати от Латинска и Централна Америка, отърсването на Арабския свят от зависимостта му от Съединените щати.
На Икономическия и хуманитарен форум «Русия – Африка» Владимир Владимирович каза : «За да бъда конкретен, ще добавя, ще кажа : ние ще бъдем готови през следващите месеци, през следващите три до четири месеца, да предоставим на Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, Централноафриканската република, Еритрея 25–50 хиляди тона зърно безплатно, ние също ще осигурим безплатна доставка на този продукт до потребителите».
И тези дни при срещата им в Сочи, за утеха заради прекратената сделка за износа на зърно от Украйна, от която Турция печелеше добре, постави задача на президента на Република Турция Реджеп Ердоган, съвместно с Катар да организира и транспортира до посочените африкански страни въпросните 25–50 хиляди тона зърно.
Но не е само това. И Турция ще топне човката.
Защото Владимир Путин обяви още, че Русия е готова да достави до 1 милион тона зърно на преференциална цена през Турция за най–бедните страни и разчита на помощта на Катар в това. И турчинът доволно потри ръце, гледайки Владимир Владимирович предано в очите.
"Заедно с Русия искаме да изпратим зърно в най–бедните африкански страни. Турция е готова да сътрудничи, готова е да извърши логистична работа", съобщи ефендето.
Президентът на Турция нарече още Владимир Путин скъп приятел и показа на всички, че всъщност се превръща в проводник на руската външна политика.
image

Действай! Разчитам на теб, казва Владимир Владимирович на Реджеп Тайипович 

Решителен, но и изключително опасен етап. Защото Колективният Запад е способен да подпали планетата с ядрена война в усилията си да спаси капиталистическото общество.
Newsweek цитира от интервю Тъкър Карлсън, който прогнозирал ходовете на Джо Байдън и демократите така : "Ако целта ви е да запазите властта … след като започнете да обвинявате политическите си опоненти, знаете, че трябва да спечелите, иначе те ще ви обвинят, ако спечелят. Така че те не могат да загубят. Ще направят всичко, за да спечелят … Знам, че всички вдясно се страхуват, че ще изпълнят мандати за Covid и маски. Те няма да направят това. Те не могат да направят това. То вече е компрометирано и няма да проработи … Какво ще правят? Ще воюват с Русия. Ще има гореща война между Съединените щати и Русия през следващата година … Не мисля, че ще я спечелим".
Има и прецедент, който самият Карлсън припомня в интервюто : Действащият президент Линдън Джонсън (демократ) сериозно се страхува да не загуби изборите от съперника си републиканец. И два месеца преди изборите правителството спретва Тонкинския инцидент – Джонсън разпорежда бомбардиране на Виетнам и като "решителен борец срещу комунизма" печели изборите през 1964–та година с рекордна преднина.
"Някои ракети внезапно ще паднат върху Полша … Руснаците го направиха! Нападани сме! Започваме война!", намигнал Карлсън.
Десният коментатор Джак Пособец написал в "Х" : "Готови са да вкарат Америка във война с Русия, само за да се отърват от американските мъже на военна възраст, които са по–вероятни да подкрепят Тръмп".
image

Ще ги смажа и двамата : Доналд Тръмп и Владимир Путин, заканва се Пръдливият Джо

https://www.france24.com/es/am%C3%A9rica-latina/20220615-nicaragua-decreto-autorizar-ingreso-tropas-rusas
https://efe.com/mundo/2023-06-01/ortega-da-luz-verde-a-la-entrada-de-militares-y-aeronaves-de-rusia-cuba-venezuela-y-ee-uu/
https://avia-es.com/news/nikaragua-odobrila-razmeshchenie-rossiyskih-voennyh-baz-i-krylatyh-raket-na-svoey-territorii
https://tsargrad.tv/articles/hitryj-hod-rossii-v-afrike-i-latinskoj-amerike-v-vashingtone-naprjaglis_857827
http://kremlin.ru/events/president/news/71814
https://tsargrad.tv/articles/sdelka-na-million-putin-prostil-jerdogana-i-dal-zadanie_860123
https://www.newsweek.com/tucker-carlson-rejects-mask-mandate-fears-predicts-war-russia-instead-1824129

© Красимир Говедаров, Главен експерт



Тагове:   Муамар Кадафи,   Мексико,   вашингтон,   Куба,   виетнам,   указ,   мали,   Сомалия,   Никарагуа,   Владимир Путин,   Борис Елцин,   САЩ,   Русия,   Съединените щати,   Полша,   Доналд Тръмп,   Сирия,   Либия,   Елцин,   Буркина Фасо,   Латинска Америка,   Джо Байдън,   Горбачов,   зимбабве,   Линдън Джонсън,   Еритрея,   Съединени щати,   9 септември,   Централноафриканската република,   Даниел Ортега,   Руската федерация,   COVID,   Куба и Венецуела,   колективният Запад,   Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   Андрей Перла,   Тъкър Карлсън,   Съветския съюз Михаил Горбачов,   ракетни бази,   вестник France24,   Гласът на Америка VozdeAmerica,   Agencia EFE,   Aviapro,   Централна и Латинска Америка,   Първи руски в Tsargradtv,   Никарагуа Хосе Даниел Ортега Сааведра,   Западна Сахара до Индокитай,   от Южна Америка до Австралия,   в Централноафриканската република,   в Судан,   Запада и Съветския съюз,   Съединените щати в Централна Америка,   Централна или Южна Африка,   в Централна Америка или Индокитай,   Франция от Африка,   Гроба на незнайния воин в Москва,   Икономическия и хуманитарен форум «Русия – Африка»,   президента на Република Турция Реджеп Ердоган,   Съединените щати и Русия,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Стратегията на ФАЩ е, аз мога да сера ...
09.09.2023 13:00
Стратегията на ФАЩ е, аз мога да сера на вашата маса, вие на нашата не.
Ай сиктир. Докога ще ви търпим.
Докато си променим това под шапката и протестите ни не се свеждат до - ей сега ще напиша във фейса или др. соц. мрежа какво безобразие и разруха е навсякъде.
Ей ся ще долети недоволен3 или някой друг да ме рецензира.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
09.09.2023 20:23
nedovolen3 не може да ти дава наклон на кура. Премести си го.
цитирай
3. elenkokoschkov - nedovolen3 е торба с лайна!
10.09.2023 07:42
kvg55 написа:
nedovolen3 не може да ти дава наклон на кура. Премести си го.

цитирай
4. kvg55 - До 3. elenkokoschkov
10.09.2023 09:16
Пробита при това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5940122
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34453
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930