Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2022 07:01 - © Al Jazeera за лицемерието на Запада
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 991 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 08.03.2022 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.03.2022г.

image
     "Двойни стандарти" : критика на западното отразяване на войната в Украйна. Потребителите на социалните мрежи обвиняват медиите в лицемерие в отразяването на войната на Русия срещу Украйна в сравнение с други конфликти.
В социалните медии скоростта на подобен международен отговор [санкциите] – който включва елиминирането на Русия от някои културни събития и третирането ѝ като парий в спорта – "повдигна вежди" от липсата на подобна реакция при други конфликти по света.
Медийни експерти, журналисти и политически фигури бяха обвинени в двойни стандарти за използване на средствата им не само за възхваление на въоръжената съпротива на Украйна срещу руските войски, но също така и в основата на техния ужас от това как подобен конфликт може да се случи на "цивилизована" нация.
Старши кореспондентът на CBS News
image
в Киев Чарли Д’Агата казва в петък : "Това не е място, с цялото ми уважение, като Ирак или Афганистан, където конфликтът бушува от десетилетия. Това е сравнително цивилизован, сравнително европейски – и аз трябва да подбирам тези думи внимателно – град, където не бихте очаквали това или се надявате, че ще се случи".

Коментарите му бяха посрещнати с насмешка и гняв в социалните мрежи, като мнозина коментатори посочиха как изявленията му са допринесли за по-нататъшното дехуманизиране на небелите, неевропейски хора, страдащи в десетилетни конфликти създадени от Запада.
"Зверствата започват с думи и дехуманизация. Зверствата, отприщени над милиони в Близкия Изток (ME), подхранвани от диктатори, етикетирани като реформисти на запад. Расисткият подтекст : животът на афганистанци, иракчани и сирийци няма значение, тъй като те се смятат за по-низши – "нецивилизовани"
image
, коментира Рула Джебрил.

BBC беше домакин на бившия заместник-главен прокурор на Украйна Давид Сакварелидзе.
"За мен е много емоционално, защото виждам как европейци с руси коси и сини очи се убиват всеки ден от ракетите на Путин, неговите хеликоптери и ракети", каза Сакварелидзе.
Водещият на BBC отговори : "Разбирам и разбира се уважавам емоцията ви".
Advaid коментира така : "Но когато хора със сини очи и руса коса хвърлят бомби над Близкия изток и Африка това е добре. А "Сини очи и руса коса" са думите на Хитлер от "Mein Kampf" за превъзходната арийска раса
image

Междувременно в петък Sky News излъчи видео на хора в централния украински град Днепър, които правят коктейли "Молотов", обяснявайки как настъргването на стиропор прави запалителното устройство да се придържа по-добре към превозните средства.
"Ако това беше направено от палестинци, афганистанци или други нации, които се съпротивляват на окупацията, това би било тероризъм. И по време на ерата на Мандела срещу апартейда, това също беше наречено тероризъм. За европейците, изправени пред подобни ситуации, това е съпротива! Западното двуличие няма граници", казва Билоу Кероу.
image

"Ако бяха кафяви хора в Йемен или Палестина, които правеха същото, щяха да бъдат етикетирани като терористи, заслужаващи американо-израелски или американо-саудитски бомбардировки с дронове", отбелязва друг.
"Тази война просто разкрива западното лицемерие и расизъм в своя пик", споделя Ханя 
image

Европейските политици също изразиха подкрепа за отворените граници към украинските бежанци, използвайки терминология като "интелектуалци" и "европеец" – далеч от насаждащото страх, използвано от правителствата срещу мигранти и бежанци от Африка, Близкия изток и Централна Азия. Такова е отношението и на българските телевизии.
"Кожата е паспортепидермално гражданство", казва един потребител на соцмрежите.
Жан-Луи Бурланж, член на Френското национално събрание, каза пред телевизионен канал, че украинските бежанци ще бъдат "имиграция с голямо качество, интелектуалци, от която ще можем да се възползваме".
В коментарите се е включил и българинът Виктор Петров, който пише : "Българският премиер каза : "Това не са бежанците, с които сме свикнали. Те са европейци, интелигентни, образовани хора, някои са ИТ програмисти … това не е обичайната бежанска вълна от хора с неизвестно минало. Никоя европейска държава не се страхува на тях". Не съм изненадан, просто се ядосвам"
image
, споделя българинът.

Войната Русия – Украйна е обявена от либерастките медии като най-тежката криза в сигурността в Европа от края на Втората световна война, допринасяйки за общата амнезия на сравнително скорошни конфликти на континента, като войната в Босна през 90-те години на миналия век и конфликта в Северна Ирландия, който продължи от 60-те до 1998 година.
В такива обобщения липсваше фактът, че в ерата след световната война Европа изнася много войни в страни, които са били предишни колониални образувания.
Има неориентирани и неадекватни идиоти : "Научавам се да използвам "Калашников" и се подготвям да нося оръжие. Звучи сюрреалистично, тъй като само преди няколко дни никога нямаше да ми дойде на ум. Нашите жени ще защитават земята ни по същия начин като нашите мъже. Вървете в Украйна!" 
image

Критиците посочиха лицемерието на краудсорсинг и създаване на онлайн дарения за финансиране на армията на Киев, без да се сблъскват с каквато и да е реакция на правителството или спиране на паричните им сметки.
"Либералите от "сините кърлежи" открито набират средства за украинската армия, докато хората получават замразяване на сметките си в PayPal само за набиране на средства за *медицински* доставки за Куба, говори много за връзката между привидно аполитичните финансови/технологични компании и американските империалистически интереси", разяснява Луис Олдей
image

"Ако сте събрали средства за палестинската съпротива, ще бъдете вкарани в затвора. Ах двойните стандарти!" – Ричард Медхърст
image

Двойните стандарти по отношение на призивите за изключване на Русия от културни и спортни събития и неразпространение на същия ход към други окупационни образувания също не са пропуснати в социалните медии.
"Първо откриваме, че международното право все още съществува. 2/ Бежанците са добре дошли в зависимост от това откъде идват. 3/ Съпротивата срещу окупацията е не само легитимна, но и право. 4/ Санкциите изглежда са подходящ отговор на нарушенията, а не антисемитски, както ни беше казано" – Салем Барахме
image
Скръбта и отчаянието, които всички изпитваме към хората на Украйна, трябва да бъдат идентични с мъката и отчаянието, които изпитваме към хората на Йемен, Палестина и Сирия.
Само че "Бежанците от Украйна поразиха Европа с простащина", пише Николай Стороженко във "Взгляд.ру" – бежанците забравят, че "тук не са си в къщи" е констатацията.

https://www.aljazeera.com/amp/news/2022/2/27/western-media-coverage-ukraine-russia-invasion-criticism
https://pogled.info/svetoven/evropa/bezhantsite-ot-ukraina-poraziha-evropa-s-prostashtina.139987




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Мда...
08.03.2022 12:17
Двойностардартното мислене е характерно за западните политически лидери...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
08.03.2022 12:38
Познаваме си ги.
цитирай
3. kvg55 - До 3. panazea
08.03.2022 15:49
Същите негодници.
цитирай
4. kvg55 - Благодарности!
09.03.2022 15:36
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5905584
Постинги: 2838
Коментари: 26150
Гласове: 34444
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930