Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09 11:01 - © Законоделство
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 608 Коментари: 14 Гласове:
13

Последна промяна: 06.09 11:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.09.2023г.

     "Яворе, Яворе, силен и хубав расти" пеят Мими Иванова, Мария Нейкова и Паша Христова. Имах началник на име Явор – добър и умен човек. Ковидът го покоси, макар да беше с две години по–малък от мен. На един банкет го поздравих с песента "Шуми, шуми, Яворе" на Неда Украден. Беше още млад директор. Развълнува се. Зарадва се. Разнежи се.
И ПП "Продължаваме промяната" си има Явор – Явор Божанков – Да им е честит!
"Явор Божанков внася закон анти–Радев", оповестява вестник СЕГА.
За новата си законодателна инициатива разказал във "Фейсфук" самият Божанков 
image

Тръгвам към "Фейсфук". Намирам Божанков и чета що обяснява : "Направих пълен преглед на тези правомощия [на президента] и подготвих законопроект, който отнема квотите на президента в държавни регулатори и различни [държавни] органи …
Правовата държава функционира чрез принципа за разделение на властите. Законодателната власт контролира изпълнителната. Съдебната контролира законодателната. Всяка власт е независима от другите власти (Президентът не принадлежи към никоя от тези власти, ама …).
Ето и пример – Министерски(ят) съвет предлага, а президентът назначава с указ дадена длъжност
image

(А бе десетки години съм бил чиновник, ама да се назначава длъжност не съм видял. Знам че длъжност се създава, открива, ама да се назначава?! Назначава се човек – работник, служител)
Как работи този принцип при служебен кабинет? Радев назначава служебен кабинет. Този кабинет не се отчита пред Народно събрание. Същата служебна власт предлага шефове на служби за сигурност, главен секретар и други. А Радев одобрява с указ назначения на собствения си кабинет. Тотално погазване на разделението на властите, тяхната независимост. И най–вече на принципа – власт, власт възпира.
Затова освен преразглеждане на президен(т)ските квоти е предвидено законово ограничение при служебните кабинети за кадрови промени, когато разделението на властите е нарушено.
Промените включват Съвета за електронни медии, Българска народна банка, Комисия за защита от дискриминация, службите за сигурност. И много други. Ако не искаме руско влияние в държавните органите, трябва да действаме институционално и принципно".
Значи зловредното руско влияние у нас е мотив за законо"творческите" напъни божанкови.
Това "руско влияние в държавните органи" е недвусмислено обвинение към президента, че е проводник на руските интереси у нас. И законопроектът е конкретно против и срещу настоящия президент – "закон анти–Радев", както правилно пише вестник СЕГА.
Защото публикува под текста и следната "компрометираща" президента, според него, снимка
image

"Не предлагам законопроект "анти–Радев" а законопроект "анти–еднолична власт" … искам да се отнеме възможността руски интереси да се пласират чрез български институции. И не само Румен Радев а всеки следващ президент да злоупотребява със служебна власт", обяснява се като ученичка в следващи постове младежът.
С руското влияние добре, ще бъде пресечено. За момента. Но когато се сменят президентите и правителствата? И в законодателната власт се настани русофилско Народно събрание и съответно в изпълнителната власт русофилски Министерски съвет, а на „Дондуков“ 2 битува президент евротрансатлантик. Какво тогава ще стане с атлантическото влияние? – увяхва като препикано мушкато и умира право. Какво ще прави президентът–атлантик с такива орязани от Божанков му правомощия. Ще гледа тъжно и ще моли за военна помощ от вън ли, защото и военен преврат няма да има възможност да направи. А атлантизмът ще се отдалечава фатално.
Ама четете, бе, другари законотворци! Поне Патриарха на българската литература четете, който ги разбира тези работи, защото ги е преживял : "По това време именно Стамболов, още всемогъщ властник, говореше на дописника на Келнише Цайтунг :
– Аз ослабих руското обаяние в България за пет–десет години.
Ако искрено е говорил Стамболов, това показва, че тоя даровит държавен мъж е бил лош психолог", пише патриархът в разказа си "Негостолюбиво село".
А по bTV преподавателят по конституционно право професор Пламен Киров, рече : "Аз се въздържа да коментирам изявления на клетия Божанков, никакъв специалист не е по право, още по–малко по конституционно право, аз съм му бил преподавател, той е една от големите ми грешки, така че си посипвам главата с пепел, тука в ефир".
"Пламен Киров обаче се е объркал. Конституционно право ми преподава професор Снежана Начева. Киров беше квота в КС на Георги Първанов и асистент във ВТУ. Нямаше как да не ме пусне на изпита, защото изпитът при него беше фарс. Помня, че влезе и ни поздрави. След това излезе. На изпита бяхме съвсем сами. Накрая всички имаха 6–ци. Не зная дали е чел нещо. Едва ли", опровергава доста смотано и мъгляво Божанков.
Какво например означава "На изпита бяхме съвсем сами"? Киров и Божанков ли са били сами? Що ли? Но с опровержението си не отрича, а потвърждава, че Киров го е изпитвал по конституционно право. Че даже чу писал и отличен. Тоя професор, тогава доцент, наистина е за бой. Няма го социалистическото качество – нито в образованието, нито в законодялането.
Ето с такава "божанкова логика" нашите законотворци нескопосано дялат законите.
По нататък в разговора професор Пламен Киров каза : "Всъщност нали, той се изказа и във връзка с отнемането на автомобилите … с интимната връзка, определението и така нататък (Където призна обаче, че са направили грешка, вмята водещият)".
Като счетоводител ми беше смърт да следя измененията в законите и новоизлизащите такива – след всеки закон или изменение до не повече от седмица–две следваше изменение или допълнение на изменението, след което изменение на изменение на допълнението и така … .
Закон за движението по пътищата : "изм. ДВ. бр.59 от 11 Юли 2023г., изм. ДВ. бр.65 от 28 Юли 2023г., изм. и доп. ДВ. бр.66 от 1 Август 2023г., изм. и доп. ДВ. бр.67 от 4 Август 2023г". Виждате – изменение и допълнение след 7 дни, след 3 дни. Производствен брак 
image

За 24 години 40 (четиридесет) реда изменения и допълнения предизвикани и в отговор на "войната по пътищата", а ние продължаваме да се трепем по улиците и пешеходните пътеки.
Затова не мисля, че Киров "се е объркал", защото скоро избирателите, които са избрали Божанков за дупедат, също ще си посипват главите с пепел, както за други вече са я посипали.          

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/yavor-bozhankov-vnasya-zakon-anti-radev 
https://www.facebook.com/bojankovmoje/
https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=5159&Level=2
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/tihomir-stojchev-reakcijata-na-glavnija-sekretar-na-mvr-e-estestvena-ne-iska-da-go-pravjat-na-chuchelo.html
https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345

© Красимир Говедаров, Главен експерт
Гласувай:
13


Вълнообразно


1. nedovolen - Всеизвестно е, че закона е за кон, не ...
06.09 15:20
Всеизвестно е, че закона е за кон, не е за лъв.
И понеже днес е празник на Съединението, да почетем Българския Лъв.
Щото сега гъмжи от котенца.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
06.09 15:30
Почитаме го!
Дори преди време писах постинг за него, в който и ти участваше.
цитирай
3. nedovolen - К2
06.09 17:08
Да, спомням си. Измършавял. Но заедно го докарахме, включително аз и ти.
:)))
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
06.09 17:39
Георги Марков, с розовите дантели на пелените изживял голямо пречистване( катарзис)!?
Предлага на Зеленски да си вземе Татарев, пардон- Тагарев, възхищава се на Орбан и на Тръмп и на ред други неща И то само преди два дни!
Чудни неща стават не само по света, но и у нас?
цитирай
5. kvg55 - До 3. nedovolen
06.09 18:04
Да си посипем главите с пепел тогава?
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
06.09 18:06
Малко преди да те прочета си мислех, че Жоро Дантелата не го канят вече в никоя телевизия.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
06.09 21:50
kvg55 написа:
Да си посипем главите с пепел тогава?


Ние заедно, толкова негодници докарахме на власт, че непрекъснато трябва да се ръсим с пепел! С нищо друго да не се занимаваме!
Само, че откъде пепел?
А, ще ни внесат, от Мола!
цитирай
8. planinitenabulgaria - Постингът Ви слаб,
06.09 22:12
коментаторите Ви - фани единио, удари другио. Дали с тези Ваши достижения ще достигнето до вниманието от Центъра да Ви бъде посветен постинг. Само Борн и бьть Венцо могат да сторят това, оти са на Вашето ниво. А под Вашето ниво са само Путин, шефката на лудницата в Курило, Радев, Ив 69 и Емили Тротинетката.
Намислете някакъв по-грамотен постинг, да фаща дикиш...
цитирай
9. leonleonovpom2 - За бай Коста един майтап от Анадола
07.09 00:08
Военно изложение в Москва, но на пленена военна техника
Има и турска ?
Турчинът, бесен, пита, откъде я имат?
Отговарят му учтиво, че това е военна тайна и няма да му кажат! Но те, дотам ли са я докарали ,да не знаят , къде са я продали и да питат за това домакина?
цитирай
10. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
07.09 09:25
А, има пепел. Толкова пожари, много гори изгоряха тази година.
цитирай
11. kvg55 - До 8. planinitenabulgaria
07.09 09:28
Бае Коста, дръж здраво маркуча и внимавай да не се изпръскаш с лайна.
Центърът "GOMNOVOZ" се занимава само с лайна като теб.
цитирай
12. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
07.09 09:29
На бае Коста по ще му хареса някой анекдот за манафи.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Веднага, истински случай1
07.09 14:21
Един от нашите турци, който беше байрактар на преселението, както от първите отиде, така и с първите се върна?
Говореше се, че причината била в общата баня?
Устроил се в Истанбул и решил да отиде на обща баня Но не обърнал внимание, че в банята влизат по бельо Съблякъл се и хоп, в банята
Онези се облещили, взели го за манаф и докато се разберат, един го рязнал с нож в ръката!
Той взел веднага решение , да се върне! С такива диваци работа да няма!
цитирай
14. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
07.09 20:33
Ха–ха–ха!
Ще се размечтае да попадне в тази баня.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5311504
Постинги: 2620
Коментари: 24205
Гласове: 33021
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930