Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2023 20:01 - © Кои народи ще оцелеят
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1707 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 04.07.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.07.2023г.

     При полагането на клетва от випускниците (100 мъже и 66 жени) на Юридическия факултет на Националния университет за обществена служба (NKE) в Кампус Людовика на 1–ви юли в Будапеща, реч произнесъл министър–председателят на Унгария Виктор Орбан 
image

Давайки признание на завършилите студенти, Орбан казал : "Хора, които са в състояние да вземат сериозно решение дори на млада възраст. Тук стоят силни, решителни млади хора, които обичат родината си. В днешния свят това не е ежедневие, трябва да го оценим … Има голяма нужда от силни хора, защото истината без сила струва малко … живеем във времена, когато основите на света се тресат … епицентърът на земетресението е точно до нас. Голямата война на нашето време се провежда в непосредственото съседство на Унгария, а междувременно десетки и стотици хиляди мигранти от юг обсаждат нашите граници".
"Ще дойдат времена, когато слабите народи ще загинат, а силните ще оцелеят", прогнозирал развитието на събитията унгарецът.
За Унгария той препоръчал : "трябва да укрепваме нашите собствени отбранителни линии и правоприлагащи органи всеки ден" и изтъкнал : "През последното десетилетие полицията спечели доверието на хората и което може би е още по–важно – успя да го запази.
Престъпленията бяха потиснати и можем да кажем : днес Унгария е една от най–сигурните страни в Европа или може би най–сигурната"
image
Но определено не само такава сила е имал предвид, което се вижда от политическото му поведение към янките и брюкселските зелки.  

Къде сме ние българите? Сред слабите народи, които "ще загинат" или сред силните народи, които "ще оцелеят", според виждането на унгарския министър–председател.
България е съпоставима с Унгария по територия и численост на населението.
Унгарците изгониха от страната си унгареца с us–американско гражданство Дьорд Шорош и отровната му за нормалните общества фондация "Отровено общество".
Ние раболепно се поклонихме на Джордж Сорос и му предоставихме да управлява образованието на българските деца, юноши и младежи.
Унгарците се съпротивляват на насажданата от Съединените щати и Евроколхоза либерастия.
Ние търсим удобен повод да ратифицираме Истанбулската конфекция.
Унгарците не изпращат военна помощ за нацисткия режим на Владимир Зеленски.
Нашите народни представители задължават изпълнителната власт да дава мило и драго за Украйна. Активност проявяват и част от българските граждани.
Знаем че във всяка игра печелят козовете, които има играчът или треньорът.
А ние като лоялни членове на СатаНАТО и Евроколхоза, както постоянно декларират родните политици, играем политическата игра с открити карти, свалени на масата с картинките нагоре.
Естествено е, че така не можем да играем (мислим) самостоятелно. Играем с картата, която ни посочи партньорът, защото при такава ситуация той води играта. А и нашите карти в играта не са особено силни, защото друг ни ги раздава, така че и противникът да ги види, също не е от кой знае какво значение за крайния резултат.
Тоест нашите политически, икономически, а и всякакви други действия се ръководят от външна сила. А "там, където господства външната сила, отсъства вътрешната", казва Тео Хербст – немски публицист. Излиза че на нас ни липсва вътрешна сила. Така е. Това е видно за всеки мислещ човек от поведението на управниците ни.
Наш партньор в политическата и икономическата игра са Съединените американски щати.
Ние си ги избрахме. И много си ги искахме. Още по времето на социализма.
Имах състудент от Русе. Ходеше с дънков костюм и коронният му лаф беше : "Не се стягай! Бъди янки!". Само че янките се оказаха доста скокотливи – започнаха да се стягат за бъдещето си на "изключителни" и световни "хегемони" и да се плашат от сянката си.
В "Порнорама" посланикът на Съединените щати у нас Кенет Мертен каза : "Бихме искали да видим по–малка зависимост от Русия в определени сфери, като енергетиката например".
Газовата зависимост от Руската федерация я отстранихме. Но все още остава атомната.
И съвсем естествено, като заместник на "Росатом" в АЕЦ "Козлодуй", все се спряга us–американската компания "Уестингхаус". Посланик Мертен и това обясни : "Всеки посланик, където и да е, има за висш приоритет грижата за благоденствието на американските граждани и бизнес … това което ние като посланици правим, е да се застъпваме за политиките, които САЩ подкрепят".
Тази "грижа" и тези "политики" обаче включват "съвети" и налагане на партньорите на неизгодни за тях решения, показва us–дипломатическата практика. На страница 13–та в Книгата ;–) съм написал : "Приятелството на САЩ е натрапчиво и досадно като конска муха. И последствията от приятелството са като от ухапването на мухата".
Българският народ винаги е намирал в себе си вътрешни сили да се противопостави на заплашващите ни външни обстоятелства. Дори сме налагали волята си на други народи. Само турците са ни смачкали за векове. И пак сме намирали сили да се съпротивляваме и бунтуваме – вдигнали сме десетки въстания. Но игото е поразило мисленето ни и белязало психиката ни, променило е черти в националния ни характер и дух.
За съществуващото сред нас чуждопоклонничество, което никак не ни прави силни, пише още Петко Славейков. Тогава е било пред гръцкото, турското, френското. Сега е американското.
Та сега силата ни като общество, нация и държава, не е кой знае каква. Благодарение на нас самите и на партньорите ни. Къде ходят министър–председателите ни? Ходят в Брюксел и във Вашингтон за да получават инструкции. Е, Боко ходи на поклонение на Реджеп Ердоган.
А Тодор Живков къде ходеше?
image

Прием в двореца "Ниаваран", даден от шахиншахът на Иран Мохамад Реза Пахлави и шахиня Фарах в чест на официалните гости Тодор Живков и неговата дъщеря Людмила Живкова, Техеран, 21 ноември 1974–та година; снимка от сайта на МВнР 

По време на посещението са постигнати споразумения за доставки на определени стоки, необходими на Иран за период от 5 години, за икономическо сътрудничество за смесено участие в предприятия в двете стани, както и за създаването на смесена транспортна компания за улесняване на превоза на стоки и международния търговски обмен.

image

Тодор Живков на посещение в Ангола заедно с първия президент на страната Агустино Нето

image

Тодор Живков с Хелмут Шмит при посещението му във ФРГ през 1975–та година 

image

Тодор Живков с Индира Ганди при официалното си посещение в Индия 

image

Той обичаше Тодор Живков и Йорданка Христова! Носят се легенди за любовта му с българската естрадна прима !

В началото на 70–те години на ХХ–ти век възникват няколко конфликтни ситуации между Народна Република България и Република Турция. На територията на нашата страна са били засечени множество дейности на турските тайни служби. През 1973–та Тодор Живков заплашва, че можем скоро да започнем с масови арести на турските шпиони.
Под предтекст да се обсъди Възродителния процес турската държава кани Тодор Живков в Одрин на дипломатическа среща. Реалната причина всъщност била договаряне на условията за освобождаване на турските агенти. На 2–ри август 1978 година сутринта Живков пристига с антуража си в турския град и е посрещнат от министър–председателят Сюлейман Демирел с всички почести. В началото разговорите преминали с добър тон, което било характерно и за двамата политици. Когато започнали обсъждането за освобождаването на агентите, Живков отговорил, че Турция няма какво да предложи в замяна на свободата им. Демирел предложил различни отстъпки от страна на Турция, но Тодор Живков обяснил, че България няма гаранция, дали отстъпките ще останат и след освобождаването на шпионите. Останал без козове Демирел заплашил, че Турция няма да търпи такова унижение. Ден след вдигането на оръжейното ембарго от САЩ над Турция той имал самочувствието да намекне за военна заплаха. Казал че само за 3 дни може да мобилизира 9 милиона мъже в армията си, което надвишава цялото население на България. Тогава бил прекъснат от силната и звучна плесница на Тодор Живков. По думите на Людмила Живкова по лицето на турския премиер се виждали много емоции. От изненада и страх до гняв и увереност. Той бързо се съвзел и спрял реакцията на охраната си. Тогава Тодор Живков му казал : Запомни тази плесница и си я спомняй всеки път, когато си помислиш подобно нещо! По това време България имала една от десетте най–мощни армии в света. България заплашвала и имала всички условия и възможности да изпепели двайсетте най–големи града на 42 милионна Турция. След тази среща Демирел останал приятел на България до края на живота си, разказват Informiran.net, "Опознай България", Bradva.bg, Newsbp.com и други информационни ресурси.
image

Тодор Живков с министър–председателя на Турция Сюлейман Демирел

https://kormany.hu/beszedek-interjuk/miniszterelnok/orban-viktor-beszede-a-nemzeti-kozszolgalati-egyetem-tisztavatasan-2023
https://www.uni-nke.hu/hirek/2023/07/01/tisztavatas-az-nke-n
https://bntnews.bg/news/poslanikat-na-sasht-kenet-merten-pred-bnt-ne-osashtestvyavame-kontrol-varhu-izbora-na-kogoto-i-da-bilo-1239170news.html
https://www.mfa.bg/bg/customnews/35653
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/7874558
https://www.facebook.com/istoricheski.dnevnik/posts/2412280705477124/
https://www.bgspomen.com/2016/02/blog-post_11.html
https://blitz.bg/svyat/unikalni-snimki-ot-poseshcheniyata-na-fidel-kastro-v-blgariya-toy-obichashe-todor-zhivkov-i-yordanka-khristova_news466391.html
https://www.informiran.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%B0/
https://opoznaybulgaria.com/obshtestvo/zashto-todor-zhivkov-udrja-shamar-na-turski/17221/
https://bradva.bg/bg/article/article-169561
https://newsbp.com/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D0%B4%D1%80%D1%8F-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8#
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/6824989

© Красимир Говедаров, Главен експерт



Тагове:   България,   одрин,   Тодор Живков,   брюксел,   Унгария,   Украйна,   оцеляване,   народ,   Ангола,   вашингтон,   МВнР,   Виктор Орбан,   Русе,   Русия,   силен,   слаб,   Турция,   Индия,   Техеран,   Джордж Сорос,   козове,   Възродителния процес,   Людмила Живкова,   ФРГ,   Уестингхаус,   Реджеп Ердоган,   индира ганди,   Съединените американски щати,   4 юли,   Хелмут Шмит,   Руската федерация,   Сюлейман Демирел,   bradvabg,   Владимир Зеленски,   опознай българия,   Съединените щати и Евроколхоза,   Кенет Мертен,   Informirannet,   Юридическия факултет на Националния университет за обществена служба NKE в Кампус Людовика на 1–ви ю,   министър–председателят на Унгария Виктор Орбан,   фондация Отровено общество,   Тео Хербст – немски публицист,   Росатом в АЕЦ Козлодуй,   шахиншахът на Иран Мохамад Реза Пахлави и шахиня Фарах,   Агустино Нето,   Тодор Живков и Йорданка Христова,   Република България и Република Турция,   Newsbpcom,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. анонимен - Случката с Демирел е абсолютна л...
04.07.2023 20:06
Случката с Демирел е абсолютна лъжа.Посочените сайтове са путински хибридчици и пишат идиотщини.Информиран, брадва и тям подобни гнусотии.
цитирай
2. kvg55 - До 1. radostinasassa
04.07.2023 20:35
Прибирай си раздвоения език зад отровните зъби.
Много знаеш и нищо не разбираш.
Това е станало преди Путин да стане президент, ма.
А Владимир Владимирович няма интерес да се злепоставя Турция, защото бай Реджеп му е приятел.
цитирай
3. iw69 - Други времена бяха,
04.07.2023 21:10
на силните и достойни мъже, а не на впедерастените лигльовци като сега...
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
04.07.2023 22:21
Как се измятат Времето и Историята?
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.07.2023 22:45
Живков бил посрещнат в Япония с почести, които слисали и него!?
Оказало се, че японците знаят по- добре древната история на народа ни от титулованите ни историци!?
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
04.07.2023 22:56
Виж, за посещението му в Япония не се сетих.
цитирай
7. mt46 - Прав е Орбан...
04.07.2023 23:45
Историята показва, че слабите народи загиват или робуват на силните...
България и бай Тошо бяха силни, защото зад нас стоеше СССР...
цитирай
8. born - Прибирай си раздвоения език зад ...
05.07.2023 00:10
kvg55 написа:
Прибирай си раздвоения език зад отровните зъби.
Много знаеш и нищо не разбираш.
Това е станало преди Путин да стане президент, ма.
А Владимир Владимирович няма интерес да се злепоставя Турция, защото бай Реджеп му е приятел.


Позволявам Си да ТЕ коригирам, че ГТБП няма отровни зъби, защото по принцип патиците са лишени от умната природа от този атрибут. Природата я е надарила с патешки клюн, за да може да се прехранва и поддържа дебелото си тяло ровейки из фекалиите си в търсенето и особено утилизирането на уникалните иновативни фекални таблетки.
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First ZOOLOGICAL expert of ЦTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces) .

цитирай
9. nedovolen - Много дълбокосмислена и показа...
05.07.2023 07:55
Много дълбокосмислена и показателна статия.
Прав е Леон, особено Пресвети Борн.
При посещението си в Япония, императорът станал на крака и прегърнал Т.Ж. с думите - ние сме братовчеди. Същисан, нашия попитал култур трегерите си какво става, знаят ли нещо. Мълчали като ГТБП :)
А аз, будалата, да се боря и лежа срещу "режима" на Живков. Като в онази песен, сине, сине...
:)))
цитирай
10. kvg55 - До 7. mt46
05.07.2023 11:08
Имаше гръб, ама си беше и оправен.
цитирай
11. kvg55 - До 8. born
05.07.2023 11:09
Прав Си Свети!
Тая ГТБП ми се привидя като друга гадинка.
цитирай
12. kvg55 - До 9. nedovolen3
05.07.2023 11:17
Светиня Му винаги е прав.
И аз имах противообществени политически прояви.
Важното е, че разбираме истината и не залитаме в глупост, простотия и фанатизъм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5912365
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34449
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930