Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2023 15:01 - © Програмата е нужна само за да се ориентират зрителите с колко ще избърза емисията
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 5767 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 13.07.2023 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.06.2023г.

     Беше време, когато Централната новинарска емисия на Националната телевизия "По света и у нас" в 20:00 часа започваше с часовника.
Ето с този часовник 
image

Когато стрелката за секундите заставаше перпендикулярно отгоре, на екрана се завърташе Земното кълбо и изгряваше лика на някоя от красивите ни телевизионни говорителки.
Сега емисията започва с 3–4 минути преди обявеното в програмата начало от 20:00 часа.
И това не го практикува само Българската национална телевизия. Практикуват го всички телевизии.
За къде бързате глупави невежи?
Бързате да ни излъжете, бързате да ни облъчите с пропаганда чрез новините, бързате да ни изманипулирате съзнанието чрез новините, бързате да ни посочите "правия" път.
За това бързате негодници!
Едно време, когато се кажеше "Чух го по телевизията" или "Казаха го по телевизията", това означаваше абсолютна достоверност и никой не го подлагаше на съмнение.
Да не би сега новините ви да са станали по качествени? Ами не са! Да не би сега телевизиите да имат предавания като "Панорама" с Иван Гарелов и "Всяка неделя" с Кеворк Кеворкян.
Знаят ли днешните телевизионери израза "да те кеворкират"? Нямат, не знаят.
Дори гостите, които канят в студиото не знаят. На страница 20–та в Книгата още преди 15–20 години съм отбелязал : Застанал "специалистът" пред камерата и първите му думи са : "Аз не знам … и така нататък". Защо, като не знаеш, си се изтъпанил в телевизора да ни поучаваш? А? Дори телевизионни водещи на предавания си позволяват да кажат "Аз не знам", което е недопустимо за уважаваща себе си медия.
Да не би днешните телевизионни говорителки и говорители да имат ясна дикция? Или литературен правоговор. А говоренето на откровени глупости от репортери и журналисти, водещи на предавания и прочие, майко мила. Да не би да говорят спокойно и убедително? Ами. Като кречетала на воденица са. Гледат по бързо да си "изпеят" урока, който минава покрай ушите на зрителите, защото няма смисъл и съдържание 
image

А на страница 9–та пиша : Журналистите, въпреки че са изучили българският език и литературата, са едни от най–големите съсипници на езика ни. Те привнесоха в речта ни глупосъчетанията "вицеевропейски и вицесветовен шампион", "културния министър", "финансовия министър", "външния и вътрешния министър"; измислиха "членството на България в Европа" и "братът на президента Петър Стоянов – депутат в ЕП от ГЕРБ", както и, че "българите могат да почиват у нас или в Европа". Това "у нас" също е в Европа, нелюбезни неграмотни журналисти.
Журналистите ни често обичат да казват, че не те създават събитията. Те само ги отразявали. Но ако умът ти е криво огледало, какво ще е отражението?, питам на страница 72–ра.
Криво ще е, както е и криво. Ако Телевизиите показват това, което отговорните им редактори си харесват, както казвам на страница 87–ма, то мисленето на тези редактори е изкривено.
И то не от вчера, защото още преди повече от 20 години съм констатирал : Началниците на национални телевизии у нас са откровени садисти : само извратеняци могат да пускат свежите и сладки руски, сръбски и западноевропейски, че и днешни наши филми от 23:00 и 24:00 часа, а преливащите от кръв, насилие и простотии US–бълвочи в най-гледаното време от 20:00 и 20:30 часа, на страница 29–та в Книгата. Тази констатация се допълва от следната ми мисъл –  От българския телевизионен ефир се лее безкраен сериал със заглавие : "Смърт дебне от екрана", която се намира на страница 63–та.
Затова сега за телевизиите се говори и ги изобразяват ето така
image

Когато започваш точно в определеното от програмата време, това внушава у зрителя доверие  и уважение. Когато информацията, която поднасяш е убедителна и не оставя съмнение за манипулация, когато го правиш на правилен български език без ненужната употреба на англицизми, премерено, кратко, но съдържателно, ти ставаш институция, каквато беше телевизията при социализма. А когато бързаш да предвариш конкуренцията, на зрителят му става ясно, че не той е важен за телевизията, както тя самата ни се фука и уверява, а печалбата. Става му ясно, че както не се спазва часът на емисията, така може да не се спазват и правилата на качествената журналистика. Както лъжете с точния час, така лъжете с всичко.
Заради печалбата са жертвани истината, обективността и независимостта на медията.
"Когато бягането на краката се разминава с бягането на мисълта в главата, резултатът е винаги в полза на противника", казвам на страница 74–та.
Това искат да ни принудят да правим в живота – да бягаме, да бързаме, за да нямаме време да мислим. И съответно да сме винаги губещи. Когато живееш бавно и спокойно, ти живееш с мисъл. Когато живееш в надпревара, живееш по–малко с мислене и повече с инстинктите си.
Когато мислиш, ти възприемаш действителността по–дълбоко и съответно живееш по–дълбоко. А не трябва, според днешните господари на света и живота ти. Само се плъзгаш по повърхността на битието, което те са ти приготвили и не мислиш за миналото и бъдещето.
Телевизионните предавания се изработват така, особено свързаните с Украйна, че да докоснат повече чувствата на зрителя, отколкото способността му да мисли и разсъждава за причините.
Законът за обективното развитие определя на всяко нещо, не само предмет, но и процес и явление, следната съдба : зараждане, развитие и активно съществуване, и накрая всяко нещо завършва с отмиране. Някои неща съществуват продължително във Времето, а други съвсем кратко – като метежът на Пригожин например. Ние имаме думата "еднодневка", която означава "нещо съвсем краткотрайно"; има такива насекоми, които живеят само няколко часа.
Капиталистическата обществено–икономическа формация, буржоазното общество е в период на разложение, разпад и отмиране. България като част от това общество е в същото състояние. Българската телевизия като част от българското общество също е в състояние на развалено качество в сравнение с това, което е била. И когато обществото премине в ново качество, в друго качество ще мине и телевизията, която за разлика от радиостанциите "Народен глас" и "Христо Ботев" няма смелостта първа да почне борбата и води народа напред, защото, както каза видният тоталитарно–демократичен телевизионер Асен Агов, "Телевизията върви след победителите". Същият оглави Българската национална телевизия в началото на Прехода през  април 1992 година и за година време успя да ѝ насади буржоазен манталитет.
Докато си работя, телевизорът също работи. Гледам го с половин око и го слушам е едно ухо.
И така събирам материал за постинги. Жената го гледа по–внимателно и после ми казва къде, каква глупост и простотия са казали, за които да пиша. Така че, Благодаря на телевизията!
И други ми помагат. Ето картинката с оценката за работата на TV–та ми я изпрати nedovolen.
Но общото ми впечатление за телевизионната продукция, предлагането и пласирането ѝ, е следното, като отново ще цитирам себе си : [Телевизията] Завладяваше телевизионните зрители с блестяща  посредственост (страница 80–та). Както индивидуално, така и целокупно.

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2010/12/23/komentari-i.655740

© Красимир Говедаров, Главен експерт






Гласувай:
7


Вълнообразно


1. olivie - Те не са виновни
30.06.2023 15:46
Просто са част от медийната дезинформация, наследила ковид пландемията. В света става нещо странно, но обяснимо. Например сянката при нас става по-полегата през лятото с всяка година. От тази зима, откак апелираха за икономии на отопление, започнаха да завишават дневните температури, както правеше Чаушеско на времето с румънците, преди да го затрият. А астрономическото време е свързано с метеопрогнозите, географските координати и температурите. Няма как да си обясня по друг начин, че радиосинхрон термометър-часовника ми е с 1.5о С повече от пружинния термометър срещу мене, точно толкова, с колкото имат претенции да е извънредното глобално затопляне. Времето е същото като с компютъра, но това има същото обяснение. А доколкото знам БНТ са с атомен часовник и не се синхронизират от мрежата. Има и друго - преди 10г. Сливен беше на 19о източна дължина, преди 2г. на 25о, а в момента е на 26о. Ширината си е все 42о. И ако северният магнитен полюс се движи, защо това 42 не се променя... Всичко това не са бъгове в матрицата, а следствие на облачната дезинформация, пропаганда и опростачване, свързано с процеса на депопулация, дирижиран от "елита". През облака можеш да променяш по мрежата всяка информация, която си записал на някакъв носител и изпратил някому, т.е. не е вече при тебе/ Но, атомният часовник е неумолим!
цитирай
2. graucho - А ми, не ползвай нищо западно
30.06.2023 16:37
Заминавай при любимия ти путлер. И в израждане те очакват. Ако беше толкова хубав любимият цоциализъм, нямаше да изчезне почти навсякъде. Или направи партия и убеди хората, че си прав. Може и революция да вдигнеш.
цитирай
3. kvg55 - До 1. olivie
30.06.2023 18:30
Кои са тези "Те", които не са виновни? Никой вече не си сверява часовника от телевизора. Въпросът е за традицията и формата, в която се представяш.
цитирай
4. kvg55 - До 2. graucho
30.06.2023 18:31
Не ми давай наклон на кура, бе, невежо!
цитирай
5. morskipesni - Не бях чувал скоро такова невежество:
30.06.2023 19:16
" Има и друго - преди 10г. Сливен беше на 19о източна дължина, преди 2г. на 25о, а в момента е на 26о. Ширината си е все 42о."...
Кога Сливен е бил в Черногория - питам говедото? Нейните градове на 42 гр сев. ширина, попадащи в 19-я градус изт. дължина и досега са си там- само Сливен се е изместил на изток. Този писач го знам отпреди като страшен неграмотник. Разбира се от самосебе си, че е "атлантик".
цитирай
6. graucho - Луд тъпак
30.06.2023 20:33
kvg55 написа:
Не ми давай наклон на кура, бе, невежо!

цитирай
7. kvg55 - До 5. morskipesni
30.06.2023 20:46
Морски, ти чувал ли си за HAARP?
Това нещо можело да мести земните пластове барабар с градовете и селата.
цитирай
8. kvg55 - До 6. graucho
30.06.2023 20:47
Хе–хе–хе!
Юпитере, ти се нервиш! Значи не си прав.
цитирай
9. kvg55 - Благодарности!
06.07.2023 21:33
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5970284
Постинги: 2840
Коментари: 26157
Гласове: 34455
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930