Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06 08:01 - © Световни дни на ООН
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 217 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 26.06 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.06.2024г.

     Сега е модерно всяко нещо да си има ден, дори най–тъпото и тривиално нещо, и е желателно този ден да е световно признат : 2–ри февруари например е "Световен ден на влажните зони"?! Така пише в статията Световни дни на ООН в Уикипедията.
Обаче специална статия "Световен ден на влажните зони" няма.
У мен изразът "влажните зони" яви в съзнанието ми едни реклами по телевизията за дамски превръзки : Дамски превръзки със сребро FreshClick са супер тънки и ще ви осигурят сигурен комфорт … Горният слой от целулоза, естествен нетъкан материал, позволява на кожата да диша и предотвратява неприятната влага … Опаковка от алуминиево фолио, устойчиво на влага, плесен и бактерии … Тя не пропуска течности, но освобождава кондензираната влага от тялото … С тройна защита от течове, миризми и влага TENA Slim Extra Plus е най–добрият ежедневен избор за всяка жена със средна слабост на пикочния мехур и така нататък.
"Защо руските тираджии носят със себе си дамски превръзки през зимата?", буди интереса Automedia.bg. Това било "нестандартно решение на един от проблемите при шофьорите на големи камиони". А проблемът бил, че през зимата от разликата в температурата отвън и в кабината на камиона им се потяли краката.
"… те поддържат краката си сухи с … дамски превръзки … достатъчно е да поставят обикновена дамска превръзка вместо или над стелката на обувката с абсорбиращата страна към ходилото. Така сухите крака през целия ден са гарантирани!", разказва сайтът.
И в тази връзка се сетих, че преди повече от 20 години мой приятел, който поддържаше компютрите в предприятието, си слагаше дамски превръзки в обувките по същата причина.
1–ви януари пък е Ден на глобалното семейство. Общо семейство? Какво ще да е това?
Те комунистите искаха да въведат общност на жените, ама като не се получи, заложиха на здравината на социалистическото моногамно семейство, почиващо върху любовта и еднобрачието, което лишено от материални сметки, да стане истинска общност от обичащи се хора, която ще спомага за духовно усъвършенствуване на човешката личност
image


image
Отделно на 15–ти май е
Международен ден на семейството.
А семейства все по–малко се създават. А семейството в буржоазните общества се изроди.
Общоизвестно е, че 1–ви юни е Международен ден на децата. А според календара на ООН 20–ти ноември е пък Световен ден на децата. Значи имаме и международен и световен ден на децата. А децата все повече са подложени на опасност от несъзнателно пристрастяване към наркотици чрез уж невинни безалкохолни напитки, дъвки, разни сладкиши и директно от безскрупулни наркодилъри, които необезпокоявани от полицията се въртят около училищата.
Децата са обект на похотта на педофили. А трудовата и сексуална експлоатация на децата е печеливш бизнес от десетилетия и векове и не е необходимо да я коментирам.
Та децата са комплексно обгрижени от ООН–то, педофилите, капиталистите и родителите : Стоя в банята и слушам от вентилационната шахта женски глас : "Виж как си се насрала … Да ти го дам ли да го изядеш?" … Чувам и рев на дете. Тормозът на родителите е друга грижа.
В тази връзка потърсих има ли световен или международен ден на простотията. Не открих.
7–ми април е Световен ден на здравето. Здравето си има ден, а здравите са все по–малко. Особено след намесата на Световната здравна организация в епидемиите от ебола и Covid19.
Здравите са все по–малко, болните са все повече, а свой ден в календара на ООН нямат. Защо?
24 март – Световен ден за борба с туберкулозата, обявен от СЗО през 1996–та година, пише в статията Световни дни на ООН. Горе–долу тия години, след реставрацията на буржоазното общество, туберкулозата, която в социалистическа България беше ликвидирана, отново се появи у нас и отново се започна борба с коварната болест. В моето село има цели семейства покосени от тази болест. Да посоча ли имена на известни българи поразени от туберкулоза? Ще посоча, защото безпаметната новобуржоазия не признава постиженията и предимствата на реалния социализъм и социалистическото здравеопазване в частност : Христо Смирненски (24), Александър Антонов (26), Александър Вутимски (24), Дан Колов (47), Сава Казанджиев (24), Георги Горанов (23), Петко Тодоров  (36), Николай Хрелков (55), Никола Петров (35).
И професор Георги Рачев се е обзавел със Световен ден на метеорологията – 23–ти март.
И децата на дъгата си имат ден – 17–ти май – Международен ден за борба с хомофобията и трансфобията. Нямам никакво желание да се боря с мазни педераси, особено политици.
А 31–ви май е Световен ден без тютюнопушене, въведен от СЗО през 1997–ма година.
Ехей, а аз 25 години преди това, през 1972–та година, когато една вечер, прибирайки се от училище като влязох в стаята и мама скочи от леглото с думите "Красе, ти си пушил?!", обявих не ден, не два, обявих десетилетия "без тютюнопушене". А в казармата, застъпвайки наряд на погребите и склада за ГСМ, се събираха пари за купуване пътьом на цигари, вафли и прочие разрешени занимавки, си вземах полагащата ми се дажба цигари и по–късно в удобен момент изкушавах и прелъстявах нещастните души на закоравялите и загоряли тютюнджии.
Имаме и Международен ден против употребата и търговията с наркотици, който е на 26–ти юни, тоест днес. Значи, употребяващите наркотици са губещите, а търгуващите с наркотици са печелившите. И не може двете категории граждани да се съчетават в един ден.
Употребяващите наркотици имат нужда от просвета и друга помощ. А към търгуващите с наркотици следва да се прилага арест и съд. Аз бих препоръчал линч и публичен разстрел.
Обаче [us]американците, които 20 години покровителствуваха производителите на суровина за хероин в Афганистан, не разрешават тази мярка, защото не било хуманно и демократично
image

А какво да кажем за Световния ден на народонаселението, приет с резолюция през 1989–та година по повод раждането на 5–милиардния жител на планетата през 1987–ма година?
Сега, според тълковния речник думата "народонаселение" е руска. Ама през 1989–та година Съветският съюз все още беше незаобиколим фактор в света и глобалистите с техния "златен милиард" още не се бяха пръкнали. И ООН–то още не беше чак дотам в услуга на ТНК.
Най–напред "човеколюбивият" Запад роди поп Томас Малтус (1766–1834), който пък съчини "Есе за законите на населението" (публикувано 1798), в което обяснява, че "нищетата и тежкото положение на трудещите се са следствие от абсолютната пренаселеност, тоест от това, че хората се размножават по–бързо в сравнение с увеличаването на количеството средства за съществуване. Главни средства за предотвратяване на това несъответствие той препоръча епидемичните болести, глада, войните, въздържането от брак, ограничаването на раждаемостта". Поп Малтус и днес си има последователи, второ издание неомалтусианци, сред либерастите и глобалистите, които използват неговите препоръки за съкращаване на народонаселението на планетата – като водят войни, с развращаване на децата и младежите се мъчат да ограничават раждаемостта, разпространяват смъртоносни заразни болести и прочие.
Има един ден, който в бъдеще ще придобива все по–голямо значение и ще се отбелязва от все повече хора – това е Световния ден за психично здраве на 10–ти октомври. Този празник на най–невинната и безгрижна част от човечеството е въведен през 1992–ра година, но повече информация не открих има ли връзка с масовата лудост настъпила в резултат на Горбачовата Перестройка, когато европейците луднаха по западните буржоазни ценности, впоследствие оформени като "евроатлантически", да забогатяват материално и да задоволяват на първо място собственото си его за сметка на околните. И след като здраво ги зарибиха с лъскавите опаковки на потребителското общество, либерастите почнаха да им налагат извратените си възгледи за мъжете, жените, децата, семейството и въобще за устройството на обществото.
Сега по–нормалните се усетиха и започнаха да се дърпат, за което инквизиторите от Брюксел ги афоресват и анатемосват – Русия, Унгария, Сърбия, Грузия са подложени на остракизъм.
Виждаме че на психичното здраве, както и на туберкулозата, рака, болните от СПИН са определени специални дати, което означава, че може би тези болести са най–разпространени.
От срам и неудобство ли, от що ли, ама Световната здравна организация още не предложила световен ден за борба с Covid–19 и болестта "Х", които са си нейно пъклено изобретение.
И световен ден за борба с инфлуенцата не открих, която е вкарала в гроба не малко хора.
image

И тези сноби си имат Международен ден на скейтбординга и скейтбордиста21 юни

Имаме си и
Международен ден срещу корупцията – 9 декември.
У нас в България може би се води най–безуспешната и безрезултатна борба с корупцията, която налази масово нещастното ни общество с въвеждането на демокрацията и пазарната икономика. Затова "[US]Американският координатор в борбата с глобалната корупция Ричард Нефю идва в България", съобщава вестник СЕГА, позовавайки се на message от Държавния департамент. И "Румъния отчете 88 осъдени за корупция само за 2 месеца", съобщава още газетата. А ние, ние коги ще ги стигнем румънците? Нещо повече, става по–лошо. Пак СЕГА пише : "За три години Лаура Кьовеши се побългари … Европейската прокуратура се задоволява с дребни измами, а присъдите по големите ѝ удари чакат светлото бъдеще".
Не че преди Реставрацията на буржоазното общество в България не ни е било познато това негативно обществено явление. Но кой знае защо в паметта ми спомена за прочетеното в "Зимата на нашето недоволство" е по–свеж и потиска прочетеното и видяното в "Гола съвест" : "Казвам се Бигърс. Отговарям за тази територия в "ББД & Д".
– Ние се зареждаме от "Уейлъндс".
– Знам. И точно затова съм дошъл. Реших, че може да поискате малко разнообразие. Ние едва сега навлизаме в окръга. Но растем бързо. Правим известни отстъпки, за да пъхнем крак в процепа на вратата. Ако се възползваш, може да се окаже доста изгодно за теб …
– По тоя въпрос ще трябва да разговаряш с господин Маруло. Той открай време работи с "Уейлъндс" …
– Нали ти правиш заявките? …
– Най-обикновен продавач съм.
– Заявките се съставят от теб, господин Холи. И мога да ти заделя пет на сто … Става дума за пет процента в брой – без чекове, без разписки, без проблеми с данъчните – просто свежа зеленинка от моята ръка в твоята, а от твоята – в джоба ти … А това тук е за спомен. Даваме го на всеки нов наш приятел – От външния си джоб извади портфейл – изкусна изработка от кожа на млад тюлен. Постави го до картичката върху белия порцелан … После внезапно се приближи до Итън – Не бъди глупак. Всички го правят – рече – Всички! … (Джой–бой) : Някой си е забравил трезора – Взе портфейла. Бръкна в задния процеп. Е, това вече е съвсем мило … С показалеца и средния ръст измъкна чисто нова банкнота от Двадесет долара – Чул бях, че навлизат, но не знаех, че са с танкове. Такъв спомен си заслужава да го запомниш".
image

Честните сини очи на Координатора по глобалната борба с корупцията Ричард Нефю

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8_%D0%B4%D0%BD%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%9E%D0%9D
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/47523-zashto-ruskite-tiradzhii-nosyat-sas-sebe-si-damski-prevrazki-prez-zimata
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8_%D0%BE%D1%82_%D1%82%D1%83%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0
https://www.marxists.org/bulgarsky/books/pol_iko.pdf
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sasht-izprashtat-koordinatora-si-za-borba-korupciyata-bulgariya
https://www.state.gov/coordinator-on-global-anti-corruption-nephews-travel-to-austria-slovakia-and-bulgaria/
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/rumuniya-otchete-88-osudeni-za-korupciya-samo-za-2-meseca
https://www.segabg.com/category-observer/za-tri-godini-laura-koveshi-se-pobulgari
https://chitanka.info/text/33687-zimata-na-nasheto-nedovolstvo/0


© Красимир Говедаров, Главен експертГласувай:
11


Вълнообразно


1. nedovolen - Световни дни, ООН. Може да се каже, ...
26.06 11:11
Световни дни, ООН. Може да се каже, ооо не.
Всеки ден за мен е световен ден, благодаря на Господ, че се събуждам.
Щото може и не.
:-)))
цитирай
2. katan - Честните сини очи на
26.06 12:46
Координатора по глобалната борба с корупцията са малко бангьозлийски /астигматични/ и не знам дали виждат нормално.
цитирай
3. nedovolen - Координатора по глобалната борба с ...
26.06 13:08
[quote=katan]Координатора по глобалната борба с корупцията са малко бангьозлийски /астигматични/ и не знам дали виждат нормално.


А стига бе. То и моите са такива.
С лек нюанс на недоскиф към зеленото. Това е добре, щото навремето ме спря да бъда пилот и може би съм жив.
Иначе колата си карам и други работи.
:-)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
26.06 22:49
Ако не е световен е светъл ден. "Бялото видело", казваше баба.
цитирай
5. kvg55 - До 2. katan
26.06 22:53
Вярно че е фокусирал очите си близко до носа.
От теб научих значението на думата "бангьоз".
Имах съученичка в гимназията Бангьозова.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
26.06 22:55
Да не си тревопасен, че да ти е важен зеления цвят?
цитирай
7. nedovolen - К4,6
27.06 07:41
"Бялото видело" - Видовден.

Не съм трев-опасен. Спомних си, зимата 78-79г с един приятел, който ме уреди, карахме шофьорски курс в София. Кормуваме, на един светофар ми казва, как ще познаеш кога да караш. Викам, не бой се, знам,че зеленото е отдолу.
:-)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
27.06 15:02
Не е Видовден. "Бялото видело" е докато си жив.
Ха–ха–ха, ако не тръгваш на светофара, тия отзад ще те подсетят.
цитирай
9. samvoin - На нулите, готвени за световно с...
28.06 23:48
На нулите, готвени за световно сатрапско правителство, каквито бяха и предшестващото ги ОН....
Легитиматори на НЕПРАВДАТА И БАШ ГЕНОЦИДИТЕ И ХОЛОКОСТИТЕ...
И там не ни е мястото.
цитирай
10. samvoin - Сборище на ходещи чьортове и диа...
28.06 23:49
Сборище на ходещи чьортове и диагнози...
Като ЕС, НАТО, СЗО и всичко останало сатанистко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6363511
Постинги: 2926
Коментари: 27353
Гласове: 35399
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031