Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06 09:01 - © [US]Клепари
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 730 Коментари: 20 Гласове:
11

Последна промяна: 30.06 09:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.06.2024г.

     В "По света и у нас" ни съобщават : "Руският президент Владимир Путин беше на държавно посещение в Република Виетнам, втората му азиатска визита след тази в Северна Корея. Виетнам посрещна Путин с военна церемония без да се съобразява с критиките на най–големия си търговски партньор Съединените щати. От десетилетия Русия е основен доставчик на оръжие за Виетнам, като в периода 1995 – 2023–та на нея се падат над 80 % от вноса. Москва планира проекти за втечнен природен газ във Виетнам".
И кой знае защо ни в клин ни в ръкав новината завършва с "Още утре в страната се очаква пратеник на Държавния департамент, който ще подчертае ангажимента на Съединените щати към свободен и отворен Индо–тихоокеански регион".
"Пътуване на помощник секретар Критенбринк до Ханой" : Помощник–държавният секретар по въпросите на Източна Азия и Тихоокеанския регион Даниел Критенбринк ще пътува до Ханой, Виетнам от 21 до 22 юни. Той ще се срещне с високопоставени представители на правителството на Виетнам, за да подчертае силния ангажимент на САЩ за прилагане на всеобхватното стратегическо партньорство между САЩ и Виетнам и за работа с Виетнам в подкрепа на свободен и отворен Индо–тихоокеански регион. Помощник–секретарят също така ще потвърди подкрепата на Съединените щати за силен, независим, издръжлив (resilient) и проспериращ Виетнам", съобщава сайтът на Държавния департамент.
Ха–ха–ха! Съединените щати ще пожелават на социалистически Виетнам да е "издръжлив".
Смехория. Янките съвсем не се усещат вече, явно деменцията яко ги настъпя. [US]Американците на виетнамците?! Ха–ха–ха! Които близо 20 години издържаха свирепата им военна агресия и ги изритаха по най–позорен и смешен начин от страната си.
image

Операция "Чести ветрове" (Frequent Wind) или бягството на [us]американците от Сайгон

"След посещението на Путин в КНДР атомен самолетоносач на ВМС на САЩ влезе в пристанището на Пусан", съобщава Деловая газета «Взгляд».
"USS "Теодор Рузвелт" пристига в Пусан в демонстрация на сила" : USS "Theodore Roosevelt" (CVN–71) пристигна във военноморското пристанище в югоизточния град Пусан в събота, съобщиха от ВМС, в демонстрация на сила срещу развиващите се севернокорейски заплахи, насърчени от задълбочаващото се военно сътрудничество на Севера с Русия …
Пристигането в събота дойде, когато се очаква трите държави (заедно с Япония) да проведат първото си тристранно многодомейн учение, наречено "Freedom Edge", по–късно този месец на фона на съвместни усилия за укрепване на сътрудничеството в областта на сигурността срещу заплахите от Северна Корея
image

Ядреният самолетоносач USS "Theodore Roosevelt" пристига във военноморската база в югоизточния пристанищен град Пусан на 22–ри юни 2024–та година, на тази снимка, предоставена от ВМС

Това идва и в момент, когато се опасява, че отношенията между Северна Корея и Русия ще се засилят допълнително, след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун и руският президент Владимир Путин подписаха пакт, обещаващ взаимна защита в случай на война по време на среща на върха в Пхенян в сряда …
От Военноморските сили казаха, че последното посещение е извършено, за да изпълни "железния" ангажимент на САЩ за разширено възпиране и да покаже стабилността на комбинираната отбранителна позиция Южна Корея–САЩ и волята за строг отговор срещу развиващите се заплахи от Северна Корея, разказва южнокорейската Yonhap News Agency.
Какво виждаме? – виждаме как [us]американците се влачат като клепари по петите Владимир Владимирович Путин – мъчейки се да поправят нанесените им поражения върху интересите.
"Путин разруши плановете на САЩ да въвлекат Виетнам в конфронтация с Русия и Китай", казва Деловая газета «Взгляд» : Двамата президенти  приеха Съвместно изявление на Руската федерация и Социалистическа република Виетнам за по-нататъшно задълбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство в контекста на 30–та годишнина от прилагането на руско–виетнамския Договор за основите на приятелските отношения, в което се казва : По покана на генералния секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Виетнам Нгуен Фу Чонг на 19–20 юни 2024–та година президентът на Руската федерация Владимир Владимирович Путин беше на държавно посещение в Социалистическа република Виетнам … В Ханой се проведоха преговори между президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин и генералния секретар на ЦК на Комунистическата партия на Виетнам Нгуен Фу Чонг, президента на Социалистическа република Виетнам То Лам, министър–председателя на правителството на Виетнам Фам Мин Тин и председателят на Националното събрание на Виетнам Тран Тхан Ман … Въз основа на резултатите от посещението Руската федерация и Социалистическа република Виетнам декларират следното : 1. Руската федерация и Социалистическа република Виетнам последователно укрепват всеобхватното стратегическо партньорство в духа на приятелство и взаимопомощ, въпреки сериозно усложнената международна обстановка. През 2025–та година се навършват 75 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни, които заедно изминаха дълъг път, изпълнен с изпитания и трудности, включително през годините на борбата на виетнамския народ за свобода и независимост.
Двустранните връзки не са подчинени на геополитическа конюнктура и са насочени към укрепване на мира, стабилността и сигурността в Азиатско–тихоокеанския регион и в света. 2. Русия и Виетнам не влизат в съюзи и не сключват споразумения с трети страни с цел извършване на действия, които накърняват независимостта, суверенитета и териториалната цялост, както и основните интереси на другите. Развитието на руско–виетнамските отношения не е насочено срещу трета страна …
image

Виетнамските пионерчета в готовност да приветстват другарят Владимир Путин

3. Страните подчертаха, че взаимодействието в областта на отбраната и сигурността заема специално място в системата на руско–виетнамските отношения. Тя не е насочена срещу трети страни и се отличава с висока степен на взаимно доверие …
4. Русия и Виетнам потвърждават фокуса си върху насърчаването на обективния процес на формиране на по–справедлив и устойчив многополюсен (полицентричен) световен ред, основан на нормите и принципите на Хартата на ООН и международното право, включително зачитане на суверенитета и териториалната цялост, самоопределение на народите, ненамеса във вътрешните работи на държавите, неизползване на сила или заплаха от сила, уреждане на споровете с мирни средства.
Страните отбелязват динамичните промени в глобалния политически и икономически пейзаж, укрепването на позициите и реалните възможности на държавите от Глобалния юг и приветстват повишаването на тяхната роля в управлението на международните процеси.
Русия и Виетнам изхождат от факта, че всички държави имат право, в съответствие с националните условия и въз основа на волята на народа, да избират свой собствен модел на развитие, политическа, икономическа и социална система. Страните се противопоставят на намесата във вътрешните работи на суверенни държави, въвеждането на едностранни санкции, които нямат международно правно основание и не са одобрени от Съвета за сигурност на ООН, извънтериториалното прилагане на националното законодателство и създаването на идеологически разделителни линии.
И двете държави ще продължат твърдо да защитават неприкосновеността на резултатите от Втората световна война, залегнали в Устава на ООН, както и да се противопоставят на опитите за отричане, изопачаване и фалшифициране на историята на Втората световна война
Русия високо цени балансираната и обективна позиция на Виетнам по украинската криза …
Руската страна приветства участието на Виетнам в срещата на ръководителите на външните работи на страните от БРИКС и страните от глобалния Юг и Изток на 10–11 юни 2024–та година в Нижни Новгород …".
image

В чест на Путин в Големия оперен театър в Ханой прозвуча песента "Песней о далекой Родине" от сериала "Седемнадесет мига от пролетта"

"Правителството на САЩ критикува решението на Виетнам да приеме руснакът Путин" : Правителството на САЩ разкритикува решението на Виетнам да приеме руския президент Владимир Путин тази седмица, само дни след приключването на мирната среща на върха за Украйна в Швейцария" (на която Виетнам не присъстваше), пише The Diplomat.
"Никоя държава не трябва да дава на Путин платформа за насърчаване на неговата агресивна война и по друг начин да му позволява да нормализира зверствата си", каза говорител на посолството на САЩ в Ханой пред Ройтерс, запитан за въздействието на посещението върху връзките със Съединените щати … "Ако той може да пътува свободно, това може да нормализира крещящите нарушения на международното право от страна на Русия".
Е това реднешката наглосаксонска наглост ограничение няма : [us]американски дипломат да ми говори от Виетнам за "агресивна война", "зверства" и "крещящите нарушения на международното право" от други страни?! Както и да го погледнеш, това си е диагноза.
А относно казаното от БНТ, че САЩ са най–големия търговски партньор на Виетнам, в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры» пише друго : "Двустранният търговски оборот за 2023–та година между Виетнам и Китай е не по–малко от 155, а между Виетнам и САЩ – не по–малко от 111 милиарда долара".
Най–смешното в цялата тази дипломатическа надпревара е, че САЩ се разсърдиха
image

"Хвърлихме ги на произвола, а те не ни предадоха", казва за корейците от Корейската народнодемократична република Олга Антонова в "Царьград".
Руско–корейски документи, подписани по време на държавното посещение на президента на Руската федерация Владимир Путин в Корейската народнодемократична република :
1. Договор за всеобхватно стратегическо партньорство между Руската федерация и Корейската народнодемократична република;
2. Споразумение между правителството на Руската федерация и правителството на Корейската народнодемократична република за изграждането на граничен автомобилен мост през река Туманная;
3. Споразумение между правителството на Руската федерация и правителството на Корейската народнодемократична република за сътрудничество в областта на здравеопазването, медицинското образование и науката, публикува сайтът на президента на Руската федерация.
Споразумението, което Владимир Путин и Ким Чен Ун подписаха онзи ден, се превърна в бомба. "Царьград" успя да се запознае с този уникален документ. Ето само няколко от 23–те статии, които променят света, хвали се телевизионният канал :
"… въз основа на общото желание за изграждане на междудържавни отношения от нова ера. Потвърждавайки желанието за защита на международното правосъдие от хегемонистични стремежи и опити за налагане на еднополюсен световен ред, за установяване на многополюсна международна система, основана на върховенството на международното право в международните отношения";
"По искане на една от страните те незабавно използват двустранни канали за координиране на позициите си и съгласуване на възможни мерки за оказване на помощ за премахване на възникващата заплаха";
"Страните създават механизми за съвместна дейност за укрепване на отбранителните способности в интерес на предотвратяване на война и осигуряване на регионалния и международен мир и сигурност";
"Ако срещу една от страните бъдат въведени едностранни принудителни мерки от трета страна, страните трябва да положат усилия за премахване на въздействието на тези мерки върху взаимните икономически отношения, физически или юридически лица или тяхното имущество под юрисдикцията на страните, стоки, работи, услуги", изнася "Царьград"
image

"Другарят Ким Чен Ун имаше трогателна среща с другаря Владимир Владимирович Путин. Другарят Ким Чен Ун, неспособен да сдържи радостта си от повторната среща с другаря Путин в Пхенян, повече от 270 дни след срещата им на космодрума "Восточни" през септември 2023–та година, стисна горещо ръката му и го прегърна горещо.
Другарят Владимир Владимирович Путин изрази радостта си от посещението си в Пхенян и дълбока благодарност, че другарят Ким Чен Ун лично отиде на летището, за да го посрещне топло … Жена подари букет цветя на другаря Путин", споделя обстоятелствата на срещата Корейската централна телеграфна агенция (ЦТАК)
image

И тука резултатът е втрисане на Колективния Запад : "Посещението на Путин в Северна Корея демонстрира и потвърждава много тясната връзка между Русия и авторитарни държави като Северна Корея, но също така Китай и Иран. И това също показва, че нашата сигурност не е регионална. Това е глобално. Това, което се случва в Европа, има значение за Азия, а това, което се случва в Азия, има значение за нас. И това е ясно демонстрирано в Украйна, където Иран, Северна Корея, Китай подкрепят, подхранвайки агресивната война на Русия срещу Украйна … Така че тази идея, че можем да разделим сигурността на регионални театри, вече не работи. Ние сме – всичко е преплетено и затова трябва да се справим заедно с тези предизвикателства", каканиже Генералният секретар.
А руският експерт от Автономная Некоммерческая организация "Центр Международного Взаимодействия и Сотрудничества" Пьотр Камина си изфантазирал : "Като се има предвид формирането на руски петролен и газов клъстер във Виетнам и Индонезия от Российская нефтегазовая компания "Зарубежнефть" през 2021–ва година, което включва значителни инвестиции в производството на газ и развитието на инфраструктурата, има перспектива Виетнам да се превърне в нов център за руски втечнен природен газ (LNG) в Югоизточна Азия. Такъв център не само ще посрещне местните нужди, но би могъл да се превърне и в център за преразпределение на по–широки регионални доставки".
Ха–ха–ха! Колкото Турция, толкова и Виетнам!
image
Ето я истината : [US]Американски танкер с ВПГ весело вее байрака и смело цепи напреко Тихия океан на път към пристанището Хо Ши Мин в Социалистическа Република Виетнам

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-20-yuni-2024-g-330146news.html
https://www.state.gov/assistant-secretary-kritenbrinks-travel-to-hanoi/
https://vz.ru/news/2024/6/22/1274365.html
https://en.yna.co.kr/view/AEN20240622001300315
https://vz.ru/politics/2024/6/20/1274049.html
http://www.kremlin.ru/supplement/6157
https://thediplomat.com/2024/06/us-government-criticizes-vietnams-decision-to-host-russias-putin/
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/us-rebukes-vietnam-ahead-expected-visit-by-russias-putin-2024-06-17/
https://www.fondsk.ru/news/2024/06/20/gosudarstvennyy-vizit-vladimira-putina-vo-vetnam-ukreplenie-dvustoronnikh
http://kremlin.ru/supplement/6154
http://www.kcna.kp/ru/article/q/3eeaa20032734eae74c010c8575fc925.kcmsf
https://china.usembassy-china.org.cn/secretary-antony-j-blinken-and-nato-secretary-general-jens-stoltenberg-at-a-joint-press-availability-2/
https://vz.ru/news/2024/6/24/1274687.html


© Красимир Говедаров, Главен експерт


Тагове:   Китай,   Япония,   Иран,   Украйна,   БНТ,   танкер,   Владимир Путин,   Южна Корея,   Ким Чен Ун,   Югоизточна Азия,   Северна Корея,   Турция,   Съединените щати,   КНДР,   Пхенян,   Индонезия,   посещение,   По света и у нас,   30 юни,   Руската федерация,   руският президент владимир путин,   владимир владимирович путин,   втечнен природен газ LNG,   държавния департамент,   Корейската народнодемократична република,   Генералният секретар,   Северна Корея и Русия,   колективния Запад,   Царьград,   индо–тихоокеански регион,   пусан,   Китай и Иран,   Глобалния Юг,   Деловая газета «Взгляд»,   социалистическа република виетнам,   Република Виетнам,   Източна Азия и Тихоокеанския регион,   Операция Чести ветрове Frequent Wind,   USS Theodore Roosevelt CVN–71,   Freedom Edge,   Централния комитет на Комунистическата партия на Виетнам,   Хартата на ООН и международното право,   Големия оперен театър в Ханой,   The Diplomat,   Корейската централна телеграфна агенция ЦТАК,   Российская нефтегазовая компания Зарубежнефть,   пристанището Хо Ши Мин в Социалистическа Република Виетнам,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. icansing - Още не съм намерил "клепарин"
30.06 12:41
в речника, ама са ми ясни тия шугави кудуци. Сигански им работи, ръй'ш.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Като Ваш съблогър изказвам мнението си за постинга и за блога Ви в цялост:
30.06 14:32
Простотии от първата дума до последната ! Не можете да публикувате нищо, което да прави смисъл!
цитирай
3. nedovolen - К2 - доволен4 и луп6. :-)))
30.06 15:30
К2 - доволен4 и луп6.
:-)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. icansing
30.06 15:47
Клепарът ходи по петите на другите, гледа, слухти, къде да ги наклепе пред другите, къде през началника или органите, или да им навреди нещо.
цитирай
5. kvg55 - До 2. planinitenabulgaria
30.06 15:52
Бае Коста, слънчасал си от скитането по голите чукари.
Заври се като мен
в една гора зелена
в едно доле дълбоко
дето кучета не лаят
дето славея не пее
под тая бука зелена
на тая сянка дебела
до тая вода студена,
за да рахатясаш.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
30.06 15:53
Като се събудят ще се появят.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
30.06 17:36
Бай Коста е изпаднал в делириум от блестящия диспут на бай Данчо с Трън!
Дотолкова бил омагьосан, че оттогава ни е пил, ни е ял!
Хубаво, че не е делфин, щото нямаше и да диша!
Само повтарял, че цял живот е чакал такъв планински водач и .... дочакал!
цитирай
8. elenkokoschkov - По-кратко не може ли?
30.06 17:40
Ха-Ха Ха-Ха-Ха-Ха-Ха:)))
Заприличваш на твоя околоградски!:)))
цитирай
9. leonleonovpom2 - Не може , Еленко!
30.06 18:07
Защото имат състезание и по- краткият е губещ!
А има и жури и то е безкомпромисно! Мери ги и на дължина, и на тегло!
цитирай
10. leonleonovpom2 - По същество, Краси!
30.06 18:14
Бай Коста ще рахатяса само в оня кабинет в Кремъл, когато го въведат или въдворят в него!
Попадне ли там , вече ще е годен, да прави компания на човека в съседната сграда!
цитирай
11. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
30.06 18:49
Да, това вероятно е друга причина за опияненото му състояние.
цитирай
12. kvg55 - До 8. elenkokoschkov
30.06 18:52
По–кратко не може, защото не правя пропаганда и не мятам лозунги, а обяснявам обективни процеси. Освен това не всички са интелигентни като теб да разбират от половин дума.
цитирай
13. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
30.06 18:53
Със Земляка въобще не се съревновавам. Той е празнословец.
цитирай
14. kvg55 - До 10. leonleonovpom2
30.06 18:55
А, притрябвал им е в Кремъл. По телевизията дават, че по градовете се навъдили много змии за ебане. Баш работа за бае Коста.
цитирай
15. mt46 - ...
30.06 22:10
Виетнам е силна държава с древна история...
цитирай
16. kvg55 - До 15. mt46
30.06 23:04
И ние сме древни, ама не сме силни.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, , Краси!
01.07 06:55
Другояче казано, Древни сме, но дребни!
цитирай
18. kvg55 - До 17. leonleonovpom2
01.07 09:31
Дребни, но вредни.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Краси@
01.07 18:34
И в това сме сбъркани!
Вредим, но само на себе си!?
цитирай
20. kvg55 - До 19. leonleonovpom2
01.07 20:10
Е, да, така е.
цитирай
21. kvg55 - Благодарности!
12.07 13:32
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6365555
Постинги: 2927
Коментари: 27363
Гласове: 35403
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031