Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2022 07:01 - © Виктор Орбан е защитникът на Европа от Украйна
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 4042 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 09.07.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.07.2022г.

     С развитието на Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна унгарското правителство постепенно спира да се интересува за териториалната цялост на воюващата съседна Украйна.
Унгария беше непоколебима в своето вето срещу решение на Европейския съюз да забрани покупките на петрол от Русия. Киев посочва премиера на страната Виктор Орбан като един от тримата най-важни "врагове на Украйна" след Владимир Путин и Александър Лукашенко. Орбан е инкриминиран в нежелание да участва и в други антируски санкции, както и в отказ за доставка на оръжие за въоръжените сили на Украйна. Освен това официалните държавни представители на киевския режим обвиняват Будапеща в кроене и изпълнение на планове за анексиране на населените с унгарци части от Закарпатската област на страната. Докато Зеленски и неговият посланик в Германия Мелник, в суматохата на неистовата глобална солидарност с украинските власти, не се церемонят с германския президент Щайнмайер и канцлера Шолц (Киев отказа визита на Щайнмайер в страната "заради тесните му връзки с Русия", а Мелник нарече Шолц "обидена наденица"), украинските пропагандисти буквално не оставят "мокро петно" от Орбан.
image

Виктор Орбан – враг номер едно на украинската селищна система 

Междувременно увереността и лекотата, с които унгарският премиер не се страхува да се противопостави на уж абсолютно монолитната европейска позиция за ембаргото върху руския петрол, подсказва, че всъщност той прави това, от което се интересува целият Европейски съюз. Мисията на enfant terrible му е възложена съвсем съзнателно от Евроколхоза, който иска да покаже солидарното си осъждане на Русия във връзка със СВО в Украйна, но в същото време все още не може да откаже руски енергийни доставки. Затова в Брюксел не се говори сериозно дали си струва да се "наказва" самият Орбан. Да, и Европейската комисия се отдалечи от намеренията да наложи забрана за транспортиране на петрол от Русия към Европа без специална намеса от страна на "всемогъщия" Орбан.
image

Орбан и партията му ФИДЕС мачкат глобализма, либерастията и соросизма в Унгария 

В Украйна обаче с някаква яростна упоритост продължават да заклеймяват унгарския премиер, сякаш сложните геополитически и геоикономически изчисления се свеждат само до него. Така например той е включен в базата данни на скандалния сайт "Миротворец" като "съучастник на руски военнопрестъпници и съучастник в престъпленията на руските власти срещу Украйна и нейните граждани".
image

Сайтът "Миротворец

Украинските Telegram–канали пишат : "Безразсъдната смелост на унгарския премиер Орбан в европейските институции, като например желанието да наложи вето на руското петролно ембарго, както и нежеланието да се подкрепят санкциите срещу патриарха на Руската православна църква Кирил, накратко, всички това се дължи на тайно споразумение с Москва за участие на Унгария в разделянето на Украйна".
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов дори каза, че Владимир Путин по общо мнение е предупредил Унгария за предстоящата война с Украйна. Будапеща обаче мълчи, надявайки се въз основа на нейните резултати да "отнеме част от украинската територия". Данилов заплаши на живо в ефира на националния телемаратон, цитиран от ТСН, Унгария с "последиците", които ще понесе след "края на тази война". Унгария нарече всичко това "фалшиви новини", а от унгарското посолство в Украйна заявиха, че са възмутени от изявленията на Алексей Данилов, определяйки ги като "фалшива клевета" и поискаха обяснение от Киев.
image

Twitter посланието на унгарския посланик в Украйна Золтан Ковач 

Формално Будапеща на всички нива осъжда руската операция и настоява за незабавно прекратяване на огъня. Тя също така изразява подкрепа за плановете на Украйна за интеграция в ЕС и НАТО (на което се противопоставят съвсем други страни). Записването ѝ като "съюзник" на Москва с мотива, че следва собствените си интереси, е силно преувеличение, безразсъдна позиция. Нищо чудно, че казват : "Не се събуждай лихо, докато е тихо"! След като ви убедиха, че Унгария иска да ви "отреже" част от територията, така че може би тя наистина не трябва да се отказва от това и да разочарова?
image

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто в Москва 

Проблемите в отношенията между двете страни не са възникнали днес и произтичат от пренебрежението на киевските власти към положението на множество национални малцинства, населяващи страната, лишавайки ги от възможността да развиват своя език и култура.
Унгарците в Украйна живеят компактно в Закарпатската област. Според предишни преброявания, от около 1 милион жители, тук са останали не повече от 150 хиляди души. Официални лица от Будапеща дават друго число – до 0,5 милиона. В същото време то изненадващо съвпада с броя на издадените унгарски паспорти в региона. За удобство на придвижване из Европа, представители на други народи също ги получиха, което се признава в Киев. Сега обаче за Унгария всички те са "сънародници в чужбина". Не е трудно да си представим ситуация, в която притежателите на тези паспорти могат да поискат "майчинско попечителство" от историческата си родина. В края на краищата защо поляците да могат да предприемат подготвителни мерки за "защита" на онези части от Западна Украйна, които смятат за "източни креси".
image

Унгария и Закарпатието 

Още преди 24 февруари унгарските активисти в Закарпатието предложиха да решат проблемите си чрез създаването на отделен автономен унгарски регион, който да включва сегашния Береговски и части от Виноградовски, Мукачевски и Ужгородски райони. Според заместник–регионалния съвет на Закарпатието Йосип Барто подобна инициатива ще доближи Украйна до "европейските ценности и ще реши проблема с междуетническите отношения" в тази област.
image

Заселване на народи в Закарпатието според официалното преброяване на населението на Украйна 

В Киев това беше прието като поредната проява на сепаратистки тенденции и беше остро отхвърлено. И с избухването на военните действия, интензивността на недоволството от тяхното положение сред транскарпатските унгарци се увеличи още повече.
Представители на комисията по национална сигурност на унгарския парламент по-рано заявиха, че украинските власти не трябва да мобилизират етнически унгарци в така наречената зона на АТО. Депутатите предлагат да се евакуират етническите унгарци от Украйна, за да не бъдат призовани в армията. "Съгласихме се, че ситуацията е трудна и Унгария трябва да гарантира защитата на своите сънародници в Украйна", каза Бернардет Сел, заместник–председател на комисията. Депутатът от националистическата партия "Йоббик" Адам Миркоцки изрази мнение, че унгарското правителство трябва да спре да се "тревожи" за териториалната цялост на Украйна, защото "Украйна никога повече няма да бъде същата".
image

Съпруги на мобилизирани унгарци от 101–ва бригада протестират пред военната служба в град Хуст 

Един от основателите на полк "Азов" и бивш депутат от Върховната Рада Игор Мосийчук се възмути в социалните мрежи. "Унгария взема своята част от Украйна! Всички селски съвети на Береговски район в Закарпатието вече имат държавните знамена на Унгария! Популярни Telegram–канали също пишат за това : "Има много населени места, в които в най-добрия случай над административните сгради висят две знамена – украинско и унгарско, а често само едно унгарско. За Унгария няма да е трудно да интегрира Закарпатието".
image

Един от селските съвети в Закарпатието 

Американското радио "Свобода", което не се отличава със симпатии към Виктор Орбан, е принудено да заяви, че вътре в страната лозунгът му "Нито един унгарец няма да бъде между руския чук и украинската наковалня!" дава резултати. Орбан спечели убедителна четвърта поредна изборна победа, но Радио "Свобода" вещае трудни времена.
И всъщност възниква въпросът доколко унгарският премиер, отчитайки консолидираната позиция на Запада, ще може да продължи да води самостоятелна политика по украинския въпрос? На пръв поглед изглежда, че шансовете му са малки. Но Орбан може да продължи своята линия по-далеч : тя по същество му позволява да защити не само Унгария, но и цяла Европа от най–пагубните за европейците решения, наложени от Вашингтон и Лондон.
Дмитрий Минин

https://rusdozor.ru/2022/05/13/viktor-orban-zashhitnik-evropy-ot-ukrainy_1169489/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
09.07.2022 13:05
Орбан дава пример на ЕС...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
09.07.2022 15:17
Не ще пример, а студуване и глад.
цитирай
3. missana - Виктор Орбан е един достоен премиер.
09.07.2022 21:19
Не е като ПростоКиро, който не може да излезе от гащите на Ленчето, камо ли да управлява държава. Слава богу, че той и Кокорчо бяха натирени от властта, но властитутката Нинова пак ще търси реабилитация. Не се намериха мъже в партията й, та да я поставят на място.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
09.07.2022 23:25
Защитава си интереса на народа човекът.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.07.2022 00:40
Правилно си формулирал заглавието Зеленото човече тласка Европа към война
И халтавия Борис влезе в капана Затова го изритаха
Но разбрах, че Европа има вече официална поката за война Който иска да си премери силите със сибирската мечса, тя е готова
Сигурно и блоговите войнолюбци начаса ще я приемат!
Е, вече нямат проблеми Имат покана, чакат ги!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
10.07.2022 09:50
Блоговите милитари ще се насерат от страх, само като чуят за мобилизация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5909515
Постинги: 2838
Коментари: 26154
Гласове: 34448
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930