Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07 11:01 - © Сезонът на F-16–ките
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 532 Коментари: 18 Гласове:
11

Последна промяна: 08.07 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.07.2024г.

     Приказките за готовността на Белия дом за преговори не са нищо повече от прикритие за военни приготовления. Разговорите за готовността на администрацията на Съединените щати за задкулисни преговори и размяна на мнения за Украйна най–често се натъкват на неизменни факти, които сочат обратното. Вярата на [us]американците в бронебойния долар и неговата победоносна способност е силна, о, колко е силна.
След като събраха всичките си ресурси, във Вашингтон решиха, че войната в Украйна не е загубена, но все още предстоят решителни битки. Как би могло да бъде иначе : 61 милиарда долара току–що бяха отпуснати на Киев за поддръжка на бричове, тоест за закупуване на храна и амуниции за армията и осигуряване на войници с надбавки, както и за запушване на дупки в рухналата социална структура. Ще потекат допълнителни 45 милиарда евро, откраднати от замразени руски холдинги, а освен това Евроколхозът ще се напъне и ще си хвърли шапката да събере приблизително същата сума. Какво не е основата за нови победоносни надежди? Да можехме да вземем още ракети и снаряди с голям обсег, както и фантоми, за да не пилеем последния набор наборници в окопите.
Нека бъдем честни, тези планове са сериозни. И дори не става въпрос за ракети ATAKMS или 155–mm гаубици. Те също са опасни, но броят им е ограничен. Случи се. Но броят на изтребителите F–16 не е ограничен, от които Съединените щати са произвели няколко хиляди. Вярно е, че планират да ги прехвърлят в Киев само в размер на 60 единици, което не може да повлияе значително на състоянието на военните действия.
Но ако погледнете дискусиите в [us]американската администрация, се появява друг, по–конкретен план за победа над Русия. Някои влиятелни служители от Вашингтонския областен  комитет, например бившият директор на отдела по европейските въпроси в администрацията на Тръмп Алекс Уидман, започнаха да казват с гъгнеш глас, че без прехвърлянето на ремонтната база на американските военно–промишлени корпорации в Украйна нещата няма да се получат. Тези странични лица започват да се наричат "[us]американски изпълнители".
Тази дискусия се разпространява като въртележка в патриотичните [us]американски медии.
За какво точно говорим? Фактът, че украинските въоръжени сили не са в състояние сами да ремонтират [us]американска техника, която е била повредена от руските въоръжени сили – те трябва да я закарат в Полша за ремонт. Вярно е, че "[us]американските инженери могат да дават съвети на украинските механици, работещи на място, чрез видео връзка, но това не помага особено. Трудности при превода. Истинският изход е да преместим "[us]американските сервизи и заводи директно в Украйна. Сега обезумелият Байдън е бутнат в гръб с всички сили, за да разреши този въпрос. Дядото все още е упорит, но изглежда ще го хванат, но не поради тази глупава причина (какво ще помогнат няколко дузини ремонтирани "Брадли" или "Ейбрамс" за победата?) Причината е друга.
Обявените за доставка в Украйна 60 броя F–16 са евтин [us]американски цирк. Много по–голям брой самолети биха могли да имат решаващ ефект върху ситуацията. Да предположим, че ще има няколкостотин от тях. Мнението, че те ще бъдат скрити в съседни страни, откъдето ще могат да атакуват руски позиции, не е много основателно. Съседните държави, дори Полша, ще помислят много за подобни варианти. Москва вече обяви, че за това можете да получите удар право в мордата. Укриването в Украйна е много по–безопасно и по–евтино. Но за обслужването на "Фантомите" са необходими реални мощности, които [us]американците възнамеряват да обявят като "ремонтни работилници". Не напразно започнаха да говорят за дълбоката защита на всички тези "работилници". Ще трябва да копаете капонири и подземни цехове и халета, както и други убежища с [us]американска ловкост. Какво друго може да се направи за сигурна "победа", не по–късно от октомври тази година? Украинските въоръжени сили не могат да бъдат хвърлени в контраатака – подготовката не е същата и мотивацията не е същата. Но е възможно да бъдат въведени в територии, бомбардирани от самолети. И ето го пътят към – победата : Москва, готви се да капитулираш.
Накратко, украинските въоръжени сили имат нужда от много авиация и я имат. Предстои да видим как ще реагира руският Генерален щаб на тази последна самоубийствена атака.
image

Извисява се нашият орел

А развръзката е близко : "Що се отнася до F–16, проследявам, че в момента има над дузина пилоти, обучаващи се на F–16 както в Дания, така и в Съединените щати … От съображения за оперативна сигурност няма да мога да навляза в конкретния брой пилоти на тези места и в графика за обучение. Но както си спомняте, знаете, обучението е съобразено с пилотите и ще продължи да зависи от опита на учениците. Техните умения по английски език, техния, разбирате ли, летателен опит, независимо дали преминават през основно летателно обучение или напреднали, разбирате ли, обучение за изтребител F–16 … Доколкото разбирам, имам предвид, че някои от пилотите вече са завършили и, разбирате ли, са продължили обучение в Европа. Но отново, знаете ли, ще оставя Украйна да говори със спецификата къде са техните пилоти и какъв е статусът им. Но отново, точно сега, първоначалните доставки на F–16, както проследявате, трябва да се осъществят някъде това лято", казал прес–секретарят на Пентагона генерал–майор Пат Райдър на брифинг за пресата на 2–ри юли.
В Миргород Въоръжените сили на Руската федерация отработиха унищожаването на чаканите с нетърпение украински F–16. Унищожени са пет украински Су–27 и повредени още два. Груповият ракетен удар е нанесен от комплекси «Искандер–М». Експерти говорят за увеличените възможности на руското разузнаване. Според експертите комбинацията от "далечни безпилотни разузнавателни самолети и далечен ударен комплекс" е работила перфектно и в бъдеще Русия "ще работи и върху F–16 – когато те заемат мястото си на украинските летища", изнася Деловая газета «Взгляд».
ATACMS от Алабама при руснаците : разчетите на «Искандер–М» са много доволни от [us]американския трофей … "Твърди се, че Русия е получила ключов компонент от произведените в САЩ ATACMS", пише Джо Сабала в The Defense Post
image
РИА «Новости» публикува видеозапис на вътрешното устройство на ракетата ATACMS.
Руските  специалисти изучават системата за насочване и корекция на полета на [us]американската оперативно–тактическа ракета, разполагат с блок лазерни жироскопи и GPS модул … Офицер от екипажа на противовъздушната отбрана с позивна Стаф каза, че руските екипажи на противовъздушната отбрана в зоната за специални операции изучават най–новата [us]американска ракета за прецизни удари (PrSM), която Украйна може да получи в един от пакетите за военна помощ.
Нямат шанс. Щом украинските въоръжени сили се обзаведат с F–16, към тях ще полетят не «Искандер»–и, а «Кинжал»–и и «Циркон»–и … За унищожаване на самолетите F–16 в Украйна ще полети хиперзвук, изнася «Правда.Ру».
"F–16, румънски бази и пилоти на НАТО" … Ще се върна отново към перспективата "Произведени в САЩ" F–16 да се втурнат смело в източна Украйна, за да "научат [руските] зелеви глави какво наистина означава Airpower (с главни букви)" От информацията, която успях да събера през последните седмици, всъщност изглежда, че САЩ агресивно създават поддръжка на въздушни операции в Румъния, много близо до брега на Черно море – които да служат като база за операции с F–16 срещу Русия. Твърдя, че подготовката на тази база е косвено доказателство, че те отдавна са се събрали и, вероятно в продължение на много месеци, са усъвършенствали уменията и екипната работа на няколко ескадрили от "свързани с НАТО пилоти–изпълнители" – и планът е да ги използват. Виждате ли, ако "истинският план" беше да поставят дузина ужасно недостатъчно обучени украински чираци–камикадзета зад волана на ретро F–16 от 80–те години на миналия век и след това да ги пратят на славна еднопосочна мисия в дивото синьо там … добре, тогава нямате нужда от голям логистичен център за тази операция. Така че, ако те наистина работят, за да подготвят това, което се смята за "най–голямата база на НАТО в Европа" (разширяване на вече съществуващата военновъздушна база на НАТО "Михаил Когълничану" до Кюстенджа), логичното заключение е, че тя е предназначена да приюти, поддържа и издържа поне няколко ескадрили от пилоти "доброволци" на НАТО владеещи много по–късни модели F–16 от обещаните на Украйна разкостени европейски реликви.
Няма значение, че буквално никой във въздушния флот на САЩ, на каквото и да е ниво, няма никакъв опит във въздушни бойни операции с висока интензивност срещу враг, който :
може да ви съпостави или надмине с голям брой превъзходни въздушни рамки;
ще лети от вътрешни летища, с добре изградена логистична инфраструктура;
подкрепени от голям брой от най–добрите слоести противовъздушни отбрани на планетата;
с много по-добра дълбочина на зареждането;
и значително ще надмине платформите на НАТО в почти всеки възможен сценарий.
О, да. И почти забравих : всеки (включително вечно катастрофалните руски мърморковци), който повярва за момент, че Русия няма да предприеме действия, за да унищожи базата на НАТО в Румъния при такива обстоятелства … е, това са просто глупави приказки.
Разбира се, че ще го направят. Те ще я ударят здраво. Наистина твърдо – с ударен пакет, който надхвърля всичко, хвърляно някога по украинска цел в хода на тази война", пише  Уилям Шрайвър в Imetatronink.substack.com.
image

https://www.fondsk.ru/news/2024/07/01/pomosch-ssha-rezhimu-zelenskogo-ot-raket-atakms-do-f-16-i-remontnykh-baz.html
https://www.defense.gov/News/Transcripts/Transcript/Article/3825900/pentagon-press-secretary-maj-gen-pat-ryder-holds-a-press-briefing/
https://vz.ru/society/2024/7/2/1275872.html
https://vz.ru/news/2024/7/1/1275659.html
https://svpressa.ru/war21/article/421292/
https://www.thedefensepost.com/2024/07/02/russia-key-component-atacms/
https://military.pravda.ru/2054660-unichtozhat/
https://imetatronink.substack.com/p/the-last-wunderwaffe

© Красимир Говедаров, Главен експертГласувай:
11


Вълнообразно


1. nedovolen - Ирански пилот летял на Миг 29. Из...
08.07 11:33
Ирански пилот летял на Миг 29. Изведнъж пред него две ф16-ки. Уплашено разгърнал наръчника. Упътил го кое копче да натисне. Бам, няма ги. Така излизали до 20. Вече сериозно уплашен, намерил копчето. Отворил се люк и влиза махмурлия руснак.
- Мръдни се да седна...
:-)))
цитирай
2. morskipesni - Друго си е
08.07 11:56
орел с ориз.
цитирай
3. bojinkata - За краварските самолети и дронове ...
08.07 11:57
За краварските самолети и дронове -хоукци ЧМ е безполетна зона! Вече и над Румъния не летят! Явно са получили ясен сигнал, че ще бъдат сваляни. На първо време срещу "Посейдон" беше изстреляна учебна ракета - в-в, без бойна глава!

https://www.flightradar24/45.16,34.93/6
цитирай
4. iw69 - Ловът
08.07 12:04
на американските патки започва.
цитирай
5. loop1 - Ирански пилот летял на Миг 29. Из...
08.07 14:49
nedovolen написа:
Ирански пилот летял на Миг 29. Изведнъж пред него две ф16-ки. Уплашено разгърнал наръчника. Упътил го кое копче да натисне. Бам, няма ги. Така излизали до 20. Вече сериозно уплашен, намерил копчето. Отворил се люк и влиза махмурлия руснак.
- Мръдни се да седна...
:-)))

оригинално тъп виц разказа бе аврамчо георгиев.винаги си бил опериран от чувство за хумор.хайде да работиш аврамчоооо.... мързеливецооо
цитирай
6. krumbelosvet - Боеприпасите са МУНИЦИИ
08.07 15:04
Амуниция, това е КОНСКАТА сбруя.
цитирай
7. kvg55 - До 1. nedovolen
08.07 17:26
Хе–хе–хе!
Натиснал е явно червеното копче.
цитирай
8. kvg55 - До 2. morskipesni
08.07 17:27
Орел с ориз ще готвят китайците.
цитирай
9. kvg55 - До 3. bojinkata
08.07 17:29
Много нагли станаха наглосаксите.
цитирай
10. kvg55 - До 4. iw69
08.07 17:29
Сезонът е открит.
цитирай
11. kvg55 - До 5. loop1
08.07 17:30
Твойто чувство за хумор е като на крокодил.
цитирай
12. kvg55 - До 6. krumbelosvet
08.07 17:32
Какви коне те гонят? Говорим за самолети.
цитирай
13. truthful - F-16 може да е стар модел, но има д...
08.07 19:00
F-16 може да е стар модел, но има доста подобрения и вече може да носи ядрено оръжие !!!!
По тази причина те ще бъдат жестоко сваляни с всички средства от Русия далеч от границата. Очаква се голям батал. Но все още Русия има странно поведение в това СВО. В момента там се работи за въвеждане на цифрова рубла и биометрия заедно!?!?! СВО-то е просто параван за НСР, но много се подсмиват и не им се вярва че е така. Нооо ...!?!?
цитирай
14. kvg55 - До 13. truthful
08.07 19:45
Ако въобще им позволят да литнат, ще се види.
А СВО не е параван, а катализатор за многополюсния свят.
цитирай
15. mt46 - ...
08.07 23:48
Щатите имат много пари и оръжия. Гледат да ги използват, докато не са се обезценили...
цитирай
16. kvg55 - До 15. mt46
09.07 09:58
Намерили са точното място да си утилизират оръжията.
цитирай
17. truthful - Ако въобще им позволят да литнат, ще ...
09.07 11:23
kvg55 написа:
Ако въобще им позволят да литнат, ще се види.
А СВО не е параван, а катализатор за многополюсния свят.

СВО-то е точно параван, зад който се подготвя не многополюсен свят, а свят с всичко по едно - едни управляващи, с едни пари - неналични в джоба, с чипиране на всичко и следене на всяка крачка и т.н. "екстри". Екстри пред които фашизма през ВСВ е бледо копие. Това хората не могат да го проумеят и да го разберат. То е пред тях, но те не могат да го видят. Защо? Защото са "опростачени" и манипулирани с всички възможни средства. И те не могат да се усетят, и продължават да блеят. Какво ще правят когато това стане? О, те не знаят какво ги чака! Щели да направят еди какво си ... Ще направите ....!?!?
цитирай
18. kvg55 - До 17. truthful
10.07 19:42
Ама как точно ще стане това и на теб не ти е ясно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6363082
Постинги: 2926
Коментари: 27352
Гласове: 35397
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031