Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2023 08:01 - © Разговори с Фидел. Посланието на Фидел Кастро към света
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 4236 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 11.06.2023 08:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.06.2023г.

     Фидел Кастро почина през месец ноември 2016–та година.
Докато е жив, професор Мишел Чосудовски, почетен професор по икономика в Университета на Отава, основател и директор на Центъра за изследване на глобализацията (CRG), Монреал, редактор на Global Research, автор на единадесет книги, награден със Златен медал за заслуги към Република Сърбия за неговите писания за агресивната война на НАТО срещу Югославия,  сътрудник на Енциклопедия "Британика", прави своите "Разговори с Фидел Кастро".
Фидел Кастро беше както проницателен анализатор, така и силен глас срещу ядрените оръжия, започва разказът на професор Мишел Чосудовски.
"В една ядрена война страничните щети (понятие в ядрената доктрина на Съединените щати от 1945–та до днес) ще бъдат животът на цялото човечество", категоричен е Фидел.
image

"Към сценарий за Трета световна война : Опасностите от ядрената война". Книгата на Мишел Чосудовски, публикувана през 2011–та година, след разговорите му с Фидел Кастро от 12 до 15 октомври 2010 година в Хавана за опасностите от ядрена война, глобалната икономическа криза и природата на Новия световен ред
"Конвенционалната война ще бъде загубена от САЩ и ядрената война не е алтернатива за никого. От друга страна, ядрената война неизбежно ще стане глобална.
Нека имаме смелостта да обявим, че всички ядрени или конвенционални оръжия, всичко, което се използва за водене на война, трябва да изчезне!", призовава той.
"Попитахте ме кога разбрах за непосредствения риск от ядрена война. Едно от нещата, които най–много привлякоха вниманието ми по отношение на такава военна опасност, беше потъването на "Чхонан" по време на военни маневри. Това е флагманът на южнокорейския флот; изключително сложен плавателен съд. Беше по времето, когато открих в Global Research доклад на журналист, който предлагаше ясна и наистина последователна информация за потъването на "Чхонан" (корветата потъва на 26 март 2010 година), което не може да е дело на подводница, произведена от СССР преди повече от шестдесет години (Ръководено от Южна Корея официално разследване, извършено от екип международни експерти от Южна Корея, Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, Австралия и Швеция, представя резюме на своето разследване на 20 май 2010 година заключавайки, че военният кораб е бил потопен от севернокорейско торпедо, изстреляно от малка подводница).
Провокацията срещу Демократична република Корея се добави към нашите собствени по–ранни опасения относно възможна агресия срещу Иран", разказва кубинският лидер.
"Не можете да спечелите война срещу мюсюлманския свят; това си е чиста лудост – никой не може да спечели конвенционална война срещу милиони хора; те не биха концентрирали силите си в големи количества на едно място, за да ги убият американците", казва Фидел и Ирак и особено Афганистан потвърждават думите му.
"Е, аз бях партизанин и си спомням, че трябваше сериозно да помисля как да използвам силите, които имахме, и никога не бих направил грешката да концентрирам тези сили на едно място, защото колкото по–концентрирани са силите, толкова по–големи са жертвите, причинени от оръжия за масово унищожение …
От друга страна, ядрената война неизбежно ще стане глобална. Така според мен опасността съществува при настоящата ситуация в Иран, имайки предвид причините, които излагате, и много други факти; което ме води до заключението, че войната ще се окаже ядрена война".
Тогава Иран беше заплашен от агресия от страна на Съединените щати, но те не посмяха.
След това измислиха по–хитър вариант – използване на проксита – и така пристъпиха към въоръжаването и нацифицирането на Украйна, в която откриха полезен идиот, готов да се жертва в услуга на us–империализма. Намериха се и други полезни идиотиБългария, която постоянно се терзае, че не е достатъчно предана. Полша, балтите, а бе целият Евроколхоз.
"Спомнете си как в средата на май Хмелницки в Западна Украйна потръпна от безпрецедентна експлозия. Огнено сияние и зловещ гъбен облак се виждаха на десетки километри от епицентъра. Почти веднага беше съобщено, че руска ракета е ударила един от складовете, където са били съхранявани снарядите с обеднен уран, които Украйна е получила от Обединеното кралство. Днес тази тема претърпя неочакван обрат. Складът може би е  съдържал тактически ракети с ядрена бойна глава", пише Андрей Ревнивцев в Tsargrad.tv .
"Западни източници съобщиха, че радиоактивният фон в Хмелницки се е увеличил от 80–100 наносиверта (единица доза радиация) до 140–160 … US–Американски експерт твърди, че не са докарани снаряди с обеднен уран, а тактически ракети с ядрена бойна глава … боеприпасите, които бяха унищожени от руската армия, бяха базирани на обогатен уран 238, а не на обеднен. Това според експерта се доказва от характеристиките на радиацията, която е регистрирана в Европа след експлозията … Предадоха  ли британците тактически ядрени оръжия на украинците?", пише в материала на Андрей Ревнивцев.
image
Украинският град Хмелницки беше разтърсен от огромна експлозия, след като Русия изпрати 21 дрона до военен силоз, причинявайки огромна огнена топка, която рани десетки, съобщава The Daily Mail и публикува снимката

"
Казвам, че това е част от Битката на идеите.
Става дума за изискване светът да не бъде тласкан към ядрена катастрофа, а за запазване на живота. Не знаем, но предполагаме, че ако човек осъзнае собственото си съществуване, това на своя народ, това на своите близки, дори военните лидери на САЩ ще са наясно с резултата; въпреки че са научени в живота да следват заповеди, не рядко и геноцид, както при използването на тактически или стратегически ядрени оръжия, защото това са ги учили във [военните] академии.
Не, не може да оцелее, от гледна точка на всички анализи, които сме предприели, не може да оцелее. Капиталистическата система и пазарната икономика, които задушават човешкия живот, няма да изчезнат за една нощ, но империализмът, основан на сила, ядрени оръжия и конвенционални оръжия с модерни технологии, трябва да изчезне, ако искаме човечеството да оцелее.
Сега има нещо, което се случва точно в този момент, което характеризира световния процес на дезинформация и то е следното : В Чили 33 миньори бяха хванати в капан на 700 метра под земята и светът се радва на новината, че 33 миньори са били спасени. Ами просто, какво ще направи светът, ако разбере, че 6877596300 души трябва да бъдат спасени, ако 33 са създали всеобща радост и всички медии говорят само за това тези дни, защо да не спаси близо 7 милиарда души, хванати в капана на ужасна опасност да загинат в ужасна смърт като тези в Хирошима или Нагасаки?
Сега трябва да измислим. Какви са начините всичко това да стане известно? По времето на дванадесетте апостоли е имало 12 и не повече и те са получили задачата да разпространяват учението, които им е предал един проповедник. Разбира се, имаха стотици години пред себе си. Ние, обаче, нямаме това. Но гледах списъка с личности и има повече от 20 видни хора, които работят с Global Research, престижни хора, задаващи същите въпроси, но те не разполагат със стотици години, а с много малко време", разсъждава Фидел как борбата срещу ядреното оръжие и въобще срещу оръжията да добие популярност и световно измерение.
"Трябва да кажем, повтарям, че човечеството е в капан на 800 метра под земята и че трябва да го измъкнем, трябва да направим спасителна операция. Това е посланието, което трябва да предадем на голям брой хора. Ако хората в голям брой вярват в това послание, те ще направят това, което правите вие, и ще подкрепят това, което вие подкрепяте. Вече няма да зависи от това кои са тези, които го казват, а от факта, че някой (и в крайна сметка всички) го казват".
image

Фидел излага на Чосудовски своята концепция за бъдещето като "Битката на идеите"

Като марксист–ленинец Кастро е наясно за ролята на масите в историята
. Той знае, че отделният човек е слаб, но цялото е сила и затова работи идеята за разоръжаване да овладее масите и да стане материална сила, защото материалната сила (империализма) може да бъде преборена и победена само с материална силаобединеният прогресивен свят. Това вече го наблюдаваме като реален процес в международните отношения и политика. Мечтаната от кубинеца световна "Битка на идеите" е действителност. Обнадеждаващо е, че "Битката на идеите" протича съвместно с реални икономически и политически процеси в целия свят. Тази битка, както предрича Фидел, има и своя военен израз – Специалната военна операция, който не е далече от ядрената война.
"Мисля, че никой на Земята не желае човешкият вид да изчезне. И това е причината да съм на мнение, че това, което трябва да изчезне, са не само ядрените оръжия, но и конвенционалните оръжия. Трябва да предоставим гаранция за мир на всички народи без разлика, както на иранците, така и на израелците. Природните ресурси трябва да се разпределят", казва той.
Според Кастро "Природните ресурси трябва да се разпределят". А не да се заграбват!
Ето, Руската федерация не е затворила своите природни ресурси само за себе си. Предостави ги за ползване от Колективния Запад. Срещу заплащане, разбира се. Според принципите на пазарната икономика. Само че капиталистът е свикнал векове наред да граби от Африка, Азия и Латинска Америка. Опита се със съдействието на компрадорската руска буржоазия да ограбва и Русия. И му се получи за 2–3 десетилетия. Но наглосаксите нямат мяра. Те поискаха да покорят и руския народ. И затова получиха удар в мордата.
А желаещи изчезването на "човешкият вид" иматова са глобалистите от "златния милиард" и извратените им идеолози либерастите.
image
Фидел Кастро Рус и Мишел Чосудовски в разговор 

"
Трябва да разберете как можете да достигнете до информираните маси. Решението не са вестниците. Има Интернет, Интернет е по–евтин, Интернет е по–достъпен. Свързах се с вас чрез интернет, търсейки новини, не чрез новинарски агенции, не чрез пресата, не от CNN, а новини чрез бюлетин. Получавам всеки ден статии в интернет. Над 100 страници всеки ден", чертае конкретния път на борбата легендарният кубински революционер и заключава :
"И все пак трябва да се борим".
"Е, това е единственият начин да я предотвратим [войната]. Ако трябва да създадем световно мнение, това е като примера, който споменах : има близо 7 милиарда души, хванати в капан на 800 метра под земята, ние използваме феномена на Чили, за да разкрием тези неща".
"И ще ги използват [ядрените оръжия], ако няма опозиция, ако няма съпротива. Те[us–американските политици и военни] са измамени; те са дрогирани с военно превъзходство и модерни технологии и не знаят какво правят. Те не разбират последствията; те смятат, че преобладаващата ситуация може да се запази. Невъзможно е.
Да, те са заблудени и вярват, че все още могат да използвате това оръжие. Те вярват, че са в друга епоха, те не помнят какво е казал Айнщайн, когато е заявил, че не знае с какви оръжия ще се води Третата световна война, но Четвъртата световна война ще се води с тояги и камъни. Добавих там : "… няма да има кой да борави с пръчките и камъните". Това е реалността", подчертава Фидел Кастро Рус убеден в доброто бъдеще на човечеството.
"Проблемите, които споменахте, са сложни (евентуална война на САЩ срещу Иран), американският народ ще реагира, защото американският народ често реагира бавно, но накрая реагира. Американският народ реагира на жертвите, мъртвите.
Много хора подкрепяха администрацията на Никсън по време на войната във Виетнам, той дори предложи използването на ядрени оръжия в тази страна на Кисинджър, но той го разубеди да не предприема тази престъпна стъпка. Съединените щати бяха принудени от американския народ да прекратят войната.
В настоящата ситуация е вероятно те да не разберат нашето послание. Ако избухне война, моето мнение е, че те и светът няма да спечелят нищо. Ако беше само конвенционална война, което е много малко вероятно, те биха загубили безвъзвратно, а ако стане глобална ядрена война, човечеството ще загуби".
Посланието на Фидел за опасностите от ядрената война
"Използването на ядрени оръжия в нова война би означавало края на човечеството. Това беше откровено предвидено от учения Алберт Айнщайн, който успя да измери разрушителната им способност да генерират милиони градуси топлина, която би изпарила всичко в широк радиус на действие. Този брилянтен изследовател насърчава разработването на това оръжие, така че то да не стане достъпно за геноцидния нацистки режим.
Всяко правителство в света има задължението да зачита правото на живот на всяка нация и на съвкупността от всички народи на планетата.
Днес съществува непосредствен риск от война с използването на този вид оръжие и аз не тая ни най–малко съмнение, че атака от страна на Съединените щати и Израел срещу Ислямска република Иран неизбежно ще се развие до глобален ядрен конфликт.
Народите по света са длъжни да изискват от своите политически лидери тяхното право на живот. Когато животът на човечеството, на вашия народ и на вашите най–обичани човешки същества е изложен на такъв риск, никой не може да си позволи да бъде безразличен; нито една минута не може да бъде загубена в искане за зачитане на това право; утре ще е твърде късно.
Самият Алберт Айнщайн безпогрешно заявява : "Не знам с какви оръжия ще се води Третата световна война, но Четвъртата световна война ще се води с тояги и камъни". Ние напълно разбираме какво искаше да предаде и той беше абсолютно прав, че в резултат на глобална ядрена война няма да има никой наоколо, който да използва тези тояги и камъни.
Ще има "съпътстващи щети", както винаги твърдят американските политически и военни лидери, за да оправдаят смъртта на невинни хора.
В една ядрена война "съпътстващите щети" ще бъдат животът на цялото човечество.
Нека имаме смелостта да обявим, че всички ядрени или конвенционални оръжия, всичко, което се използва за водене на война, трябва да изчезнат!
Фидел Кастро Рус
15 октомври 2010 година".

https://www.globalresearch.ca/conversations-with-fidel-castro-hiroshima-and-the-dangers-of-a-nuclear-war-2/32243
https://www.globalresearch.ca/author/michel-chossudovsky
https://en.wikipedia.org/wiki/ROKS_Cheonan_sinking
https://tsargrad.tv/articles/jadernyj-sekret-hmelnickogo-jekspert-zajavil-o-vzryve-takticheskih-raket-na-ukraine_800539
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12081047/Ukrainian-city-Khmelnytskyi-rocked-huge-explosion-causing-fireball-injured-30-people.html
https://dariknews.bg/novini/sviat/33-mata-minxori-bqha-izvedeni-na-povyrhnostta-sled-69-dni-pod-zemqta-601738
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%81
https://www.youtube.com/watch?v=1f_UPdbOIH8

© Красимир Говедаров, експерт






Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Фидел до сега е уважаван
11.06.2023 10:50
от простащината в целия свят. Ако не бе той, Куба щеше да бъде до сега щат към Америка. А он еба майкята на кубинците. Най-срашното е, че ги увреди като световъзприемане. Такива идиоти има и в България, които го химнословят. А един промит мозък го псалмослови....
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
11.06.2023 11:39
Еми, бае Коста, не е вярно. Ето, ти като пръв простак в blog не го уважаваш.
Уважаваш Пръдливия лъжлив Забраванко Джо, когото само психодесните олигофрени уважават.
цитирай
3. nedovolen - Колко проницателен и далновиден е ...
11.06.2023 13:49
Колко проницателен и далновиден е бил Фидел. Не като някои кратунковци да видят, че ерата на ФАЩ свърши.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
11.06.2023 14:51
Да, умря с разсъдъка си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5925087
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930