Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06 11:01 - © Путин не беше поканен за годишнината на "Деня D", но духом присъстваше
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 381 Коментари: 32 Гласове:
6

Последна промяна: 12.06 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.06.2024г.

     На 6–ти юни 1944–та година с десанта в Нормандия започва Операция "Овърлорд", която Юрий Борисов в Аналитический портал «Фонд стратегической культуры» определя като "Десантът в Нормандия : най–грандиозната мистификация във военната история … Как да дойдеш последен в битката и да загребеш най–дебелия каймак от нея".
Българската национална телевизия пък оповести : "Церемониите по повод 80–та годишнина от десанта в Нормандия, който обръща хода на Втората световна война и води до победа над нацистите". Ние по вековни традиции сме по–големи католици от папата.
image

А това е карта на движението на Източния фронт от 01.01 до 31.12–ти 1944–та година, през която година са освободени Белорусия, Украйна (Битката при Днепър е последната фаза на коренен обрат във войната), Прибалтика и Заполярието и Червената армия стъпва на територията на Полша, тоест ходът на Втората световна война е вече обърнат

"Русия не е поканена на 80–та годишнина от "Деня D", каза френското президентство … Преди съобщението на Франция в четвъртък два дипломатически източника казаха на Ройтерс, че войната в Украйна и безпокойството сред някои съюзници относно присъствието на Москва са накарали Париж да промени първоначалното си мислене … По–рано този месец други трима дипломати от ЕС казаха пред Ройтерс, че редица държави от блока са казали, че ще се притесняват, ако Русия присъства", изнася Reuters.
"Повече от 150000 съюзнически войници започнаха въздушния, морския и сухопътния десант в Нормандия на 6–ти юни 1944–та година, операция, която в крайна сметка доведе до освобождението на Западна Европа от нацистка Германия. Съветският съюз загуби повече от 25 милиона живота в това, което нарича Великата отечествена война и Москва отбелязва победата с мащабен годишен военен парад на Червения площад", скромен е Reuters и дума не обелва за обръщане хода на Втората световна война.
И добавя : "Когато има човек, има проблем. Когато няма човек, няма проблем", каза един от дипломатическите източници, използвайки цитат на бившия съветски вожд Йосиф Сталин, за да опише решението да не бъде поканена Руската федерация", завършва новината агенцията.
В бележките си на тържеството Пръдливият лъжлив Забраванко Джо казал : "След години на планиране, операция "Overlord" беше готова да стартира веднага щом времето се промени (Ехей, ако Генералния щаб на РККА планираше военните си операции с години и чакаше да се изясни времето, да отминат студовете и стане топло, спрат снеговалежите и дъждовете и калта изсъхне, и разбира се да съмне, къде ти по тъмно ще воюваш, войната вероятно още щеше да продължава.
А времето наистина се беше променилооще през зимата на 1941–ва година под Москва, през зимата на 1942 – 1943–та година в Сталинград, през месеците юли–август при Курск и следващите операции на Червената армия като операция «Суворов», Донбаската операция, освобождаването на Киев през ноември 1943–та, операция «Багратион», наистина правят времето подходящо янките да седнат на европейската софра и след 80 години президентът им Байдън да се тупне в гърдите и да каже : "Тук приливът се обърна в наша полза") …".
image

Настъплението на Червената армия в края на 1943–та и през 1944–та година

"Накрая синоптиците на Айзенхауер казаха, че има прозорец във времето. Ще бъде отворен за кратко във вторник, 6 юни. Генералът претегля възможностите и дава заповед : На зазоряване съюзниците ще ударят. Ще започне "Големият кръстоносен поход" за освобождаване на Европа от тиранията", рисува величествената батална картина на десанта президент Байдън.
По–горе Reuters казва "освобождението на Западна Европа", ама те явно са подли рубладжии.
Ако момчетата на генерал Айзенхауер можеха да чуят бръщолевенето на Джо, със сигурност щяха да се изчервят и наведат глави от срам и неудобство. Защото глупавият патос им е чужд. Самият Байдън ги цитира : "Един войник каза на генерал Айзенхауер, цитирам : "Не се притеснявайте, сър … сър. 101–ва [въздушнодесантна дивизия] е на работа. За всичко ще се погрижим". Това каза той … Изчислено е, че 80 процента от тях ще бъдат убити в рамките на часове. Това беше оценката. Но те бяха смели, бяха решителни и бяха готови", казва Байдън.
Не се минало без да се размаха плашилото "Русия" : "Познаваме тъмните сили, срещу които са се борили тези герои преди 80 години. Те никога не избледняват. Агресията и алчността, желанието за доминиране и контрол (На коя ли съвременна империя са присъщи тези качества?), насилствена промяна на границите – те са вечни. А борбата между диктатурата и свободата е безкрайна … Тук, в Европа, виждаме един ярък пример. Украйна е нападната от тиранин, стремящ се към господство … Съединените щати и НАТО и коалиция от повече от 50 държави, които стоят силно с Украйна. Няма да си тръгнем – (аплодисменти) – защото ако го направим, Украйна ще бъде покорена … И няма да свърши дотук. Съседите на Украйна ще бъдат застрашени. Цяла Европа ще бъде застрашена … И не се заблуждавайте, автократите по света наблюдават внимателно какво ще се случи в Украйна, за да видят дали ще оставим тази незаконна агресия да остане без контрол (Да, лошият пример е заразителен)".
И така. Стоят си Джо с Джил и Еманюел с Бриджит в Деловия президиум и се радват на приветствията на тълпата
image

По едно време Джо усеща заплаха откъм Изток, от към Руската федерация, от "недостойния диктатор" Путин … "Познавам го [Владимир Путин] от повече от 40 години. Той ме безпокои от 40 години. Той не е достоен човек. Той е диктатор …", казал Байдън пред Дейвид Мюър от ABC News. Познава го от 40 години, още когато Путин е бил агент на КГБ в Германската демократична република. Знае му и кътните зъби, и калта под ноктите му знае , както се казва. И затова го усеща и подушва от далечно разстояние. И се обърнал разтревожен да види да не би Путин да го дебне и изненада в гръб
image


image

Разстройството на Джо се предало и на другите, които един по един се обърнали да видят Путин 
image

image

image

image

"Странното поведение на Байдън на погребалната церемония в Нормандия доведе до странното поведение на Макрон и първите дами на САЩ и Франция.
Байдън по неизвестни причини (известни са, както вече обясних) реши просто да погледне настрани. Останалите последваха примера му.
Ясна и символична илюстрация на това как изглежда следването на примера на Вашингтон от гледна точка на здравия разум", коментира под видеото Деловая газета «Взгляд».
"Здравия разум?!". Неведнъж съм писал за обсесията на Байдън от Владимир Владимирович.
Обсесията е мисъл, която се задържа за дълго в съзнанието и изпъква над останалите мисли, въпреки че човекът осъзнава нейния безсмислен, безполезен и мъчителен характер. Тя е такава, че причинява висока тревожност или чувство на вина и има отблъскващ за човека характер. Появата им не зависи от моментното емоционално състояние на пациента.
Обсесивно–компулсивното разстройство е свързано с тревожността, характеризирано от недоброволни натрапчиви мисли. Когато страдащият започне да приема тези натрапчиви мисли, тогава започва да развива тревожност, основана на страха, че нещо лошо ще се случи. Страдащият чувства, че принудително трябва да извършва ирационални, отнемащи време действия, за да отстрани тревожността.
Тревожността или безпокойството е психично състояние у човека и животните, при което се активират защитни реакции. Характерни за тревожността са емоционалната напрегнатост, лесната възбудимост, очакването за нещо неопределено. Преживяването често е съпроводено от характерни физически усещания като "буца в гърлото", "топка в стомаха" и подобни.
Накрая изтощен от преживяното Джо поиска да седне, но никой не му подава гърне
image

image
Под тази снимка във Fox News пише : Изследователският отдел на Републиканските национални комитети публикува няколко видеоклипа в
"X", които изглежда показват президента Байдън в "постоянно състояние на объркване" – вляво Джо иска да седне на несъществуващ стол, а вдясно "Байдън си тръгва със съпругата си Джил, докато президентът на Франция Еманюел Макрон продължава да поздравява и разговаря с ветераните от Втората световна война. В момент на включен микрофон Байдън казва на Макрон : "Моят преден екип каза, че трябва да бъда първият, който ще си тръгне", пише Fox News.
image

Джо и Джил пътуват спокойно към резиденцията да отдъхнат с чувство за изпълнен дълг

image

А Микрон тича да събира червени точки, защото след няколко дни ще разпусне парламента

"Президентът на Украйна Владимир Зеленски пристигна на посещение във Франция, където ще участва в тържествата по повод 80–ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия.
"Нормандия. Предстоят важни събития и срещи за укрепване на нашата държава и за укрепване на единството на всички, които уважават човешките ценности и живота … Това събитие и днешният ден са напомняне за проявената смелост и решителност в името на свободата и демокрацията. Съюзниците защитаваха свободата на Европа тогава, украинците защитават свободата на Европа сега. Единството победи тогава, истинското единство е способно да победи и сега", написала в Telegram–канала държавната глава", съобщава Укрінформ
image

https://www.fondsk.ru/news/2024/06/06/vysadka-v-normandii-samaya-grandioznaya-mistifikaciya-voennoy-istorii.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-1800-chasa-7-yuni-2024-g-329770news.html
https://history-klio.ru/maps/images/ww2_ussr1944.gif
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%9E%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0
https://www.reuters.com/world/europe/russia-not-invited-d-day-80th-anniversary-diplomats-say-2024-05-30/
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2024/06/06/remarks-by-president-biden-commemorating-the-80th-anniversary-of-d-day-collevile-sur-mer-france/
https://vz.ru/news/2024/6/7/1272174.html
https://t.me/vzglyad_ru/101686
https://edition.cnn.com/2024/06/06/politics/biden-putin-russia-ukraine-us-weapons/index.html
https://www.foxnews.com/politics/bidens-perpetual-state-confusion-display-normandy-amid-rising-cognitive-questions

© Красимир Говедаров, Главен експерт
Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Западните
12.06 11:27
идиоти поканиха нацист на празненствата за победата над хитлеристите, просто нямам думи за олигофрениите им!
цитирай
2. bojinkata - Преди 40 години "ДЖОто" ...
12.06 11:51
Преди 40 години "ДЖОто" е бил треторазряден артист в някое театърче! Сега играе успешно ролята на починалия политик Джо Байдън!
цитирай
3. nedovolen - Хе хе
12.06 12:24
Джото още не е хабелязал отлива. Дано е жив да го усети. Ама и тогава няма да го разбере.
:-)))
цитирай
4. samvoin - Благодарение измяната на САВОЙ...
12.06 14:43
Благодарение измяната на САВОЙСКИ, чиито верен потомък се оказа пък Мадридски, набедения "Сакскобурготски"... Последната фамилия, макар и родствена на британската фамилия (С немско потекло.), винаги е била мразена от тях...
Но Мадридски се оказа обичан и тук коварна роля ще се окаже, че играе майчиния род под чието покровителство попада с убийството на баща му...
цитирай
5. samvoin - Ще се окаже проклет деня в който д...
12.06 14:44
Ще се окаже проклет деня в който династията Савойски влезе с влиянието си в двореца на Царство България, успоредно с Дънов...
Там е "заровено кучето" на развалата, ако ПСВ беше с допускането на хазаро-чафутите, новата тяхна вълна от Изток...
цитирай
6. vencivaleri1951 - Братовчедка ми разказа за някакво дамско парти и казаното много прилича на това което се
12.06 15:19
случи в Нормандия

По някакъв случай колега поканила дами от направлението в което работила
Не била поканена най красивата от службата, а според братовчедка ми и най-перспективната за развитие според квалификация, образование, трудолюбие и т н
Партито минава в разговори за непоканената колега
Така и в Нормандия-основна тема Русия
Това ще стане и на конференцията в Швейцария
Да изключиш основният фигурант във ВСВ,
както и определено силната страна в тази война/не казвам кой с кого воюва/
е малоумие и това малоумие може да докара куп невазратими последствоия
за децата и внуците ни. Не говоря за държава, защото държавноста на Европа е открадната-като в митологията Зевс краде за кратко ползване нимфата Европа и до там с мечти и фантазии на девойчето
цитирай
7. leonleonovpom2 - Когато въвеждат фелдмаршал Кайтел ...
12.06 15:36
Когато въвеждат фелдмаршал Кайтел да подпише безусловната капитулация , той казва на Жуков с ирония по адрес на другите двама- Тези за какво са тук! И те ли ни победиха?
цитирай
8. loop1 - Джото още не е хабелязал отлива. ...
12.06 17:07
nedovolen написа:
Джото още не е хабелязал отлива. Дано е жив да го усети. Ама и тогава няма да го разбере.
:-)))

аврамчо георгиев не дрънкай простотии и престани да блъскаш чикии.хващай се работиш.чистач на входове на блокове.
цитирай
9. icansing - Чудото за мен е Първа Българска Армия!
12.06 17:42
Без танкове и механизация- с винтовки и бомби "одринки" гонят фашовците до Италия и Австрия!
Имам закопани в Харкани родственици- нека всеки иде да види военните гробища там и в Драва-Соболч!
Дядо ми е разказвал епопеята на нашите героични войски. Бил е подпоручик, ранен, смятан за убит.
цитирай
10. kvg55 - До 1. iw69
12.06 19:03
Какво падение на Запада?!
И ние клепем по тях.
цитирай
11. kvg55 - До 2. bojinkata
12.06 19:05
Ташаци на рояци.
цитирай
12. kvg55 - До 3. nedovolen
12.06 19:06
Ами, той и като се насере, май не усеща.
цитирай
13. kvg55 - До 6. vencivaleri1951
12.06 19:12
Ха–ха–ха!
Вовата ги чопли, чопли. Прояжда им като червейче мозъците. За срещата в Швейцерия си прав. Няма как да заобиколят Русия и Путин. И там ще присъстват свише.
Както е казал класикът, "Човечеството, смеейки се, се прощава със своето минало".
цитирай
14. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
12.06 19:12
Аха, жестока оценка.
цитирай
15. kvg55 - До 8. loop1
12.06 19:15
Баща ти Аврам почисти вече всички блокове. Намери му друга работа. Да ти осигурява поне ракията и цигарите. Хапчетата така или иначе ни ги пиеш.
цитирай
16. kvg55 - До 9. icansing
12.06 19:18
Не е чудо. Велики сме!
Мой съсед разказваше как се озовал очи в очи с германец в окопа и само по бързата му реакция да стреля пръв го спасила. В махалата имахме трима живи фронтоваци.
цитирай
17. samvoin - Само дето офицерите на Първа Бъл...
12.06 20:21
Само дето офицерите на Първа Българска Армия, ръководили цялата офанзива срещу германските си - лоялни съюзници, с ТЯХНО ОРЪЖИЕ И КАТО ВЪЗПИТАНИЦИ НА ТЕХНИ ШКОЛИ, тогавашното поколение, дни след успеха си и часове след награждаването на много от тях със съветски ордени, са разжалвани, преследвани, уволнявани, тикани в Белене, някои от тях и разстреляни като "монархофашисти"-тоже...
Справка: Генерал Никола Генчев от Брацигово... Заклет антимонархист, разжалван и съден при Царя, после помилван и възстановен заради качествата му в македонския ни корпус, макар обвиняван в звенарския заговор за преврат срещу Царя след 1934-а.
Къде и как умря? Въпреки заслугите му в тия събития... Не беше от старост след Белене...
Имам цял постинг на тази тема.
Офицерството ни беше обезглавявано още при незатихналото хвърляне на останките от нашата "царска" армия срещу съюзниците ни...
Унижавано, мачкано...
Това няма да го кажете... За тях няма "Безсмъртен полк", нали?...
цитирай
18. samvoin - Макар някои да бяха наивници от тях ...
12.06 20:23
Макар някои да бяха наивници от тях да не кажа глупаци.
Цял военен министър-Дамян Велчев си отиде, защото опита да спре вакханалията, макар и масон и подривен елемент, като звенар.
Заслугите са негови за тези победи, заради качествата му на военен от "старата школа"...
По-късно, дойдоха само съветски офицери и нелегални командири, назначени за наказателни ЗКПЧ-та, но едва ли техните заслуги и сталински методи са решаващи за записаните победи от които България не получи НИЩО и трябваше да сдаде всичко получено от германците...
цитирай
19. samvoin - Днешното зануляване на останките ...
12.06 20:26
Днешното зануляване на останките от армията и въоръжението и от антантците е само КУЛМИНАЦИЯ, но то бе отпочнато отдавна и постепенно...
Трябваше поетапно младежите да бъдат отвратени от думата казарма и военна служба... Да се плашат и бягат от такава, а някога отиват с песен на война, особено Балканската....
С песен болшинството се пишат доброволци в армията. Макар и тогава да е имало какво да се изкусурява и доосъвършенства, безспорно...
Но нищо настъпило после като деградация и девалвация, не е случайно за да се разформироват днес останките и официално БЕЗ БОЙ...
цитирай
20. mt46 - ...
12.06 21:09
Западните виждания, разбирания са различни от източните... Цивилизационни различия...
цитирай
21. kvg55 - До 20. mt46
12.06 21:39
Специално по историята на Втората световна война не са различни – те са лъжливи, изопачени, дори клеветнически.
цитирай
22. samvoin - Разбира се. . . Като се започне с о...
12.06 21:42
Разбира се...
Като се започне с огромната и мълчана, крита или преиначавана истина, че ВСИЧКИ ВОЙНИ СА ИСКАНИ ПРЕДИ ВСИЧКО ИЛИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ АНГЛИЯ... И съответно предизвиквани от нея, откакто я има.
Дори тези в които привидно уж не е участвала... И винаги тя е излизала в дългосрочен или краткосрочен план, единствения печеливш и грабещ плячката по един или друг начин.
цитирай
23. samvoin - Вижте в моя блог предпоследния п...
12.06 21:44
Вижте в моя блог предпоследния постинг по темата и ще разберете.
А в интернет ще намерите на файл и чудесната книга на Фердинанд Грал, издавана преди 1944-а у нас на български-"Войните на Англия", където имаме непълен списък на англосаксонските престъпления, зверства и издевателства срещу цялото Земно кълбо.
А по тая тема и "чичко гугъл" и "Уикипедия" може да каже достатъчно на сравнително умния и грамотния-търсещ...
цитирай
24. samvoin - На Запад не са изповядвали никога ...
12.06 21:45
На Запад не са изповядвали никога ИСТИНСКО ХРИСТИЯНСТВО за разлика от нас... Но и нашето беше принизено и то чрез "червения дракон" и масонството, чрез униятства и какво ли не, преди това още....
цитирай
25. samvoin - А Путин-Шаломовски по майка е ва...
12.06 21:48
А Путин-Шаломовски по майка е важно, че го кани Клаус Шваб, заедно или поотделно за да върви цирка от Зеленята-"братчеда" на майка му... И внук на колега на Шалома, татко му и дедо му...
Другото не е важно да правим изводи, че не го поканили некакви по-нисши масони на по-нисши сатанински сборища и оргии...
Важно е "С класа"-сатанистите да те канят, че да се задържиш безметежно десетилетия на власт без да въведеш военно положение в страната си...И без да има маса атентати и опити за преврати срещу тебе.
цитирай
26. samvoin - А най-паче, важно е всички дружно ...
12.06 21:51
А най-паче, важно е всички дружно със смешните шапки-идиотки да квичат на "Стената на квича" в Близкия Изток без да ми е известно и до ден днешен: За какво се квичи там и това дупене с тия смешни идиотки?
цитирай
27. planinitenabulgaria - Просташки постинг - просташки коментари. В тях обаче липсва нещо,
13.06 10:57
предлагам да го допълълнят най-пеканите по темата, може и не главни експерти, като обяснят също какво ли е станало с оная чмаст от тялото на Исус, която му е била отнета при обрЕзването. Изключвам от екипа бать Венцо, оти он е необрезан. Въпреки, че на два пъти аяко се е изкоментирал под постинга.
Доле Зеленски, да живее международното положение!!! Горе Путин, Орбан, Радев, фицо!
цитирай
28. kvg55 - До 27. planinitenabulgaria
13.06 17:55
Колосално просташки коментар бае Коста, колосално.
цитирай
29. samvoin - Хахахахахахахахахаха. . . Голем ...
13.06 19:50
Хахахахахахахахахаха...
Голем смех е настанал тука.
цитирай
30. kvg55 - Благодарности!
25.06 13:44
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
31. samvoin - Ми кат нема друго кво да кажеш?. . .
25.06 20:03
Ми кат нема друго кво да кажеш?...
цитирай
32. kvg55 - Благодарности!
25.06 21:27
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 6329824
Постинги: 2916
Коментари: 27254
Гласове: 35284
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031