Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07 08:01 - © Кой е виновен?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 345 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 10.07 08:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.07.2024г.

     Дилемата беше : Да подкрепят ли дупедатите от Движението за права и свободи предложеното от ГЕРБ–СДС правителство? Руският агент, почетният председател Ахмед Доган пусна Окръжно "да не се подкрепя правителството". [US]американският агент, председателят, както пише в сайта на ДПС, Делян Пеевски отговори с устно нареждане на всеки депутат на четири очи "да се подкрепи правителството".
Така в най–монолитната досега политическа партия у нас възникна колизия.
Любопитно е, че в сайта на Движението на опцията "Председател на ДПС" излиза ето това
image

На "Централно оперативно бюро" излиза същото.
На "Централен съвет на ДПС" излиза празна страница, а в "Народни представители" пише "Няма статии в тази категория. Ако се показват подкатегории на тази страница, то те може да съдържат статии". Но "подкатегории на тази страница" не се показват.
От присъстващите в залата 45 броя дупедати на ДПС 6/9 (30 парцала) се подчиниха на "силния на деня" и подкрепиха предложеното от ГЕРБ–СДС правителство. 3/9 послушаха почетния председател (14 парцала не го подкрепили и един се въздържал според таблото за гласуване в Народното събрание, което се оказа, че било отчело грешно – и той бил против)
image

Така на практика ДПС се разцепи. Започна и отлюспване на дупедати – Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов били изключени от парламентарната група на движението.
"Доган събра част от актива на ДПС без Пеевски", изнася на 6–ти вестник СЕГА и разказва : Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра днес част от актива на ДПС в лятната си резиденция в парк "Росенец". Сред поканените бяха депутатите от партията, които гласуваха срещу проектокабинета на Росен Желязков, както и членове, които са изразили знакова подкрепа за почетния председател … На срещата не бе поканен съпредседателят на партията Делян Пеевски, но присъства другият съпредседател – Джевдет Чакъров".
"Трябва да има стабилност в страната, да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство в оставащото време. Ако не съумеем, естествено, че ще се отиде на избори, но това не е най–доброто решение", казал аркадаш Чакъров според БНР.
"Пеевски пита : Ти с Доган ли си или с мен?", изнася на 7–ми пак вестник СЕГА и разказва : Вместо очакваното отворено писмо на Ахмед Доган, с което да се изсветли ситуацията в ДПС, се появи открито писмо на съпредседателя Делян Пеевски … В същото време от [трудови и партийни колективи] продължават да валят декларации в подкрепа на един от двамата лидери : "ДПС–Благоевград поздравява господин Делян Пеевски за правилната политическа и човешка позиция която изрази по отношение на Почетният председател доктор Ахмед Доган и на ДПС! Благодарение на основите които постави доктор Ахмед Доган и прагматизма на господин Пеевски ДПС в област Благоевград има 30 хиляди гласа на последните парламентарни избори", се казва в декларация на партията в Благоевград".
Изключеният от парламентарната група на движението Джейхан Ибрямов заявил, че съпредседателят на организацията Делян Пеевски е оказвал натиск върху съпругата му – Биршен Яхова, която е дългогодишна лична секретарка на Ахмед Доган, като я попитал  директно по християнски (От Матея Свето Евангелие, 12:30 Който не е с мене, е против Мене; и който не събира с Мене, разпилява) : "Ти с Ахмед Доган ли си или с мен?".
"Целта на Делян Пеевски е да противопостави ДПС на почетния председател Ахмед Доган", заявил пред БНР също изключеният от парламентарната група Рамадан Аталай.
Следователно от думите им можем да заключим, че Аталай и Ибрямов да са от дерибеите
image

За дерибеите Пеевски пише в писмото си, обаче казва друго за отношенията си с Почетния председател : "Да съм ясен – противопоставяне Доган – Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган – Пеевски няма и не може да има! Тема Доган –Пеевски няма и не може да има! … Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най–трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото – той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно. Той много добре знае това … Но трябва да сме честни с хората и да признаем – тема има и конфликт има. И темата е Пеевски – дерибеите. Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган".
Двама политически ветропоказатели веднага реагирали : "ДПС е в топ форма и това си личи. С лидерството на доктор Ахмед Доган и с председателството на господин Делян Пеевски Движението стана втора политическа сила. За първи път обаче се прокарва абсурдната теза, че някой е против Ахмед Доган, още по–абсурдно е това да е Делян Пеевски. Отношенията между тях са по–силни, отколкото между баща и син. Отношенията между Доган и Пеевски са прекрасни и не може един Рамадан Аталай за лична изгода да ги противопостави. Хората по места обичат господин Доган и господин Пеевски, защото най–после проблемите им започват да се решават. Хората виждат дерибеите по места", изхвърлил се Хамид Хамид.
А Байрам Байрам пък изтропал : "Връзката между Пеевски и Доган е много силна. Дерибеите използваха името на нашия председател. Те забогатяха през последните 10 години на гърба на партията. Те бяха спускани от ръководството на ДПС в местните структури насила. Местни дерибеи плашат хората, че българите завземат ДПС. Разчистване в ДПС няма. На дерибеите не им харесва новият път. Има становище, виждане на местните структури. Те не искат да бъдат представлявани от дерибеите. Темата "Магнитски" е много стара. Стана ясно, че е станала грешка в [us]американската администрация".
Ешереф Ешереф и Мюмюн Мюмюн си затраяли мъдро.
Така, обаче Ахмед Доган мълчи.
И на следващия ден четем : "Пеевски призова Доган за лична среща" – "От моя страна всичко е направено да бъдеме заедно. Оттук нататъка той е на ход … Ето, днеска го призовавам и му казвам : Аз съм готов да се срещнеме. Колегите също са готови да се срещнат с него … Трябва да бъдем обединени. Призовавам и доктор Ахмед Доган към обединение на ДПС", обяви публично пред мисирките Шиши.
А въпросът на една мисирка на края "А кой е виновен?", остана без отговор.
А към края на деня новината вече беше "Пеевски обвини Доган, че изпълнява поръчки на Кремъл" –
image
От централата на ДПС е било разпратено писмо до посланиците на партньорите ни в Евроколхоза и НАТО, в което почетният лидер на партията Ахмед Доган е посочен като виновник за провала на проектокабинета на ГЕРБ–СДС и се внушава, че той прави това по поръчка на Кремъл. Писмото, което публикува "Капитал", е подписано от заместник–председателя на ДПС Станислав Анастасов – един от партийните кадри, които подкрепят линията на председателя Делян Пеевски в движението. В него ясно се казва, че то е написано от името на Пеевски. Пред "Сега" от посолство на страна от Евроколхоза потвърдиха, че са получили писмото … Накрая Доган директно е обвинен във връзки с Русия : "Като се вземат предвид
изявите на господин Доган в миналото и подкрепата му за Русия и нейните политики, както и близката му връзка с посланик Митрофанова и руският консул в България, ние смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация в България", пише в писмото", разказва вестник СЕГА и прилага копие от писмото
image


Вчера вече се предприели активни действия и може да се каже, че "темата" се втвърдява
image

"ДПС–Доган официално бойкотира ДПС–Делян" : Верните на Ахмед Доган 17 депутати  бойкотираха заседанието на ПГ на ДПС, на което трябваше да се вземе решение за втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. ДПС–17, както се наричат, си направиха снимка пред столичен мол
(При гласуването бяха 15 парцала?! Сега 17? Значи двама от верните на Шиши дупедати са се отметнали от него).
image

Под снимката пише "ДПС–17", а на снимката екземплярите ги изброих 19?

Май Движението за права и свободи започва да се разпилява, както е отбелязал евангелистът.

Погледнато повърхностно така изглежда. Но на края може да се окаже, че се е разпиляла про[us]американската плява, а здравото патриотично зърно се е умножило.
За виновника Александър Иванович Херцен казва : "безделието, богатството, изостаналото развитие и лошото общество му донесоха "седем килограма мръсотия"
image

Да, обществото, условията в които живеем, работим, правим политика, личните отношенията с другите граждани, отношенията между класите, социалните групи и политическите партии, на някои индивиди им лепват по "седем килограма мръсотия" – в главата и душата, не по тялото. Вътрешно нечистоплътните се знае, че външно се къпят често.

https://www.dps.bg/

https://bntnews.bg/news/parlamentat-othvarli-nominaciyata-na-rosen-zhelyazkov-kato-premier-1284249news.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/dogan-subra-chast-aktiva-na-dps-bez-peevski
https://bnr.bg/horizont/post/102016641/sled-sreshtata-v-rosenec-da-se-vazstanovi-normalnoto-funkcionirane-na-dps-i-rabotata-na-kolektivnite-organi
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/peevski-pita-ti-dogan-li-si-ili-men
https://www.dps.bg/aktualno/narodno-sabranie/hamid-hamid-silata-na-dps-e-v-tandema-dogan-peevski.html
https://www.dps.bg/aktualno/narodno-sabranie/bayram-bayram-peevski-ima-konflikt-s-deribeite-koito-zabogatyaha-na-garba-na-dps.html
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/peevski-sprya-vremenno-chistkata-dps
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/peevski-prizova-dogan-za-lichna-sreshta
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/peevski-obvini-dogan-che-izpulnyava-poruchki-na-kremul
http://az.lib.ru/g/gercen_a_i/text_0010.shtml

© Красимир Говедаров, Главен експерт
Гласувай:
12


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.07 08:49
Еничарите винаги са били по' турци от султана Много често са убивали и издигали султани, както германските преторианци- римски императори!
Турската империя придобива по- нормален вид с ликвидацията на еничарите!
Направи ми впечатление наличието на руски и американски агенти в ДПС? Проверих внимателно, но никъде не видях поне един Български агент в него?
Еничарите са антибългари!
цитирай
2. icansing - Лигава турска сапунка
10.07 10:23
с една свиня за миризма. На мен би ми се искало, като се търси в Гугъл "политическа партия в България" да се появи надпис "страницата не е намерена". После търсиш Боко- Станишко-Сополо-Шиши-Кире или Кокоре, Тагаре или друго магаре: " Такива личности на тоя свят няма".
цитирай
3. nedovolen - Във всички /т. н. / партии има раз...
10.07 14:46
Във всички /т.н./ партии има различни представления с общ знаменател - цирк.
:-)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
10.07 20:19
Ахмед Доган без да е агент, не предава интересите на страната, както нашите българи.
цитирай
5. kvg55 - До 2. icansing
10.07 20:21
Е, на такъв отговор на Google–то бих се яко изкефил.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
10.07 20:23
Циркът е сериозно изкуство. Трябва да се намери някаква друга дума.
цитирай
7. mt46 - ...
10.07 23:13
Добре е, че ДПС се цепна... И Доган, и Делян са от един дол дренки...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
11.07 10:56
ДПС не се е разцепило, няма и да се разцепи, както досега не стана.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6363511
Постинги: 2926
Коментари: 27353
Гласове: 35399
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031