Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2023 20:01 - © На тихия фронт
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 490 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 09.11.2023 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.11.2023г.

     "САЩ извоюваха оставката на най–близкия човек на Вучич и Русия в Сърбия; Директорът на сръбската Агенция за сигурност и информация (БИА) Александър Вулин обяви, че подава оставка", злорадства вестник СЕГА.
Вулин, който е директор на сръбската Агенция за сигурност и информация (БИА) обяви, че подава оставка, съобщават сръбските агенции. Вулин заяви, че Съединените щати и ЕС "искат главата му като условие да не наложат санкции на Сърбия".
"Не съм причина за изнудване и натиск върху Сърбия и сръбския свят, но няма да позволя да стана причина за изнудване и натиск върху Сърбия и сръбския свят. Затова подавам неотменимата си оставка от поста директор на БИА", подчерта Вулин в писмено изявление, цитирано от БТА
image

"Президентът Александър Вучич и Сърбия са изправени пред заплахи и изнудване, които могат да се сравняват само с ултиматума на Австро–Унгария от 1914 година. От нас се иска да признаем Косово, да изоставим (босненската) Република Сръбска и да не бъдем суверенна държава и нация, като наложим санкции на Руската федерация. Дори да се съгласим да го сторим, следващото искане ще бъде изгонване на китайските инвестиции, безусловна технологична и икономическа зависимост от Запада, както и продължаване на политическото и териториалното разпадане на Сърбия и приемането на западните ценности, в които няма място за традиционното семейство и нация, а в крайна сметка и за социалната справедливост", обявява още той, разказва СЕГА.
Със задоволство газетата припомня публикация от 12–ти юли : САЩ наложиха във вторник санкции на проруския ръководител на сръбското разузнаване, обвинявайки Александър Вулин в участие в незаконни доставки на оръжие, трафик на наркотици и злоупотреба със служебно положение, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
В резултат на наложените санкции се блокират цялата собственост и активи на Вулин в САЩ, неговите транзакции – преки или преминаващи през САЩ. Американски граждани и фирми нямат право да предоставят средства, стоки или услуги от, на или в полза на Вулин и негови фирми под заплаха сами да станат обект на санкции или принудително действие.
Съединените щати "ще продължат да търсят отговорност от онези, които прокарват политическата си програма и личната си изгода за сметка на мира и стабилността на Западните Балкани и насърчават злонамерените действия на Русия в Сърбия и региона", нагло заявил говорителят на Държавния департамент Матю Милър.
В отговор президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че санкциите на Съединените щати срещу директора на БИА Александър Вулин "не са заради престъпността, а заради отношението му към Руската федерация … Не съм забелязал кокаин да е открит в офиса на Вулин, а в Белия дом", добавил Вучич, предаде БГНЕС.
image

Като министър на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин приема парада

Александър Вулин без колебание говори за причините за напускането – точно така звучеше условието на Запада и той е готов да пожертва кариерата си, за да не жертва интересите на страната. Защо опитният чекист не се хареса на us–американските съветници, сръбските опозиционери и дори на разни руски преселници?, пише Дария Ракич в "Регнум".
От 2017–та година насам три години Вулин ръководи успешно Министерството на отбраната, след това зае поста Министър на вътрешните работи, а в края на 2022–ра година оглавява Агенцията  за сигурност и информация (БИА), тоест сръбските разузнавателни служби.
Намеци за необходимостта от оставката му от западни пратеници се чуваха неведнъж. Прозападната опозиция (петата колона), обединена под лозунга "Сърбия срещу насилието", поиска същото. След трагедията в основното училище "Владислав Рибникар" в Белград, всяка седмица се провеждат мащабни протести. Лозунгите на протестиращите обаче, както често се случва, бързо се смениха с политически : те включват оставката на Александър Вулин. По същия начин те поискаха отстраняването на още един недолюбван от Запада и проруски настроен министър – Братислав Гашич, министър на вътрешните работи.
На Запад Вулин винаги е бил недолюбван. Пламенен противник на евроатлантическата интеграция и евроатлантическите ценности, пропагандирани от уж "цивилизования" свят, той действаше през цялата си кариера в интерес на собствената си страна и не криеше своите възгледи, които не се вписваха в призмата на западните атлантически ценности.
Вместо поглъщането на Сърбия от европейските структури и фондове, Вулин предложи изграждането на свой, сръбски свят. Като ръководител на Министерството на вътрешните работи той активно се противопостави на потока от нелегални мигранти в страната от Близкия изток и се опита да забрани "маршовете на дъгата" по улиците на столицата Белград като част от EuroPride.
Вулин с право е един от малкото политици в Европа, които заслужават уважение за смелостта си да нарича нещата с истинските им имена и да работи изключително в интерес на собствения си народ. А Вулин винаги е бил искрен приятел на Русия и русофил, затова си спечели славата на сръбски «Русофил № 1» и се забърка в големи шпионски скандали.
През декември 2021–ва година сръбските вестници внезапно се напълниха с материали за приятелството на министъра на сръбското министерство на вътрешните работи със секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Журналистите обвиниха ведомството на Вулин в организиране на подслушване на семинар на представители на организацията "Отворена Русия", който се проведе в Белград през май същата година. В кампанията срещу Александър Вулин участваха не само местните медии : "сензацията" бързо се разпространи из мрежата на либерастките руски издания.
Всъщност сътрудничеството между руските и сръбските ведомства се осъществяваше съвсем открито в рамките на консултации за опасността от "цветни революции", а Сърбия далеч не беше единствената страна, с която се провеждаха такива консултации. Но желаният ефект беше постигнат : сръбският министър си спечели репутацията на "Агент на Кремъл".
Безумието достигна връхната си точка, когато движението "OKTOBAR" обяви за шпиони  сръбския министър на здравеопазването Даница Груичич, главния редактор на вестник "Вечерни новини" Милорад Вучелич и редица други видни сръбски фигури в областта на политиката и медиите, а адвокатът Чедомир Стойкович, основател на движението, се опита да образува наказателно дело срещу директора на БИА и да го изправи пред правосъдието.
Коментирайки вчерашната си оставка, Александър Вулин открито потвърди, че Сърбия е била изправена пред любимия метод на заклетите задгранични "приятели" – изнудването.
"Съединените щати и Евроколхоза искат главата ми като предварително условие за неналагане на санкции на Сърбия", обясни той – "Моята оставка няма да промени политиката на Съединените щати и Евроколхоза спрямо Сърбия, но временно ще забави новите искания и изнудване. Не получиха санкции срещу Русия, не постигнаха признаване на Косово, но получиха една сръбска глава. Отказвам да участвам в антируската и антисръбска истерия, да спра да ме е грижа за Република Сръбска и нейното оцеляване и да спра да вярвам в неизбежността на обединението на сърбите и създаването на сръбски свят. Няма да се откажа от политиката на военен неутралитет и братство с Русия и Китай. Това е малка победа за Съединените щати и Евроколхоза, но и голяма победа за мен, защото доказах, че Сърбия и сръбският народ си струват всяка жертва", изтъкна публично Александър Вулин.
image

Ха–ха–ха! Той и нашият Кенет Мертен така казва. А кой сглоби "Сглобката"?

Според местни източници в политическите среди не най–малка роля за оставката на Вулин е изиграл настоящият посланик на Сърбия във Вашингтон Марко Джурич, политик, верен на президента, за разлика от Вулин не е известен с русофилство и изповядва западните ценности във всичките им прояви. Преди няколко седмици в сръбските информационни източници дори се появиха слухове, че той ще стане следващият директор на БИА.
Голямо напиняне срещу Русия, бе! Масово атлантическо насиране по цялата планета.
И нашият министър–председател го заигра агент за влияние : поиска оставката на директора  на ДАНС Пламен Тончев, защото му загубил доверието. Всъщност, защото директорът не скланя да уволни заместникът си Деньо Денев, подписал справката, която бе използвана за спиране на машинния вот на първия тур на местните избори, в която се посочва, че заместник–министърът на електронното управление не само заснел кода за машините, но и казал, че ще си поиграе [с тях].
Е, вторият тур показа, че около машините е мътно и кърваво. А отмяната на машинното гласуване на първия тур удари фаворита на Посолството "ПП – ДБ".
Мария Габриел пък съчини легендата (в смисъл на фиктивни (или изменени) биографии, истории или други наративи, целящи скриване на истини) за "българския произход" [на заложниците]. Те нямали български паспорти, но били с български произход, защото според министър–председателят техните "баби и дядовци са живели в България, а след това са заминали за Израел".
Ехе, и моите прадядовци и прабаби са били граждани и са живели в Османската империя, ама това прави ли ме с османски произход. "Глупост след глупост", както казва Фътьо Т. Панчев.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/sasht-izvoyuvaha-ostavkata-na-nay-blizkiya-chovek-na-vuchich-i-rusiya-surbiya
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/sasht-sankcioniraha-tezhko-shefa-na-srubskoto-razuznavane
https://regnum.ru/article/3844007
https://t.me/rtbalkan_ru/1787
https://t.me/rtbalkan_ru/2659
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0

© Красимир Говедаров, Главен експерт




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
09.11.2023 22:13
Американското чудовище е дългоръко, многоръко...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
10.11.2023 06:51
И неприятно отвратително.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5954018
Постинги: 2839
Коментари: 26156
Гласове: 34454
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930