Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2021 07:01 - © Как съдят в Холандия
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3695 Коментари: 22 Гласове:
11

Последна промяна: 06.03.2021 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.03.2021г.

image
     С възторженото заглавие "Забележимият бунт е бързо и строго наказан" холандският вестник NRC издевателства над протестиращите срещу комендантския час :

image

Продавач на велосипеди Deliveroo, собственик на магазин за сувенири и подаръци, автомеханик и стажант-водопроводчик, дърводелец, топ футболист-аматьор, ADHDers, алкохолици, татковци и управител на взаимни фондове – потомък на богато семейство текстилни фабриканти. Всички те са заподозрени от магистратурата в безредици през последните три седмици, изтъква вестникът.

"Харесва ми по бързата процедура", изповяда министърът на правосъдието Ферд Граперхаус след "бунтовните часове" в Айндховен и пред Амстердамския музей на 24 януари :

image

"На никого не трябва да му се размине. Прокуратурата ще изисква строги наказания. С безусловни затворнически присъди като залог".

NRC направи опис на съдебните дела, които се провеждаха в единадесетте съдилища в Холандия през последните две седмици и половина, и присъства на заседания в пет съдилища, за да получи снимка на заподозрените. През този период, между 27 януари и 1 февруари, имаше 84 съкратени производства. Това доведе до 69 присъди, някои дела трябваше да бъдат отложени, защото бяха необходими допълнителни разследвания. Трима заподозрени са оправдани, докладва прилежното си отношение към събитията вестникът.
В ускорени случаи заподозрените се съдят в рамките на седемнадесет дни след ареста им. В деня на процеса им бял микробус ги отвежда от пенитенциарната зала в съда. Полицейски съдия изслушва делото за по-малко от час и взема незабавно решение. Всеки, който получи затвор, трябва да го изтърпи незабавно, хладнокръвно разказва репортерът Камил Дрисен.
"Никое друго наказание не е достатъчно освен безусловен затвор", казват прокурорите от Амстердам до Ден Бош. Меките присъди са толкова неприемливи за прокуратурата, че тя е обжалвана шест пъти постановени според нея леки присъди.
Най-високото наказание се дава на 18-годишния Джереми от Айндховен. Той е заснет с камък в ръка пред тълпа от размирници да помага на група, заета с преобръщането на ProRail Opel Mokka пред гара Айндховен. Джереми е осъден на осем месеца затвор (четири от които са ефективни) и голяма глоба, тъй като той носи отговорност за щетите по колата (18 000 евро).
Възрастта на протестиращите варира от 18 до 56 години от най-различни социални слоеве.
Изглежда правосъдието е арестувало много заподозрени с различни дрехи. Те са лесни за разпознаване на изображенията на камерата. "Малшанс, че си носил бял пуловер", се казва от съдията на бунтовника от Айндховен.
Особено си струва да се отбележи, че по-голямата част от производствата (45) не са свързани с участниците в акциите, а с техните организатори и агитатори, с тези, които призоваха за демонстрация в социалните мрежи. Така 19-годишен жител на Хага Мохамед е осъден на 2 месеца затвор, след като призовава за протести в "Instagram".
Хладнокръвен разказ без нито дума за правото на протест в демократичното общество. Иначе вестникът е най-крещящ за освобождаването на Навални – "Руската полиция нахлува в офисите на Навални фондацията и партията"; "Арестувани в Москва стотици противници на Путин"; "Юлия Навальная е изрязана от същия плат като съпруга си"; "С показния процес срещу Алексей Навални президентът Путин върви по стъпките на Ленин"; "Руските затвори не могат да се справят с броя на задържаните" :

image
"
Лице на седмицата : Алексей Навални"; "Подкрепете Алексей Навални" са заглавията в NRC.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/11/de-opvallende-relschopper-wordt-snel-stevig-gestraft-a4031517
https://pogled.info/svetoven/evropa/protestite-v-holandiya-buntovnitsite-sa-nakazani-barzo-i-strogo.126099




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. germantiger - точно така
06.03.2021 07:46
В холандия все още има крепостни селяни мужици

в нидерландия има и гулаг лагери в холандския сибир

в русия обаче е люлката на демокрацията

принципно елинската демокрация е измислена от казаци

а за моАмед от хага ми е през грездея
цитирай
2. kvg55 - До 1. germantiger
06.03.2021 08:02
А за Мохамед от Германия, как ти е?
цитирай
3. oia - kvg55, Добро утро. Не забравяйте, ...
06.03.2021 08:55
kvg55, Добро утро. Не забравяйте, че в Амстеродорм, което означава отвоюван от водата, /днес наричан Амстердарм / се събира шайката узурпатори, когато решават съдбата на земното население. Това е ядрото на световното зло, а кой как ги нарича няма значение. Това занаятие го правят циклично и това, което заложат, след това се предава за изпълнение, ако искате билдербергски клубове и каквито и да са се нароили, и всеки със определено предназначение. Това, което ядрото на злото залага за изпълнение се реализира в десетилетия. Нидерландия е свърталище на хиените, а не Белия дом, който е машата.
цитирай
4. germantiger - +
06.03.2021 09:04
2. kvg55 - До 1. germantiger
08:02
А за Мохамед от Германия, как ти е?

като за мохамед от булгаристан

виж вече за еничарина караибрахим ми е мило
цитирай
5. leonleonovpom2 - Честит имен ден!
06.03.2021 10:20
Да си жив и здрав!
Прави, каквото си знаеш и както го чувстваш , а не по поръчка или за угода!
цитирай
6. mt46 - Поздрав!
06.03.2021 11:48
От нашите медии не съм разбрал за тези протести...
цитирай
7. kvg55 - До 3. oia
06.03.2021 11:52
Да, свърталище е!
цитирай
8. kvg55 - До 4. germantiger
06.03.2021 11:56
Караибрахим отдавна е в едема. Ама арабинът Мохамед яко шиба германките.
цитирай
9. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
06.03.2021 11:59
Благодаря!
Подобно!
цитирай
10. kvg55 - До 6. mt46
06.03.2021 12:00
И за много други работи не научаваме.
цитирай
11. leonleonovpom2 - След 40 години, табела пред голям ...
06.03.2021 14:45
След 40 години, табела пред голям град в Германия- Мюмюнхен По същото време, на север друга- Ханъмбург Те уважават старите имена, само леко ги променят Например , от Анкира е станала Анкара, от Икония- Коня!
Как ли са се казвалитези градове преди 40 години?
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
06.03.2021 16:28
Ха-ха-ха! Така ще стане.
Котето да приема исляма.
цитирай
13. starforlife - Сега...
06.03.2021 17:51
Осъзнавам, че думите ми ще звучат грубо и не са баш за днес, когато имаш имен ден, но...
Но думите ни не трябва за са лицемерни (какви са често-често твоите, "околоградски"), а правдиви. А ти дори и на именния си ден ТРОЛИШ и за мен най-отвратителното е, че ми се струва, че го правиш напълно съзнателно.

Така, че - нека все пак ти пожелая честит имен ден, да си жив и здрав още дълги години да тролиш за Демокрации (най-често тази на САЩ, а сега на Нидерландия), до които не си се докосвал дори за миг.

............................................................................................................ StarForLife™ ·1752046~22·
цитирай
14. starforlife - А в този коментар нека все пак обърна внимание на Читателите, че постингът ти е абсолютно тролене, защото:
06.03.2021 17:55
- Първо: Както вече писах - човек, който няма ни най-малка ЛИЧНА представа за дадени неща (събития, процеси и прочее), да ТРОЛИ за тях, идва само да покаже колко е повреден в главата.
- Второ: Човек, който няма поне малка ЛИЧНА себерефлексия да не си служи с части от "истината" и ИЗБИРАТЕЛНО (в случая цитира "новини" от държава, от която както вече казах - няма дори бегла представа от абсолютно нищо в нея, като се започне от елементарното й уреждане като социум на ниво себеосъзнаване на гражданите й, та се стигне до правовата му страна)... Та такъв човек е не само повреден в главата и не е нищо друго, освен най-обикновен трол.
(И аз много пъти съм ти казвал, че ти просто си трол, "околоградски".)

Та... Въпрос/и...

Защо представяш нещата с извадки, а не цялостно?

Защото (да оставя настрана личното наблюдение и се огранича само до местния ти източник):
- Опитваш се това за цвета на дрехите да го облечеш в светлина, в каквато то не е казано (в статията-източник дори).
- Пропускаш (ама точно абсолютно тролски и... ПУТИНСКИ - ха ха ха) да цитираш присъди спрямо това, с което (ТРОЛСКИ) се опитваш да правиш (вменяващ паралел) с идиотската (ти) Русия (откъдето също нямаш ни най-малко ЛИЧНО впечатление всъщност).

Значи: Човек, влязъл във акт на физическо стълкновение с представителите на органите на реда, е осъден на 8 месеца (с думи, че да не стане грешка за Читателите: осем месеца)....
(Я кажи при реална физическа съпротива с полицията в Русия как отсъжда съда, м? Та за една от най-правовите държави тролиш.)
Значи: Човек, подпалил автомобил на същите тези органи на реда, е осъден на 4 месеца ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД (плюс покриване на щетите от близо 20 хил. евро).
(Я кажи в Русия каква би била присъдата. Дори няма да те карам да правиш сравнение при какви условия ще бъде изтърпяна като паралел.)

ТОВА ЛИ ТИ СА Е НИДЕРЛАДСКОТО ПОТЪПКВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И Я СРАВНИ С ПРИСЪДИ ЗА МНОГО ПО-ЛЕКИ ПРОВИНЕНИЯ ПРИ ТАКИВА СЪБИТИЯ (действия по погром, при които не ми говори, че видиш ли дърводелец бля-бля, защото той работа там няма) В РУСИЯ?
Оставяме настрана, че тук тези неща бяха единични актове, причинени от групички "безделници" (чети: основно такива, чиито престъпни интереси бяха засегнати от ограничителните мерки), а в Русия вълненията от недоволство са масови и многохилядни и са на много различна основа като пораждащи ги причини.
Основа, която ни най-малко не е така... "детинска".
Отделно, че продължават от години.
И отделно, че ще продължават докато въпросната не се превърне в нормална държава с висок стандарт на живот, какъвто би могъл да има руския гражданин с лекота, но уви заради престъпници, пред които ти (и куп още глупаци) благоговееш.


И последно, "околоградски":
Не следя идиотиите ти...
Нито пък ме е жегнала настоящата е насочена към една от най-уредените във всяко едно отношение държава в света...
(Още по-малко - тоест 'ич - ме е еня за промития ти мозък...)
На лични са ми дали линк към идиотията ти, наминах, прочетох и видях както вече казах, че курвееш по отношение на въпроса с истината както ти отърва (и то заради някаква си идиотска и провалила се идеология - путинология, та чак путинопатология)... И реших да взема все пак "отношение".

Поумей:
Четат те няма и 15 човека.
От тях ти вярват няма и 8.
И просто ти (и такива като теб - тролове) не можеш/те ни най-малко да повлияеш/те дори на мнението на СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК, а що остана на процесите по света.

............................................................................................................ StarForLife™ ·1752046~23·
цитирай
15. kvg55 - До 13. starforlife
06.03.2021 20:04
Благодаря за честитката!
цитирай
16. kvg55 - До 14. starforlife
06.03.2021 20:18
Ти и подопечните ти пилигрими сте повредени, защото в главите ви е само Русия. Никъде не сравнявам Холандия с Русия, както на теб ти се привижда. Пиша за двойният стандарт в отношението на холандските медии към собствените им нарушители на обществения ред и нарушителите на законите в Руската федерация.
Протестиращите в Холандия са бунтовници и престъпници. Протестиращите в Русия са ангели небесни.
цитирай
17. starforlife - На мен в главата да ми е Русия?! Хаааааааааа ха ха ха
06.03.2021 21:42
(Тя е в твоите мокри сънища - на мен ми е през мандрагогата за идиотската ти (и западнала - и западнала) Русия.)

От ПЪРВО ЛИЦЕ, тоест ЛИЧНИ и ПРЕКИ "наблюдения" (РЕАЛНО и ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЯТА):
~ Протестиращи в Амстердам - не повече от 100-150 човека.
(В Москва, примерно - хиляди!)
~ Едно 90% от тези 100-150 протестиращи - ПОД 18 годишна възраст. Тоест, доскучало им на дечковците заради вече година мерки и ИЗЛЕЗЛИ ДА ВАНДАЛСТВАТ.
(В Русия - протестиращи предимно интелигентни хора: политолози, журналисти, писатели...)
~ Едно 50% пък от протестиращите над 18 годишна възраст - ЕМИГРАНТИ.
Реални факти, а не балалайкане като твоето.

Не познавам нормален човек, който ще вандалства спрямо това, което е плод на неговите данъци.
КАКТО И НЕ ПОЗНАВАМ (а ТУК познавам, лично, над 100-120 човека вече и то от различни националности) ЧОВЕК, КОЙТО ДА ОДОБРЯВА ПРОТЕСТИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
В същото време - 99,9% от хората одобряват действията както на силите на реда, така и на правораздаващите органи.
Няма понятие "полицейски съдия". Това НЕ ти е (идиотската) Русия. Тук има ясно и функциониращо разделение на властите и вече казах, при все, че не е нужно, защото цял свят го знае, че Нидерландия е една от най-правовите държави.

А иначе най-меко (но прямо и отвесно, без лицемерие и кривене на Истината) казано...
По повод на изпразнените ти откъм истинност думи за Русия в главата ми...
Както и двойствеността на видиш ли медиите...
Истината е, че специално в Нидерландия, понеже нея си задъвкал, а не, че не е така по целия НОРМАЛЕН свят - арестуват, съдят, осъждат, да.
Но не ставаме свидетели не дори 10-ки... Не дори 100-тици... А на това как в Русия ХИЛЯДИ дисиденти:
- Падат от прозорците.
- Се "самоубиват" с по 2 куршума в тила.
- Ги тровят с или не КАЗАчок.
- Изчезват.
- Ги преследват по каквито и да е начини и под каквито и да е претексти.
- ...
- ...
- ...
ХИЛЯДИ!
ОТ ГОДИНИ ПУТИНОСТАЛИНИЦЪМ!
ТОВА - отречи, лицемере - СЕ СЛУЧВА И ТО МАСОВО И ОТ ГОДИНИ В ПУТЛАНДИЯ.
Там е естествено да променят законите дори както им падне властоугодно и противоконституционно.
Нормално е да не се съобразяват с международното право.
Нормални са какви ли не ненормалщини по отношение на личната свобода и граждански права.
(Да измислят "данък космос", че да догонват САЩ в тази област! Абе смЕх кога ти кажат. Свръхдържава? - СМЕХдържава!)

Ето затова е релевантно (и ноторно - и ноторно) мнението на НОРМАЛНИТЕ хора ПО ЦЯЛ СВЯТ, че Русия е просто... социален кенеф, в който дори вие - идиот-русофилите не бихте посмели да живеете.
(А и що за живот ще е, ако ви отнемат и Интернета и го заменят с РУнет и как ще тролите?)
Така, че... Хайде малко кумова срама, м?


............................................................................................................ StarForLife™ ·1752046~25·
цитирай
18. catforlife - Честит имен ден! Да си носиш името ...
06.03.2021 22:28
Честит имен ден!
Да си носиш името със здраве, гордост и радост!
цитирай
19. kvg55 - До 17. starforlife
07.03.2021 00:20
И пак ми пишеш за Русия. Какво да ти кажа? Същи Мирча Кришан.
А Холандия е богата, защото е имала колонии и е грабила. От срам чак си смени името.
цитирай
20. kvg55 - До 18. catforlife
07.03.2021 00:25
Благодаря за благопожеланията!
Бъди и ти здрава и каквато си мечтаеш.
цитирай
21. starforlife - ~ 19. kvg55
07.03.2021 00:52
kvg55 написа:
И пак ми пишеш за Русия.
Пиша, да. Но защото така съм решил и това ни най-малко не валидира твърдението ти, че все ми Русия в главата.
Русия като присъствие я няма в нито един сегмент от каквото и да е в живота ми.
И това е така за 99% от хората по света, които не разчитат на абсолютно нищо руско.
Така, че...

kvg55 написа:
Какво да ти кажа? Същи Мирча Кришан.
Нито знам кой е - нито ме интересува.
Още по-малко ти си този, който може (пристрастно, защото ти нямаш адекватно отношение към заобикалящия те свят) да ме сравнява, защото ни най-малко не ме познаваш.

kvg55 написа:
А Холандия е богата, защото е имала колонии и е грабила. От срам чак си смени името.
Абе то и СССР "от срам" се "преименува" на Русия, ама да не я споменавам, че нали...
Замисли се обаче, че дори и да си прав за грабенето (а ти не си), всеобщия стандарт и то на базата на личностно проспериране (не само като условия на социума), е на светлинни години пред... Русия - ха ха ха.
Русия - ха ха ха - (не само грабила, а и) милиарди пъти по-облагодетелствана откъм то ресурси и прочее, а поданиците й "оръфляци" и "клошари", сравнени с нидерландските.
"Грабителските" нидерландски капиталисти, свикнали да "грабят", дават мизерни заплати (примерно) спрямо "братските" руски социалисти, ама така не нидерландците напъват миграционно към рая Русия, а обратно.
"Що така бре, "Миме"?"

Хайде достатъчно "внимание" ти отделих - оставям те да си тролиш на воля.
И все пак безмилостната истинност на всяко нещо, което написах остава, а твоите имагинерни или напълно неверни или ялови "идеи" си остават... вербална пръдня.

............................................................................................................ StarForLife™ ·1752046~28·
цитирай
22. kvg55 - До 21. starforlife
07.03.2021 09:33
Прав си кривчо. Но парите са най-важни само за буржоа като теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5722528
Постинги: 2799
Коментари: 25699
Гласове: 34090
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031