Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2023 16:01 - © Селски номера на бай Реджеп
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 753 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 08.08.2023 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.08.2023г.

     Чудеса в решето. Турция обявява удължаване на зърнената сделка и за посещение на Путин. Москва отговаря : без да се вземат предвид интересите на Русия, няма да има сделка, президентите на двете страни не са се договаряли за посещение на Путин в Турция, но са се съгласили да организират среща, но не е ясно кога и къде. Настъпи деликатен момент : трябва Руската федерация да се "разпръсне" с Турция, откакто Ердоган мина под венчило със Запада, без да стават откровени врагове, да запази колкото се може повече това, от което се нуждае от Анкара, и да ѝ връзва ръцете там, където го изискват интересите на Москва. Турците имат нужда от същото от руснаците. С това се обясняват всички парадокси на случващото се. Все пак има изход, пише Сергей Латишев в Tsargrad.tv.
В живота и международната политика понякога възниква ситуация на тема : "Ние знаем, че те знаят, че ние знаем". Точно това се случва сега в руско–турските отношения.
image

Владимир Владимирович гледа бай Реджеп из под вежди

Уви, напълно суверенна Турция не се получи. Нямаше достатъчно средства и желание на населението, половината от което, предимно градски жители, са против и се чувстват доста комфортно със Запада. Освен това САЩ и Ко удряха и удряха стандарта на живот на турците заради упоритостта на Анкара и накрая успяха. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, след като се бори с неотдавнашни избори и мащабно природно бедствие, е принуден да промени курса, като сформира прозападно правителство. Той се съгласи с разширяването на НАТО, въпреки обидното поведение на Швеция, отново започна да се натяга на Евроколхоза.
Това означава, че отношенията между Турция и Русия, въпреки "приятелството" на "султана" с Владимир Путин, също ще се променят. Зад кулисите Москва и Анкара вече започнаха да си разменят болезнени удари, но засега не е ясно какво се случва публично.
Работата е там, че турците още не са намерили правилната линия на поведение в новите условия, действат арогантно и нагло, с надеждата, че Русия ще се примири, няма да протестира и новият modus vivendi ще отговаря в максимална степен на интересите на Анкара, зад което вече явно стърчат ушите на Запада.
image

Ердоган трудно, в истинския смисъл на думата, оцеля на последните избори

Как Ердоган се опита да "наведе" Путин
Ярък пример за това беше "удължаването" от страна на Ердоган в средата на юли (с което Путин уж се бил съгласил) за "две години" или "поне за три месеца" на сделката за зърно.
На който шантаж говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори кратко и ясно :
"Не сме правили изявления по този въпрос".
И най–пресният пример, десетият от началото на годината, но първият от повече от пет седмици, е телефонен разговор между Ердоган и Путин. В резултат на това турската страна бързо обяви, че президентът на Русия ще посети Турция. Тази съмнителна новина съвпадна с кадри на изгорена от руски войници в Украйна турска бронетехника и машинациите на Анкара да пробие руската блокада на украинските пристанища на Черно море. Точно преди развалянето на сделката, за което Москва със сигурност предупреди Анкара, турците изпратиха корабите си в Украйна, вероятно Киев да ги използва като прикритие и заложници – с надеждата да предотвратят руските удари. Сметнали, че Москва толкова много цени отношенията си с Анкара, че при тези обстоятелства няма да вземе решение да удари.
Пикантност на телефонния разговор придават слуховете, че този път Ердоган не се е свързал незабавно с Путин. Защо? Защото последният провел възпитателна процедура на турския президент. След което му обяснил, че сделка за зърно е възможна само ако се вземат предвид интересите на Русия, което не беше така на практика преди. И всички, с изключение на Москва, тогава бяха много доволни от това.
Според пресслужбата на Кремъл Ердоган, на който Путин смачка гордостта му, "изрази благодарност на ръководството и народа на Русия за помощта им при гасенето на горските пожари". Руската федерация е осигурила на Турция два самолета–амфибия "Бе–200ЧС", от каквито се нуждае и Гърция, изпортила се силно през последните години пред Русия.
image

Въпреки разногласията Русия оказва всякаква помощ при гасенето на пожарите в Турция

Така че не само камшик, но и меденка
"Султанът" също така се възхитил, както се съобщава от кабинета на турския президент, че през 2023 година може да бъде поставен нов рекорд за броя на туристите, пристигащи в Турция от Русия. Миналата година там са почивали 5,2 милиона руски туристи. Туризмът е една от ключовите индустрии в турската икономика. През 2018 година 6 милиона руски граждани са посетили страната. Този рекорд все още стои.
"При обсъждането на дневния ред на руско–турското партньорство лидерите се съсредоточиха върху перспективите за по–нататъшно развитие на търговско–икономическите връзки, реализацията на стратегически съвместни проекти в енергийния сектор, както и сътрудничеството в туристическата индустрия", се казва в изявлението на пресслужбата на Кремъл след телефонния разговор между Путин и Ердоган.
Какво от това?
Както можете да видите, Москва помага на Анкара в развитието на парадигмата на отношенията в новите условия. Вече няма да има аванси : ако искате да получавате облаги, значи и Русия трябва да ги получи. Ще сработи ли? Трябва да работи. Анкара няма да може радикално да промени отношенията си с Русия, като води открито враждебна към Москва политика, за да угоди на Запада, без по този начин да причини неприемливи щети на Турция и без да подкопае позицията на Ердоган като президент. Русия и Турция имат много начини да си навредят жестоко – както във външната политика, така и във вътрешния план. И ако някой започне, ще има отговор. Бумерангът ще се върне. Болката е гарантирана.
Засега Москва е доста доволна от статуквото и ролята на Турция като широк прозорец към външния свят, за да се заобикалят всякакви западни санкции. Русия няма да инициира тази промяна. Западът ще тласка Турция към това и някъде ще трябва да се срещнат на половината път, плащайки цената по отношение на отношенията с Русия. И някъде, сигурен е, че турците ще успеят да минат с имитация. В края на краищата Анкара, както и Москва, като цяло не е заинтересована от прекъсване и Руската федерация е напълно способна да поддържа повече или по–малко прилични отношения на базата на принципа на взаимната изгода.
Та вместо Путин в Анкара, по вероятно е Ердоган на килимчето в Кремъл.

https://tsargrad.tv/articles/vizit-putina-v-turciju-otmenjaetsja-moskva-vyzvala-jerdogana-na-kover_838654

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Турците
08.08.2023 16:12
са си били и си остават и до ден днешен ибрикчии...
цитирай
2. elenkokoschkov - Манафи......!
08.08.2023 16:19
iw69 написа:
са си били и си остават и до ден днешен ибрикчии...

цитирай
3. morskipesni - Хубавото от цялата работа
08.08.2023 16:54
Анадолските мурафети лъснаха като месесто, лоено подгърбие в хамама.
Това Вл. Владимирович едва ли е пропуснал- но не са му във високия стил
мазни пехливанлъци. По-скоро мисля че е дошъл момента за Кюрдистан.
50 милиона кюрди в 3 съседни държави. Май ще се простим скоро с Тюркия,
любимата гвачка на янките и ЕС. Най-кофти е да те изгъбаркат да търсиш сапуна.
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
08.08.2023 18:32
Не се страхуват от аллаха вече.
цитирай
5. kvg55 - До 2. elenkokoschkov
08.08.2023 18:33
Анадолски.
цитирай
6. kvg55 - До 3. morskipesni
08.08.2023 18:36
Ха–ха–ха!
Кюрдистан викаш.
Като нищо ще му бастисат държавата.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.08.2023 18:55
Предните избори Ердоган спечели благодарение на Путин! Сегашните- също!
Тогава, като свалиха самолета, имах постинг, че единственото му правилно решение е , да отиде в Кремъл и да се извини!
Не си правя илюзии, но постъпи така!
Сега, със земетресението в Кюрдистан е притиснат от американците!
Лошото е , че нямаме истинска информация ! Кюрдите не са единни и май са Българи, както твърдят някои , по тази причина Те не могат да бъдат заплаха за Ердоган! Ако опре работата дотам, Путин да разчита на тях, загубен е!
Достатъчно силен е, да не разчита на разни мекерета!
Да се оправи сам!

цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
08.08.2023 19:31
Една кюрдска държава на сирийско–иракска територия ще ги обедини.
цитирай
9. mt46 - Мда...
08.08.2023 22:13
Турция няма интерес да влошава отношенията си с Русия...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
09.08.2023 08:25
Няма интерес, ама и бай Реджеп се оказа, че няма големи топки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5914570
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930