Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2023 20:01 - © Колатералните жертви на метежа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 472 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 03.07.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.07.2023г.

     В Държавната дума за първи път от много време официално започна проверка срещу онези представители на властта, които напуснаха страната на 24–ти юни, уплашени от бунта на ЧВК "Вагнер", пише Юрий Пронко в Tsargrad.tv.Последният път такова парламентарно разследване беше срещу високопоставени служители, които може да имат личен интерес по време на пандемията от коронавирус. Сега ситуацията е много по–сериозна. Наистина, всъщност Евгений Пригожин, каквото и да говори някой, показа цялата гнила същност на руския така наречен "елит". Според Вячеслав Володин, председател на Държавната дума на Русия, това "трябва да бъде наказуемо, освен всичко друго" : "Мисля, че всички ще се съгласите. Всички осъждаме тези, които напуснаха страната в труден момент. Наистина също трябва да е наказуемо. Трябва да видим, ако някой от държавните служители е предприел такава стъпка, като е извършил "неприлично" действие, тогава то пътят му не е на към държавната служба", отбелязва Володин – "Искане до председателя на Комисията по сигурността, съвместно с правоприлагащите органи, да анализират кой от заемащите значими длъжности по това време се е опитвал да избяга, от тези, които работят на държавна служба, в държавни агенции, акционерни дружества, корпорации. След това информацията трябва да стане публично достояние", препоръчва той.
Руският така наречен "елит" е лицемер в четвърта абсолютна степен. При първите признаци на опасност те се паникьосаха и избягаха от страната. Между другото, президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че само Валентина Матвиенко, Вячеслав Володин, Негово Светейшество патриарх Московски и на цяла Русия Кирил и "още няколко души" са имали смелост в часовете на несигурност, останалите "са били под метлата" : "И в тази връзка, когато се разиграваха, както ги нарече президентът Путин "неприятности" в Русия, някак си всички "седяха под метлата". Матвиенко се оказа смел, Володин, патриарха, още няколко души и това е всичко. А след битка знаем как да махаме (юмруци), о, как знаем и да съветваме : "мокро, мокро и мокро" (тоест напикано). Слушайте, добре, има кого да убиеш, има кого да посадиш, където трябва", резюмирал поведението на олигарсите и "вся остальная буржуазная сволочь" Батька Лукашенко.
Надявам се да има изводи, особено кадрови, които хората да подкрепят със ставане на крака. Ако не, тогава, съжалявам, ще бъде гадно за всички. Лицемерите, за съжаление, все още ще продължават да седят на столовете си, разсъждава Юрий Пронко.
И по–нататък. Надявам се, че парламентарното разследване в Държавната дума няма да приключи със "забавяне" на темата за бягството на високопоставени "слуги на народа" в събота, 24 февруари. Надявам се, че всички антигерои на нашето време ще бъдат посочени. Иначе руският народ няма да разбере. За пореден път да се преструваме, че всичко е по план, според мен означава да поставите "бомба със закъснител" под евентуални негативни събития в бъдещето. Време е да се разредят и изчистят онези, които, както каза Александър Лукашенко, бяха "под метлата" в момент, когато Русия отново беше на ръба на пропастта.
"Елитът" беше уплашен. Бунтът на "Вагнер" беше последната капка. Кога да очакваме чистка сред кадрите?, пита в друго заглавие Tsargrad.tv.
"Ние не се страхувахме, както голяма част от тези, които се наричат ​​журналисти. Ние не се криехме зад гърба на никого, ние открито казахме, че бунтът е резултат от онези грешки и грешни изчисления, които правителството предпочиташе да не забелязва" признава Пронко,  икономически наблюдател на "Първи руски" в предаването "Сух остатък" на Tsargrad.tv.
Споделя, че дълго ще помни 24–ти юни 2023–та година. Тези четири часа били едни от най–сложните и трудни предавания за четвърт век в професията му.
"Елитът" се изплаши : някои от неговите представители се скриха зад огради, други избягаха от страха в чужбина. Водещият казва, че подобно поведение на тези, които се наричат ​​"арбитри на съдбата", предизвиква у него само отвращение.
"Това дори не е ниска социална отговорност, това е низост към този, който им е позволил всичко това. Надявам се да се направят изводи, включително и кадрови", казва Пронко.
Според него на Русия ѝ предстои тежка работа – работа върху грешките. Спешно са необходими кадрови решения.
"Ситуацията е презряла. Надявам се, че изминалите часове и дни, когато страната беше на ръба, ще дадат възможност да осъзнаем пълната степен на отговорност, която носи всеки един от нас. Особено за тези, които управляват процеси", убеден е телевизионният наблюдател.
Жителите на Руската федерация се надяват на подобряване положението на страната. Ако нищо не се промени, ще бъде изключително странно. Признаването и коригирането на грешките е присъщо на силните хора.
"Видяхме колко лесно е да се срутиш. Винаги е по–трудно да станеш", напомня Юрий Пронко.
image

"Екзекуция на болярите при Иван Грозни", художник Василий Василиевич Владимиров, 1880–1931 / Рязанският художествен музей "Иван Петрович Пожалостин"

"Руските олигарси и поне един член на руското правителство избягаха от страната на фона на новините за "Вагнеровците". Това съобщават пропагандните медии.
Съобщава се, че бизнес самолетът на олигарха и приятел на Путин Аркадий Ротенберг "Bombardier BD–700" е излетял от Москва днес (24–ти юни) в 11:30 и е кацнал в Баку в 15:04 московско време (по киевско време). Този полет беше планиран снощи.
"Сухой Суперджет" на руския вицепремиер Денис Мантуров излетя от Москва в 7 часа сутринта и кацна в Даламан, Турция в 12:06 часа.
Бизнес самолетът "Gulfstream G 650" на олигарха Владимир Потанин се очаква да излети от Москва за Истанбул в 17:00 часа.
"Bombardier Global Express XLS" на държавната компания "Inter" РАО (ръководена от сина на приятеля на Путин Юрий Ковалчук ​​Борис) излетя от Москва и кацна в Санкт Петербург около 15:00 часа московско време", изнася информацията на 24–ти юни "Корреспондент".
С частни самолети руските милионери бягат от Москва в Турция, Армения или Санкт Петербург. Редовите граждани купиха билети до Истанбул, Астана и Тбилиси, радва се глупаво украинският "Фокус".
Глупаво, защото цялата тази либерастка, тоест us–американофилска, тоест тайно и укрофилска сволочь, ще бъде изчистена от пределите на Руската федерация.

https://tsargrad.tv/articles/pronko-posle-mjatezha-chvk-vagner-pervoj-pod-nozh-poshla-jelita_814761
https://tsargrad.tv/news/jelita-strusila-mjatezh-vagnera-stal-poslednej-kaplej-kogda-zhdat-chistku-kadrov_813355
https://focus.ua/voennye-novosti/576125-zachepit-4-oblasti-energoatom-ozvuchiv-nayimovirnishiy-scenariy-u-razi-teraktu-rf-na-zaes

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. krumbelosvet - К О Л К О на брой високопоставени са избягали
03.07.2023 20:20
И колко, К О Л К О високо са били поставени.
А колегата обобщава и туря сички в един кюп. Ми ако ТОВА е мнението му за руснаците, да подкрепя в блога САЩ и Украина.
Пригожин стига на 200 км от Москва без съпротива. По нищо не личеше, че ще се върне.
Ами как Москва се опразва след Бородинската битка 1812г?
И как на 16-ти септември 1941 г започва евакуация на учреждения и отделни лица?
А сега да чакат ЗАТВОРНИЦИТЕ на Пригожин да станат съдии и мародери ли?
Най-разумно е - да не се рови повече в мътилката, поне публично да не се рови.
цитирай
2. mt46 - ...
03.07.2023 22:49
Путин ясно предупреди, че изменниците ще си получат заслуженото...
цитирай
3. nedovolen - Така е, когато изперкали мишки м...
04.07.2023 07:27
Така е, когато изперкали мишки си мислят, че кораба потъва.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. krumbelosvet
04.07.2023 10:15
Колкото са, толкова. Да бъдат остракирани.
цитирай
5. kvg55 - До 2. mt46
04.07.2023 10:16
Каза и хайде да го изпълни.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
04.07.2023 10:17
Изперкали са, абсолютно.
цитирай
7. kvg55 - Благодарности!
10.07.2023 11:28
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5917029
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34450
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930