Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06 11:01 - © Нашата полиция ни "пази"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 687 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 27.06 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.06.2024г.

image
     
В Закона за Министерството на вътрешните работи пише : "Дейността на МВР е насочена към защита на правата и свободите на гражданите, противодействие на престъпността, защита на националната сигурност, опазване на обществения ред и пожарна безопасност и защита на населението (член 2. (1)"; В раздел III–ти Охранителна дейност има едно безадресно "точка 2. териториално обслужване на населението" (член 14. (1).
Конкретно за "охрана имуществото на гражданите" не открих разпоредби.
В "Член 92. (1) Министерството на вътрешните работи въз основа на сключен договор със заинтересованите лица може да осъществява охрана от полицейски органи, включително със сигнално–охранителна и друга техника, на :" (изброяват се разни обекти, между които манастира "Свети Йоан Рилски", Бачковската света обител "Успение Богородично" и  Патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски"; тях свети архангел Михаил ги пази, като за всеки случай ги пазят и униформените от МВР), но за "жилища на граждани" не пише.
В капиталистическото общество със сигурността е като със здравето – всеки сам си се грижи.
Бюджетът на Министерството на вътрешните работи за 2024–та година е 2767327800 (Два милиарда седемстотин шестдесет и седем милиона триста двадесет и седем хиляди и 800) лева съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2024–та година.
В този бюджет влизат и разходите за отпечатване и разпространение на следните материали :
Внимание крадци! Сигурни ли сте, че жилището ви е добре защитено??? (с три питанки), в които на гражданите се препоръчва :
1) Външното осветление и видеонаблюдението помагат! – Комплект за видеонаблюдение на жилищни входове 880 лева;
2) Снабдете се със здрава метална врата! – 600–1500 лева, брави и патрони от по 50+ лева;
3) Подсилете заключващите механизми!

image


– Голяма част от домовите кражби биват извършвани, защото крадците лесно отключват или разбиват входната врата на жилището или безпроблемно огъват дограмата на балконските врати и прозорци с метален инструмент, затова :

·               Използвайте заключващи механизми висок клас, които не могат да бъдат преодолени с шперц или други инструменти за отключване!;
·               Обезопасете дограмата с антивзломен обков или райбери за дограма!;
·               При къщата е важно да има висока ограда (така наречения турски дувар) и вратата на двора да бъде заключена! Не оставяйте вратите в къщата отключени и затваряйте всички прозорци!;
·               Ако съхранявате по–големи парични суми или материални ценности в дома си, вземете допълнителни мерки – висок клас огнеупорен сейф (здраво захванат за бетонна стена или под), сигнално–охранителна техника и камери!

image

Знаем че всички предписания на органите на Министерството на вътрешните работи към физическите и юридическите лица са задължителни за изпълнение.

Предписанията в показаните материали всичките завършват с удивителна "!".
Следователно изпълнението им е особено, тоест е повече от задължително.
От други добри практики на Министерството на вътрешните работи като издаване на лични документи, разни видове разрешителни и прочие административни услуги можем да заключим, че разходите за осветление и видеонаблюдение, за здрава метална врата, заключващи механизми от висок клас, антивзломен обков и райбери за дограма, за висока ограда, висок клас огнеупорен сейф, сигнално–охранителна техника и камери и всички други дреболии свързани със спокойствието на предупреденото лице са за негова собствена сметка.
Особено полезно, предвид манталитета на многобройните ползуватели на Facefook е предписанието "Не е необходимо "населението на света" да знае къде отивате!".
От посочените предписания може още да се направи извода, че за нямате разправии с "крадци", най–добре е дори в жегата да не отваряте врати и прозорци и въобще да не отсъствате от дома си. Но и това последното не е гаранция, защото "крадците влизат през тях (отворените врати и прозорци) дори когато хората са си в къщи!", казват униформените.

image

image


image
Социалистически катинар
"Метал"; катинар и решетки от демокрацията. Кое е по яко, а?

Каква ще е ефективността от това мероприятие няма как де се предвиди – хората ще прочетат, някои ще се ядосат и усмихнат подигравателно, защото всичко това го знаят, може и да препсуват, защото не могат да си позволят да изпълнят предписанията и нищо повече.
Който си е сложил метална врата, заключващи механизми от висок клас, камери и прочие, си е сложил, няма да чака нареждане от органите на Министерството на вътрешните работи, я.
Ясно е че това е едно формално изпълнение на задължение от страна охранителната полиция.
Баща ми наричаше милиционерите "украса на обществото". Но "украсата" никак не беше формална. Милиционерите общуваха с гражданите възпитателно. Ето така например
image

Аз също съм имал възпитателен разговор с милиционер заради дългата ми коса. Размина ми се срещу обяснението че след месец–два постъпвам в казармата. А бръснарницата беше на отсрещната страна на улицата. Помогна и вуйчо ми, който беше с мен.
Чувам полицейска сирена и виждам полицейска кола след себе си. Спирам. Излизам и насреща ми отзад излиза възпълничък полицай. Заради неразрешения ляв завой ли ме спирате?, питам. Мълчание. Пътят ми не е накъдето сочи знака, обяснявам. Мълчание и повдигане на раменете. "Сержант еди кой си. Документите. Влезте в колата и изчакайте" … Връща ми документите с думите : "Подпишете се тук".
Правя обратен завой на улицата без да видя спрелият отсреща автомобил на КАТ.
Палката веднага посочва да спра. Млад полицай, да не беше и офицер, с когото се поразговорих. Настъпил съм защрихованата площ, която едвам личи върху паважа, сега вече съвсем не личи. Представете си колко бензин ще изгоря и колко газове
ще изхвърля във въздуха, ако трябва да заобикалям, казвам. "Ама вие сериозно ли говорите?", изглежда ме учудено полицаят. Ами сериозно, отговарям му. Следва глоба по фиш.
Заповеди и въпроси от рода на "Премести се по–напред!", вероятно защото му преча на видимостта и "Аз ли да мисля за твоите фарове?", които не съм включил, не ги броя.
Та социалистическите милиционери ли са били по–репресивни или демократичните полицаи са по–репресивни? За мен полицията е по–репресивна. Защото бие без основание и без да пита. Освен това защитава интересите и изпълнява волята на управляващата буржоазна класа, която е по–малобройна. Пък са и подкупни до немай къде. И някои са в сговор с крадците.
Не намерих в Наказателния кодекс казус, при който стопанинът заварва в жилището синеканен посетител и го упътва да излезе навън през балкона на седмия етаж например, което в повечето случай ще завърши със смърт или поне с тежка телесна повреда. Дали няма да се приеме като подбуждане към самоубийство, самонараняване или нещо такова?
Защото Член 12–ти алинея (3) казва, че "Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище", но аз нямам предвид самоотбрана и насилствено извеждане на неканения посетител през балкона, а просто в уплаха си от срещата със стопанина той прескача парапета.
Дори нямам предвид стопанинът на жилището да въздейства вербално върху посетителя с думи като "Скачай!". Още по малко да държи в ръката си оръжие – огнестрелно или хладно.
Мисля че развитата от мен хипотеза кореспондира с Член 127. (1) "Който по какъвто и да е начин подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова или само опит, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години".
Ето, самото присъствие на стопанина, без каквато и да е вербална или физическа намеса от негова страна спрямо неканения посетител може да се приеме за "подпомагане и склоняване".
Знаем че има хора, които въздействат върху околните само с физическото си присъствие.
А има и такива личности, на които споменаването само на името им предизвиква у другите умопомрачаване, налудничаво поведение, злоба, омраза и безконтролни ругатни – такива са психодесните у нас воглаве с Иво Инджев и глутница. Има ги и в блога – писал съм за тях.
image


image
Такива съблазнителни обекти
, а около тях не се навърта никакъв педофил 

Брат Галев Ангел Христов преди година се прибра от чужбина за да си умре в Отечеството. Тези дни пък Евелин Банев–Брендо също се прибра за да си излежи присъдите в Отечеството.

И за двамата официалното МВР не знае как са минали границата. А мен на връщане от Гърция, на излизане нищо, ме задържаха и обискираха на ГКПП "Илинден" заради мръсотията, която един сержант от охранителна полиция ми направил в РПУ–то, защото не му дадох подкуп за измислено пътно нарушение. На ГКПП–то се изпуснаха и казаха, че сигналът е подаден от РПУ–то. И когато отидох за обяснение, някакъв служител едва не ме наби, когато му обясних причините за моето задържане на границата. Ядоса се и без обяснение си тръгна. Колежката му, която беше в стаята за посетители, зяпна от учудване.

https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2136243824
https://www.minfin.bg/bg/1643
https://www.mvr.bg/shumen/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/news_20240619
https://www.mvr.bg/images/librariesprovider35/default-album/448333289_1497120237883353_3653658300834583490_n.jpg?sfvrsn=7a1335d8_0
https://www.mvr.bg/images/librariesprovider35/default-album/448261738_351526998045419_675668469603611827_n.jpg?sfvrsn=de051bea_0

© Красимир Говедаров, Главен експерт
Гласувай:
9


Вълнообразно


1. morskipesni - Нашата полиция- изп. В. М!
27.06 11:12
Тук припомням финалните стихове 3 и 4.

Наркобизнес, цигански барони
имат покровители с пагони!
Идиот надрусан те прегази –
„нашата полиция” го пази!

Някого заклали, друг пребили,
булка в тъмното озлочестили!
Туй са дреболии, казвам ази –
„нашата полиция” ни пази!

Съседът така гълчеше баща ми (запален автомобилист):
- Комшу, ким арабъ вар- чок дерт вар!
цитирай
2. iw69 - А
27.06 11:43
пази ни тя, варди само такива политпрестъпници като Киро тъпото и дебелогъзия банкялия.
цитирай
3. samvoin - Когато властта е чужда, нелегит...
27.06 12:19
Когато властта е чужда, нелегитимна, иноземна, инородна, поставена от един или друг ОКУПАТОР И ПОГРОМАДЖИЯ НАД СУВЕРЕННАТА ТИ РОДИНА, няма никакво значение, дали ще се казва "полиция" или "милиция"...
Всичко е само игра на думи за заблуда. Всичко е само в етикет...
Тя винаги в такива случаи е АНТИНАРОДНА, БАШИБОЗУШКА И ЕНИЧЕРСКА...
Това са точните и истински нейни имена.
цитирай
4. samvoin - Винаги играе ролята на преториа...
27.06 12:23
Винаги играе ролята на преторианска гвардия на властващата - вражеска и узурпаторска върхушка, винаги задачата и е да я пази "от народната любов" и никаква друга... Но у нас явно няма и народ, способен да действа колективно и най-сетне колективно да им "засвидетелства обичта" си. Да я "излее" върху тях, барабар с еничерите им.
Който не е еничер и разбере на кого служи от десетилетия, системата на МВР у нас е длъжен да я НАПУСНЕ, минимум... Дори някога да е влезнал с младежката си заблуда там, че отива да брани гражданите, законността, правата, а преди и "народа" пък даже...
Ако не е невменяем, умствено изостанал и то тежко или опериран от дете от всичко човешко, българско и родно е длъжен най-много след година служба да го разбере и постъпи както трябва.
Апропо, не познавам що годе свестен и нормален човек, изкарал повече от година в МВР в последните 30-40 години ако съвестта му не е "прегоряла" тотално и не е готов да стане завършен еничер пред който Караибрахим, "яде пасти и торти"...
цитирай
5. samvoin - И най-паче. . . Когато в тази власт ...
27.06 12:24
И най-паче... Когато в тази власт НЯМА БОГ... Няма връзка с Него.
Освен че няма думи като ОТЕЧЕСТВО, РОДИНА, НЕЗАВИСИМОСТ, ГРАНИЦИ, РОДОЛЮБИЕ, НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС...
цитирай
6. samvoin - Та той нали Банкялията си е плод - ...
27.06 12:27
Та той нали Банкялията си е плод - отгледан от тая 80 годишна бих казал, система на МВР? Която явно само на еничерства ги е учила ако изобщо са и родени българи, а нямат българомразки и богоборчески по рождение корен, както подозирам, че е при повечето...
Същото при Алексей Петров... Същото при Рундьо Гадев...
И аз съм се заблуждавал, че при некой от тех, може да се появи нещо човешко или българско, поне у един от тримата имах известни заблуди, но той даже на моменти надмина и другите двама, просто не го допуснаха до техния "връх", та да се разгърне пред всички.
Та нима това могат да се нарекат нещо друго, освен еничери и машини за убиване на уж "своите"?...
цитирай
7. kvg55 - До 1. morskipesni
27.06 14:54
Веселин Маринов никога не пее песента до край. Тези два куплета винаги ги пропуска.
цитирай
8. kvg55 - До 2. iw69
27.06 14:55
Хе–хе –хе, страхливи са, затова ги пази.
цитирай
9. kvg55 - До 3. samvoin
27.06 14:59
Е, кога властта и милицията бяха народни – мрънкахте.
Сега още по–зле. Не знаете що искате.
цитирай
10. samvoin - Откакто България е под чужди оку...
27.06 15:03
Откакто България е под чужди окупации, модели и ботуши, няма как да е била народна, някога...
Точно това обясних...
Освен ако нямаме в предвид, един друг "народ", много различен от нашия ако въобще можем да го наричаме и такъв, узурпирал ни стабилно от 80 години и установил практически свой апартейд и колонизация у нас, в почти цяла Европа... Още по-отдавна в Русия и САЩ...
цитирай
11. samvoin - Аз съм спрял да им плащам данъци! А ...
28.06 23:22
Аз съм спрял да им плащам данъци!
А вие?
цитирай
12. samvoin - Като сега е капитализъм, по-жесток ...
28.06 23:25
Като сега е капитализъм, по-жесток много от предишния така наречен... Защо не виждаме червени шумкари срещу тоя капитализъм? А само червени капиталисти?
Нечуван феодал-капитализъм, даже в османските векове по нашите ширини, подобно на тоя в по-големата част от бившия СССР....
При това "надбавил" още и още в разрухата, гледащ да угоди на всички външни зложелатели на вече несъществуващия народ в компрадорщината и нео-феодализма си...
Такъв безконтролен вакханален феодал-капитализъм бих казал е невъзможен, даже и при конституционно-парламентаристка полу или незнам каква част "монархия", та камо ли при самодържавна...
Както и при всякакъв едноличен централизиран държавен контрол, освен при путиновския такъв... Донякъде.
цитирай
13. samvoin - И сега, кво излиза? Имаме капи...
28.06 23:27
И сега, кво излиза?
Имаме капиталистически БОЛШЕВИЗЪМ (В Китай.) и болшевишки ФЕОДАЛ-КАПИТАЛИЗЪМ с влиберастен подсладител (В немалка част от Европа и особено у нас.)?...
Хах...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6363352
Постинги: 2926
Коментари: 27353
Гласове: 35397
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031