Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2021 07:01 - © На кого му пречи вълната
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 920 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 07.08.2021 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.08.2021г.

     Отнемат нашите медали – недоволстват британците. Надеждите за медали от спортистите на олимпиадата от Обединеното кралство се разбиват от руските спортисти :
image

Те победиха бритите в няколко състезания и в Лондон се надигна недоволство по този повод.
В случая говорим за двукратната шампионка по гребане Хелън Глоувър, която би могла да спечели бронз, ако руснаците не я бяха изпреварили. Същите претенции са отправени и към руските гимнастички : заради тях британците загубиха бронз и сребро в отборното класиране :
image


Участието на Русия в Олимпийските игри е наречено "филм на ужасите" от водещ сътрудник на
WADA-та, след като британски плувец попита дали се състезава с "чисти" спортисти.
Люк Грийнбанк, който спечели бронз след златния медалист руснак Евгений Рилов, подкрепи класиралият се на второто място Райън Мърфи в изразяването на такива притеснения :
image


Избухването им дойде само часове след като депутатите и предизборните кампании в ОК определиха участието на Русия на Олимпиадата като "бутафория", като се има предвид, че те са наказани за нарушения на антидопинговите правила. В изявление, изпратено до Telegraph Sport, Травис Тигарт, изпълнителен директор на Антидопинговата агенция на САЩ, пише, че ситуацията в Токио е като преглеждане на "филм на ужасите". "Всички вече могат да видят тази забрана за пореден път, това е фарсът", добавя той.

Global Athlete, група за натиск за реформи в спорта, се присъедини към консерваторите, гневно атакувайки решението да се пусне Руската федерация на Игрите.
"Мога да разбера разочарованието на спортистите", казва Роб Кьолер, генерален директор на благотворителната организация, ръководена от спортисти, пред Telegraph Sport. "Реалността е, че Русия продължава да се подиграва както с антидопинговата система, така и със съдебните правомощия, които да я прилагат".
Депутатът от торите Боб Сийли, заместник-председател на парламентарната група за Русия, каза пред The Telegraph : "Руснаците се състезават в нормален режим във всички отношения, с изключение на няколко повърхностни неща. Просто е смешно, че Русия се оказа родното място на всички възможни допинг и корупционни скандали и в същото време се измъкна с лека уплаха. Това е много лошо, подкопава международните институции".
Подобно мнение има и Тобиас Елууд, председател от торите на комисията по отбрана : "Ако искате да накажете държава за нарушаване на правилата, тогава цялата страна трябва да го почувства, само тогава наказанието ще свърши работа. Това, което се случва в Токио е, че Русия заобикаля наказанието, просто страната е представена под различна маска".
Той добави, че за режими като Москва и Пекин домакинството и участието в Олимпиадата е важен инструмент за прилагане на "мека сила". "Игрите сега се използват от суперсили за постигане на международно признание и приемливост на световната сцена".
Единственото ефективно наказание, пред което Русия е изправена тук, е, че нейният национален флаг и химн остават забранени. Руските олимпийци се състезават под егидата и флага на Руския олимпийски комитет, което не им пречи да прославят родината си облечени в екипи с традиционните червени, бели и сини цветове.
И us-американците проявиха своята любов към обвиненията. Състезателката им по гребане Меган Калмо грубо заяви : "Отвратително е чувството, когато видиш отбор, който изобщо не би трябвало да е тук, да си тръгва със сребро. Много разочароващо".
US-Американката представи руските спортисти за едва ли не недоразумение, поради което "по-квалифицираните" гребци не са могли да спечелят. Също така се отличи американският плувец Райън Мърфи, който не можа да задмине руснака Евгений Рилов. Той заяви, че това състезание "не е чисто".
Най-обидният инцидент за руснаците се случи с тенисиста Даниил Медведев. Чилийски журналист нарече руските спортисти "измамници" и попита Медведев как се чувства с тази стигма.
Неподплатените обвинения срещу руските спортисти са доста често срещана практика в Съединените щати. А причината е съвсем проста – там не умеят да губят с достойнство. Така на мястото на привидно възрастни и адекватни хора се появяват някакви лигльовци, които в случай на неуспех казват : "За всичко са виновни другите!".
Темата коментира и "Suddeutsche Zeitung" : "Студена война в басейна" :
image


"Русия спечели, Америка загуби. За втори път за четири дни", изтъква вестникът.

"Колко досадни са нашите победи за някои колеги в бизнеса. Да, ние сме тук на Олимпийските игри. Абсолютно правилно. Независимо дали някой го харесва или не. Но вие трябва да може да губите. Не всеки може да направи това. Старият хурди-гурди започна отново с песента за руския допинг. Някой е зает да завърти дръжката", туитира руския олимпийски комитет. И след това втори запис : "Пропагандата на английски език, капеща със словесна пот в жегата на Токио. Няма да ви утешим. Простете на по-слабите. Бог е техният съдия. И за нас той е помощник". А Рилов сподели : "Винаги се подлагам на изпитания. Попълвам всички формуляри. Аз съм за чист спорт с цялото си сърце".
Хелън Глоувър и Поли Суон бяха отказани за медал от двойката руски гребкини :
image


Западняците постоянно врещът срещу Русия и Китай за щяло и нещяло, не само в спорта
. Като че ли те не употребяват допинг. Просто us-американската фармацевтична индустрия е по напреднала, пък и WADA-та ги закриля. Тарикат мъж не писка. Но те не са вече мъже. Те са джендъри. То вярно, че като нарочат едно куче за бясно, няма отърваване, но обвиненията на WADA-та към Руската федерация за организирана от държавата употреба на допинг се основава на бръщолевенията на един чиновник за някакво прозорче в стената.
"Надрусани с допинг" руски гимнастички :
image

https://www.telegraph.co.uk/olympics/2021/07/29/russian-olympics-success-slammed-great-britain-lose-medals-tokyo/
https://pogled.info/svetoven/rusofobiya-na-olimpiadata-v-tokio-amerikantsite-ne-mozheha-da-se-primiryat-s-provalite-si.132511
https://www.sueddeutsche.de/sport/olympia-2021-tokio-schwimmen-doping-russland-1.5368482




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. elenkokoschkov - НА МЕКИЯ ХУЙ
07.08.2021 07:20
КОСМОСА МУ ПРЕЧИ!
цитирай
2. kvg55 - До 1. elenkokoschkov
07.08.2021 07:43
Казано на място.
цитирай
3. zaw12929 - СТРАХЪТ ЛОЗЕ ПАЗИ, А НА ОЛИМПИАДА ...
07.08.2021 09:30
СТРАХЪТ ЛОЗЕ ПАЗИ , А НА Т ОЛИМПИАДА СПАСЯВА ОТ РУСНАЦИ- НАВЛЕЦИ, А МОГАТ ДА УЧАСТВАТ, КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА САЩ - ТОВА Е ПОЗВОЛЕНО
цитирай
4. nedovolen - Тези гладни и тъпи руснаци, дето ...
07.08.2021 09:40
Тези гладни и тъпи руснаци, дето имат само сонди и керзинки, бая фаворити помляха.
:)))
цитирай
5. kvg55 - До 3. zaw12929
07.08.2021 10:26
Като представители на САЩ – може.
цитирай
6. kvg55 - До 4. nedovolen
07.08.2021 10:27
Да бе!
цитирай
7. mt46 - Поздрав!
07.08.2021 22:17
Пречи им вълнението на вълнИте...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
07.08.2021 22:50
Може и така да се каже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5901917
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34440
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930