Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09 10:01 - © Бърборкото е находка за шегобиеца
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1071 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 26.09 10:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.09.2023г.

image
     Лондон "подхвърля дръвца" в огъня на конфликта, а Киев мечтае за примирие : какво научиха Вован и Лексус от западните политици? Шегобийците Вован и Лексус научиха, че  Съединените щати искат продължителен конфликт в Украйна.
Някои ги наричат ​​агенти на ГРУ, други ги наричат ​​телефонни хулигани. Едно нещо е ясно – тайните "измъкнати" от западните политици от шегаджиите Вован и Лексус, са наравно по стойност с "плячката" на разузнаването, но момчетата не се свенят да ги споделят. Именно те разбраха от Меркел и Оланд защо са необходими на Запада Минските споразумения.
Този път Владимир Кузнецов и Алексей Столяров дойдоха в студиото на Радио «Комсомольская правда» («КП») за да разкажат какво бъдеще е подготвил Западът за Украйна и на какво се надяват в самия Киев.
image

Владимир Кузнецов (Вован), вляво, призовава Алексей Столяров (Лексус) с поглед в студиото на радио «Комсомольская правда» да каже цялата истина

Те разбират всичко
«КП» : Основната част от вашата работа е изградена около Украйна. През лятото започна контранастъпление. Кураторите виждат ли провал?
Лексус : Постоянно им задаваме този въпрос. Те настояват, че "трябва да помогнем на Украйна в нейната борба за демокрация". Щом си зададем въпроса какво всъщност е, те изпадат в ступор : "Е, да, не всичко върви, както бихме искали …".
Вован : Онзи ден имахме разговор с един от украинските пропагандисти. Той посетил болница, където моралът на войниците е слаб. И се възмутил от западните медии : "Написах статия, а британците пишат за същото, но в обратната посока. Как така?!".
«КП» : И такива статии на "британците" въздействат на техните политици …?
Вован : Пресата популяризира това контранастъпление повече от всеки друг. Те викаха че е като "лавина" : "Украйна ще стигне до Крим през лятото!" И сега политиците задават въпроси, особено в страни с предстоящи избори. И виждаме безпрецедентен напредък на "Алтернатива за Германия", които преди бяха почти маргинални.
«КП» : Значи западните лидери разбират, че Украйна няма перспектива като партньор?
Лексус : Всички говорят стереотипно – сякаш цитират наръчник : "Украйна е западна страна, трябва да победим диктатурата". За контранастъплението те казват : "Виждаме, че това е нереалистично, но Украйна трябва да победи".
image

Украински войник си мисли : "Кога най–после ще свърши товаконтранастъпление?"

Адекватен дядка
«КП» : Има ли адекватни там на Запад?
Лексус : Говорихме с Хенри Кисинджър. Той разказа за разговора си с Ермак (ръководител на кабинета на Зеленски). И разкри плана на Киев : "Ние ще се опитваме да воюваме, след това ще сключим временно споразумение, като Северна и Южна Корея, и след това ще си върнем тези земи (Херсон, Запорожие, ДНР и ЛНР)".
«КП» : И какво мисли за това Западът?
Вован : Както ни каза Кисинджър, той е разговарял с Блинкен и Байдън. Той казва, че в САЩ идеята е следната : те не говорят за мирни преговори, а говорят за прекратяване на огъня. Те искат продължителен конфликт, за да напомпват украинската "черна дупка" със стари оръжия и да развиват Военно–промишления си комплекс.
image

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър признал, че нещата в Киев са зле 

Лексус : Той сравни Украйна с Виетнам. Когато няколко години по–късно общественото мнение се промени, същото ще се случи и с Украйна. И е сигурен, че Украйна няма да си върне Крим.
«КП» : От чие име общувахте с Кисинджър?
Лексус : От името на Зеленски. А Кисинджър казва какво е в умовете на хората, които определят политиката на Съединените щати.
image

Не бърбори по телефона! Бърборкото е находка за шпиона

Ние знаем тяхните планове
«КП» : Кои са стопаните, собствениците на Украйна?
Лексус : Там системата е сложна. Имахме разговори с тези, които движат британската външна политика. Те казват, че определят какво ще се случи по–нататък с боевете в Украйна и Съединените щати. Оланд, Меркел, Порошенко потвърждават това. Но в Британия подчертават : "Ние подхвърляме идеи за ескалация на конфликта".
Когато още никой не знаеше, че Британия ще достави ракети "Storm Shadow", ни казаха по телефона, че започват да нагнетяват тази тема в медиите и вече са разпратили всички ръководства. За да може пресата да преувеличи тази тема, а в САЩ да "клъвнат стръвта"  и сами да вземат същото решение.
«КП» : И тези ракети удрят по нас …
Лексус : Или говорим със същия този Ермак. Той казва : "Всичко е лошо, имаме нужда от повече оръжия и пари, но всичко ще стане възможно, ако организираме посещението на Зеленски в Съединените щати" (Е, вече го организираха). Минаха 5 месеца, Зеленски лети при Байдън … (и вече дори разговаряха).
И преди около година техният министър на външните работи Кулеба ни каза : "Американците ни молят да се справим с Африка, защото Русия ще разчита на нея". Тогава никой не се замисли за това. Но шест месеца по–късно Кулеба обиколи Африка.
«КП» : И какво говорят сега, какво виждаме след шест месеца?
Вован : Всички чакат резултатите от контранастъплението, получават секретни доклади какво е останало на Украйна, колко войници са загинали.
Лексус : И тогава – "замразяване", "напомпване" с оръжия – и вторият кръг.
«КП» : Тоест разчитат на следващите Мински споразумения?
Лексус : Само Кисинджър казва : "Вторият път (обръщайки се към украинците) няма да имате почти никакъв шанс, дайте най–доброто от себе си сега". Самата позиция на Кисинджър е следната : всичко, което е под контрола на Русия, трябва да отиде в Русия, а всичко, което е на запад, може да бъде взето в НАТО. Но всичко трябва да бъде оформено юридически.
Вован : Той [Кисинджър] лично е за приемането на Украйна в НАТО. Но имаше закрита среща на Билдербергския клуб (където западните лидери наистина решават какво да се случи със света) и много европейски политици бяха против Киев в НАТО.
image

Тихо! Свободните приказки могат да струват животи

Ще разговаря ли НАТО с Руската федерация?
«КП» : Вървят приказки, че поляците искат да "прилапат" Западна Украйна, румънците искат да "прилапат" Закарпатието. Какво мислят във Варшава и Букурещ?
Вован : Дуда (президентът на Полша) няма директни подходи към това. Той е много нервен по темата за войната с Руската федерация. Поляците ще изчакат, докато Украйна се обезкърви и в кулоарите ще започнат да ѝ внушават : хайде, заради сигурността … Първо ще създадат "сива зона", контролирайки Лвов с граничната ивица, после ще го интегрират в Полша.
«КП» : Ще има ли сблъсък между НАТО и Русия?
Лексус : Никой не иска това сега. Особено Полша. Те разбират, че ако това се случи, ще бъде с техните ръце.
Вован : Когато една украинска ракета падна в Полша и "нокаутира" един трактор там, се обадихме на Дуда. Тогава той говори с генералния секретар на НАТО, с Байдън, със Зеленски и веднага след това с нас. И той ни каза, че се страхува от война между Русия и Полша и не иска да се прилага член 5–ти.
«КП» : 5–ти член в Договора на НАТО гласи, че ако една държава бъде нападната, останалите се "впрягат" за нея.
Лексус : Но как е написано там? Някои може да изпратят своите въоръжени сили, някои може да дадат оръжия, а някои може да пожелаят само бон шанс. А поляците се страхуват, че те ще бъдат държавата … на която ще пожелаят бон шанс. Полша е в сериозна икономическа криза. Разговаряхме с ръководителя на системата на Федералния резерв, с шефа на Европейската централна банка, с кмета на Варшава. И всички казват, че най–потърпевши от санкциите са граничните с Русия и Украйна страни. Полша има огромна инфлация и бюджетни проблеми. Кметът на Варшава се оплаква от пълчища бежанци – социалната система не издържа. А поемането на западната част на Украйна е отделна тежест.
«КП» : Не се ли канят да отменят санкциите?
Лексус : Завчера разговаряхме с главата на една от страните от Европейския съюз. И той ни казва : "Искаме да свалим тавана на цената на петрола още по-ниско". Къде повече надолу? Вече имате проблеми с енергийните ресурси. Но се надяват ЕС да компенсира тези дупки.
«КП» : А какво казват от Европейската централна банка?
Вован : Има една невероятна жена, Кристин Лагард : "Щях да знам за прогнозите, ако имах кристална топка и можех да гледам в нея". Това е цялата икономика на Европейския съюз. Е, още се държат. Много добре. Юначаги!
"Бежанците"
«КП» : Общувате ли с нашите, така да се каже, «бежанци» – тези, които напуснаха Русия и сега изливат кофи с мръсотия върху нея?
Вован : Подготвяме поредица от шеги и лудории. И да започнем с рускоезичния герой – искам да си взема малко почивка от политиката. Не съвсем разбира се – всичко е около храста. Но ще има хумор и много "хейт" към Русия. Тоест, това са руснаци, които наистина имат остра нужда от европейски паспорт.
«КП» : Кой е това?
Вован : Няма да го разкриваме, защото там има много гъста руска общност. Но си струва да се каже, че хората там, разбира се, са много различни. И повечето от тях просто искат да седят на два стола – изглежда, че са си тръгнали, но не искат да прекъсват връзките в Родината, защото не могат да правят пари там.
«КП» : Тези, които избягаха, могат ли да бъдат убедени и върнати у дома, за да могат да бъдат в полза на Русия?
Вован : И трябва ли? Веднага след като го направят, те ще ви предадат отново и пак ще избягат в чужбина. Защо са ни необходими такива негодници?
Лексус : Те може да искат да се върнат, но само защото трябва да печелят пари. Това е всичко. Но повечето от тях нямат убеждения – просто са следвали тенденциите : "Има приятели, които се местят – и аз ще отида". И сега не виждат перспектива, няма идея зад тях, няма и пари. Говориш с тях, те казват : "Много обичам украинската култура". – "Кого уважаваш, кой е любимият ти украински писател?" – "Не съм го чел, но съм сигурен, че пишат по–добре, отколкото в Русия".
Прибалтийският феномен
«КП» : Стана голям скандал с министър–председателя на Естония Кая Калас – съпругът ѝ работеше с Русия. Естествено, журналистите ѝ посочиха това. Не сте ли говорили с нея?
Вован : Е, няма да казваме кой, къде … Когато го направим, всичко е в ход. Много хора все още не знаят, че са станали жертва на шега и продължават да поддържат връзка с нас. И чрез тях можем да стигнем до някой по–висшестоящ.
Лексус : Темата засяга не само Естония, но и целия балтийски регион. Те пострадаха повече от останалите от санкциите срещу Русия, като най–силно крещяха, че трябва да се спрат всякакви контакти с Русия. Те имат методология : трябва да кажете това, което трябва да се каже, но го направете по различен начин. Изглежда, че ако властта в Киев се промени и не  остане нито един войник, балтите пак ще кажат, че Украйна трябва да победи, и при тях нищо няма да се промени.

Валентин Алфимов, заместник редактор в отдела по политиката в «Комсомольская правда» 

https://www.kp.ru/daily/27556.5/4824744/

© Красимир Говедаров, Главен експерт
Гласувай:
11


Вълнообразно


1. morskipesni - Има чл. 5, ама не се спазва.
26.09 10:47
Позната мафиотска практика.
И балканска: царят дава, пъдарят -не!
Не са си купили още здрави гащи.
Затова и чл. 5 е само "балтавене".
цитирай
2. nedovolen - Бърборкото веднага си издава см...
26.09 11:39
Бърборкото веднага си издава смешното IQ.
Мъдрият предпочита да мълчи.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. morskipesni
26.09 15:40
На балами и пушечно месо като нас.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
26.09 15:41
Нали, знаем, че мълчанието е злато.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.09 17:34
Хареса ми оценката за предателя Не, че останалото не ми е харесало! Но това ме впечатли много!
Който те е предал един път, при сгода или опасност , ще те предаде отново
Сакън, такъв не ти трябва, дори и за компания!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
26.09 18:17
Определено си прав. Мисля че предателят няма да намери вече родина и приятели, ако се върне.
Мен ме възхитиха балтите : "Изглежда, че ако властта в Киев се промени и не остане нито един войник, балтите пак ще кажат, че Украйна трябва да победи".
Хората държат на думата си.
цитирай
7. mt46 - ...
26.09 23:18
САЩ са спецове по създаването на военни конфликти...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
27.09 15:14
Да.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5324575
Постинги: 2628
Коментари: 24272
Гласове: 33054
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031