Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06 10:01 - © Микрон се готви за поход
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 764 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 24.06 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.06.2024г.
image
     Френският президент Емунюел Микрон повтаря като заклинание, че войските на Петата република се събират в Украйна. Според министъра на войната в микроновото правителство Себастиан Лекорну, няколко стотин бронирани машини VAB и дивизиони от системата за противовъздушна отбрана "Samp" с ракети "земя–въздух" "Aster 30", с които възнамеряват да противодействат на руските хиперзвукови «Кинжал» и «Циркон», пътуват към Незалежната :
В поход на чужую страну собирался король.
Ему королева мешок сухарей насушила
и старую мантию так аккуратно зашила,
дала ему пачку махорки и в тряпочке соль
image

В същото време много – не само руски, но и чуждестранни експерти смятат, че въоръжените сили на РФ ще се справят успешно с чуждестранните чудовища. И с чуждите легионери.
Микрон може да се разпорежда само с една военна групировка – Френския чуждестранен легион, състоящ се от 9 хиляди души. Това твърди военният експерт Алексей Леонков. Според него в Украйна пряко сили могат да отидат на заколение до 2000 военнослужещи :
И гледа кралят войската си строена в средата на двора.
Петима тъжни войници, петима весели войници и един ефрейтор.
Кралят им каза : "Не ни е страх нито от пресата, нито от вятъра,
Ще победим врага и с победа ще се върнем, и "ура!".
Наистина ли Микрон вярва, че този малък контингент с ограничено и меко казано не особено модерно въоръжение (БМП VAB се произвеждат от 1976–та година) ще съумее да преобърне положението в Специалната военна операция, която все повече навлиза в Украйна? Между другото, за това се говори повече на Запад, отколкото в Русия. Например The Economist пише, че "има тревожна възможност нова мощна руска атака през следващите няколко месеца да пробие отбраната на Украйна и да проникне по–навътре в страната". Освен това има опасения, че през лятото руската армия ще започне още по–мощна и ефективна офанзива.
Затова Париж възнамерява да изпрати две хиляди френски военни в Украйна само на първия етап. В бъдеще към Незалежната може да бъде отпратен 20–хиляден контингент. Това заяви началникът на щаба на сухопътните сили на Франция генерал Пиер Шиле.
Това вече е сериозна сила. Освен това Микрон е толкова самоуверен, че смята в случай на сблъсък между французи и руснаци няма да се наложи НАТО или САЩ да се намесват. Например, можем да се справим и сами. Наистина ли франсето иска да опита?
И кралицата сложи ръце на гърдите на краля,
каза му, галейки го със сияен поглед :
"По–добре ги победи, иначе ще те набедят за пацифист,
И не забравяй да отнемеш сладките меденки от врага".
Французите помнят думата "мародер" (maraudeur), кой знае защо още в началото на статията си в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры» споменава Валерий Бурт.
Става интересно, защото САЩ увериха, че няма да изпратят свои войници в Украйна. Същото обявиха Британия, Италия и Германия. Тогава защо Франция е толкова самонадеяна?
Може би Микрон иска да вдъхнови Европа да предприеме кампания срещу Русия? Или така е устроено сатаНАТО–то – той започва, останалите се включват? Има и друга версия, при която французите затъват в Украйна, търпят тежки загуби и съюзниците им от Алианса са принудени да им се притекат на помощ … Така или иначе изявленията на френския президент от ден на ден стават все по–агресивни. Първоначално той само призна присъствието на френски войски в Украйна. Сега той вече говори за предстоящ военен сблъсък с Русия. Le Monde пише, че Микрон наскоро казал на частно събитие в Елисейския дворец : "Във всеки случай ще трябва да изпратя няколко момчета в Одеса" :
И етотържествените прощални речи отшумяха.
По време на кампанията кралят пренареди армията си :
той веднага назначи веселите войници за интенданти,
а тъжните изпрати на предната линия – "Може бинищо".
Думите се хвърлят с такава лекота, сякаш президентът на Франция изпраща войниците си да се пекат и плуват в Ница, Кан или Сен Тропе. А ние говорим за чужда, суверенна държава! Невероятна арогантност …
А що се отнася до Одеса, този град е добре познат на предците на сегашните френски военни! През декември 1917–та година, малко преди началото на Интервенцията, Британия и Франция разделят руската територия на сфери на влияние. Тоест, кой–къде има право да управлява и злоупотребява! На потомците на галите се паднала територията на север от Черно море.
На 2–ри декември 1918–та година в Одеса пристига френският линеен кораб "Мирабо". Няколко дни по–късно 3000 френски войници и офицери акостират на пристанището. Окупаторите се установяват и в Херсон, Николаев и Севастопол. Генералите на Бялото движение се надяват, че съюзниците ще се борят с тях срещу болшевиките. Но пришълците имали съвсем други планове. Грабителски …
Сега става ясен намека на Валерий Бурт, че "французите помнят думата мародер (maraudeur)".
По време на 103–дневната си окупация французите изнасят от Крим около 60 хиляди тона зърно, 13 хиляди тона сол, 5 хиляди тона лен, тютюн и вълна. Мародерите добре спечелили и в Одеса – те присвояват 120 търговски кораба с различни товари и стоки, и повече от сто транспорта. Почти целият руски търговски флот в Черно море е опустошен!
Това което французите не могат да отвлекат – унищожават : взривяват 5 руски линейни кораба и потопяват 11 подводници. Барон Пьотър Врангел отвлича от Крим повече от две дузини военни кораби и над 100 парахода и транспорта. Но французите му ги отнемат. Но не само те грабят, а и англичаните, [us]американците, чехите и японците … Със сигурност потомците на войниците от френския интервенционен корпус от началото на ХХ–ти век помнят думата мародер и се готвят здраво да подкрепят и продължат "традицията". Те са по–загрижени за бъдещата плячка и много по–малко за съдбата на Украйна :
Представете си, настъпиха победните дни.
Петимата тъжни войници не се върнаха от фронта.
Ефрейторът, морално нестабилен, се ожени за пленник,
но заграбиха цяла мешка с меденки.
Газетата Le Figaro описа пет възможни сценария за военно присъствие на Франция в Украйна. Според първия, войските ще помогнат за изграждането на военни заводи в Украйна както за производство, така и за оперативна поддръжка. Но те могат да станат основна цел на руската армия. Затова, смята Le Figaro, предприятията в съседна на Украйна държава от НАТО могат да бъдат по–ефективни.
Вторият вариант е, при който военните се занимават с разминиране, обучават специалисти. Третият сценарий привлича вниманието – защитата на Одеса. Това ще означава, че френската армия ще изпрати войски, които да осигурят наземна и въздушна сигурност на Одеса. Ако смятаме, че този град е вероятна мишена на руските въоръжени сили, тогава именно тук е възможен сблъсък между интервентите и руската армия. Генерал Франсоа Шованси например изтъква опасността от "пряка конфронтация" и предупреждава, че това "е свързано с огромен риск и разход на значителни ресурси".
Но разбира се, той не е единственият, който осъзнава опасността от все още словесните маневри на главата на Петата република. Други също говорят за това, по–специално ръководителят на парламентарната група на Националното обединение Марин Льо Пен : "Микрон си играе на военачалник, но това са животите на нашите деца, за които той говори толкова несериозно". Между другото, според социологически проучвания 76% от жителите на страната, включително представители с различни политически възгледи, са против изпращането на френски военни в Незалежната.
Най–убедителният аргумент срещу предстоящото приключение, който се изтъква все по–често, са сериозните загуби, които могат да предизвикат истински шок във френското общество. И да доведат до нов сериозен спад в рейтинга на президента. Вече обаче може да се говори за пълна дискредитация на Микрон.
Другите два варианта за участие на френската армия в конфликта според Le Figaro са създаване на така наречената "защитна зона" и участие в "окопна война". Няма нужда дори да гадаем какво ще произлезе в тези случаи. Въпреки това френските политици обсъждат подобно развитие доста сериозно. Жули Гриньон, професор по право в университета "Лавал" в Квебек, Канада, вразумява тези глупави хора като палави деца : "Ако хвърлим въоръжените сили в битката срещу общ враг, ще станем страна в конфликта". А това ще е равносилно на обявяване на война. Разбирате ли това, господа буржоазни политици?
Засега отговорът е отрицателен – не разбират.
В заключение, откъс от интервю на заместник–председателя на Държавната дума Пьотр Толстой пред френския телевизионен канал BFMTV : "… ще убием всички френски войници, които стъпят на украинска земя. Всички до един. По време на целия конфликт в Украйна там са участвали 13000 наемници, включително 367 французи. От тях 147 са ликвидирани. И ще убием всички останали. Безсмислено е да се тревожите за това".
Това Пьотр Толстой казал на френски, така че всички французи да разберат
image

А на руски Булат Шалвович го е казал така :
Играйте, оркестры, звучите, и песни, и смех.
Минутной печали не стоит, друзья, предаваться.
Ведь грустным солдатам нет смысла в живых оставаться,
и пряников, кстати, всегда не хватает на всех.
Предвид казаното от потомъка на Лев Николаевич "Франция трябва да мисли не за изпращане на войски, а за изтегляне на военния персонал, действащ под прикритието на наемници и отпускари в Украйна", пише Геворг Мирзаян в "Регнум" и казва, че на 3–ти април вечерта Сергей Кужугетович благоволил да разговаря с френския си колега Себастиан Лекорню.
И в цялата тази суматоха в кокошарника на Евроколхоза над всичко и всички се извисява гласът на Микрон, който зад гърба на Съединените щати неспирно дере гърло : "Дръжте ме "седморката", дръжте ме Алианса, иначе ще изпратя войски в Украйна!", с което  причинява остра токсикоза и тежки алергии сред принудените да съжителстват с него в Евроколхоза
image 

https://www.fondsk.ru/news/2024/04/06/makron-v-pokhod-sobralsya.html
http://lyricshare.net/ru/bulat-okudzgava/v-pohod-sobiralsya-korol.html

© Красимир Говедаров, Главен експерт








Гласувай:
9


Вълнообразно


1. icansing - Френска традиция
24.06 11:59
Познавам френския народ-
не е безумен идиот!
Там имат хубав обичай,
всеки трябва да го знай.

Искра едничка залудува-
и Революция бушува!
Колко' до Микрончо, милия,
отсега гради Бастилия!

Да, ама за тоз' невежа-
на ешафод кипи строежа.
Къде ще ходи на война,
със търкулната глава?

цитирай
2. nedovolen - Макарон не е чел за Наполеон. &am...
24.06 12:12
Макарон не е чел за Наполеон.
:-)))
цитирай
3. iw69 - Макрон е луд!
24.06 15:31
Макрон е луд!
цитирай
4. kvg55 - До 1. icansing
24.06 17:32
Серт са франсетата.
цитирай
5. kvg55 - До 2. nedovolen
24.06 17:36
Със сигурност не е чел "Война и мир" на Лев Николаевич.
Невежа!
"Невежеството е демонична сила, която – опасяваме се – ще бъде причина за още много трагедии", казва другарят Карл Маркс.
цитирай
6. kvg55 - До 3. iw69
24.06 17:37
Луд ли?
Де неокастрена дряновица, де.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.06 00:21
Западът, състоянието му в момента е равностойно на това на Рим в последните му години
Например Франция , какво бъдеще има, след като хората от бившите и колонии са 54% от населението й И се плодят тези " французи" като зайци!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
25.06 09:42
Да, в подобно състояние са.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6369135
Постинги: 2928
Коментари: 27370
Гласове: 35413
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031