Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2021 07:01 - © Полша като идиот и глупак
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1169 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 29.09.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.09.2021г.

     Полският пенкилер Витолд Модзелевски – член на Националния съвет за развитие при президента на Полша и професор във Варшавския университет по юридически науки; полски адвокат; данъчен съветник; президент на Института по данъчни изследвания, преподавател по данъчни въпроси, особено ДДС; заместник-министър на финансите през 1992–1996 година, написал в  "Myśl Polska" статията "Можем (най-накрая) да се почувстваме "предадени от Запада", с която определил точното място на Польска в историята "Северен поток-2" – приличащи на идиоти и нищо не значещи глупаци.
"През последните няколко години единственият видим мотив на външната политика на Полша беше устната опозиция срещу изграждането на втората линия на газопровода по дъното на Балтийско море, който е – както знаем – съвместно руско-германско-австрийска инвестиция.
Оправданията за нашето противопоставяне не бяха достатъчно ясни : от това, което разбирам, сме загрижени главно, че този "Запад (а не ние) ще стане зависим от руския газ" и ние искаме да "останем независими", така че всеки трябва да следва нашите стъпки. Защо? Не е известно. В края на краищата можем да купуваме руски газ от Русия, но също и от Германия (това се е случвало неведнъж) : ако цената е сравнима, защо да се дърпаме и да разваляме и без това не много добрите отношения с двете страни? Все пак става въпрос за бизнес; тоест икономика. И накрая, ще трябва да купуваме руски газ от някой, защото той е най-важният глобален и регионален производител – останалото е далеч и ни се продава много по-скъпо.
Може само да се гадае, че това възражение е опит да се угоди на нашия "стратегически съюзник", който беше против тази инвестиция и дори наложи (според нас) твърде малко тежки санкции на някои компании, които правят тази инвестиция. Защо правеше това? Неизвестно е също : той вероятно е искал малко да навреди на германците, защото те са станали твърде важни. Обективно Вашингтон не е имал шанс да блокира тази инвестиция, тъй като след загубата на войната с малък и много провинциален Афганистан няма да атакува втората военна суперсила и нейния германски съюзник; светът понякога може да се управлява от луди, но тяхното "изпускане" извън контрол има своите граници. Краят на американската политика вероятно е бил предвидим : ако дадено предприятие не може обективно да бъде спряно, това вече означава достатъчно оправдание за провала на неговите действия. Вече знаем, че Вашингтон е признал поражението си : възраженията и санкциите са били без резултат и ние – както и при политиката за подкрепа на промайданските правителства в Украйна – се обърнахме към измамните и маловажни викове за помощ като нищо не значещи глупаци.
Така че "Западът", олицетворен този път от САЩ, "ни предаде" за трети пореден път. И ще го прави отново и отново, защото ни има на едно и също място (точно както някога Съветския съюз). Но може би е добре, че този тръбопровод ще бъде завършен : най-накрая ще успеем да постигнем пълна и директна диверсификация на доставките :
image
ще можем да купуваме руски газ или (по-евтин) от Русия, или (по-скъп) от Германия. В крайна сметка, пълненето на джобовете на Запада (обикновено под германското знаме) е най-важната цел на нашата политика през последните тридесет години и е гаранция за "поддържане на нашата независимост".

В същото списание публикувал и "Русофобията може да се окаже нерентабилна", в която  развива тезата и обяснява на своите сънародници, че "Вашата непримирима омраза към всичко руско или съветско (не можете да го различите) произтича от очевидното ви убеждение, че нашият всемогъщ защитник, единственият защитник на свободния свят, е и винаги ще бъде антируски и дори може да похвали вашия словесен израз на решителна агресия срещу "империята на злото". И стига до извода, че "Русофобията може да се окаже нерентабилна", когато САЩ сменят отношението си към Русия : "Тогава полската русофобия ще изчезне, защото ще възникнат "други приоритети". Такива чудеса могат да бъдат извършени само от една съвършена система като либералната демокрация" :
image


В състоянието на идиот и глупак пребивава и Република България, както и други бивши социалистически страни, което предвещава голям смях в бъдеще, когато САЩ се отметнат.

https://myslpolska.info/2021/06/24/mozemy-sie-wreszcie-czuc-zdradzeni-przez-zachod/
https://myslpolska.info/2021/06/09/rusofobia-moze-okazac-sie-juz-nieoplacalna/




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. starforlife - https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2021/09/29/za-nabliudatelnite-mnogo-dobro-kachestvo-mnogo-i-tezi-na-koi.1781629
29.09.2021 15:39
14-ти коментар.
Да чуя "умността" ти, м?
Пък после да видим за разните там... как беше?...
"разпищаване на соросоидите" и "отсъствие на us-американски ентусиазъм".
Мозък ти липсва на теб, около"градски", мозък.
Заменила го е боза, превърната те в най-обикновен ТРОЛ.
цитирай
2. kvg55 - До 1. starforlife
29.09.2021 16:24
Който се интересува от подробности, ще ги намери другаде.
Аз предлагам насоката. Или да ти обяснявам как се търси в Google-то, м?
цитирай
3. starforlife - ~ 2. kvg55
29.09.2021 16:29
kvg55 написа:
Който се интересува от подробности, ще ги намери другаде.

Аааа, не така, ТРОЛЕ! Не така.
Нали си по дискусиите?...
Нали при мен "отсъства us-американски ентусиазъм"?...
Нали не си съгласен, че СИ ТРОЛ?...
Отговори ми, просто, а НЕ УВЪРТАЙ с УЖ "фина ирония".


kvg55 написа:
Аз предлагам насоката. Или да ти обяснявам как се търси в Google-то, м?

Аааа, не така, ТРОЛЕ! Не така.
Отговори ми, просто, а НЕ УВЪРТАЙ с УЖ "фина ирония".
Нали си съгласен с мнението на АЙВАРчетата ти (и те ТРОЛОВЕ като теб), че аз съм "Гочо Тъпото"?...
Нали вие сте умните?...
АМИ ТЪП СЪМ БЕ И НЕ МОГА ДА ПОЛЗВАМ "ГУГЪЛ"!
Подходи към въпроса ми със сериозността, за която претендираш по отношение на ПОСТИНГ-изявите си тук и просто ми отговори.

Въпросите:
В постинг "© US-Американските санкции вече додеяха и на us-американците" (ще ти кажа нещо УТРЕ и за заглавието както и за една друга ПЪЛНА глупост, която при теб е перманентна)
- Кога е бил този ден на посещение и как това се връзва със заглавието, мамка му?
- Кога е бил този ден днес, мамка му?

- ЗАЩО ТАКА СЕ СМЯХ НА КАРТИНКАТА ЕДНА ОТ КАРТИНКИТЕ ТИ (с УЖ сериозна, а то ТРОЛСКА информация)?
цитирай
4. nedovolen - Чети стар форлайф и не ти требе ни ...
29.09.2021 17:11
Чети стар форлайф и не ти требе ни евангелие, ни коран. Ние сме от всички по по най.
:)))
цитирай
5. starforlife - ~ 4. nedovolen
29.09.2021 17:32
Знам-знам.
Ама нали съм си "Гочо Тъпото", та като не мога да ползвам туй руско нящо "Гъдел", туй бе, туй - "Гугъл", та помолих домакина за помощ.
Повтарям:

- На базата на написаното в самото начало на ПО-ПРЕДХОДЕН постинг (пояснил съм кой), КОГА Е БИЛ ТОЗИ ДЕН НА ПОСЕЩЕНИЕ и с какво домакинът ще обори, че отговорът на въпроса ми го показва именно като ТРОЛ?

- На базата на написаното по-надолу в съдържанието на ПО-ПРЕДХОДЕН постинг (пояснил съм кой), КОГА Е БИЛ ТОЗИ ДЕН ДНЕС и с какво домакинът ще обори, че отговорът на въпроса ми го показва именно като ТРОЛ?

- ЗАЩО ТАКА СЕ СМЯХ НА ЕДНА ОТ КАРТИНКИТЕ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ПОСТИНГ, пояснил съм коя (с УЖ сериозна, а то ТРОЛСКА информация) и с какво домакинът ще обори, че отговорът на въпроса ми го показва именно като ТРОЛ?
цитирай
6. kvg55 - До 3. starforlife
29.09.2021 20:48
Не ми се коментират несъществените ти троления.
цитирай
7. kvg55 - До 4. nedovolen
29.09.2021 20:49
Землякът е пророк на истината от последна инстанция.
цитирай
8. kvg55 - До 5. starforlife
29.09.2021 20:51
Постингите ми не са за невежи люде, които не се интересуват от текущите събития.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5899356
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930