Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2021 07:00 - © Какво каза премиерът Мишустин
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2155 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 19.05.2021 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.05.2021г.
image

     На 12-ти май министър-председателят на Руската федерация Михаил Мишустин :
image

даде годишен отчет за работата на правителството за 2020-та година пред Държавната Дума :
image

В него Мишустин говори за нов подход в работата с бизнеса : "Превенцията вместо инспекциите е нов принцип на системата за контролни и надзорни дейности, използваща подход, основан на риска". Логично е и санкциите да са значително завишени.
Картината получихме не от хартиени сертификати, а в оживен диалог с гражданите и бизнеса. "С тези, които не са безразлични към съдбата на своя регион, своята държава. Гражданите изразяват мнения, излизат с инициативи. Много идеи и предложения, които звучат на такива срещи, стават основата за нашите бъдещи решения".
Това е ленински подход в управлението на държавата – участие на гражданите в процеса.
"Нашата цел е държава без бюрокрация, не обременяваща хората и бизнеса, в която няма нужда да искаме услуги. Всички те ще бъдат предоставени в проактивен режим. Хората не трябва да губят време в събирането на сертификати и хартиени документи. Важно е взаимодействието с държавните агенции за хората и бизнеса да е възможно най-удобно".
Въпрос : … Става въпрос за алчността. У нас се печелят огромни средства, а след това те се изнасят. Като цяло хората питат : кога най-накрая ще прекратите всичко това?
Отговор : "Нашите данъчни договори бяха преразгледани за четирите най-важни юрисдикции с ниски данъци. Една от тях – Холандия – не се съгласи. Кипър, Малта, Люксембург се съгласиха. Говорител на Министерството на финансите обяви плановете на Министерството на финансите да измени съответните договори за двойно данъчно облагане със Сингапур, Хонконг и Швейцария".
Генадий Зюганов : "Миналия януари президентът Путин осъзна, че ако не смени спешно правителството, неговото послание ще бъде жалък провал, което означава не само задълбочаване на финансовата, икономическата и социалната криза, но и политическа криза … Съветска Русия произвеждаше 8% от световното производство. През 2015 година произведохме 3,3%, миналата година под 2%" :
image

Владимир Жириновски : "Какво бих направил, ако бях в Кремъл? Тези, които са без маски, не трябва да имат право да участват в изборите. Вашите служители, които се разболяват – уволнете ги … Комунистите са най-вече без маски. Двама вече бяха погребани" :
image

И така. Борбата с офшорки вече дава резултати. По този начин споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане с най-популярните офшорни компании са прекратени или ревизирани. Следващата стъпка е въвеждането на прогресивен данък върху изтегляните от страната средства.
Мишустин сложи край на въпроса за деофшоризацията на икономиката. Премиерът даде да се разбере на цялата офшорна аристокрация : въпреки активната съпротива на олигарсите, правителството не възнамерява да се отклони от предвидения си курс.
"Компаниите, които агресивно изтеглят средства в чужбина чрез дивиденти, роялти и лихвени плащания, трябва да бъдат обект на прогресивни данъчни ставки или други механизми".
"Важно е да се каже за още една причина цените да се покачват. Това е алчността на отделните производители и търговски вериги. И тук искам да ви напомня : правителството разполага с достатъчно инструменти, за да ограничи апетита на онези, които печелят от ръста на търсенето във всички области".
Ако погледнем финансовите резултати на основните руски търговски вериги, дори въпреки кризата, печалбите им са почти рекордни. В същото време растеж се очаква и през 2021-ва :
image
Това е, което премълчаха и изопачават либерастките медии в Руската федерация.Интересен факт, последвал речта на Мишустин, засягащ медиите. Изглежда, че нито едно руско бизнес издание не е публикувало "офшорната" част от речта на правителствения глава. Само ден по-късно започнаха предпазливи коментари, които се свеждаха до факта, че инициативите на премиера са предварително обречени на провал. Поразителен пример за това е материалът на либералната медия "VTimes", който излезе под заглавието "Прогресивният данък върху дивидентите няма да постигне целта си". Не се знае, знае ли се.
Въпреки това, точно същите коментари изобилстваха в либерални публикации преди една година, ухилени на инструкциите на президента да прекрати или преразгледа СИДДО с най-популярните офшорни компании. Както можете да видите, тази цел беше постигната възможно най-скоро. Няма абсолютно никакво съмнение, че прогресивен данък върху изтеглянето на пари от страната също ще бъде въведен и ще се превърне в надеждна пречка за ограбването на вътрешната икономика.

http://government.ru/news/42158/
https://cont.ws/@kemerunec/1990520




Гласувай:
14


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5901756
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34439
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930