Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06 09:01 - © Атлантически Бесове
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 220 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 10.06 09:05


10.06.2023г.

     Време беше и Христо Пимпирев да се изкара потърпевш от реалния социализъм.
Това той направи във филма "Да бъдеш Христо Пимпирев" показан в "БНТ представя" :
"Не съм ходил на детска градина. Майка ми, тъй като си седеше в къщи, и тъй не искаше да работи за комунистите в разни шивашки предприятия, шиеше в къщи и готвеше", изповяда се героят на филма.
От казаното излиза, че и при комунистите е могло да се практикува частно занаят. А ако  родителката е плащала на държавата данъци за доходите, които е получавала, пак е работила за комунистите. Ако не е, излиза, че е саботирала Народната власт, което е било подсъдно.
Но това не е попречило на героя. "Мойто детство беше щастливо детство", чистосърдечно си признава Пимпирев. Но още като юноша осъзнава манипулирането на съзнанието на хората от комунистическата пропаганда : пише ядни стихове за това, че "човечеството изпрати хора на Луната, пък в нашата страна се говори за беритбата на домати", с което още през 1969–та година, в апогея на тоталитарното социалистическо общество, се приобщава духовно към демократичния и свободен свят.
Професор Пимпирев е доайен на Българската антарктическа програма, участник в Първата национална антарктическа експедиция през сезон 1987/88 година пише в Уикипедията.
За дестинация на експедицията Пимпирев  си харесал остров Александър (Земя Александър I). При организирането на експедицията проявил дисидентски уклон : предложил да се покани  Майкъл Томпсън, главен геолог на британската антарктическа служба, защото англичаните работели на остров Александър.
"Пращат му те покана да дойде тука и той моментално пристига след една седмица", обяснява тогавашният старши асистент.
Любопитно! Кои ще да са тези "те", които в тоталитарна социалистическа България имат възможност и си позволяват да канят у нас учен от вражеска капиталистическа държава?
"Руснаците като разбраха, че сме поканили в България Майкъл Томпсън и сме говорили български геолози да работат заедно с англичаните, те сами направиха веднага телефонен разговор с ректора и казаха тука вие къде сте тръгнали на Антарктида с англичаните, ние и база ше ви построиме, след като искате да работите в Антарктида. И веднага аз и Борислав ни пришпориха да ходиме в Ленинград, срещи на високо ниво, и бяхме, добре, ето отиваме на Александър, ние ще работиме, нали там ще правиме наука, иначе с вас ше направиме база, и,  той вика добре. На Александър може да направите база, руснаците, но там те имат една друга база, таман ше ги шпионирате".
Този несвързан монолог на Христо Пимпирев ни внушава, какви негодници са руснаците.
От филма става ясно, че негов приятел знае повече от него, за "спънките", които комунистите са му правели : "Той като Магелан, както навремето тоя мореплавател е ходил да убеждава испанския крал и португалския крал, нали, да му финансират експедицията, така и Христо Пимпирев ходеше тука от врата на врата, особено в годините на социализма, при едни другари, при които, на които много трудно може да обясниш, какво точно иска да направи. Получаваше съвети от Главния ловец на републиката, от който зависеше : А бе там ще замръзнете, бе, обличайте се с вълчи кожи", разправя хуморески приятелят.
"За Христо най–добре е да говори някой като Сервантес, защото Христо е като рицар. Който вярва, че под Южния кръст се случват чудеса и той наистина ги направи тези чудеса. Щот сега България в Антарктическия договор гласува наравно с Китай, Русия и Америка. Близка Турция не може да стане член, ако не се поклони и тупне чело пред Пимпирев", казва във филма съмишленикът му и може би студент Мирослав Севлиевски.
Така изтъкнатият геолог и експедиционист се вписа, по скоро сценаристът и режисьорът на филма го вписаха, в колективния портрет на българската необуржоазна интелигенция.
А тя горката се предвожда от поразени с политически бяс (political rabies) вождове.
Това че вадят нож на умрялото куче реален социализъм е предизвикващо не просто смях, а гръмогласен смях у здравомислещите българи.
На 31–ви май в кино "Одеон" била премиерата на "новия документален филм "16 република. Предателството на БКП", който един от изтъкнатите вождове на родната необуржоазна интелигенция Митко Културата, със задоволство определи този продукт на буржоазната култура като "разказ, най–после, дългоочакван разказ за една, смея да кажа най–срамните страници в новата българска история".
И като историк страда, че не може да си обясни мотивите на комуниста–интернационалист : "Наистина, какви аджеба са причините, един човек, бидейки той и комунист–интернационалист, да предаде, доброволно да предложи държавата си, една от, наистина старите държави на европейския континент, да я предаде във властта на една империя, бидейки тя нали Москва, която всички толкова пламенно любят, да предаде независимостта си, да предаде достойнството си. Това отказ от какво е?".
Че Тодор Живков не е комунист, а само член на Българската комунистическа партия и станал с преврат неин генерален секретар, е въпрос сложен и обемист, и извън темата на постинга.
Митко не може да разбере комунистите, защото, както съм написал на страница 69–та в Книгата ;–), Комунистът е човек, който се самоотрича.
А буржоа, който да се самоотрича – практически няма. Затова Митко е в неведение.
Комунистът поставя обществения интерес над личния си интерес. Буржоата обратно – подчинява обществения интерес на личния си интерес. Като класа буржоазията поставя държавата в услуга на частните си икономически, политически, империалистически интереси.
Вижте кому служат правителствата на Съединените щати – на финансовата олигархия, на военно–промишления комплекс, на Голямата фармация – водят войни, изнудват държави да си купуват us–американско оръжие, заграбват пазари, предизвикват пандемии. 
"Абсолютна трагедия. Аз наистина се чудя ("учудването е мъдростта на глупака" е казал мъдрецът), как има все още носталгици, що за бозайници са това?", кахъри се интелигентът.
Като най–бесен буржоазен политик интелигент, който не може да прикрие беса си, за разлика от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев и други подобни бесовици, се очертава Явор Божанков : самото му появяване на трибуната е "знак зарад тревога" и "властта … невидима, строга" незабавно прекратява пленарното заседание
image
"Не мога да се съглася  с тезата, че това Решение [за оказване на военна и военно–техническа подкрепа на Украйна] включва България във войната, по простата причина, че дори съседна Македония изпрати оръжие много отдавна…", каза тази и още глупости Божанков на 09.12.2022 година и съвсем заслужено беше изхвърлен от парламентарната група на Коалиция за България. На следващите избори ПП "Продължаваме промяната" приюти в листите си на избираемо място северноатлантическото вълче и го направи дупедат – острие на атлантизма.
От баща си знам : Не гледай, какво правят другите. Гледай себе си. Тоест имай свое мнение.
А тази к ще ми посочва Македония като пример за подражание и оправдание на тъпотата си.
Върл атлантик е министърът на войната, преди това телевизионен бърборко, Тодор Тагарев.
Току що положил клетва като министър на войната и веднага се хвърли в атака : "Да окажем помощ на Украйна, за да може тя да продължи своята контраофанзива, която видимо вече е започнала, да освободи всички окупирани територии …".
"Господин Тагарев с тези си изказвания, които ги е правил в ефир, не един път, не два пъти, че това не е ли опасно за България? … Ако направим анализ на изказванията на господин Тагарев, че това е най–големият "ястреб", който може да съществува … Има доста съмнения дали той е бил съветник на чужди държави, относно въоръжените сили на тези държави", казва другарят Борислав Гуцанов в студиото на "България сутрин" по BGonair.bg.  

https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-da-badesh-hristo-pimpirev-318773news.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE_%D0%9F%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%B2
https://bnt.bg/news/dokumentalniyat-film-16-republika-predatelstvoto-na-bkp-318803news.html
https://www.parliament.bg/bg/video
https://chitanka.info/text/3849-levski
https://www.parliament.bg/bg/video/ID/1581
https://www.youtube.com/watch?v=KXDXYC9mihE
https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/308266-gutsanov-tagarev-ne-tryabva-da-e-ministar-na-otbranata-tova-e-nay-golemiyat-yastreb

© Красимир Говедаров, експерт
Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Ицо Пимпира съвсем не е това, за к...
10.06 09:11
Ицо Пимпира съвсем не е това, за което го представят.
Новина е, че европийския съюз препоръчал да се дадат по 10 000€ на дупедатите, да гласуват закона против корупцията.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
10.06 12:33
Прекрасно! Борим корупцията с подкупи.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.06 14:52
Краси, каква мисловна дейност може да има в един пемпир/ картоф/ . И това, което е изръсил, е учудващо голямо за възможностите му
А за Тагарев, вероятно е Тогарев или Тоягарев, бях сигурен от изхвърлянето на Гаракричимлиятя, че е комунистическа издънка и то дебела!
Най -върли антикомунисти са такива комунистически издънки! И не се излъгах, завършил е висше военно училище в Москва, в Соц време!
Дотук нищо учудващо в поведението на такива плазмодии
Друго е интересно , той вярва, че укрите ще смачкат Русия, най - мощната ядрена сила!
Би трябвало да е математик?
Ако глинено кълбо замериш с желязно топче, глиненото кълбо ще се деформира от удара! Но ще погълне желязото топче! Дори и да го извадят, както казва Левски, ще е олайненено с глина!
Така, че който смята да постави Русия на колене или да я накара да пълзи, ще опита солидна и достатъчна доза от това, което има тя!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
11.06 11:29
Дрисльовци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 4754177
Постинги: 2519
Коментари: 23374
Гласове: 32410
Архив
Календар
«  Октомври, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031