Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2023 09:01 - © Сводки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 796 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 12.06.2023 09:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.06.2023г.

     Доклад на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция към 11 юни 2023 година :
През изминалото денонощие въоръжените сили на Украйна продължиха безуспешни опити за настъпателни операции в Южно–Донецкото, Запорожското и Донецкото направление.
В района на Времевския перваз с удари на оперативно–тактическата и армейската авиация са поразени струпвания на жива сила и техника на 1–ва отделна бригада на Президента на Украйна, 110–та бригада за териториалната отбрана, 72–ра механизирана и 1–ва танкова бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Новодонецкое, Нескучное, Сторожевое и совхоз "Октомври" на Донецката народна република.
В Запорожското направление решителните и компетентни действия на отбраняващите се части, въздушните удари и артилерийския огън на групата сили "Восток" за едно денонощие отблъснаха три вражески атаки от посоките на селата Новоданиловка, Малая Токмачка и Новопокровка в Запорожка област. В района на село Лукяновское, Запорожка област, е разбита колона от бронирани машини на 128–а планинско–щурмова бригада от Въоръжените сили на Украйна.
Общите загуби на въоръжените сили на Украйна в тези райони за денонощие възлизат на над 50 украински военнослужещи, 11 танка, включително три "Leopard"; 17 бойни машини на пехотата, 16 бойни бронирани машини, четири автомобила, произведена в Британия зенитно–ракетна система "Stormer" и артилерийска система "M777", произведена в САЩ.
В Донецкото направление най–активни бойни действия се водеха в районите на населените места Марьинка и Авдеевка на Донецката народна република. През деня Южната група войски успешно отрази осем атаки на подразделения от 110–а механизирана, 1–ва танкова, 59–та мотострелкова и 79–а десантно–щурмова бригади на Въоръжените сили на Украйна в направленията на населените места Новобахмутовка, Красногоровка, Первомайское и Маринка. Вклиняване в нашата защита не е позволено. По време на боевете бяха унищожени до 310 украински военнослужещи, два танка, две бойни машини на пехотата, две бойни бронирани машини, две коли, три пикапа, две гаубици "Мста–Б" и една гаубица "Д–30". В районите на населените места Красное и Ласточкино на Донецката народна република са унищожени складове с боеприпаси на 63–та мотострелкова и 53–та механизирана бригади на Въоръжените сили на Украйна.
В Купянското направление оперативно–тактическата и армейската авиация, артилерията на Западната група войски нанася удари по живата сила и техника на Въоръжените сили на Украйна в районите на селищата Красное Первое, Синковка, Ивановка, Табаевка, Котляровка на Харковска област и Артьомовка на Луганската народна република. Украинска диверсионно –разузнавателна група е унищожена близо до селището Новомлинск. Загубите на противника възлизат на до 30 украински военнослужещи, два пикапа, полски самоходни артилерийски установки "Краб" и американска М109 "Паладин", както и една гаубица "Д–20".
image

Topnews.ru : "Не е имало такива загуби за цялото време на СВО за единица време

В Краснолиманското направление с въздушни удари и артилерийски огън от група войски "Център" са поразени вражески части в районите на населените места Невское, Червона Диброва на Луганската народна република, Терна на Донецката народна република и Серебрянското горско стопанство. Прекратена е дейността на украинската диверсионно–разузнавателна група в района на Торски. През деня бяха унищожени повече от 50 украински военнослужещи, два танка, една бойна машина на пехотата, три автомобила, самоходна артилерийска установка "Гвоздика", две гаубици "Д-30" и една "Д-20".
В посока Херсон, в резултат на огневи щети, загубите на противника за денонощие възлизат на над 30 украински военнослужещи, бойна машина на зенитно–ракетната система Оса–АКМ, самоходна артилерийска установка "Гвоздика", както и гаубица "Мста–Б".
Оперативно–тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на групите войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация през деня поразиха 91–ва артилерийска част на огневи позиции, жива сила и военна техника в 109 района. Команден пункт на 47–ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна е ударен близо до град Орехов, Запорожка област. Комуникационният център на 65–а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна е унищожен край село Кирово, Запорожка област. В районите на населените места Рай–Александровка, Предтечино на Донецката народна република и Малая Токмачка на Запорожка област, щабът на 10–та планинско–щурмова бригада, както и командно–наблюдателните пунктове на 3–та десантно–щурмова бригада и 15–та оперативна бригада, са ударени.
Самолет Су–25 на ВВС на Украйна е бил свален със средства за ПВО в района на село Осокоровка, Херсонска област. През деня са прехванати пет ракетни системи за залпов огън HIMARS и противорадарна ракета HARM. Освен това осем украински безпилотни летателни апарата са унищожени в районите на населените места Кременец, Липовое на Донецката народна република, Сладководное, Сладка балка на Запорожка област, Олшани, Червона Диброва, Коломийчиха и Верхнекаменка на Луганската народна република.
Общо от началото на Специалната военна операция са унищожени : 442 самолета, 238 хеликоптера, 4571 безпилотни летателни апарата, 426 зенитно–ракетни комплекса, 9900 танка и други бойни бронирани машини, 1122 бойни машини за залпов огън, 5084 полеви артилерийски и минохвъргачни оръдия, както и 10885 единици специална военна техника.
Това от сайта на Министерството на отбраната на Руската федерация 
image

https://z.mil.ru/spec_mil_oper/news/more.htm?id=12470126@egNews
https://www.topnews.ru/news_id_726105.html

На сайта на Въоръжените сили на Украйна има Оперативна информация към 06:00 часа на 11.06.2023 година относно руската инвазия, където пише : Слава на Украйна! Започна четиристотин седемдесет и третият ден от широкомащабната въоръжена агресия на Руската федерация срещу Украйна.
Руската федерация продължава да води агресивна война, независимо от загубите. За да постигне целите си, тя продължава тактиката на терора.
През изминалото денонощие руските окупатори са нанесли пореден въздушен и ракетен удар срещу Украйна, използвайки 8 ракети, в частност 4 крилати ракети с наземно базиране "Искандер" и 35 ирански ударни БПЛА от типа "Шахед" срещу военни обекти и критични инфраструктурни съоръжения. Силите и средствата за противовъздушна отбрана са унищожили 2 крилати ракети и 20 ударни БПЛА тип "Шахед".
Освен това противникът нанесе 92 въздушни удара и 45 обстрела с реактивни системи за залпов огън по позиции на нашите войски и населени места. За съжаление има загинали и ранени цивилни, разрушени и повредени частни къщи.
image

5.ua : ВС на Украйна вървят напреддори Путин излезе от бункера да коментира 

Вероятността за нанасяне на ракетни и въздушни удари по цялата територия на Украйна остава много висока. Противникът продължава да съсредоточава основните си усилия върху опитите за пълна окупация на Луганска и Донецка област, тежките боеве продължават. През изминалото денонощие на посочения участък от фронта са се състояли 35 бойни сблъсъка.
Във Волинското и Полиското направление оперативната обстановка не се е променила съществено.
По посоките Сиверски и Слобожански врагът извърши минохвъргачни и артилерийски атаки на населените места Сенкивка, Черниговска област; Нововасиловка, Середина–Буда, Чуйкивка, Харковка, Соснивка, Вовковка, Степок, Велика Писаривка, Попивка, Дмитровка в Сумска област, както и Уди, Старица, Вовчанск, Бударки, Нестерне и Мала Вовча в Харковска област.
В Купянското направление противникът нанесе въздушни удари по районите Кисливка и Котляровка на Харковска област. На артилерийски и минометен обстрел са подложени Петро–Иванивка, Новомлинск, Западно, Масютивка, Кисливка, Табаивка в Харковска област и Новоселивске в Луганска област.
На Лиманското направление през изминалото денонощие врагът проведе неуспешни настъпателни действия в района на Белогоривка. Той нанесе въздушни удари по населените места Невске, Ямполовка, Заричне, Лиман, Спирне, Веселе, Роздоловка и Рай–Олександровка на Донецка област. Невске и Богоровка в Луганска област и Ямполовка, Торске, Роздоливка,  Верхнокамянске и Спирне в Донецка област са били поразени от артилерийски обстрел.
В посока Бахмут противникът извършва настъпателни действия в посока Бяла планина, без успех. Той нанесе въздушни удари в районите на населените места Била Гора, Диливка, Торецк и Ню Йорк на Донецка област. От вражески артилерийски обстрел бяха засегнати райони на населените места Васюковка, Орихово–Василовка, Ивановске, Била Гора, Дружба, Торецк, Зализне и Северное.
Противникът не е водил настъпателни действия в Авдиевското направление. Той извърши въздушни удари в районите на Авдиевка и Невелски. Той извърши артилерийски обстрел на населените места Авдиевка, Водяне, Первомайске и Карловка в Донецка област.
В Маринското направление нашите защитници отбиха всички атаки на противника в района на град Маринка. Противникът нанесе въздушен удар край Красногоровка. В същото време противникът извърши артилерийски обстрел в районите Гострой, Максимилиановка, Маринка, Победа и Новомихайловка на Донецка област.
В посока Шахтарски противникът нанесе въздушни удари в районите на Пречистивка, Золотая Нива и Велика Новосилка и обстрелва с артилерия Въгледар на Донецка област.
Противникът се отбранява в Запорожското и Херсонското направление. Той нанесе въздушни удари в Новопавловски, Гуляйполски и Ориховски райони на Запорожка област. Нанесъл е артилерийски обстрел на над 20 населени места. Сред тях са Времивка, Новосилка и Новопил от Донецка област; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір"я, Степове и  Кам"янське на Запорожка област; Золота Балка, Садовые и град Херсон.
Поради липсата на правна норма относно сроковете за отбиване на военна служба след мобилизация в руската армия, липсата на значими постижения на бойното поле и разпространението на панически нагласи за бъдещи перспективи, случаи на неизпълнение на заповеди, саботаж, нелегалните връзки и дезертьорството зачестяват сред руските мобилизирани. За решаването на тези проблеми началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация взе решение, според което на командирите на части и военни части се нарежда да идентифицират и командироват такива лица в щурмови роти за по-нататъшното им използване в така наречените "месни нападения" ("м"ясних штурмах").
През изминалото денонощие авиацията на силите за отбрана е нанесла 16 удара по райони на съсредоточаване на личния състав и 2 удара по зенитно–ракетните системи на противника. Също така нашите защитници унищожиха 4 вражески разузнавателни БЛА от различни типове. През деня подразделенията на ракетните войски и артилерията нанесоха удари по 2 пункта за управление, 5 района на съсредоточаване на жива сила, въоръжение и военна техника, 1 артилерийска единица на огнева позиция и още 4 важни обекта на противника.
Подкрепете въоръжените сили! Заедно ще победим! Слава на Украйна!
image

https://www.zsu.gov.ua/new_page/64857ca969332187923d8ea7
https://www.5.ua/suspilstvo/zsu-rukhaiutsia-vpered-azh-putin-vyliz-iz-bunkera-komentuvaty-chas-novyn-pidsumky-307291.html

При сравняването на двете сводки се забелязва челен сблъсък на числата с думите, на аритметиката с четенето, на статистиката с лозунгите и пропагандата.
И ето, в Украйна имат населено място Ню Йорк, а ние нямаме. Лошо, който отговаря там за именуването на населените места, лошо!

© Красимир Говедаров, експерт





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - На укрофашистите Путин мамето им че поебне.
12.06.2023 09:33
Краваров/Воловаров/Говедаров55
цитирай
2. nedovolen - Западни източници информират, че ...
12.06.2023 10:06
Западни източници информират, че от началото на "контранастъплението" укр. армия се оплаква от неподготвени командири и качеството на оборудването на сатанато. Навсякъде ни чакат подготвени. Срещаме стоманена стена.
Във ФАЩ и евроколхоза се засилва идеята, че укро авантюрата ще се провали.
Иначе в сводките и двете страни са като рибари след риболов.
:)))
цитирай
3. morskipesni - Щом си вземат свето, нещата ще се успокоят,
12.06.2023 10:17
срещу ръжен рита ли се? Знае се, че Император Всеросийски е също Крал на Полша и Финландия.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
12.06.2023 11:02
Задачата имаше просто решение
Отстъпват се на Русия безспорно руските зони и всеки поема по своя път, един към Ню Йорк, друг, към Владивосток!
Само че работата напомня на нашата " безспорна" зона- Македония, през ПБВ Тя е щяла да си остане такава, ако не са се намесили Великите сили , да се изгаврят с нас
Само ,че сега има една подробност Самата Русия е Велика, при това ядрена сила и не се знае това с джуджето,докога ще гледа като на игра с него и с тези, дето му навиват пружината?
цитирай
5. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
12.06.2023 12:13
Бае Коста, гледай си в краката за да не се подхлъзнеш и цопнеш в лайнохранилището на Центъра "GOMNOVOZ".
цитирай
6. kvg55 - До 2. nedovolen
12.06.2023 12:16
"като рибари след риболов"
Ха–ха–ха!
цитирай
7. kvg55 - Да 3. morskipesni
12.06.2023 12:20
Еми, така ще стане.
цитирай
8. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
12.06.2023 12:24
Украйна е велика, както и Македония.
Какво стана с ж. п. линията през Гюешево, със самолетните полети между София и Скопие?
цитирай
9. zaw12929 - което не е направено в Украйна е с...
12.06.2023 13:13
което не е направено в Украйна е създадено в днешна македония: завист, омраза, злоба това могат най добре
цитирай
10. kvg55 - До 9. zaw12929
12.06.2023 13:50
Да. Двете изкуствени държави са превърнати в опитни политически, идеологически и психологически обекти на Съединените щати.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей , Краси!
12.06.2023 18:13
Що се отнася до самолето за Скопие, Милена доказа, че с хвърчило ставало по изгодно! Защото самолето подминувал Скопие и требало да се врати обратно!
Другото е по- интересно! Прилагат номера, мръсния, на нас от Балканската война, на Русия!? Да,работещ, изпитан метод е!
Но все пак, ние може да сме имали армия на ниво, прусаците на Балканите , но сме нямали атомни бомби! А пък, който ги има, няма да пита този, на когото ще ги пусне, кога и как да го направи!?
Разбираш какво имам предвид, неработещото Минск споразумение Лъжата вирее в дипломацията, но фино, не просташки!
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
12.06.2023 19:18
Ние и особено македонците сме далече от разбирането за дипломация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5943115
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930