Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2022 07:01 - © Като дявол из табакера
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.02.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
23.02.2022г.

     Sohu, Inc. (китайски : 搜狐; пинин : Sōuhъ; буквално "Search-fox") е китайска интернет компания със седалище в Sohu Internet Plaza в квартал Хайдян, Пекин. Sohu и неговите дъщерни дружества предлагат реклама, търсачка, онлайн мултиплейър игри и други услуги.
Та Sohu нарекло руския подводен дрон "Посейдон"
image
смъртоносен за САЩ.

Това руско ядрено подводно безпилотно торпедо, наречено "Посейдон" в резултат на народен избор (Всерусийско гласуване "Изборът на народа"), малко очи са го виждали, но за него се говори повече от достатъчно. Приписват му изключителна сила и мощ, както и способността да навигира незабелязано по дъното на океана и неочаквано да атакува, както крайбрежни обекти, така и морски съдове.
За пръв път за него е споменато на 1 март 2018 година от президента Владимир Путин.
Това напълно роботизирано и бързо торпедо на "Съдния ден" има практически неограничен обхват и е способно да излезе от дълбините като "дявол из табакера".
"Ако Русия използва такива оръжия в истинска война, то us-американските ударни групи самолетоносачи ще бъдат унищожени. Съществуването на това оръжие значително стеснява обхвата на действие на американските самолетоносачи. Ударните групи на американските военноморски сили просто няма да стигнат до мястото на операцията", отбелязват авторите.
Не малко внимание отделят на създаването на подводния дрон "Посейдон" и много руски публикации и "Свободна преса" не прави изключение. Публикацията "Посейдон" на Путин може вече да е във Вирджиния" (svpressa.ru/war21/article/298067/) показва, че тези роботизирани торпеда вече не са само плод на въображението" … Това е напълно завършено оръжие. Изпитанията на "Посейдон" са завършени. Вече е готова атомната подводница К-329 "Белгород"
image
, която е носител на това безпилотно торпедо. На въвеждане е и вторият носител – подводницата "Хабаровск". И можем да предположим, че вече един или повече "Посейдони" са на бойно дежурство някъде край бреговете на Вирджиния или Северна Каролина",  отбелязва в публикацията си "Свободна преса" 
image

Появата на руския "Посейдон" като подводно безпилотно военно средство с автономна атомна електроцентрала не е голяма изненада – неговото развитие под заглавието на проекта "Статус-6" се осъществява поне от 2010 година. Разсекретено е "случайно" по време на среща на Владимир Путин с представители на Министерството на отбраната и отбранителната индустрия през ноември 2015 година, но със замъглено изображение. И още през декември 2016 година us-американското разузнаване обяви практически тест на подводно безпилотно превозно средство с атомна електроцентрала, изстреляна от подводницата "Саров". Шпионите са пропуснали нещо – изстрелванията са извършени от подводницата "Подмосковие".
Вероятно "Посейдон", "Скиф", "Галтел" и редица други бойни дълбоководни безпилотни военни апарати са част от същия проект. Те поне са обединени от един носител – ядрена подводница, която доставя безпилотните торпеда възможно най-близо до целта 
image

Въоръжените сили на Руската федерация разполагат и с други подводни оръжия – "Скиф"
image
– по-скоро дори не е подводница, а балистична ракета с дънно базиране.
image

Безпилотен подводен апарат (БПА) «Статус-6»

Друг руски роботизиран морски комплекс е "Галтел", морски разузнавач и сапьор, преминал успешно пробна експлоатация в крайбрежните води на Сирия. Устройството е ангажирано с издирването на не взривени боеприпаси и защитата на акваторията на пристанище Тартус.

https://svpressa.ru/war21/article/299345/




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5900749
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34439
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930