Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06 11:01 - © Дали украинския козел няма да остане "клан недоклан"?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 764 Коментари: 22 Гласове:
8

Последна промяна: 16.06 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.06.2024г.

     "Щурмът на Одеса и Николаев е нереален? В тези градове ще влязат французи и британци … Напоследък се появяват все повече и повече присъди и намеци за предстоящото ограничаване на целите на Специалната военна операция; според тях Русия ще се ограничи до освобождаването на Донбас и създаването на буферна зона около границите и ще преговаря със западните господари на Украйна. Ако това е така, старите руски пристанищни градове ще попаднат в ръцете на Запада, защото Вашингтон, Париж и Лондон мечтаят за контрол над тях … Командирът на поделение "спецназ" "Ахмат" Апти Алаудинов казва в интервю за РИА «Новости», че СВО ще приключи тази година. Естествено с победа за Русия …
image

В съчетание с казаното от руския президент в Китай, че превземането на Харков все още не е на дневен ред и задачата на руските войски е само да създадат буферна зона, възникна усещането, че Специалната военна операция може да се ограничи само до тези задачи.
Но какво да кажем за освобождението на Николаев и Одеса? Крайбрежни градове, без чието владение Черно море и неговите стратегически пристанища най–накрая ще бъдат подвластни на Запада, а мирният живот в Крим ще трябва да бъде забравен завинаги? (Е, чак завинаги).
Но какво да кажем за историческата справедливост за останалите исторически руски земи? Какво ще се случи в крайна сметка с Херсон и Запорожие, които според конституцията на Руската федерация вече са неразделна част от Русия?
Трудно е да си представим, че в следващите месеци, с наличните сили, когато противникът запазва числено превъзходство, руската армия ще изпълни всички горепосочени задачи.
В интервю за YouTube канала "Ваши новости", военният експерт Михаил Онуфриенко казва, че превземането на градовете Одеса и Николаев с щурм е просто нереалистично : "Тъй като изоставихме плацдарма на десния бряг на Днепър, напуснахме Херсон … Десантът от морето при сегашното развитие на минно–ракетната техника е нереален … Да потопим останките на Черноморския флот там с колосални загуби ли? Да пратим Ил–76 там и да направим десант? Там има доста силна защита, веднага ще загубим батальона", преценява експертът …
Онуфриенко също отбелязва невъзможността да се форсира Днепър, тъй като тогава "ще трябва на щик да се превзема десния бряг, който е с 40–50 метра по–висок от левия".
("Невъзможността да се форсира Днепър"?! А бе, ей. Учете се от опита си, бе. Червената армия вече го е правила един път : Битката за Днепър през 1943–та година, по време на Великата отечествена война от 1941–1945 година е набор от настъпателни и отбранителни операции на съветските войски, проведени през август – декември с цел освобождаване на левия бряг на Украйна, Донбас, пресичане на река Днепър и превземане на стратегически предмостия. Тя е част от лятно–есенната кампания на 1943–та година, в която главният удар е нанесен в югозападно направление от войските на Централния (командващ – генерал от армията К. К. Рокосовски), Воронежкия (генерал от армията Н. Ф. Ватутин), Степния (генерал от армията И. С. Конев), Югозападния (генерал от армията Р. Я. Малиновски), Южния (генерал–полковник, от 21–ви септември, генерал от армията Ф. И. Толбухин) фронтове, преименувани на 20–ти октомври съответно на Белоруски и I–ви, II–ри, III–ти и IV–ти  Украински. До началото на битката при Днепър тези фронтове в зона с ширина над 1300 км  включват над 2,6 милиона души, над 51,2 хиляди оръдия и минохвъргачки, над 2,4 хиляди танкове и самоходни артилерийски установки, над 2,8 хиляди самолета. На съветските войски са противопоставени германската 2–ра полева армия от група армии "Център" (фелдмаршал Г. Г. Клюге), както и 4–та танкова, 8–ма полева, 1–ва танкова и 6–та полева армия от група армии "Юг" (фелдмаршал Е. Манщайн) с обща численост над 1,2 милиона души, които разполагаха с 12,6 хиляди оръдия и минохвъргачки, около 2,1 хиляди танкове и щурмови оръдия и около 2,1 хиляди самолета. Битката при Днепър е последната фаза на радикалния поврат във войната : настъпателната стратегия на Германия и нейните съюзници е тотално разбита – разгромени напълно са над 60 немски дивизии (над 500 хиляди души убити, ранени и пленници), включително 11 танкови и моторизирани, освободена е лявобережна Украйна и част от дяснобережна Украйна, Донбас, напреднато е с 200–400 kм в ширина над 1300 км. Но и цената на победата на съветските войски в битката при Днепър е огромна : безвъзвратни загуби – над 417 хиляди души, санитарни загуби – около 1,3 милиона души. 2438 участници са удостоени със званието Герой на Съветския съюз.
image

Битката при Днепър през 1943–та година 

Елена Панина, директор на Института за международни политически и икономически стратегии "РусСтрат", критикува казаното от Путин на Петербургския международен икономически форум относно тактиката на Генерален щаб на Въоръжените сили на Руската федерация по отношение на настъплението в Украйна : «… ако искаме да направим това възможно най–бързо, сегашният контингент е недостатъчен. Но ние се придържаме, както казах, към друга тактика : ние изтласкваме врага от онези територии, които трябва да бъдат поставени под наш контрол. В този смисъл няма нужда да провеждаме нова мобилизация. Ние не планираме това», обяснил Владимир Владимирович на въпрос за мобилизация.
"Тази тактика на бавно изтласкване на врага, което позволява да се намалят загубите, да не се милитаризира икономиката и да се избегне мобилизацията, има за цел да намали цената на войната. Изглежда, че това е доста холистична концепция – с ясни приоритети, подкрепени от аритметиката на съотношението на мобилизацията и загубите на въоръжените сили на Украйна с извода, че числеността им не расте, а само се компенсират загубите, докато качеството на персонала постоянно намалява.
И ако Генералният щаб наистина предлага такава тактика, опитвайки се преди всичко да вземе предвид политическите ограничения, тогава трябва да се направи уточнение : като се вземе предвид факторът време, такава концепция [с течение на времето] престава да работи.
Ако врагът няма промени в структурата на оръжията си и ресурсите му просто се смачкват, тогава изчислението е правилно. Но Русия в Украйна си има работа с НАТО, чиито общи ресурси са по–големи от тези на Русия. И ако този ресурс започне да се нагнетява във въоръжените сили на Украйна, макар и със закъснение, тогава съотношението на силите е съвсем различно. Попълването на въоръжените сили на Украйна с нови, неизползвани досега западни оръжейни системи, съчетано с въвеждането на наемници и военнослужещи от страните от НАТО, променя нещата", разсъждава Панина в "Дискред".
Какво да се прави? Да оставим историческите пристанищни градове, корабостроителниците, където са построени най–добрите кораби на руския Черноморски флот, не само на Украйна, но и на Запада, застрашавайки сигурността на Русия? Имайки предвид, че следвайки указанията на своите куратори, Киев никога няма да се примири със загубата на Крим.
По–рано Telegram–канала "Образ на бъдещето" писа, че Британия планира да обяви официално прехвърлянето на две дивизии в Украйна това лято : "Подготвят се британски бази в Одеса, Киевска област и Лвов. Това се прави официално за поддръжка на F–16 и самолети за противовъздушна отбрана … Тези задачи са свързани със стратегията за нанасяне на удари по руския Черноморски флот за доста дълго време. Навлизането на силите на НАТО през Черно море все още е приоритет за Алианса", съобщава ресурсът.
Също през април френското издание Le Monde, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Париж разработва план за изпращане на военен персонал в Одеса от миналото лято. А вестник L"Independent уверява читателите си, че Макрон ще изпрати войски в Украйна, ако руснаците пробият фронта към Одеса или към Киев", пише Андрей Ревнивцев в "Царьград"
image
(Както разказах в «27.05 11:01 – © Азербайджан замества СССР в борбата с колониализма», в крайдунавския град Вилково, Одеска област, е жабарникът, който снабдява Франция с жаби)".

Горната снимка е приложена към една друга статия в "Царьград" от 20–ти март "Специалната военна операция ще променя  статута си : "Франция влиза в пристанищата на Одеса след два месеца", в която се казва : "Пристанището в Одеса е необходимо на френските банкери, търговци и индустриални магнати като врата към Украйна. На първо място, за износ на украинска пшеница и други храни (като жаби например). Както за консумация от самите французи, така и за последващи спекулации на пазарите на трети страни … Макрон ще изпрати наемници от чуждестранния легион в Одеса и Украйна, но не може да се изключи изпращането и на други части от френската армия [изгонени от Африка]Специалната военна операция ще стане провал, ако Одеса не премине под руски контрол
Статията завършва с "Във всеки случай новоизпечените интервенти ще срещнат съпротива от войниците на руската армия. Армията на Макрон ще бъде принудена да напусне земята ни с не по–малък срам от армията на Клемансо, която избяга през 1919–та година" ето така :
image

За окупацията на Одеса от Антантата разказва филмът "Интервенция" (1968) с Владимир Висоцки в ролята на болшевика–разузнавач Бродски, известен още като Мишел Воронов.
Та в Песента на Бродски Володя пее :
Като всички останали, ние можем да бъдем весели и мрачни,
Но ако трябва да избираме и изборът е труден –
Избираме дървените костюми …
Или плажове, вернисажи или дори
параходи с пълни трюмове,
Екипажи, състезания, приеми, пътувания –
Или просто дървени костюми …
И те ще бъдат весели или мрачни,
И те ще бъдат в ролята на зли шутове и добри съдии –
Но те ще ни предложат дървени костюми …
Димът на цигарата ни навява нещо –
Едно всмукване е по–забавно от една мисъл.
Искам да пуша! Как ми се иска да пуша!
Но трябва да изберем дървените костюми.
А те ще бъдат толкова учтиви и привързани –
Те ще предложат щастлив живот на тепсия –
Но ние отказваме – и те ни бият жестоко –
Хората! Хората! Хората!
А по време на Великата отечествена война положението на града–герой Одеса е следното : "Всъщност, ако си спомним опита от Великата отечествена война, тогава през април 1944–та година съветските войски биеха нацистите в предградията на Одеса в продължение на две седмици, но в града не можаха да влязат. Черноморското крайбрежие и пристанището бяха максимално укрепени; нацистите нарекоха Одеса "крепостта на фюрера" и обещаха да я защитават до последния войник. Но врагът, разбит от постоянни атаки откъм морето и от въздуха, предпочете да избяга, отколкото да изгние жив в обсада.
Отстъпвайки, нацистите минират града и язовира, който имат намерение да взривят и наводнят Одеса. Но им попречиха нелегалните. А войските на III–ти украински фронт освобождават града с минимални щети. Дори прочутата сграда на операта е оцеляла".
image

Съветското командване обсъжда с партизаните планът за преминаването на Днепър

Партизани – дали горски или градски – има ги и сега!
Ето така Одеса чака руските освободители! Вижте флашмоба, организиран от съпротивата!
Някога, преди 80 години, войниците на Червената армия освободиха Одеса от окупаторите. Днес удари часът историята да се повтори. Не само в Одеса, но и в цяла Украйна хиляди наши привърженици са хвърлени в затвора, стотици хиляди са на свобода. Ние няма да изоставим тези хора на милостта на русофобската власт – това е целта на Специалната военна операция. С Руска Украйна – заедно и завинаги!
image

https://19rusinfo.ru/politika/70182-shturmovat-odessu-i-nikolaev-nerealno-v-eti-goroda-zajdut-frantsuzy-i-britantsy
https://bigenc.ru/c/bitva-za-dnepr-1943-ce53c6
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2024/05/27/azerbaidjan-zamestva-sssr-v-borbata-s-kolonializma.1911549
https://dzen.ru/a/ZfnPcJisFmwiLidP
https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/sov/2722/song/
https://dzen.ru/video/watch/664232b4c9f50662e3b1e740
http://kremlin.ru/events/president/news/74234
https://www.discred.ru/2024/06/09/taktika-genshtaba-pobeda-i-medlennoe-vydavlivanie-nesovmestimy/

© Красимир Говедаров, Главен експертТагове:   Париж,   Африка,   франция,   одеса,   днепър,   Николаев,   Украйна,   нато,   Вашингтон,   Азербайджан,   десант,   британия,   Червената армия,   Черно море,   Русия,   СССР,   путин,   партизани,   интервенция,   Запада,   париж и лондон,   Алианса,   Великата Отечествена война,   крим,   флашмоб,   Антанта,   Харков,   Одеска област,   клемансо,   Херсон,   Черноморски флот,   Запорожие,   Руската федерация,   le monde,   16 юни,   Царьград,   F–16,   Русия в Украйна,   СВО,   Telegram–канала,   РИА «Новости»,   Вилково,   специалната военна операциа,   Командирът на поделение спецназ Ахмат Апти Алаудинов,   YouTube канала Ваши новости,   Ил–76,   на Института за международни политически и икономически стратегии РусСтрат,   Петербургския международен икономически форум,   Генерален щаб на Въоръжените сили на Руската федерация,   Дискред,   Киевска област и Лвов,   LIndependent,   филмът Интервенция 1968 с Владимир Висоцки,   III–ти украински фронт,   Руска Украйна,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. rara - Драги приятелю, всяка държава з...
16.06 12:58
Драги приятелю, всяка държава заслужава да бъде свободна и да решава сама собствените си проблеми. Разбира се, всяка има нужда от приятели, които сама си избира по собствен вкус. Това важи не само за България, но и за Украйна. Също за Русия, ако престане да тормози другите с разни имперски амбиции.
цитирай
2. nedovolen - Царьград казал, Монд казал, не знам ...
16.06 13:18
Царьград казал, Монд казал, не знам кой казал...
За да се доближим до истината, целесъобразно е да се четат документи - декрети /ако ги има/, решения, заповеди и т.н.
И най-важното, да се следят паричните потоци.
Другото е теория на вероятностите.
Извините.
:-)))
цитирай
3. icansing - Тия макс-глупендери не разбраха:
16.06 14:21
Където вече е проведен референдум- c'est FINITO! Ако не се запрат, а йоще рипат: йоще референдуми ще има. Йоще НАТО ще се затрие (че урките се свършИа!), йоще резил, бъзик и таш.к! Колкото е нужно да се смръкнат разни жизнени сокове и (мръсна) кръвчица, толкова ще бъдат смръкнати- до победа.
цитирай
4. rara - Където вече е проведен референдум- ...
16.06 15:18
icansing написа:
Където вече е проведен референдум- c'est FINITO! Ако не се запрат, а йоще рипат: йоще референдуми ще има. Йоще НАТО ще се затрие (че урките се свършИа!), йоще резил, бъзик и таш.к! Колкото е нужно да се смръкнат разни жизнени сокове и (мръсна) кръвчица, толкова ще бъдат смръкнати- до победа.


Ок, ама поне да пишеше по-грамотно...
цитирай
5. kvg55 - До 1. rara
16.06 16:32
Ей, здраво кълвеш на гола кука.
Тия дребнобуржоазни разсъждения "всяка държава заслужава да бъде свободна и да решава сама собствените си проблеми" ги адресирай до западните империалисти.
цитирай
6. kvg55 - До 2. nedovolen
16.06 16:37
Предполага се, че тези които са казали и написали нещо, не са си го изсмукали от пръстите, макар че има и такива, но те си личат. Не всички имаме достъп до деловодството на ЦРУ–то.
А за финансовите потоци писах в постинга от 14–ти.
цитирай
7. kvg55 - До 3. icansing
16.06 16:39
Да, точно така – "Колкото е необходимо".
цитирай
8. kvg55 - До 4. rara
16.06 16:40
Ха–ха–ха!
Присмял се хърбел на щърбел и присмяла се куката на кривото дърво.
цитирай
9. parisinfo - Путин чака урките сами да въстанат и да свалят еврейската матрьошка 153 см зелю на урките
16.06 17:05
Без спецкоманди да строшат вратата на Зимния дворец никва Воср не можеше да има.
Обаче путя, понеже получаваше Доклади от своите генерали, вместо да се взира в ю туб, пропусна 8г. време за потушаване на заговор в укра.
Не е достатъчно далновиден и не е достатъчно информиран какви нюанси има в нещастното укра блато. За да знае - пресушаване или още наводняване му требе.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.06 17:07
От военна гледна точка не разбирам поведението на руснаците
Като , че ли ги е страх да поискат това, което искат!
На третия ден си пред Киев! Защо се оттегляш? Имаш база !
Да , искаш да запазиш населението Обкръжи града, блокирай го!
Защо ще отстъпваш завоюваното? Губиш и авторитет!
Прилича ми на войната между болшевишка Русия и кайзерова Германия!?
Дали болшевиките не отстъват прекалено бързо и дали пък прусаците не напредват много Бързо!
Не според договорката?

цитирай
11. kvg55 - До 9. parisinfo
16.06 19:18
От твоята камбанария е така. От камбанарията на Владимир Владимирович не знам как е.
цитирай
12. kvg55 - До 10. leonleonovpom2
16.06 19:21
За действията на военните не смея да се произнасям. Военната си служба прекарах почти съвестно, но повърхностно, по най–малкото съпротивление.
цитирай
13. mt46 - https://glasove.com/novini/putin-rusiya-pravi-oshte-edno-mirno-predlozhenie-na-kiev-uslovieto-e-neutralen-izvanblokov-i-bezyadren-statut-na-ukrayna?fbclid=IwZXh
16.06 21:07
Путин е направил предложение за мир...
цитирай
14. kvg55 - До 13. mt46
16.06 21:44
Предложение, което нито Зеленски, нито САЩ ще приемат.
Избудалка ги и им обърка мислите преди конференцията в Швейцария.
цитирай
15. rara - Ей, здраво кълвеш на гола кука. Тия ...
18.06 09:03
kvg55 написа:
Ей, здраво кълвеш на гола кука.
Тия дребнобуржоазни разсъждения "всяка държава заслужава да бъде свободна и да решава сама собствените си проблеми" ги адресирай до западните империалисти.


:) А на източните империалисти не може ли?
цитирай
16. kvg55 - До 15. rara
18.06 12:51
Източните империи не са колониални.
цитирай
17. rara - Източните империи не са колониа...
18.06 16:06
kvg55 написа:
Източните империи не са колониални.


Само дето малко обичат на нападат съседите си, да избиват населението и да заграбват територии. /разбира се под предлог, че те са си били някога наши/.
цитирай
18. kvg55 - До 17. rara
18.06 16:15
Слънчасал си и бълнуваш наяве глупости.
цитирай
19. rara - :) "Русийо, накъде летиш? ...
18.06 16:22
:) "Русийо, накъде летиш? Всички страни и народи се отдръпват, за да ти сторят път"...
Николай Василевич Гогол - "Мъртви души".
:) "Пък на мен ми се струва, че се отдръпват от погнуса".
Феодор Михайлович Достоевски - "Дневник на писателя".
цитирай
20. kvg55 - До 19. rara
18.06 16:35
Спри се, бе! Стига си бърборил глупости. Изляз малко от Интернет и блога, Иди да се изпикаеш поне. Иди пий една бира в селската кръчма за да се върнеш към реалността.
цитирай
21. rara - Спри се, бе! Стига си бърборил гл...
18.06 17:29
kvg55 написа:
Спри се, бе! Стига си бърборил глупости. Изляз малко от Интернет и блога, Иди да се изпикаеш поне. Иди пий една бира в селската кръчма за да се върнеш към реалността.


:) Доживях. Най-после нещо разумно от тебе.
цитирай
22. kvg55 - До 21. rara
18.06 18:13
Айде сега изпълнявай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6358808
Постинги: 2925
Коментари: 27341
Гласове: 35379
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031