Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2023 20:01 - © Батална фотография
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2698 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 15.06.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.06.2023г.

     Започнаха да се появяват снимки от фронта като илюстрации към статии на руски автори. Работата е, че не мога да установя по кое време на СВО за правени. Но наличието на картинките на германските танкове "Леопард" и US–БМП (бойни машини на пехотата) "M2 Брадли" ме кара да мисля, че снимките са актуални.
– «Вундерваффе» са нещастни : Най–модерните "Леопард"–и горят край Ореховка», пише Константин Олшанский в «Свободная Пресса» и прилага следната снимка :
image
– «Bradley" в степите на Украйна : «Бронята е по-лоша от тази на снегорин», пише пак Константин Олшанский в «Свободная Пресса» и прилага следната снимка : 
image
– «Запорожката офанзива на Въоръжените сили на Украйна» : Как руската армия изкарва на "червено" (на минус) по една бригада на врага на ден», пише Александър Ситников в  «Свободная Пресса» и прилага следната снимка : 
image
– «Унищожаване на танкове и разбиване на украинските бронирани юмруци», разказва военният кореспондент от Русия Юрий Котенок; към коментара се прилага следната снимка :
image
– «Руските бойци удариха звучна плесница на "германската легенда" : основното за разбитата и  изоставена западна техника в Украйна – фатален недостатък беше открит в танковете "Leopard"», пише Виктор Баранец в «Комсомольская правда» и прилага следната снимка : 
image
«Комсомольская правда» дава и видео в което "Руски военни плениха танкове "Леопард" и бойни машини на пехотата "Брадли". След кратък бой в Запорожското направление в ръцете на нашите бойци попаднаха прехвалените танкове "Leopard" от Германия и БМП "Bradley" от Съединените щати", пише под видеото.
– «На Запорожките поля горят западните милиарди и надеждите за победа над Русия», пише Владимир Корнилов в Discred.ru и показва пироманите херостратовци 
image
От изнесените до тук материали в «Aftershock»  възниква «Въпросът за загуба на оборудване в процеса на настоящия конфликт».
Става въпрос за ето такива непрежалими и невъзстановими загуби : 
image

image

image
И тези резултати са, защото «Американците поискаха въоръжените сили на Украйна да пробият руския фронт на всяка цена», обяснява експертът по военните дела Владислав Шуригин в
Discred.ru : След първата неуспешна фаза на офанзивата врагът започна да прегрупира войските. В оперативния щаб на НАТО, дислоциран близо до Варшава и отговарящ за воденето на бойните действия срещу Русия, е завършен математически модел на нов вариант за настъпление, дадени са необходимите указания и сега тече ускорена подготовка за него.
Американските куратори поискаха командването на въоръжените сили на Украйна да постигне обрат и на всяка цена да пробие руския фронт. Фокусът е върху общото отслабване на руската отбранителна линия от предишни битки, загубите, понесени от напредналите руски части по време на тези битки, сериозните разрушения на укрепления, окончателното отваряне на минни полета и частичното им разчистване.
От оперативния щаб на НАТО до Варшава беше обявено, че предната руска отбранителна линия е отслабена с повече от 40% и вече не е толкова непреодолима, колкото беше в първите дни, както се вижда от някои успехи през последните дни – напредък от 1,5 – 2 километра в няколко посоки (Според западни военни експерти, Киев още не е включил основните си сили в  контраофанзиватаУкраинската контраофанзива напредва при ожесточени сражения, обяви Киев. Украинският заместник–министър на войната съобщи за частичен успех – украинските сили са напреднали на 200–500 метра в различни райони край Бахмут. Те са отвоювали 7 селища и най–малко 90км2 от началото на контранастъплението Украйна съзнателно налага информационно затъмнение върху военните си действия Според Киев руските загуби са близо девет пъти повече от украинските при източния град Бахмут, а в Южна Украйна съотношението е над 5:1, казаха в няколко емисии на "По света и у нас").
Украинците също са убеждавани, че руската армия в следващите три дни ще се сблъска с проблема с недостига на боеприпаси за артилерията и ще бъде принудена да премине към най–строг режим на икономисването им.
От складовете на Съединените щати и НАТО в Европа до Украйна, без официално уведомление, както е прието в такива случаи, са прехвърлени 1000 "Stinger" MANPADS, 2000 ATGM в различни модификации, 600 снаряда Excalibur, най–малко 10 радара за артилерийско разузнаване, най–малко 100 "комплекта" боеприпаси за "Highmars"; военнотранспортен самолет с товар от ракети "Storm Shadow" излетя от Обединеното кралство до "Рамщайн",  които, както изглежда, също са предназначени за Въоръжените сили на Украйна.
От Полша също беше получена информация, изискваща потвърждение, че няколко дивизиона на полските системи за противовъздушна отбрана "Poprad" и "Osa–P" са били тайно прехвърлени от Полша в Украйна, които трябва да бъдат разположени в зоната на бойните действия през следващите няколко часа, за да прикрият районите на разполагане на украинските резерви от удари на руските въздушно–космически сили. Екипажите на комплексите са облечени в униформа на въоръжените сили на Украйна.
Очевидно е, че американското командване, прекрасно осъзнаващо цената на неуспешната офанзива на въоръжените сили на Украйна, залага "на всичко" – вкарва украинската армия в битка, независимо от загубите или възможните катастрофални последици, в случай на повреда и изчерпване на резервите.
Задачата е на всяка цена да се пробие руският фронт и да се пробие в дълбините на руската отбрана. И затова следващите пет–седем дни, както вече писахме, ще бъдат решаващи за цялата лятна кампания, завършва Владислав Шуригин.
«Руските Въздушно–космически сили нанесоха най–мощния удар от началото на контранастъплението на Украйна; Основната цел е да се унищожат резерви за продължаване на "офанзивата"», съобщава Сергей Валченко в «Московский Комсомолец» 
image
«Тази нощ Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групови удари с високоточно и далекобойно оръжие с морско и въздушно базиране по местата на съсредоточаване на резервите на Въоръжените сили на Украйна и чуждестранни наемници, както и по складове с боеприпаси, оръжия и военни оборудване от чуждестранно производство.
Всички набелязани обекти са поразени. Целта е постигната», гласи сводката на Министерството на отбраната на Руската федерация от 14–ти юни 
image
«Учиха ни да се бием с картонени руснаци». Западът призна загубите на въоръжените сили на Украйна в техниката», изнася тайни от кухнята на СатаНАТО Сергей Адамов в Regnum.ru.
Президентът се срещна с военни кореспонденти в Кремъл, съобщава на 13–ти сайтът на президента на Руската федерация. На срещата Владимир Владимирович сказал : «Включително и от НАТО. Така че казах : над 160 танка, 360 бойни машини на пехотата (загуби). Това не всичко е от НАТО – там и бронетехника съветско производство се унищожава. И "Брадли", и "Леопард" горят прекрасно, както очаквахме. И вероятно са видели – там боеприпасите в танковете работят, всичко се разпръсква в различни посоки. Казах : 25–30 процента от доставеното оборудване е унищожено».

https://svpressa.ru/war21/article/376236/
https://pogled.info/svetoven/amerika/Bradley-v-stepite-na-ukraina-bronyata-e-po-losha-otkolkoto-na-snegorin.157121
https://svpressa.ru/war21/article/376175/
https://pogled.info/svetoven/russia/unishtozhavane-na-tankove-i-razbivane-na-ukrainskite-bronirani-yumrutsi.157127
https://www.kp.ru/daily/27515/4778001/
https://www.discred.ru/2023/06/12/na-zaporozhskih-polyah-goryat-zapadnye-milliardy-i-nadezhdy-pobedit-rossiyu/
https://dzen.ru/a/ZIcug9HJf3DX7ze_
https://www.discred.ru/2023/06/11/vladislav-shurygin-amerikantsy-potrebovali-ot-vsu-lyuboj-tsenoj-prorvat-russkij-front/
https://www.mk.ru/politics/2023/06/13/rossiyskie-vks-nanesli-samyy-moshhnyy-udar-s-nachala-kontrnastupleniya-ukrainy.html
https://regnum.ru/search?author=3244
http://kremlin.ru/events/president/news/71391
https://bnt.bg/news/-po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-13-yuni-2023-g-318990news.html
https://bnt.bg/news/-po-sveta-i-u-nas-2300-chasa-14-yuni-2023-g-319029news.html
https://z.mil.ru/spec_mil_oper/news/more.htm?id=12470372@egNews
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-1200-chasa-15-yuni-2023-g-319041news.html

© Красимир Говедаров, експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. morskipesni - Да не се офлянкват братушките,
15.06.2023 20:47
Ами да пускат насреща Москвич-4 (от немски каски) снабден с гаубица,
който напълно ще задоволи нуждите на СВО от издънени "Брадлита".
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
15.06.2023 20:57
И тежък танк "ГАЗ–21 Волга".
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.06.2023 00:04
Германците имат комплекси от танковете, още от ВСВ
Ако не са били танковете,щели са да спечелят войната
Първо ги поразил фактът, че снарядите преплъзват по бронята на руския танк и не го взривяват? Заради наклона на стените
Плюс това, имали тежки танкове, мачкащи немските като кибритена кутии, те и с такава форма били
И най- голямата изненада дошла през зимата Немските танкове спрели заради бензиновите двигатели Бензинът при няколко градуса под нулата става на каша, а дизеловите руски работят и при минус 30!
Относно военната тактика, очаквам да им приложат " чувал" Да ги пуснат да пробият и да ги " захлупят" Тогава ще свърши войната!
Така цар Симеон е победил ромеите Организирано отстъпление в центъра, фланговете леко се отдръпват И в един момент, в отвора влиза конницата, а фланговете се придвижват един към друг От 62 хиляди само две хиляди се спасили , успели навреме да избягат!

цитирай
4. elenkokoschkov - За Абрамс-ите нищо не се казва!
16.06.2023 07:28
Защо ли?:))))!!
цитирай
5. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
16.06.2023 09:50
Какви царе военачалници сме имали, а?
цитирай
6. kvg55 - До 4. elenkokoschkov
16.06.2023 09:51
Или още пътуват към фронта, или никога вече няма да стигнат там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5924950
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930