Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07 11:01 - © От Фердинанд до Кирил Петков
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 764 Коментари: 24 Гласове:
10

Последна промяна: 07.07 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.07.2024г.

     Оказа се, че Фердинанд I Български освен братята македонци в поробена Македония през 1912 – 1913–та година, е предал и националните основи на самия български народ.
Имам и съм чел книжката на Добри Ганчев, учител по български език на княз Фердинанд I след идването му в България, "Спомени за княжеското време", но тогава не съм обърнал внимание на въпросното предателство. Съвсем други интереси съм имал по онова време.
Но сега, подтикнат от патриотичните вопли на блоговите историчари за първопроизхода на човечеството от протобългарското племе и особено на презряните славяни и най–вече на нищите руснаци, си спомних за тези недостойни помисли и дела на българския монарх.
Доказано е с всякакви и всички начини, способи и методи, че такова племе славяни няма. Славяните са измислица на великоруския шовинизъм и панславизъм и на оная развратница руската императрица германката Екатерина II Велика (1729–1796).
Няма славяни! Има словени! – хора на словото, тоест българи. Кои имат азбука? – българите естествено. Дадена им от други българи – светите братя Кирил и Методий и учениците им.
И Иван Вазов в поемата си "Паисий" го е казал :
че и ний сме дали нещо на светът
и на вси Словене книга да четът;
Българите са родили словените – хората на словото – и са им дали "книга да четът".
Дядо Вазов казва и друго :
Нека наш брат знае, че бог е велик
и че той разбира българский язик,
че е срам за всякой, който се отрича
от своя си рода и при (янки) тича
и своето име и божия дар
зафърля безумно като един твар.
image
Един достоен българинучителят Добри Ганчев 

Сега във връзка с писането на постинга «23.03 11:01 – © Нашите братя в Македония предадохме в 1912 – 1913–та година» препрочетох една част от книжката и бях неприятно изненадан от поведението на довлечения от Стефан Стамболов от Виена пройдоха за монарх.
"Няколко години подир Стамболовото съсичане, бях в Карлсбад. Местен един жител ми разправи за демонстрацията, устроена от маджари и немци против Фердинанда, когото и там намерили причастен в убийството на видния български държавник. Наемал апартамент той, княз Фердинанд, в известния голям хотел "Пуп". Един ден, следобед, внезапно огромно множество свят изпълва площада пред хотела. Маси, покривки столове – всичко разхвърляно, изтъпкано. Викове : "Долу убиецът!" – нескончаеми. Фердинанд на бърза ръка събира багажа си и избягва още същия ден за Мариенбад. Тук, казват, същото посрещане. Кога го срещали по алеите из парка или по улиците, високо споменували Стамболовото име, хвърляли приказки по адрес на Кобургския принц, а по–нахалните отивали и по–далеч. Трябвало да се намеси полицията, за да се прекратят оскърбленията. И при все туй Фердинанд не довършил лекуването си", разказва Ганчев.
"От моя шуря подпоручик Ганчев, който го тогаз придружаваше, аз научих впоследствие малки подробности. Щом чул за убийството, Фердинанд се разпоредил да се отслужи в тамошната руска църква панихида за успокоение душата на заслужилия приятел … Много тънко прикрито лицемерие. То залича много открито едвам няколко дена след убийството. 3а мнозина от тогавашните съвременници не бе безизвестно, че той, ако не беше един от интелектуалните убийци, както го твърдяха близките до Димитра Петкова лица, то сигурно знаеше, че убийството се подготовлява. И при все туй, когато се научи за грозната участ на човека, който го доведе и закрепи в България, телеграфира от Карлсбад, за да изкаже "дълбоката си скръб" за преждевременната загуба на "великия патриот" …
Дали таз среща в Австрия не беше една от многото причини да накарат някогашния маджарски поручик да стане отчаян русофил? А той бе станал такъв. Когато по–после дойдоха в България руските гости по случай прекръстването на престолонаследника, Фердинанд бе станал смешен да им разправя, че в жилите му течела славянска кръв, защото и по баща, и по майка у него имало много славянско. По баща водел потеклото си от витинските князе, които били чисти славяни, а по майка бил пра–пра–правнук на една руска княгиня, женена още в X–ти век за едного от родоначалниците на Капетингите. Още по–смешен стана княз Фердинанд по–после, когато на една от зазиданите в портата на "Свети Александър Невски" мраморни плочи бе заповядал да се издяла, че храмът е съзидан в царуването на Фердинанд I, потомък на витинските князе. Мнозина прочитаха тоз надпис, а някои се радваха, че господ бог ги сподобил със славянски владетел. Впрочем радостта на тез добри славяни не бе за дълго. След нещастията ни през 1913–та година плочата, по заповед, бе заместена с друга. На нея не се споменуваше вече за славянското произхождение на княз Фердинанда. Защо му е да възвестява за това на грядущите поколения, когато пропадна всякакъв интерес за това? Там, в Петербург, взеха да гледат на него като на враг – луд ли е да става славянин? Таз скандална история напомня приказката за потурнака, който станал мохамеданин, защото му обещали чифлик. Не му дали чифлика, и той казал на жена си : "Има чифлик, има Хасан; няма чифлик, няма Хасан", дава язвителен пример за лицемерието на негодника Фердинанд учителят му по български език.
"Много обичаше да напомнюва теорията за угро–финското произхождение на Аспаруховите българи. Когато обходи България, той взе да посочва местата, догдето се била разляла угро–финската кръв. Имаше Стамболов за типичен представител на едновремешните Аспарухови българи. Туй пристрастие към угро–финската теория не трая за през цял живот у него. Тя се менеше според политиката. Когато прогласи знаменитата си фраза, че зарята за България изгрявала от изток, тогава угро–финската теория се замести у него с чисто славянска. Даже в собствените си жили откри славянска кръв. Той тъй охотно обичаше да беседва по таз тема с руските кореспонденти, кога последните бяха дошли в София за прекръщаването на престолонаследника. А за да запечати в паметта на грядущите поколения славянското си произхождение, той бе заповядал да издълбаят това на една мраморна плоча, зазидана в една от порталните колони на Александър Невски. Когато обаче политиката на България се промени (след 1913–та година) […], последва друга заповед : да се свали плочата. Защото германските принцове имат таз особеност пред обикновените хора, че те меняват националността си според туй, где се установяват за владетели. Защо да не я меняват таз националност и според посоката на политическите си интереси?", пита Ганчев.
Ако наистина Фердинанд е имал славянска кръв, нищо осъдително за него – историческа реалност. Упрекът е към Стамболов, че не изучил изтънко произходът на непрокопсаника.
Недостойното е, ако монархът от съображения за конюнктурна изгода си е съчинил такава родословна легенда. И още по–недостойно и глупаво, че пак конюнктурно се отрекъл от нея.
А че "в жилите му течела славянска кръв" е измислица и се потвърждава и от самият Ганчев, който за посрещането на германеца разказва : "Русофилите, които имаха смелостта да излязат на посрещането, стараеха се да обнаружват (покажат) незачитанието си към "узурпатора", "неканения гостенин", не си снемаха шапките, подхвърляха си погледи, загадъчни фрази".
Ако беше Фердинанд "потомък на витинските князе", това русофилите щяха да го знаят.
Русофил станал, славянин по произход бил – а блоговите историчари си траят и не пишат.
Как тези високоекспертни мъже правят научен анализ на историческите извори? Неясно!
"Когато княз Фердинанд след Стамболовото сваляне поведе русофилска политика, той я поведе като убеден русофил, с всичките крайности на тогавашното русофилство. Русите можеха да му повярват и без тия викове и крясъци наляво и надясно, без смешните му манифестации и без онуй диво гонение на стамболовистите, което вършеше чрез народняците. Има хора, които стават еднаж в живота си ренегати, но има и таквиз, които ренегатствуват често. Казваха на времето, че Фердинанд актйорствувал, парадирал с вярата, с политическите си убеждения, с чувствата си към хората, със системите.
Може и да е така, тоест да е актйорствувал, но туй актйорство бе гадно, отвратително.
Гадно и отвратително бе в политиката, защото минаваше мярката и на приличие, и на порядъчност, и на морал […]", разказва Добри Ганчев.
А какъв е бил в началото непрокопсаникът, преди да стане русофил? – "В първите години от идването си в България княз Фердинанд обичаше да прекарва в Пловдив. Намразил бе, както ми разправяше, София, заради многото русофили в нея … Понякога казваше, че мрази София и гражданите ѝ, които тъй също, според думите му, го не обичали".
Правилно Ганчев го определя като перманентен ренегат.
Обяснявайки причините князът да предпочита Пловдив, който е мултиетнически град, пред София, Ганчев вмята : "Случай е тук да кажем и други причини за предпочитанието на Пловдив пред София. През всичкото време, докато имах достъп в двореца и можех да следя княз Фердинанд, аз забелязвах в отношенията му към гърци и турци, както вече споменах, много по–голямо съчувствие и симпатии, отколкото към българите. Криеше той тез чувства, но понякога избликваха, без той да ще … там [в Пловдив] имаше повече гърци, а те му се по–харесваха от българите. По му се харесваха и турците".
Значи, освен че обичал славяните и руснаците в частност, негодникът узурпирал българския трон, на който са властвали Велики българи, обичал гърците, турците, евреите, циганите и арменците повече от етническите българи. Дори не по–малко да ги обича – мразел ги е даже.
И е бил искрен пезевенкът му с пезевенк.
"Мнозина от съвременниците намираха княз Фердинанд хитър човек. Хитрост аз у него не виждах. Той говореше много, лесно пламваше, увличаше се, често идеше в настроения на възбуденост, понякога до самозабрава. А таквиз хора, струва ми се, не могат да бъдат хитри. Беше осторожен в политическите въпроси, имаше известен такт и тез му качества се вземаха за хитрина. Бедяха го, че той от хитрост се преструвал ту на русофил, ту на русофоб. Това е погрешно мнение. Когато се показваше русофил, той си бе такъв в действителност, кога русофобствуваше – той не лицемереше".
Мисирките и това не знаят и преди месец с най–голямо внимание и любов, благоговение и преклонение, публично по телевизията обгрижиха кокалите му. Мозъци плесенясали.
Ето това казва очевидецът на събитията от близко разстояние българинът Добри Ганчев.
"Княз Фердинанд дойде в България далеч не със съгласието на множеството от народа. Един вид бе натрапен от Стамболова и малка част от интелигенцията, тоест от чиновничеството. Болшинството гледаше на него като на временен гостенин", категоричен е разказвачът.
Така че : Както дошъл – така си отишъл.
Когато ще се четат моите записки […] мнозина от читателите ми ще се попитат учудено : как е това възможно? Други ще се усъмнят в правдивостта на моите записки, ще допуснат неразположение, пристрастие към лицата, за които тук се споменува. Не, мои мили внучета, не допущайте подозрения! Помислете вий за времето, през което аз и описаните тук лица сме живели. Помислете и ще се уверите, че в думите ми, в оценката ми няма нищо преувеличено, че аз съм гледал на лицата и събитията вярно, правдиво, без предвзетост и пристрастие!".

https://kvg55.blog.bg/history/2024/03/23/nashite-bratia-v-makedoniia-predadohme-v-1912-1913-ta-godina.1903347

https://chitanka.info/text/46068-spomeni-za-knjazheskoto-vreme/0
https://macedonia.kroraina.com/dgs/dgs.htm#1

© Красимир Говедаров, Главен експерт
Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - В
07.07 11:26
общи линии все идиоти!
цитирай
2. nedovolen - Заглавието не е за постинг, а за м...
07.07 13:23
Заглавието не е за постинг, а за многотомно издание.
Даже се сещам за заглавието - фалити.
:-)))
цитирай
3. dovolen - Заглавието не е за постинг, а за м...
07.07 14:40
nedovolen написа:
Заглавието не е за постинг, а за многотомно издание.
Даже се сещам за заглавието - фалити.
:-)))

Аврамчо Георгиев стига остроумно- тъпи коментари.За да се харесаш на говедара,трябва да можеш да раниш,поиш,доиш и водиш на паша говедата.Само тогава може да те вземе при себе си на село да те гледа .Хайде на работа аврамчо,хайде мързеливецоооо
цитирай
4. kvg55 - До 1. iw69
07.07 14:47
Кръгли.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
07.07 14:48
Не заслужават внимание.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
07.07 14:51
Ти като се събуди, издои ли си пишката?
цитирай
7. pensioners - От Йоан Алекзандр, през Шонан Шишман, до... просто киро и сглобката - все...
07.07 16:20
...Секс с чужди елементи. И...фалити, фалити, фалити.
А народът превзе терминалите и полетя в последен полет по ябанА.
Вождовете остават без индианци.
цитирай
8. krumbelosvet - ?
07.07 16:25
Авторът пише:
"Доказано е с всякакви и всички начини, способи и методи, че такова племе славяни няма. Славяните са измислица на великоруския шовинизъм и панславизъм и на оная развратница руската императрица германката Екатерина II Велика."
Два народа - словаки и словенци - не знаят, че няма славяни. Виж, траки наистина няма - нито едно племе не се самонарича траки.
И траките, и славяните, са именувани така от елините, и двете тия имена означават за кръсниците РОБИ. Защо ли, това е друга тема.
цитирай
9. kvg55 - До 7. pensioners
07.07 16:38
Не е "Йоан Алекзандр", а Джон Аликзандър.
цитирай
10. kvg55 - До 8. krumbelosvet
07.07 16:41
Разбира се, че словаците и словенците не знаят това, което знаят нашите блогови историчари.
цитирай
11. samvoin - Незнам какво е "предал&qu...
07.07 18:50
Незнам какво е "предал", ама докато той е Държавен Глава, искането Македония да е Българска е постоянна величина и никое правителство, даже либерастко (Каквито за мое дълбоко съжаление допуска, защото и консерваторите и народните са си имали своите сериозни обърканости на моменти.) не е смеело да мръдне от това искане и този главен приоритет, след Българската Независимост и България да е регионална военна сила с устойчиво развиваща се инфраструктура.
Днес сме изпаднали до там, не само да несмеем да гъкнем, че Македония е НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ РОДИНАТА НИ ЗА КОЯТО СА ПРОЛЯТИ НАЙ-МНОГО НАШИ КЪРВИ и това няма кой да го оспори, че тази "нация" възниква със зверски геноцид над българите и издевателство над съзнанието им и то преди няколко десетилетия, продължаващи и в този миг и със западна и с източна благословия в момента (То това може да си го позволи само суверенна държава с Държавен Глава на място, а не лукова такава...Ние имахме секретари и прецеденти в последните десетилетия, само, а не такива глави в истинския смисъл на думата.)...Но и до жалката картинка да се пазарим, колко още от нашето минало, идентичност, страдания да им отстъпим за да "докажат", че са "народ"...
И ако някой се "помоли" успешно да им сдадем "пред олтара" на новия вавилонски брюксел, малко по-малко от постоянно растящото искане от еничерите, то това да е "велика гордост и патриотизъм"...
Едва ли някой е в по-жалка поза в момента при сродна ситуация от нас...
Та "нерде" Киро, "нерде" Фердинанд?... Обичаш или не последния...
А да не говорим за Рундьо... Него ми е трудно в негова вреда вече да го сравнявам и с Плевньо...С който е единствено сравним. Само дето го готвят него за главен наш следващ екзекутор (Доколкото има какво да се екзекутира.), ако там Плевньо беше само чучело са отклонение на вниманието, а главния екзекутор, пак винаги "невинен" беше друг...
цитирай
12. samvoin - Всички военни пактове, въвличания ...
07.07 18:59
Всички военни пактове, въвличания във войни и прочие за които е обвиняван са били с основна цел и искане, именно МАКЕДОНИЯ ДА Е НАША.
Тогава именно, Ганчо Ценов блестящо доказа на германците и света, че ние сме ПЪРВИТЕ ЖИТЕЛИ НА МАКЕДОНИЯ, НАШИТЕ ГЕНЕТИЧНИ ПРЕДЦИ и че сме ПЪРВИ ПРЕСЕЛНИЦИ НА БАЛКАНИТЕ, а и в Европа...
Доказа и разби фанариотските лъжи и фалшификации, днес потънал в забвение...
Тогава Вазов пише най-блестящата си поезия, днес също забравена, а почти забранена и отречена, както и "в онова време"...
Тогава своя гении отключиха последно, нашите славни велики Пълководци от най-ново поколение, освен дето почти по 'АСЕНЕВСКИ" се "озъбихме" на англосаксите и даже ги разгромихме...
Нещо, неслучило се повече никога, при НИКОЙ СЛЕДВАЩ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА...
Три наши притивника за отрицателно време КАПИТУЛИРАХА, а два наши съседа-хищника, бяха ЗАЛИЧЕНИ КАТО ДЪРЖАВИ, единия УНИЗЕН И ПЛАТИЛ ЗА ПОДЛОСТТА СИ, няколко години по-рано, станал свидетел на нашия победоносен МАРШ в столицата му...
Кога вече се случи това?
И само това да беше, аз лично смятам, че Фердинанд заслужава своето почетно място у нас, без оглед на това, кой е внук му и какво е моето отношение към него...
Без оглед на това, че използва пак баща си и дядо си за да трасира пътя на следващия смъртоносен за нас "ПРОЕКТ", създаден от "Монтерей" и "благословен" от зад океана...
Апропо на техните палачи и лешояди или техните наследници, чиито верен слуга продължава да е...
Фердинанд е онзи, който още с идването си, избегна Гражданска война у нас, който възстанови отношенията ни с Русия, който избегна изчезването ни и с него се избегна княжеската корона за османския султан или антибългарина Милан...
Ако беше дошла някоя безлична пионка, нерешителна, не се знае Стамболов докъде би ни докарал...
Някой от другите възможни...
Преди малко повече от век, България стана регионална военна сила, с относително бърз темп на развитие, каквато днес е само Турция, каквато преди беше Югославия.
Няма какво да се лъжем...
цитирай
13. samvoin - Аз не мисля, че има аргументация ...
07.07 19:03
Аз не мисля, че има аргументация тезата за едноличната и едностранна вина на Фердинанд за войните в които не успяхме, но от които излезнахме въпреки всичко ТЕРИТОРИАЛНО УГОЛЕМЕНИ...
Тук ще включа и трагичната война с царска Русия.
За съжаление, също тъй уважавания последен Цар на Русия беше подведен в случая и заплати за това тежка и жестока цена, с която изкупи своята вина...
Не мисля, че България беше виновна за тази война. Да ме извиняват православните братя-руси...
Време е да кажем тази истина и на тях, харесва им или не!
Не мисля, че някой у нас (Освен може би евреите.), някога е искал война с Русия...
цитирай
14. samvoin - Има грамадна вероятност, тази к...
07.07 19:05
Има грамадна вероятност, тази книга да е издзвъкан в най-ново време фалшификат, като едни "съвети" и да не е писана дори никога от този автор, приживе...
След ВСВ сме се нагледали вече на подобни фалшификати с приписвани авторства...
цитирай
15. kvg55 - До 14. samvoin
07.07 20:22
Коя книга, бе? Какъв фалшификат? Прочети я преди да пишеш глупости.
цитирай
16. mt46 - ...
07.07 23:12
Пак ще кажа, че не само Фердинанд е виновен. Той е имал министри, съветници, подкрепата на интелектуалци и т.н. Дори Вазов е писал стихове за българските победи и погроми през тези войни...
цитирай
17. kvg55 - До 16. mt46
07.07 23:23
Кой търси виновни и за какво?
цитирай
18. samvoin - Тодор Живков го оневиняваме за в...
08.07 13:16
Тодор Живков го оневиняваме за всичко, разбира се там само "подвеждалото го обкръжение" е виновно за всичко, "чуждите агенти" и сие...Лично той поставил ги на постовете им.
Всичко хубаво и градивно, каквото в материален аспект се е случвало безспорно и няма смисъл да го отричаме, винаги е ставало "лично благодарение на Тодор Живков и на неговата лична воля, способности и умения"...
Виж, обаче като заговорим за почти толкова царувалия Фердинанд, нещата стават обратни на тези при Живков...
Фердинанд е разбира се "единствен или главен виновник" за абсолютно всичко лошо, при него е имало в повечето "анализи", само "национални катастрофи, мрак и мор", "умишлено предизвикани от него", поради "патологична омраза към българите или внедреност"...
Не държим сметка какви правомощия му е приписвала ЗАВАРЕНАТА ТЪРНОВСКА КОНСТИТУЦИЯ, писана с немалка за съжаление намеса на либерали, масони и скрити републиканци, заклети явни парламентаристи...
Не държим сметка, че той по една или друга причина по които можем отделно да разсъждаваме как и защо, той не става никога АБСОЛЮТЕН И САМОДЪРЖАВЕН МОНАРХ...
Естествено, всичко положително и да го признаем, което е крещящо и очевидно в същия материално-инфраструктурен план на развитието ни ще да е ставало "въпреки и против волята на Фердинанд", колкото и да е "опорствал" (Макар че бил много голям "диктатор", не се е наложил все пак срещу нежеланите от него, градивни и съзидателни събития, а "неохотно ги е позволил", дори Независимостта?...)...
Никога в "историческите анализи" не са ми били по вкуса ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ и "меренето с двойни аршини", присъщо на силно политизираните, сектанизирани и идеологизирани към определени гурута, "исторически анализатори"... Обикновено ВРАГОВЕ - СЪЗНАТЕЛНИ ИЛИ НЕ на истинската ни история...
Ако и не са най-злонамерени и ясни слуги, солидно заплатени на чужди централи, задали им да "пренаписват" или унищожават всякаква истина и факти за нашето минало-близко или далечно, както им харесва в момента на тях
цитирай
19. samvoin - или отговаря на нечии задкулисни ...
08.07 13:24
или отговаря на нечии задкулисни или явни, чужди и очевидно антибългарски конюктури...
Проблема е че с много омаскарявания на цели периоди в относително суверенната ни и независима история на някаква наша, макар и безспорно несъвършена възродена държавност се омаскаряват цели исторически усилия - колективни на нашия НАРОД, на нашите ПРЕДЦИ... На родолюбивия и естествен, безспорен елит и Пътеводители на нашия народ, доколкото ги е имало и не са "изяждани" в "прохождането" си и от самия него, много често, макар с неразбирането му към тях...
Това няма как да го възприема.
Така например, когато гледаш да "насолиш Кобургите", какви "масови убийци" на "горките и невинни Божи кравички" в лицето на евреите са били, неусетно трасираш пътя на изнудването ни днес от ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ГЕНОЦИД В БЛИЗКИЯ ИЗТОК пред очите ни и на не един геноцид в историята, като си спомним за размятания напоследък Гладомор...
Така с този акт, "солиш" по паметта на предците ни.
Все едно аз за да очерня Тодор Живков и БКП за безспорния им, пак ЧУЖД ЕКСПЕРИМЕНТ с неадекватното преименуване, "ни в клин, ни в ръкав" да изрека лъжата, че БНА е избивала масово туркоезични в този период и че е осеяла Балканите с "масови гробове" на туркоезични...
Каквито опити за манипулации се прокарват често.
Аз зная случаи на офицери от БНА, отказвали с риск за много тежки последици да изпълнят заповеди или забавяли изпълнението им да преименуват наборници и това ми е разказвано лично от туркоезичен изселник...
Зная случаи на мобилизирани по граничните райони войници, убивани, замеряни и унижавани от напускащите страната ни, хора с чуждо национално самосъзнание...
Да... Престъпления над невинни е имало, но те са несравними по мащаби с извършените в Одринска Тракия, които също до ден днешен НЕ СА КОМПЕНСИРАНИ, въпреки поетите задължения!
И това просто е историческата истина...
Престъпленията над православни българи, католици и българи-мюсюлмани даже, а дори дискриминационната политика над циганските
цитирай
20. samvoin - малцинства са доста по-трайни, ...
08.07 13:29
малцинства са доста по-трайни, мащабни и продължителни по времето на тодорживковата БКП, отколкото тези над туркоезичното, така наречено малцинство у нас по време на преименуването му в края на режима...
Дадените жертви сред горепосочените групи са несравнимо повече, че дори репресираните арменци от дадените жертви сред туркоезичните...
А хора, незапазили своята лоялност към Родината ни и след върнатите имена и възможности да се върнат тук на старите си места и запазили своя чужд паспорт, а върнали си нашия, само за да претендират и изнудват, НЯМАТ НИКАКВИ ЗАКОНОВИ, МОРАЛНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ПРАВА НА ПРЕТЕНЦИИ срещу евентуална съществуваща наша държава ако пак имаме такава.
Нямат никакви права да са наши граждани или поданици повече или най-малкото в определен срок, трябва да им се даде ясно и категорично възможност с улриматум да се определят в крайна сметка: ЧИИ ГРАЖДАНИ ИЛИ ПОДАНИЦИ биха искали да са?
Феномена двойно гражданство, трябва да се ОТСЕЧЕ, ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ! Както и имотни и избирателни права тук на ЧУЖДЕНЦИ, ДОКАЗВАЛИ СЕ ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД КАТО ТАКИВА!
Днес се говори за "нелегални мигранти", само когато става дума за араби, мюсюлмани или афганистанци (Повечето наши генетични родственици...).... А като "легални" мигранти ли дойдоха евреите у нас и как и с какво се ЛЕГАЛИЗИРАХА?
С какъв принос към страната и нацията ни?
Освен с предателства, измени, съдействие на всеки външен нашественик и враг...
Защо предците ни не вдигнаха бунтове срещу тяхното заселване, както днес ТЕ ни подстрекават да правим срещу някакви митични и несъществуващи "сирийци", "ислямисти" и прочие?... Хахаха... Чрез разни, естествено техни николаймарковци, костадиновци и сие?...
цитирай
21. samvoin - С какво и в какво един евреин ни е п...
08.07 13:31
С какво и в какво един евреин ни е по-близък от един арабин?
Може би в първенството си по антихризъм, често и антибългаризъм?
В наглостта и агресията си във всяка чужда страна и земя и безграничните си претенции за власт, имане, привилегии, оказали се безкрайни и растящи с отстъпките? И то винаги с още един паспорт в джоба... Още един аргумент у нас за още по-голямо изнудване и привилегии ако е на определени страни...
цитирай
22. samvoin - Появиха се клейма като "ве...
08.07 13:40
Появиха се клейма като "великобългарски шовинизъм", днес присъщи на най-върлите ни, еничерски и родоотстъпни-безпаметни съседни душмани, приписвани даже в литературна "критика" от 60-е на миналия век на БЕЗСМЪРТНИЯ ИВАН ВАЗОВ...
Едва ли не, почти изкаран "умопомрачен" през ПСВ и Войните ни за Национално Обединение-ОТЕЧЕСТВЕНИ И СПРАВЕДЛИВИ ВОЙНИ СРЕЩУ СЪСЕДСКИЯ НАМ ШОВИНИЗЪМ И ГЕНОЦИД...
Друг е въпроса да анализираме, как и защо е дошло БОЖИЕТО ДОПУЩЕНИЕ да изживеем всичко това?
Къде и как все пак и ние с нещо сме съгрешили пред Твореца си?
Но не мисля, че е с онова, което ни се приписва точно от зложелателите-съзнателни или не...
цитирай
23. kvg55 - Благодарности!
20.07 23:34
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
24. samvoin - Хехехе...
21.07 17:59
Хехехе...
цитирай
25. kvg55 - До 24. samvoin
21.07 18:35
Ха–ха–ха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6363316
Постинги: 2926
Коментари: 27353
Гласове: 35397
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031